Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.576 görüntülenme
Arkadaşlar bugün dofinin sitesinde güncelleme olucak mı veya hangi zamanlarda oluo kac gün arayla??
bugun normalde güncelleme günü banada elcilikten bugun güncelleneceğini söylediler..

Ama genellikle p.tesi günleri güncelliyorlar ben bugun dofiyi aradım toplantıları var suan tlflara bile cıkmıyorlar..
birde ömercik dosyaların dofiye ulastıysa esine söyle sürekli haftada 3 kere felan arasın dofiyi

inan ki dofiyi aramanın cok faydası oluyor ben faydasını gördüm yani adamlar bu isin pesine düsüyolar diye işlemleri hızlandırıyorlar birde evrakları hala dofiye ulasmamıs olan varsa bana ulassın ben ona mail adresi veririm cok faydası oluyor
Eyvallah unknown benim evraklar ulaşmış... bugun hanım aradı da adamların bişe dediği yokki hep aynı şeler benim evraklara şubat 25 de başlamışlar.. bu arada dofiden başka aradığımızda faydasının dokunduğu bi yer varmı nereleri aramak daha mantıklı olur?? ve 25 de evraklara başladıysalar şuan evraklar hangi aşamada olabilir dersiniz??
Geride kalan arkadaslara her zaman duaciyim.

Insallah hepiniz yakin zamanda bu sikintilari asarsiniz.

Allah bazilarimizi kolay mukafatlandiriyor,bazilarimizi daha cok siniyor.

Bunun orneklerini cok goruyoruz..

Alper kardesim gibi cook ugraslardan sonra istedigine ulasan var,

Sansli olup birkac haftada gidende..

Maksat mucadele etmek,hayatin tadi boyle cikiyor.

Cunku yapamama diye bir luksumuz yok,

baska baska sansimiz yok.Biz basaricaz.

Ama mutlu-huzurlu olmayi.Orda yada burda.

Bakin benim 2 tane bebegim olcak cok yakinda.

Birinin adi ; Mithat Can Michael, digerinin Martin .

Insallah saglikli olacaklar.Belcika pasaportu alacaklar ;)

Dualarinizi bizden eksik etmeyin dostlar,

Kotu gunler mutlaka gecer,biz yine bizbize kaliriz..

Bol sans arkadaslar..

NEVILEN
nevılen kardesım ıste bole ol ya:)umutlu ol kı ıslerı basarasın kardesım.hepımızın duası sen ve senın gıbıler ıcın.basarıcaksın.bak burayada yazıyorum.gec olucak belkı ama olucak.mıchael ve martın sana kavusacak.ve hep beraber belcıkada mangal yakıcaz bılıyorsun.sozun var daha pes etmek yok:)Allah buyuktur cok dua et ve pes etme basarıcaksın ok:)?

sevgıyle kal.
Bugunde haber alamadık dofiden yumurta bayramımı ne varmıs resmi yerler tatil yarın bakalım dofiden haber alabiliyo muyuz.. :)
Paskalya tatili var.Yarin dan once bilgi alman cok zor her yer kapali malesef
Dofi sitesinde güncelleme var bugun yarına biter sanırım..
merhaba arkadaslar umarım moraller yerindedir ben şuan anwerstey,im mangalı yaktım sizleri bekliyorum gelin artik:)inşallah vizesini bekliyen arkadaslar yarın güzel bir haberle uyanırlar görüşmek dilegi ile Allaha emanet olun..
Oh oh Allah keyfini bozmasın kardesim :) Hayırlısıyla gelsinde vizeler hep beraber yaparız bi gün .)
slm arkadaslar ya bu dofiyi ariyoruz hep ayni zirvalik telesekreter gibi hep ayni seleri tekrarliolar

Baska arabilceğimiz bi yer varmı veya dofiyi arayıpta nasıl farklı bilgi alabiliriz??
ben sabah aradım ömercikk.. Cumartesi pazar tatil var biliyorsundur. O yüzden cvp gelmez .)
arkadaşlar bilen varsa şunu hemen bana tercime edermisiniz dofi sayfasında yazı değişmiş Beslissing Status Dossier : Casa: Uitstel België bu yazıyor sanırım eksik belge deli olcam avukata inandık vize çıktı sandım yalan oldu herhalde bunu hemen çeviriseniz sevinirim arkadaşlar
slm flaky ne kadardır bekliorsun bilmiorum ama orda yazan ERTELEME
ne ertelemesiymiş bu ya belge gibilerinden bişeyler yazıo eksik belge deilmi yani
belgie yazan BELÇİKA demek diğeride erteleme istersen dosya numaranı ver ayrıntıyada bakalım?*
olmaz böle bişey ya 5 ay bekle erteleme diye bir yazı çıksın dosya numaram54882
İşte gavurların adeti böle ilk baş iliklerine kadar süzüo sora ne halin varsa gör dio Allah ıslah etsin ne diyelim

İnan adına çok üzüldüm ama elden de bişe gelmioki

Şuan dofi açılmıo güncelleme var sanırım açılır açılmaz bakarım inş belki açıklayıcı bişeler yazmışlardır

Bu arada bu süreçte herhangi anormal bi durum oldumu?
Beklemeyle ilgili bi şey yazıyor orada fakat 5 aydır bekliyosunuz zaten daha ne beklemesiymis anlamadım ben 3 ay oldu evrakları vereli benim daha dofinin sitesinde dosya numaram bile cıkmadı nisan 6 da dofiye ulasti ondan sonra isleme girdi :)
bugün öğrend,m polis eşimin bulunduğu evi kontreli gitmiş bulamamış ve sonra bu yazı çıkmış deli olcam ya aksiliğe bak 1 aydır orda 1 günlüne hollandaya geçiyim dedi o günde polis kontrele geldi olamaz böyle bişey ya allah şans dağıtırken bizi unutmuş neyse arkadaşlar umarım sizin başınıza böle şeyler gelmez.bundan sonrası bilmiorum nasıl bir karar verecekler içinizde beni aydınlatacak biri olursa sevinirim.
nevilennn kocum nerelerdesın yaa sesın solugun cıkmıyoo?ısler yogun galıba.merak ettım avukat tutucaktınız bı sonuc var mı?cevap yaz yoksa ıkızlere fenerbahçe forması getırmem ona gore hee:)
Abim Merhaba.

Giremiyordum bayadir nete,gec geliyorum abi.Ugrasiyoruz biseylerle.

Is guc,cocuklarin nafakasi oncelik.Biriktiriyoruz kendimizce..

Sen ne yaptin gittin mi,memlekette misin?

Ben seni musait bi zamanda aricam konusuruz hemi..

Emin kardesim az once cepten aramissin beni dustaydim :P

Aksam ararim seni,yada nette olursan konusuruz.

Vallahi hic takip edemedim forumu son zamanlar neler oluyor bilmiyorum.

Ama yukardaki arkadasi okudum,,

Flaky bak kardesim ayni olay benim basima geldi..

Hic isyan etme,sanssizlik varsa en kotusu bende!!

Bak eve 1 kez geldilerse yeniden gelecekler,,evde durun

yok 3 kez geldilerse belediyeden kaydi siliyorlar...

Haberin olsun kardesim..

Yarin direk belediyeyi arayin yada gidin.

Samentelling van het gezin belgesi var,o belgeyi alin

uzerinde kaydi silinmistir yaziyorsa felaket

yok yazmiyorsa kesinlikle evden ayrilmayin,,

poliste tekrar geldiginde rapor tutuyor..

neden evde yoktun diye esine soruyorlar,,dilekce yaziyorlar,,dilekceyi

yabancilar polisi degerlendiriyor sonra belediyeye yolluyorlar..

annem rahatsizdi ona baktim yada arkadaslarimla eglendik vs.

belcika sinirlarindaydim gibi seyler soylesin

3 gun yabancilar polisine haber vermeden belcikadan uzak olursa

kayip otomatikman siliniyor..kendimden biliyorum bak hala avukatla ugrasiyorum..

Esenlik Icinde Kalin ;)
3 ay sonunda dofinin sitesinde dosya numaramla giriş yapabiliyorum iyi mi :)

suna bi bakin .

Datum visumaanvraag : 16/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 6/04/2009

Beslissing/Status Dossier : In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier : 6/04/2009

3 ay war arada yahu :))) gülünecek bi durum evrakları bekletmislerde bekletmisler üzerine düsmesem yine bekleyecekti.. Bakalım artık ne zaman sonuc gelir bilmiyorum bende.
birde bende söyle bi durum var eve polis gelirse kontrole esim evde olmuyor akrabasının evini gösterdik biz ev olarak ev müsait odasi cok ve müsait ama mutlaka evde biri oluyor bi odayı düzenlediler o odayi gösterecek polis gelirsede iş yerinde yada arkadasları ile disariya cıktı diyecekler sorun olmaz sanırım evde birinin bulunması yeterli diye düsünüyorum bakalım artık ne zaman gelirler.
Haydaaa varmı bole bişe ya sana çok ayıp etmişler unknown kardeş ayıptan öte şer..lik yapmışlar

Kimse bilmiolarki nası bi sistem izliolar eminim bu ilgilenenler sabah kalkıodur işe geliodur evraklara bi göz gezdiriolardır aralarında kafasına göre hadi şundann başlayalım veya başlamayalım

kaldık gavurun eline sonumuz hayr ola..

Seninkine kesinlikle öncelik tanırlar unknown kardeş tabi hala içlerinde insani bi yön kaldıysaa

Duacınımm :geek:
unkown kardeş bu bilgileri paylaştığın için sana teşekkür ediyorum.çok önemli detaylar bunlar sadece ben değil diğer arkadaşlarında okuması lazım bakalım eşim şimdi evde polis beklio ne zaman gelirler bilmioruz resmen çile çektiriolar allah yardımcımız olsun adamların ülkesi ne kadar kıymetli ya umarım senin işlerde yoluna girerde hemen çıkar. bu arada şunu söylemek istiyorum biz avukat tuttuk ama tuttuğumuza bin pişman olduk nedeni adam hiç bişey yapmıyor birde belçikanın iyi avukatı diyorlar yalan birkere adama ulaşmak imkansız böyle bir haber aldık avukatın haberi bile yok varmı ya böyle bişey sen nasıl avukatsın avukatın işi para alıp vizenin çıkmasını beklemek mi bize dediği laf bundan 3 ay önce belgeler herhangi bir eksik yok herşey tamam 1 kaç haftaya kesin çıkar ve bunu defalarca tekrarlıo bizde inanıoz gönül rahatlığla beklioz şaka gibi bunu neden açıklıyorum bu avukatın ismini vermek istiyorum bizim gibi başkalarınında canı yanmasın verilen paradan ziyade yaptıkları tek şey yalan söylemek isim ERGÜN TOP bu avukattan uzak durun arkadaşlar
Flaky kardesim sen esine soyle bi gitsin belediyeye.

o sana yazdigim belgeyi bi istesin.bak bu ciddi bi konu.

benim basimi yakan bu.!

Belediye telefondan bile soylemiyo,anlamsiz seyler anlatiyo.

Belediyeden kontrol ettirin.

Bunlar kaydi silmekte hic cekinmiyor.bunun ;

esim ab vatandasi,hollandali si falani filani yok.

3 kere geldilerse direk yabancilar polisini ararsiniz.

yok kayitduruyorsa,tekrar ararsiniz.sorarsiniz.

cunku silinmeden arar dilekce yazarsaniz,2 haftada degerlendiriyorlar

kabul ediyorlar,((ama mazeret iyi olcak)

bak benim esim doktor raporu aldi,jimlastik salonundan

hafif jimlastik yapiyordu diye belge aldi..

o gunlerde evde oldugunu kanitlayan telefon dokumlerini verdi avukata

bizim dilekceyi bile belediyede bekletiyolar.

polis sonra yine eve geldide,,anlatti herseyi.

bunlari onun agzindan biliyorum kardesim.

bizim avukatta TOP cikti.

yaptigi teksey ''yapcezzz yapcezz..olcakkk olcakk...demek

Insallah sorunsuz hallolur.

Dualarim seninle
Bütün olanlar nasıl bi durumda olduğumuzu göstermek için yeterli Allah cümlemizin yardımcısı olsun

Allahın izniyle bugün vizemi aldım :geek:

12.02.2009 da içeri vermiştim dofide görünen de buydu

bugün itibariyle de vizemi almış oldum Sonunda hanımıma kavusucam darısı diğer arkadaşlara inş

Bütün kardeşlerimin duacısıyım

Ümidizi yitirmeyin ole veya bole vermek zorundalar bu bir haktır

selam ve dua ile..

Ve sitede bulunan bütün arkadaşlara minnetarım herseyden dolayı

Yardım edebilceim konular olursa herzaman burdayım ailedeyim ;)
ömercikk hayırlı olsun kardesım.sımdı okudum vızenı almıssın.Allah gonlune gore versın yenı hayatında basarılar.dıger vıze beklıyen arkadslarımada Allah yarım etsın dularımız onlarla.en kısa zamanda onlarda sevdıklerıne kavusacaklar ınsallah.

hayırlı gunler. FERHAT

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol