hayırlısı ne ise o olsun kardeşim allah sabır versın :geek:
Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)
gelmeyin..
dostum basından gecenlerı anlatkı oyle yorum yapalım gelmeyın demısın bu kadar herkes aynı kader yasayaacak degıl ya
arkadaslar kendi baslıgım altınta bir ileti yazdim biseyler sormustum ama kac gundur cvp alamadım..
teesuf ederim sadece bikac soru sormustum artık gerek kalmadı yarın gidiyorum..
hersey gonlunuzce olsun iyi geceler...
teesuf ederim sadece bikac soru sormustum artık gerek kalmadı yarın gidiyorum..
hersey gonlunuzce olsun iyi geceler...
selam arkadaslar beni affedin hep burda olmak istiyorum ama iste malum durumlar nasilsiniz alper kardesim nasilsin..
ya bide bisey sorcam bana polis hala gelmedi ama davetiye geldi bu ayin 27 sinde gel kagidini al diye sormaya giitk bana 5 aylik vermiyolarmis 1 senelik verceklermis bu ne anlama geliyor..
al kardes al ne veriyolarsa sen al.5 ay daha bekledinmi 5 yillik alicaksin,o zaman butun ulkeleri gezebilirsin simdi disini sik polise yakalanma.bide okulun nasil yazildinmi?
nasıl olum cozı bısey yok su an bodrumdayım baska da bısey yok gelısme yok bekle bekle sıkıldım
eskilerden vize bekleyen 2 miz kaldik hayırlısı ama seninki cok surdu ya bu ne is esin telefon etmemismi ettilerseki ne demisler bende senin gibi bekliyorum hayırlısı:((
orhan her hafta arıyor esım ve ne ıkıye bı arayıp duruyosunuz demısler beklıyceksınız dıyolarmıs baska bısey yok hayılrısı artık
merhaba alper. senin esinin dedigi duruma uzuldum.bu iste bi yanlislik var.ben tr deykende esime belediyeden her hafta ara demislerdi esimde her hafta ariyodu. bu durumda bi pislik var.
haklısın var bencede bıseyler var anlamadım hayırlısı bakalım ama kesın emınım kızıyolarmıs sık arıyosuın dıye
bana 5 aylik vermiyceklermis 1 yillik aliyomusum onla gide biliyom turkiyeye okula basladim yaklasik 1 ay oldu biraz ogrenmeye basladim...
alla allah banada yurt disina cikmayayim diye kagit imzalatmislardi. tr ye gidecek olsam dahi izn alicakmisim. gerci simdi 5 yilligimi aldim sorun yok.bide okulda ben haftada 2 gun aksamlari 3 er saat gidiyorum ama az faydasi oldu. bi tr arkadasim vardi o da sabahlari gitmeye basladi haftada4 gun cumalari yok yine 3 er saat cok guzel diyo bu sekilde baya iyi diyo bende sabahlari gitmeyi dusunuyorum hem 4 gun hemde daha iyi anliyomus. seninki nasil?basarilar cozi
Herkese selamlar.Benercan bacim bakiyorumda Ali'yi TR ye yollayinca siteye girmeye basladin :) Alper kardes esinin dedigi dogrudur bunlar dengesizler demislerdir senin daha once NL den red var senin durumun farkli isin icinde is vardir bilmediginiz uluslar arasi sorun bunlar sen biraz daha sabret kardes sonunda verecekler sana senin birde cocuk var en son durum bir avukata dilekce yazdirir esin buradan TR deki konsolosluga fax cektirir durumu aciklayan olur senin isin bu olayi seninle konusmustuk daha once sadece sabir 1-2 yil bekleyen var daha once NL den neden red aldiginida bilmiyorsun.Cozi sana gelince kardes okulun hayirli olsun eger evdeki tekrarlara devam edersen okuldan eve gelince cok faydasini gorursun hafta 4 gun olan okul iyidir benercanin oturdugu yerde haftada 4 gun okul yok orasi kucuk sehir ondan yok Leuven'de 8 ay ayni normal okullarla birlikde acilip kapanan haftada 5 gun sabah 8 den aksam 5 e kadar okul var ben insallah seneye ona gitmek istiyorum ama buraya ilk geldigimde oturdugum sehir buyuk biraz burdada haftada 4 gun sabahlari gunde 3 saat okula gittim hizlandirilmis yani 1 yili tamamladim.Benercanin simdi haftada 2 gun aksamlari 2 saat 8 ay gittigi okulu ben anlattigim sekilde tamamladim.Oturumuna gelince Cozi esin AB vatandasi degilmi?banada ilk 1 yillik oturum verdiler ogustos 6 sinda doluyor o zaman 5 yillik verecekler ilk oturumu polisin insiyatifine kalmis 3-6-9-12 aylik verme hakki var elindeki kimlikde yazar detaylar esin okursa anlarlar eger 3 aylik olsaydi 1 yil dolana kadar 3 ayda bir polis kontrole gelecekti vede belediyeye gidip 3 ay daha uzatacaktiniz 1 yillik olmasi daha iyi.esi AB vatandasi olanlar ilk 5 aylik veriyorlar turuncu renk sanirim onlara 5 ayda belcika siniri gecmek yasak diyorlar gecerselerde polis yakalarsa cezasi varmis zaten havaalanlarindan cikis yapamazlar ancak karayolundan cikarlar gezmeye 5 aylik olanlar ama sen serbestsin benimkide 1 yillikdi vede beyaz renkdi bir kez TR ye gidip geldim sorun olmadi.durumlar bundan ibaret arkadaslar birazda kendimden bahsedeyim bende calisiyorum fabrikada simdilik fabrikanin 3 aylik gecici kontrati ile ama 12 haziranda 3 ay dolacak bakalim iyi calistiysam vast(yani surekli kontrat ) verecekler insallah,bu arada yanimda bir turk bayan daha var calisan 8 yildir burada bende biliyorsunuz 9 ay bitti bugun onunla dil sevyemiz hemen hemen ayni :) ikimizide fabrikada okula yollayacaklar yarin Nederlands dersi var dil bilmeyenlere yada az bilenlere Alper kardes anlatmistim ya sana fabrikayi baksana okul bile var icinde her kolayligi herseyi dusunmusler vallahi bizim icin :) esim diyorki okula cagirdiklarina gore sanada surekli kontrat verecekler demekki diyor insallah yaa ben size :geek: ediyorum surekli eslerinize kavusun diye nolur sizde bana dua edin insallah verirler :geek: arkadaslar hepiniz gelince insallah toplaniriz bir gun bulusuruz tanisiriz kismet olursa.Gorusmek uzere,Allah'a emanet olun.
herkese selam
nil bacim ben zaten her zaman giriyorum siteye.prenses te almis vizeyi geldimi gelicekmi bilmiyorum ama prenses aldiysa alper haydi haydiye alir diye dusunuyorum yani alperin gonlune su serpilmistir prenses aldi ya vizeyi demekki onun sorunu yok alperinkide gelicek.bacim alim gitti 2 haftadir bodrum da bende buralarda tek. neyseki okul var ondan gitmedim bende.bacim modul A okuyorum ya ben seneye bidaha okuycam modul A nedenmi.dun sinavim vardi yazili ben yine hocaya soruyorum her zamanki gibi dedimki bu diplomayi hocami alicak benmi ben bidaha okuycam bide sehrazat bacimla yollari ayirdim tek olmak istiyorum warom?kultur farki bacim. sen sabah 8 aksam 5 ten bahsetmissin bi bakim bana uyarmi uymazsa haftada 4 gunlugune gecicem cok iyiymis ya benimkide iyide 2 gun.gelelim sana bacim sen cok sanslisin bi bana bak bi kendine calisiyosun maasallah bende cesaret yok sen allahin sevdigi kulusun alicaksin fast kontratini bana kesin gibi geliyo. kiz madem fabrikada okul var bende geliyim banada yer ac. neyse bacim yine doldurduk sayfayi kendine iyi bak alper sende en yakin zamanda geliceksin cozi sanada basarilar.prenses sen nerdesin?
nil bacim ben zaten her zaman giriyorum siteye.prenses te almis vizeyi geldimi gelicekmi bilmiyorum ama prenses aldiysa alper haydi haydiye alir diye dusunuyorum yani alperin gonlune su serpilmistir prenses aldi ya vizeyi demekki onun sorunu yok alperinkide gelicek.bacim alim gitti 2 haftadir bodrum da bende buralarda tek. neyseki okul var ondan gitmedim bende.bacim modul A okuyorum ya ben seneye bidaha okuycam modul A nedenmi.dun sinavim vardi yazili ben yine hocaya soruyorum her zamanki gibi dedimki bu diplomayi hocami alicak benmi ben bidaha okuycam bide sehrazat bacimla yollari ayirdim tek olmak istiyorum warom?kultur farki bacim. sen sabah 8 aksam 5 ten bahsetmissin bi bakim bana uyarmi uymazsa haftada 4 gunlugune gecicem cok iyiymis ya benimkide iyide 2 gun.gelelim sana bacim sen cok sanslisin bi bana bak bi kendine calisiyosun maasallah bende cesaret yok sen allahin sevdigi kulusun alicaksin fast kontratini bana kesin gibi geliyo. kiz madem fabrikada okul var bende geliyim banada yer ac. neyse bacim yine doldurduk sayfayi kendine iyi bak alper sende en yakin zamanda geliceksin cozi sanada basarilar.prenses sen nerdesin?
bılmıyorum bener ya prenses aldı evet ama onun benden sonra basvurdu ben hepsınden once basvurdumen sona kaldım neden boyle oldu hayırlısı artık
evet ya simdi hatirladim prenses benden baya sonra basvurdu ben geldim 7 ay oldu ama senin ki hala beklemede sen bence nili dinle gereken yerlere basvur gerekirse mahkemeye ver. ne bu ya sorun ne senin ne sucun var.bende yangina korukle gitmeyeyim esinde arastiriyodur sebebi neymis bu kadar bekledin. kac ay oldu nerdeyse seneyi doldurucak burdaki esinin bagli bulundugu belediyede yardimci olmuyo demi esin biliyodur sebebini konus esinle. sabirlar.
merhaba nil
beni tanıdınmı? vizeye yakın tarihlerde başvurmuştuk. sen benden önce almıştın vizeyi. istanbulda haberleşiyoduk, belçikaya geldik koptuk. ailece görüşelim inşallah. ağaçtan düşenin halinden ağaçtan düşen anlarmış ancak :))
not: bak excel cd'si istedin benden, hala gelip almadın :))
beni tanıdınmı? vizeye yakın tarihlerde başvurmuştuk. sen benden önce almıştın vizeyi. istanbulda haberleşiyoduk, belçikaya geldik koptuk. ailece görüşelim inşallah. ağaçtan düşenin halinden ağaçtan düşen anlarmış ancak :))
not: bak excel cd'si istedin benden, hala gelip almadın :))
heeyyy tanidim tabiki sen beni arayacaktin telimi verdim aramadin?sen tel vermeyince bende istemedim ben kac kez goruselim dedim sen okey falan dedin ama pek yanasmadin bende karisi istemez belki dedim burada dogup buyuyenler ayni buranin havasi gibi olmuslar istisnalar haric :) dugune davet edecektin etmedin esim kac kez dalga gecti senin arkadasin vizeyi aldi isi bitti seni yolda birakti bak aramadi bile cd lerini bile vermedi sende halaa insanlara yardim icin kendini parcala diye alay bile etti gecen hafta konusu gecti :lol: senin bildigin msn adresini kapadim hatta iyi dusun sana surekli kullandigim msn yi verdim kaydet dedim kaydetmedin bile simdide bana tas atiyosun ordan dettt benim hafizam balik haizasi degil hic konusma benle ben sana kustum.yalansa yalan de???
nil bacim konusasi varsa bile senle bu kadar laftan sonra konusmaz bile bacim alinmada aaaaaaa ben bile olsam C diyip kacardim. ben varim zaten bacim dert etme sen.
ya walla haklısın.. ama ne yapalım, biliyosun ki buralarda herşey insanın elinde olmayabiliyo herzaman.. düğünü de hollandada yaptık walla ister inan ister inanma ama size zorluk olmasın diye çağırmadım yoksa niye çağırmayım..
neyse bunlar geride kaldı.. ne yapıyosun şu anda neler yaptın neler ettin bu zaman diliminde.. yazdıklarından anladığım kadarıyla baya çabuk adapte olmuşsun belçikaya.. neyse eşine de selam söyle görüşelim inşallah.. kendinize iyi bakın ;)
neyse bunlar geride kaldı.. ne yapıyosun şu anda neler yaptın neler ettin bu zaman diliminde.. yazdıklarından anladığım kadarıyla baya çabuk adapte olmuşsun belçikaya.. neyse eşine de selam söyle görüşelim inşallah.. kendinize iyi bakın ;)
ole olsun bakalim...ama bekledik dugune cagirmani bekliyorduk burda baska sosyal haytmi var ?yazilarimi okumussun,calisiyorum IBO kontratla adepte olmayipda ne yapacaktim mecburen olmak zorundayim haziranin 12 sinde vast kontrat verecekleri belli olacak esimle ayni fabrikadayiz ama simdilik farkli ayri vardiyadayiz vast kontrattan sonra ayni vardiyaya alacaklar bakalim kismet.senin gibi siteden tanistigim benercan var oda benden 2 ay sonra geldi adanali onlada bulustuk tanistik biraz uzagiz ama olsun isteyince bulusuyoruz gidip geliyoruz bir birimize benim burdaki bacim oldu :) sizinlede gorusuruz insallah,artik sen yazarsin tel ve msn yi ozelden?sen neler yaptin nasil gidiyor hayat ?calisiyormusun?
walla ne yapiyim ya, uyum kursu, dil kursu falan derken nerdeyse bir yıl olacak buralara geleli ama istanbul gözümde tütüyo.. dil kursuna başlamıştım 1.1'i bitirdim, sonra 1.2'ye geçtim ama bitirmeme bir ay kala burdaki türk dükkanlarından birinde çalışmaya başladım yaklaşık birbuçuk aydır çalışıyorum ama pişman oldum kurstan çıktığıma.. sene tekrar devam etcem inşallah.. neyse ben özelden yazıyorum.. kendinize çok iyi bakın.. görüşmek üzere..
:)
:)
slm akif..msn ekledim.evet aarschottayim.ben kurtdu oldum buralarim bendede araba var benercandada dusun artik bizi kadinlar matinelerinden cikmiyoruz :) ben 1.sinifin 2. modulunude bitirdim sonre 18 gunlugune istanbula gidip geldim 2007 sonunda :) sonra burada okuldan diploma almak icin sinava girdim donunce,sonrada 1.5 ay evde bekledim daha sonrada esimin calistigi fabrikaya ise alindim simdilik calisiyorum sartlar cok iyi ama yogurt bolumunde calisiyorum 2 ve 4 derece calistigim yerler soguk :( .ben henuz uyum derslerine gitmedim daha dogrusu kayit olurken belediye soylemedi bizde simdilik okul ve calisma planim oldugu icin kendimi gidip kayit yaptirmadim simdilik IBO kontratla calisyorum ama dedimya 2 hafta sonra vast kontrat verirler sanirim bu durumda 3 ayi tamamliyorum 2 ay daha calisirsam 5 ayda yani 100 is gununde evde hasta kalma zamanini dolduruyorum maasimin odenecek durumda hastalik kasasina girmeyi hak kazaniyorum ondan sonra bakalim kismet bebek falan dusunuyoruz 9 ay hamilelik ama 7 ay dan sonra isten ayiriyorlar kanunen iste cok ince hesap gerektiriyor falan derken 1 yili doldurursak evde kaldigim zamanlada maasim isler diye dusundum :) nasil istanbullu oldugum cok bellimi :lol: ama hersey nasip kismet ALLAHIN DEDIGI OLUR,biz sadece plan yapiyoruz.gorusmek uzere.benercan kissss okuyupda yine ne plancisin diyeceksin biliyorum :lol: :lol: :lol:
hakketen oylesın nıl ama cok guzel onceden planlamak ıyıdr
slm alper kardes..burda benim gibi tr den gelin gelenlerin durumlarini bir gorseniz son derece vahim onlari gordukce insan cildiriryor tamamen bilincsizlik kaynana kontrolundeler bide genelde akraba evliligi olunca kucuk sehirlerden gelince kizlarinda yasi kucuk oluyor benim gibi tam 35 yas sinirinda olmadiklari icin plana gerek yok ama coguda dil ogrenmeden geldikden 1 yil sonra kucaklarinda bebek artik dusun ??? birde burada bazi issizlik maaslarinda 36 yas siniri var ben 35 sinirdayim mecburen ince hesap yapmak zorundayim!gerci benim hayatimin her alaninda A ve B plani hep vardi :lol: senin son durumlar nasil?
nıl bacım yok ya hıc bı gelısme yok herguntakıp edıyorumama hıc bı ses yok hayırlısı sabrım kalmöadı artrık bugun tam 6 ay doldu
iyi ya ne güzel işlerini yoluna koymuşsun senin adına çok sevindim.. ince hesaplar yapmak zorundayız hepimiz çünkü bu ülkede bilmediğimiz birçok hakkımız var, araştırıp öğrenmemiz gereken..
kendinize iyi bakın antwerpe de bekleriz.. haziranın 15 i gibi istanbula gidebilirm. yüzde 50 ihtimal şu anda..
alper kardeşim sana da Allah sabırlar versin, şu anda sana söylenecek herşey boş ama bunu da bir imtihan olarak kabul et, öyle gör, dayanmak bir nebze daha kolaylaşır belki.. Allah yardımcın olsun, hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah..
kendinize iyi bakın antwerpe de bekleriz.. haziranın 15 i gibi istanbula gidebilirm. yüzde 50 ihtimal şu anda..
alper kardeşim sana da Allah sabırlar versin, şu anda sana söylenecek herşey boş ama bunu da bir imtihan olarak kabul et, öyle gör, dayanmak bir nebze daha kolaylaşır belki.. Allah yardımcın olsun, hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah..
allah buyuktur ınsallah vardır bı bıldıgı beklıyoruz ne yapalım hayırlısı olsun
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol