merhaba omercik vizen ne zaman gelir bilemicem bu konsolosluktakilerin vicdanina kalmis 1 haftada da geliyor 1 ay dada 6 ayda da hic bellli olmuyorr esin belcika vatandasi sanirim insalla en kisa zamanda gelir sabirli olmalisinn
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
Eerki kaldıysak gavurların vicdanına biz umudu kessek ii olur heralde
Gavurun vizdanımı olurmuş ki tamamen ırkçılığın hakim olduğu bi yerde
Ama Allahtan ümit kesilmez seninde dediğin gibi Hedefe giden yolda...
Duacı olalım inş
Sende vize madurumusun yoksa?
Duacı olalım inş
Hg aramıza ömercikkk.
Bende senden 1 hafta önce teslım ettim evraklarımı, bakalım hayırlısı hala beklıyoruz. Her kişinin durumu farklı olduğu için vize veriliş süreleride farklılık gösteriyor. Tam kıstasların ne olduğunu kimsenin bilmemesiyle birlikte herkes bi umutla bekliyor...
Allahım hayırlı olanı nasip etsin.
Bende senden 1 hafta önce teslım ettim evraklarımı, bakalım hayırlısı hala beklıyoruz. Her kişinin durumu farklı olduğu için vize veriliş süreleride farklılık gösteriyor. Tam kıstasların ne olduğunu kimsenin bilmemesiyle birlikte herkes bi umutla bekliyor...
herkeze slm arkadaslar.sonunda vizeme kavuştum.pasaportum bugun ups ıle evıme teslım edıldı.cok mutluyum.uzerımden buyuk bır yuk kalktı.darısı burada vizeslnı bekleyen tum arkadaslarımın basına.ınsallah en kısa zamanda sevdıklerıne kavusurlar.bana bu vize yolculugumda yardımı olan yada olmayan herkezden Allah razı olsun.cok dua edın Allah muhakkak karsılıgını verıyo.ınsalalh dıger arkadslarımında en kısa zamanda guzel haberlerını beklıcem.
Eerki kaldıysak gavurların vicdanına biz umudu kessek ii olur heralde
Duacı olalım inş
evet cunku beni cok ugrastirdilar hep eksik evrak dediler dogru evraga bile.ben konsolosluktakilerle cok kavga ettim benim vizem 5,5 6 ayda cikti ..beni cok sinir ettiler bu 6 ay icinde hic aglamadigim kadar agladim yani neysee isalla seninki cabuk cikar da boyle slklntlLl seyler yasamazsin
tekrar gozunaydin ferhat yolculuk ne zaman?
tesekkur ederım prenses cok sagol.yolculuk kısmetse hazıran gıbı.cunkı dugunum olucak felan anca yanı.
Hg aramıza ömercikkk.
Önceki yazılardan anladığım kadarıyla bayansın ve senin bu kadar beklemen hiç normal değil yani daha erken çıkması gerekmiyomu tanıdıklarım vardı bayan en fazla 1 ayda çıkmıştı ama tabi orası dofi ve düzensizliğin vücut bulmuş yeri
hadi hayırlısı duacı olalım inş
Ömercik aramıza hos geldin demek istemiyorum aslında bu sartlar altında bu platformda vize bekleyerek ümitlerin yıkılmaması icin elimizden gelen bir ortamda bu sartlarda tanısmak hos değil ama yinede hos geldin :)
Ben ocak 15 de müracaat ettim fakat hala ses yok.. Diplomatik bi birime mail attık oradan cvp geldi bize evraklarımız orada takılmıs oradan dofiye yollamıslar.. Dofiyi aradık subat 6 da onlara geldiğini söylediler.. Ayın 1o 'unda siteye koyacaklarmıs onlarda fark etmisler evrakların geciktiğini bakalım belki tölerans tanırlar gec kalındı diye ( Tabi o da bi ümit ) :) Cuma günü bi gelsin bakalım artık bekledik o kadar cuma gününüde bekleriz sorun değil beklemeye alıstım artık ama icimden bi his tölerans tanınacak ve hızlanacak işlemler diyor ama hayırlısı artık :)
Ben ocak 15 de müracaat ettim fakat hala ses yok.. Diplomatik bi birime mail attık oradan cvp geldi bize evraklarımız orada takılmıs oradan dofiye yollamıslar.. Dofiyi aradık subat 6 da onlara geldiğini söylediler.. Ayın 1o 'unda siteye koyacaklarmıs onlarda fark etmisler evrakların geciktiğini bakalım belki tölerans tanırlar gec kalındı diye ( Tabi o da bi ümit ) :) Cuma günü bi gelsin bakalım artık bekledik o kadar cuma gününüde bekleriz sorun değil beklemeye alıstım artık ama icimden bi his tölerans tanınacak ve hızlanacak işlemler diyor ama hayırlısı artık :)
Böyle bi durum da olmak tabikide hiçkimse için hoş deil ama hepimiz bilior ve farkındayız ki bi amaç bi gaye bi hedef uğruna bunlara katlanıoruz belkide çoğumuzun başından geçti bu kadar stresten dolayı yeter artık dediğimiz zamanlar oldu napalım buda bizim AŞK'a karşı olan fedakarlığımız olsun hayatımda tek bi kişiyi sevdim o da bana bunu reva gordu naparsın ;) :P
Nasip diyelim şns dualımızı esirgemeyelim goruorum ki benden daha once veripte bekleyenler var Mevlam onları oncelikli kılsın ve bizide hemen arkalarından gidenlerden eylesin(Amin)
Sanada baya bi ayıp etmişler ama mükafatı vardır elbet sabırlı olalım dua ile...
Nasip diyelim şns dualımızı esirgemeyelim goruorum ki benden daha once veripte bekleyenler var Mevlam onları oncelikli kılsın ve bizide hemen arkalarından gidenlerden eylesin(Amin)
Sanada baya bi ayıp etmişler ama mükafatı vardır elbet sabırlı olalım dua ile...
ömer kardeş ilk önce bunlar adama sabır öğretio sonra ruhsal deneyim yani ne kadar sağlamsın ne kadar güçlüsün onu ölçüolar sora bi bakıolar sıyırmak üzeresin heyyacanın azalıo pat vize çıkıo yanlış anlama benim vizem çıktı ama hepsini ben ve çok kişi yaşadı umarım sen yaşamazsın senin şanslı bir yanın eşinin belçika vatandaşı olması öncelik tanıyacaklar tahminim eksik evrak fln olmaz ise mulakata girdin sanırım inandırıcı buldularsa çok kısa bir sürede çıkar diye düşünüyorum.herşeyin hayırlısı de sabırla bekle hadi EYVALLAH
arkadaslar bu siteyi kuran ve sitedeki arkadaslara teşekkur ediyorum Allah razı olsun burdakı arfkadaşlardan biletimi aldım 09.04. 12.40 yeşilköyden ucuyorum herkes Allaha emanet olsun brukselden görüşmek üzere herkese selamlar.tum vize bekleyen arkadaslara tavsiyem ümidinizi asla yitirmeyin moralınızı asla bozmayın.
hadı hayırlı olsun bakalım.yarın ucuyorsun demek :)senın adına sevındım.belcıkada gorusmek dılegıyle.yenı hayatında basarılar.
Mülakatım oldu hatta 2 defa 1.sinde normaldi neden niçin soruları
dierinde ise yani 2 gun sorasında iki evrak daha istediler
Biri askerlikle ilgili dieri ise nişan nikah fotoları
Onlarıda teslim ettim o zamandır bekliorum işte Hanımım şuan orda hem okuor hem çalışıor lise sonda yani seneye üni ve babasıyla kalıor yani dayımla acaba bunların olumlu veya olumsuz etkileri olurmu??
Onlarıda teslim ettim o zamandır bekliorum işte Hanımım şuan orda hem okuor hem çalışıor lise sonda yani seneye üni ve babasıyla kalıor yani dayımla acaba bunların olumlu veya olumsuz etkileri olurmu??
Vizesi çıkan arkilerinde gözü aydın Rabbim gönüllerine huzur versin ve en buyuk hediyeleri tebessüm olsun
hayırlı yolculuklar Dikkatli olun haa:)
hayırlı yolculuklar Dikkatli olun haa:)
Vizesi en son gelen kişi ilk yolcu :)
Hayırlı yolculuklar olsun tekrardan, kazasız belasız eşine kavuşmanı nasip etsin Allahım.
Ömercikk bilmiyorum neden bu kadar geç kaldı nereye niçin takıldı fikrim yok. 19 nisan a kadar karar verilir demişler. Ama bu 19 nisan ın hikmeti nedir hiç fikrim yok.
Hayırlı yolculuklar olsun tekrardan, kazasız belasız eşine kavuşmanı nasip etsin Allahım.
Ömercikk bilmiyorum neden bu kadar geç kaldı nereye niçin takıldı fikrim yok. 19 nisan a kadar karar verilir demişler. Ama bu 19 nisan ın hikmeti nedir hiç fikrim yok.
Hadi hayırlısı diyelim ozl şurda ne kalmış ki 19'a hem sen belirli bi gün sayıyorsun bide diyerlerini düşünsene başta beni ;) Ama üzülmek yok pet etmediğimiz göstercez o seylere....
bu arada ozl sen ne zaman başvurmuştun ve şu zamana kadar bi aksilik oldu mu?
Ömercikkk 28 ocakta evraklarımı ıks ye teslim ettim. 4 subatta dofıye gonderılmiş. 12 subatta işleme alınmış. İşleme alındıktan sonra aşa yukarı 8 hafta gibi bi zaman verıyorlar. Bugun itibariyle dolmuş bulunuyor.
Durumum ve karsılaştığım durumlar hakkında okuycak zamanın varsa şu linklerden sonrakı sayfaları takip edebilirsin.Teslim esnasında evraklarla ilgili ufak bi sorun harıcınde ( apostıl & noter ) hersey yolunda şimdilik.
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=3250
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=638
Durumum ve karsılaştığım durumlar hakkında okuycak zamanın varsa şu linklerden sonrakı sayfaları takip edebilirsin.Teslim esnasında evraklarla ilgili ufak bi sorun harıcınde ( apostıl & noter ) hersey yolunda şimdilik.
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=3250
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=638
Visumaanvraagnummer : 44802
--------------------------------------------------------------------------------
Datum visumaanvraag : 3/02/2009
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 12/02/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 12/02/2009
Onlarıda teslim ettim o zamandır bekliorum işte Hanımım Çifte vatandaş BELÇİKA-HAMME şuan orda hem okuor hem çalışıor lise sonda yani seneye üni ve babasıyla kalıor yani dayımla acaba bunların olumlu veya olumsuz etkileri olurmu??
--------------------------------------------------------------------------------
Datum visumaanvraag : 3/02/2009
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 12/02/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 12/02/2009
Onlarıda teslim ettim o zamandır bekliorum işte Hanımım Çifte vatandaş BELÇİKA-HAMME şuan orda hem okuor hem çalışıor lise sonda yani seneye üni ve babasıyla kalıor yani dayımla acaba bunların olumlu veya olumsuz etkileri olurmu??
Ömercikk bunların hangisi avantaj hangisi değil bilmiyorum... kimseninde tam olarak bilceğini sanmıyorum.
Konsoloslukla 1 saatlik mulakatın sonunda benden de nisan düğün vs fotolarını istedi. Ayrıca bilmiyorum ne kadar etkili ama eşimle akraba olup olmadığımızı sordu. Hayır deyince bunu anlamak için farklı tarzda soru sordu. Eşimin İst'da akrabaları var mı? Eşimin memleketinde benim tanıdık fln var mı? gibi ama dediğim gibi bu vizenin verilmesinde ne kadar etkendir değildir fikrim yok. Yanı bekleyip görmekten başka yapcagımız bişi yok.
Konsoloslukla 1 saatlik mulakatın sonunda benden de nisan düğün vs fotolarını istedi. Ayrıca bilmiyorum ne kadar etkili ama eşimle akraba olup olmadığımızı sordu. Hayır deyince bunu anlamak için farklı tarzda soru sordu. Eşimin İst'da akrabaları var mı? Eşimin memleketinde benim tanıdık fln var mı? gibi ama dediğim gibi bu vizenin verilmesinde ne kadar etkendir değildir fikrim yok. Yanı bekleyip görmekten başka yapcagımız bişi yok.
bu mulakati neden herkezden istemediler ben girmedim mesela ocak 15 de evrakları teslim ettim 2 gün önceye kadar evraklar dofiye ulasmadı dün aradım avukat tutucaz felan diye dün dofiye yolladılar ayın 1o unda siteye koyacaklar ve isleme girecek onlarda tlfda söylediler biraz geciktirilmis sizin dosyanız diye acaba diyorum geciktirdiler diye hemen öncelik tanırlar mı ki yoksa yine dofiye geldikten sonra 10 hafta bekleyecek miyim onu merak ediyorum simdi..
Bilemiyorum, nasıl ki herkesten bazı evrakları istemiyorlarsa demek ki herkesi de mulakata almıyorlar. Neye göre nasıl davrandıklarını kimse bilemiyor. Veya bilen varsa açıklarsın dicem ama bugüne kadar öyle kimse çıkmadı. Kendi içlerinde tabi ki kıstasları vardır ama bunu bilen yok.
Böyle bir beleyiş İnsanı çıldırtır yaw
unknown seninkide ayrı bi dert senin evraklarda herhangi bi sorun varmıydı
ne gibi evraklar istediler senden eşinin ve senin durumun nedir belki kıyaslama yaparak bi sonuca varırız.. eşim yarın arıcak dofiyi bakalım ne dicek o uyuz insanlar görende sadakata istiyoruz zannedicek yaw
Herkes için hayırlısı duacınızım.. Sizde esirgemeyin
unknown seninkide ayrı bi dert senin evraklarda herhangi bi sorun varmıydı
ne gibi evraklar istediler senden eşinin ve senin durumun nedir belki kıyaslama yaparak bi sonuca varırız.. eşim yarın arıcak dofiyi bakalım ne dicek o uyuz insanlar görende sadakata istiyoruz zannedicek yaw
Herkes için hayırlısı duacınızım.. Sizde esirgemeyin
yok ömercik eksik hic bi evragım yok hepsini tam verdim.. Ama işte elcilikte takılmıs evraklarım ocak 15 den bu yana evrak yoktu piyasada dofiyi aradım evraklarla ilgili bilgi istedim kisisel evraklarım dedim kayıp olursa avukat tutucam dedim bi mail adresi verdiler oraya mail attım oradan cvp geldi o bayan mail yolladıgım orada oldugunu söyledi ve ayın 2 sinde yolladıgını iletti dofiyi aradım tekrar evet evraklarınız geldi dediler.. Ve yarın yani ayın 1o unda siteye konulacagını ve evraklarımın gercekten bekletildiğini söylediler gec kalınmıs oldugunu söylediler artık bundan sonra bekleyeceğiz bakalım artık..
Dofide naası bi sistem var ki biri diğerinden daha farklı bilgiler verebilio bunun herhangi bi usulu felan varmıdır? yahut ne gibi sorular yönlendirmek gerekir??
ömercik evraklarını Iks ye teslim ediyorsun ondan sonra oradan türkiyedeki belcika konsolosluguna gidiyor evrakların orada incelendikten sonra belcikadaki elciliği gidiyor diplomatie diye bi kuruma onlarda inceliyor ve daha sonra dofi yani yabancılar polisine gidiyor evrakların son kararı o dofi dediğimiz yer veriyor.. dofiye evrakların gittikten sonra polisler esinin evine bakıyolar o adresdemi yasıyor diye kontrol edip onaylıyolar ve türkiyeye eposta atıyorlar pasaportu onaylayın diye türkiyeden onaylıyolar ve kargo parası verdiysen kargoyla evine kadar geliyor bu kadar :)
unknown eyvallah da bu dofidekileri aradığın zaman farklı farklı bilgiler alıosun yani birinin sölediğini diğeri sölemiyebiliyor tuhaflıkta burda işte Bakalım hanımım bügün arıcak acep bugün neler zırvalıcaklar bakalım
Vize mağdurları için duacıyım bugün cuma olurda kabul saatine denk geliriz o yüzden hepimiz ellerimizi açalım bugün :geek: :geek:
Vize mağdurları için duacıyım bugün cuma olurda kabul saatine denk geliriz o yüzden hepimiz ellerimizi açalım bugün :geek: :geek:
gozun aydın kardesım.ınsallah bı kac gun ıcınde soledıgın gıbı vızene kavusursun.
ins arkadaslar sagolun bakalım artık ne kadar dogru..Salı günü dofinin eline gecmişti evraklarım onu biliyorum ama sitede ne dosya numaram cıkıyor ne baska bişey .. IKS yi aradım dedim gelisme war mı onlar dedi hala belcikada evraklarınız ama ankaradaki konsoloslukta calısan tanıdıgım onaylandı dedi ya IKS den önce ankaradaki konsolosluga geliyo kagıtlar onlar onaylıyor bilmiyorum artık bugun kargoya verirlerse yarın a elimde olur umarım ins. biter bu kadar beklemek .. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun .
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol