Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Yorum için giriş yap 356 mesaj · 838.127 görüntülenme
Ben burdayim 8-) Bende vizeyi bekliyorum. bugün itibariyle 21 gundur evraklarim brukselde. Biraz daha beklicem anlasilan. Senin kac gun oldu?
2 ay ıkıbucuk hafta oldu tık yok kolıva. kolıva anlat ya sen ne yaptın mulakata gıttın mı nlden mı gectın ne durumdasın ardınmı hıc ne dıyolarr gelısme varmı merak edıyorum anlat kolıva
Benim durum farkli biraz. Yani aslinda sizden farkli. Gayet normal bi durum :) Eşim belçikaya 4 senelik bir iş için gitti. Tabi bu süre şimdilik 4 sene. İlerde biz uzatmak istersek uzatabiliriz. Dolayısıyla ben eş durumundan oraya gitmek için başvurdum. Aslında eşim vizesini alırken bende aynı anda başvursaydım onunla birlikte alabilirdim ama işte askerdeydim ve daha pasaportum dahi yoktu ve asıl sebep, biz bu işlemlerin bu kadar uzayabileceğini tahmin edemedik. Hemen çıkar sandık. Mülakatım iyiydi. Yani aslında muhabbet gibi geçti. Bi nevi tutanağımı tuttu. Sordu söyledim. Vizeni alırsın dedi ama ne zamana çıkar bilmiyorum dedi ordaki bayan. Hatta keşke eşimle birlikte başvursaydım diye kendisi söyledi. İşte o güün bu gündür bekliyorum :)

Senin 2 ay 2,5 hafta evraklarının brüksele varış zamanından berimi yoksa iks ye evraklari teslim ettiginden berimi? bu arada msn kullaniyorsan ve ozelime msn adresini yazabilirsen konusuruz detayli.
arkadaşlar benimde 2 ay 3 hafta oldu yok haber bakalım ne zaman çıkçak ama umut yok işte ama derlerya yinede umutluyum çünkü umut fakirin ekmeğidir..
cozı ınsallah cıkacak az kaldı sabret ya dedıgın gıbı umut bızler ıcın hayırlısıı arasıra ugra habersız bırakma bızlerı cozı
herkese selamlar...alper,cozi,prenses ve diger arkadaslar uzun zamandir giremiyordum siteye daha dogrusu benercan ile msn de bulusmaya basladikda ondan acikcasi ihmal ettim arkadaslar :) alper beklemedesin okudum son yazilarini ama az kaldi burada belcikada seninle ayni tarihlerde basvuru yapipda vize alanlari duymaya basladim zamani geldi sanirim az daha sabir arkadaslar hukumet sorunu falan derken bide malum musluman ulkelere dahada yavaslatma var biliyosunuz artik yildirma politikasi biraz daha sabir arkadaslar bende geleli 6 ayi doldurdum iste bu arada 5 ayi doldurunca 18 gunlugune tr ye gidip gelmistim ne guzel allahim orada olmanin tadini biraz daha cikarmanizi tavsiye ederiz ben ve benercan.neyse arkadaslar ben 6 ayda cok yol katetip burada geldikden 2 ay sonra hizlandirilmis 4 aylik flemence okuluna gittim ama oturdugum yerde hic turk yok tr kanalida almadik bu arada 4 ayda fabrikada dil testini gececek kadar dil ogrendim ve dil testini gecerek belcikanin en buyuk fabrikasinda ise alindim esimin calistigi fabrikada ve artik turk tv aldik :) yarin ise baslicam Allahim cok sukur insallah sizede nasip olur arkadaslar cok mutluyum dualarim sizin ile birlikte Allahin selameti uzerinizde olsun.Burada yapabilecegimiz birsey olursa lutfen soyleyin sizin icin arastiririz esim ve ben elimizden geleni yapariz.
nıl senın adına cok sevındım allah hep senınle olsun acaba fabrıka ne fabrıkası ve yaptıgınısı ogrenebılırımıyım
tesekkurler alper.ise kabul edildim dedigim gibi dil testini gectim artik birazda olsa dil bilmen gerekiyormus calismak icin eskiden gelenler hic dil bilmeden calismislar yillarca ama kapanmis artik o devir arkadasim.beni ise aldilar bugun baslayacaktim sozde ama simdilik bekletcez baslatcagimiz gun onumuzdeki haftaya kaldi galiba dediler ama icin rahat olsun kagitlarini hazirliyoruz kesin alindin dediler esimde o fabrikada icin rahat o yuzden ha bugun ha yarin farketmez.tr deki migosun tum tr deki subelerine dagitim yapan fabrikasini dusun o fabrikada yani en buyuk fabrikada subelere gondermek icin elinde liste ile mal toplayan isciler vardir ya ben onlarda biri olucam isim kolay sadece soguk bolumde calisicam olsun kardes simdilik oda yeter sendikali is sartlar super anlatsam sasarsin tr de 50 yil kalsam bole is bulamam buranin en guzel yani iste bu issizlik yok haklar guzel insallah sizde yakin olursunuz burada okulda tanidigim bir kac turk arkadas vardi yeni gelen esim onlarada yardimci oldu o fabrikaya girdiler erkekler sende yakin olursan sansini denersin insallah maas+70 euroluk yemek ceki+sene 1 kez sirketin tum iscilere 1000 euro kaar payi :)++++ vs vs aklima gelenler bunlar :)
Selamün Aleyküm arkadaşlar

Allah izin verirse bende seneye Belçika'ya geleceğim... Ama bana sorarsanız korkuyorum... Daha doğrusu uyum sağlamak korkutuyor birde üniversite ortamı var bunlar beni oldukça endişelendiriyor. İnşallah korktuğum gibi olmaz bu site güzelmiş işime yarayacak inş. güzel ortamlarda bulunurum... Tekrar teşekkür ederim... Selam ve Dua ile... Allah'a emanet olun...
a.s durriyekta.ne maksatla gelecegini pek anlayamadim ama dilerim senin icin hayirlisi olur sitemiz gercekten cok guzel tam bir aile ortami ve uyumu icinde sormak istedigin tum sorulara tum arkadaslar ile birlikde elimizden geldigi kadar yanitlamaya calisiyoruz.burada yasam anlatmakla olmuyor yasamakla anlasilmasi gerekli ama su varki tr deki sicaklik haric hersey yolunda ve tikirinda ama tr deki komsuluk yardim insan samimiyetini sicakligini burada aramayacaksan hersey yolunda sanirim iklimindendirki burada yasayan turklerde yavas yavas flemenler gibi soguk millet olmaya baslamislar ama yinede onlardan en soguk turk bile en sicak belcikalidan daha yardim sever ve alakali umarim anlatabildim biraz karisik oldu ama benim 6 ayda gozlemlediklerim ve dinlediklerim bunlar :) ama su gercek sen iyi olursa her kes her yerde iyi Allah gonlune gore versin.sunu unutma geldiginde mutlaka turk diyanetle mutlaka irtibata gecmeni tavsiye ederim internette belcikadaki turk diyanetin adresi tel i var kendini kayit yaptir aiadtlar falan hakkinda sana bilgi veriyorlar zaten bir tane diyanet var her ulkede,Allah gecinden versinde olumle ilgili konularda cenazeni verdigin adrese ucretsiz yani tr ye teslim ediyorlar bu islerle ilgili ozel cemaatlerle irtibate gecmeni tavsiye etmem devlet birimi en saglamidir bu konularda.Allahin selameti uzerine olsun.
Teşekkür ederim nil...

Tavsiyelerini dikkate alacağım ilgilendiğin için sağol... Ben oraya babamın mesleğinden dolayı geliyorum fakat orada üniversite okuyacağım benimde zaten bu konuda yani üniversite konusunda endişelerim ve sorularım var. Ben bu bölümde belçikadaki üniversitelere giriş hakkında soru sorsam bir mahsuru var mı?

Selam ve dua ile...
benim icin mahsuru yok ama babanin meslegi devlet memuru ise isiniz kolay olur bir cok kunuda uyum sorununda yani hazir belli bir cevreye gelirsiniz.unv konusunda cok fazla bilgim yok ama benimde kardesim trakya unv arkeoloji mezunu 2008 yani gecen hafta aldi ciktiyi 4+1 yapti onu buradaki meshur katolik unv getirmeyi dusunurken bazi arastirmalar sonucu bazi bilgilere tesaduf sahip oldum ama bana uymadigi icin bu dusunceden vazgectim ve unv ile ilgilenmekden alakami kestim zaten benim dil sorunum var esim ilgileniyordu acikcasi ama tr de bitirdigin bolum (lise) ve puan (diploma puani)burada cok onemli en onemlisi flemenceye 1 yilda iyi duruma getirebilmen anlican basariya ulasmak ve uyumu saglamak icin dugum yine sende cozulecek.ve burada eger bir unv okumazsan sende isci kervanina katilacaksin buradaki genclerin durumunu gelince sende goreceksin hic bir sey tr ye tatile geldiklerindeki gibi degil buradaki hayat ben bunu 6 ayda gozlemledim umarim hersey gonlunce olur.
teşekkür ederim nil...

benim de sorularım zaten şunlar; oradaki üniversiteler türkiyeden gelen öğrencileri hangi şartlarda alıyorlar?... Benim buradaki öss puanımın en az ne kadar olması gerekir?... Türk öğrencilerine bakış açıları nasıl?... Türkiyeden gelen öğreciler genellikle hangi bölümlerde orada okuyorlar?... Hangi üniversiteyi tercih ediyorlar?... Dil kursunun ne kadar zorluğu var?... Ben hem üniversite okuyup hem dil kursuna devam edebilirmiyim?... Bu sorularıma cevap verebilecek arkadaşlarım varsa yardım ederseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkür ederim.... selam ve dua ile...
slm durriyekta.turkiyeden gelen ogrenci falan diye birsey yok kendini ayirma sana ozel veya kotu bir gozle bakan olmaz burada cok yabanci var sadece turkler degil buradaki yabancilar bunu aklindan cikarmani tavsiye ederim.unv gelince cok unv var hangisinde okuyacagini sen sececeksin genelde Leuven sehri unv meshur gittim gordum ama orasida bayaa pahali ama baska sehirlerdede var bazi unv sinavlli bazilari sinavsiz direkt gecisli ayni anda hem unv hem dil okulu olacagini sanmiyorum oncelik 1 yil dil okulu mecburi sanirim sana burada meshur bir unv adresi yaziyorum ama ingilizce anlarsan bakarsin bu okulu bitiren turk yokmus galiba zor okulmus duyduguma gore :) http://www.kuleuven.be/english/
Çok teşekkür ederim nil... :)
rica ederim durriyekta.eger sana faydali olacaksak daha fazla yardimada haziriz kardes.mesala bir fikrim var!!! kijk(bak) eger okula gitmiyorsan ve bostaysan hemen flemence calismaya baslamalisin gerek bu siteden gerekse sana cok faydali bir kac sitedeyi takip ama cok ozel bir programida pc ye indirmene yardimci olabilirim ben buraya gelmeden once o ozel programi pc indirdim tr deyken bana ne kadar faydasi oldugunu buraya gelince anladim istersen sana buradan en onemli olan grameri bile dosyalar halinde kargo bile yaparim buraya geldiginde sadece konusmak yani pratik yapmak kalir geriye gramatigi cozdukten sonrasi kolay bence bu benim fikrim sadece eger unv okumaya kararliysan buna ihtiyacin var ve canak almanizi tavsiye ederim flemen kanallirini simdiden izlemeye baslamani tavsiye ederim cok faydasi var ilk baslarda alt yazili goz alistirmasi zamanlada yani 3 ay sonrada kulak alistirmasi baslamasi gerekli bunlari birebir yasayan birisiyim vede yasadiklarim henuz cok taze bende 7 ayi doldurdum geleli bunlar gercekten faydali.hakkinda hayirlisi olsun.
Öncelikle yine çok teşekkür ederim nil.Gerçekten ilgileriniz beni mutlu etti. Ben okuyorum ve bu sene üniversite sınavına gireceğim fakat bende bana yardımcı olması için hiç olmazsa kulak aşinalığı için araştırmaya başladım boş zamanlarımda öğrenmek için çabalıyorum... Elimde flamenkçe ile ilgili bazı kitaplar var onlarıda incelemeye başlayacağım ve bu konuda pcde araştırma yapmak istedim daha kolay geldi ve işte araştırırken burayı ve sizleri buldum bu site çok işime yarayacak gibi görünüyor. buradaki dersleri indireceğim bi sorun var onu hallettikten sonra tv için ise çanak var ama hiç bu tür kanallara raslamadım bu tür kanalların ismlerini söylerseniz sevinirim ve birkaç site ismide verirseniz onlarıda incelerim... Sizden Allah razı olsun... Sizleride yordum Hakkınızı helal edin... Allahıma emanetsiniz... Selam ve dua ile.....
merhaba durriyekta..anladigim kadariyla unv hazirlaniyorsun oyleyse simdilik herseye dur demelisin flemencenin falan zamani degil unv hazirlik haric hic bir site,dil ve ulke ile arastirma yapma zamani degil sen suan sadece unv sinav notlarini ne kadar yuksek tutarsan o kadar iyi buraya geldiginde sinav gerektirmeyen bir bolume kayit yaptirdiginda nede olsa 1 yil hazirlik icin dil okuluna gideceksin tam gun ustelik ve mecburen sana felemence ogretecekler baska sansin yok o yuzden lise diploma notunu ve unv sinav sonucu ne kadar yuksek tutarsan senin menfatin icin o kadar iyidir.canaga gelince tek canakla olmuyor sanirim cift canak olunca gosteriyor sanirim onu canakcilara bir sormaniz gerekiyor oradatek canak belli kanala kadar ama cift canak daha fazlasini gosteriyor 2.canagi kuranlar sana zaten flemen kanallarini ayarliyorlar bilirler onlar kanallari.simdilik tv yeter ama sen agirligi unv notlarindaki yukseklige vermeni tavsiye ederim.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için... dikkate alacağım... Allah razı olsun... Allah'a emanet olun...
aloo nerdesiniz bizimkiler???son durumunuz nedir?alper???
burdayım nıl ben hergun gelıyorum yazmıstım gelısmelerı ama gormemısın galıba benım dosyamı arastırmayı uzatmıslar tekrar arastıryolarmıs uc dort gun oldu sımdılık bu nıl gorukmuyodun sen nasılsın
slm alper gormedim ozur alper merak ettim son durumu arkadasim.bende nasil olayim bildigim gibi halaa alisma asamasindayiz 7 ay bitti anlatmistim sana fabrika icin dil testi yaptilar gectim ise alindim 2 haftaya kadar is basi yapacakmisim bugun yine buyuk sefle konusma cagirdilar.bizde benercanla burada bulustuk gorustuk inan ikimizede cok iyi oldu buradakilerde tr den gelenledeki gibi sicaklik samimiyet bulamadik o yuzden cok iyi oldu bize gorusmek bir birimize uzagiz ama olsun ortak noktada bulustuk hatta birlikte kadinlar matinesine bile gidip gece yarisina kadar eglendik :) ikimizinde ehliyetinin olmasi arabayi kullanabilmemiz cok iyi yaa burda cok buyuk bir avantajmis solerlerdide inanmazdim insanlar burada ehliyet almak icin acayip ugrasiyorlar onu birak iyikide tr de ehliyeti alipda cebimize koymamisiz zamaninda gerci ben ist dan geldim ist da 12 yil araba kullandim burda sadece dikkat etmem gereken sey kurallar oldu onun zorlugunu cektim malum biliyosun tr de pek kurak takan yok :) insallah sende gelirsin en kisa zamanda simdi dualarimiz sizinle is bulamazsan haberimiz olsun benim girdigim fabrika super alper yeterki dil sorununu birazda olsun asman yeterli alper arkadasim oraya bi girsen burada sirtin yere gelmez allahin izniyle eninde sonunda verecekler vizeyi sakin kotu dusunupde morelini bozma orada olmanin tadini cikarmalisin simdi arkadasim.burada yapabilcemiz bisii olursa yazarsin Allaha emanet ol gorusmek uzere.sevgiyle kal.
cok tesekkurler nıl allah hepımızın yarımdımcısı olsun duanlarınıza cok ıhtıyacım var ıns dedıgın gıbı olur cok tesekkur edıyorum su an ıs meselesı hakkında esıme ıs lazım oncekıısden cıktı suan ford fabrıkasına basvuru yaptı arayacaklarmıs ama ne olur bılmıyorum hayırlısı artık gorusmek uzeree arasıra ugrayın ya eskılerden kımse kalmadı ya
slm alper kardes..esin bilir ben aaschotta oturuyom sana dedigim isde heis op den berg var orda esine solersen o bakar haritadan valla yakinsa ona form ulsatiririm ben isterseniz ama siz nl denseniz sanirim sinirdaysaniz uzaktir ama isinize gelirse ben elimden geleni yaparim.Allahin selami uzerinizde olsun.
coksaol nıl esımle goruseyım bı sana bılgı verırım cok saolasın
Merhaba arkadaslar nasilsiniz .Uzun zamandir yogun oldugum icin giremiyordum malum birde buraya geldikten sonra daha yogun bir donem basliyacak sizler icin okul,uyum kurslari,gonullu dil gelistirmek amacli isler.Hepinize iyi calismalar arkadaslar kolay gelsin...
sekerpinari yazdı:
Merhaba arkadaslar nasilsiniz .Uzun zamandir yogun oldugum icin giremiyordum malum birde buraya geldikten sonra daha yogun bir donem basliyacak sizler icin okul,uyum kurslari,gonullu dil gelistirmek amacli isler.Hepinize iyi calismalar arkadaslar kolay gelsin...

ooowww şeker pınarı aramıza hoşgeldin tekrar

ne güzel seni aramızda görmek ;)
hele sukur seker pınarı ya valla cokzoledık kımse kalmadı sıtede hergun beklıyoruz artık senı gorusmek uzere
evet arkadaslar bende cok ozledim ya ama iste yogunluktan sadece goz atiyordum ne var ne yok diye ama bundan sonra hergun girmeye calisacagim...selamlar herkese kolay gelsin
hosgeldin tekrar seker pinari..ozletme kendini bu kadar alistirdin kendini.bos birakma dagiliyo bak sen yokken.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol