Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcıka aile birleşimi

Yorum için giriş yap 241 mesaj · 62.330 görüntülenme
nevilen ben şimdi cok kötüyüm inan ruh halim bozuldu yani kusura bakma cünkü ben hollanda icin 2 kere sınava girdim ve gectim ama malum hollanda 5 ay bekleetti red verdi adamlar bunu cok düşündü sanırım red vermek icin 5 ay beklettiler asıl konu benim nişanlım suanda belcikada ev tutucaktı ve iş ayarladı yani yeni geciş yapıcaktı fakat hollandada eskiden kalma sigorta borcu cıktı bu hollanda icin bir sorun yanı vize icin gene basvuru yapsam gene red alırım diye belcka yolundan bu şekilde yapmayı düşündük ve bugün belcikada bir avukata sorduk avukatın dedigi belediye nişanlıma ilk etapta 5 aylık oturum veriyor ve bu süre zarfında nişanlımın belcikaya gecmesı ıcın belcika belediyesi bazı evraklar istior bu evraklarda adı flemenkce akllıma gelmıyor bir borcu harcı varmı diye istenen bir kagıt ama nişanlımında sigorta borcu var avukatda diorki belcikaya geldiginde senın bu borcun sorun olur ve mahkemeye gider sendende bu borcu maaşın hepsini keserek belcika alır 4 sene önce hollandada vergi v.s borcu olanlar yanı vurgun yapanlar hep belcikaya kacmıs belcikada hollandayla böyle bir antlasma yapmıs yanı sade belcika degıl hatta tüm ab icin gecerli dior neyapcam bilemıyorum sende böyle söyluyorsun avukat yanlısmıı bılıyor dicem ama zannetmıyorum
nevilen senden bir şey istiorum sen belcikadasın sanırım bir avukatı arayıp bir arkadasım belcikaya gelmek istiyor yerleşmek icin fakat hollandada sigorta borcu var belcikada bir sorun olurmu eşini buraya aldırmak istiiyor de lütttfen yalvarıyorum böyle bir iyilik yaparmısın
maxima yazdı:
nevilen ben şimdi cok kötüyüm inan ruh halim bozuldu yani kusura bakma cünkü ben hollanda icin 2 kere sınava girdim ve gectim ama malum hollanda 5 ay bekleetti red verdi adamlar bunu cok düşündü sanırım red vermek icin 5 ay beklettiler asıl konu benim nişanlım suanda belcikada ev tutucaktı ve iş ayarladı yani yeni geciş yapıcaktı fakat hollandada eskiden kalma sigorta borcu cıktı bu hollanda icin bir sorun yanı vize icin gene basvuru yapsam gene red alırım diye belcka yolundan bu şekilde yapmayı düşündük ve bugün belcikada bir avukata sorduk avukatın dedigi belediye nişanlıma ilk etapta 5 aylık oturum veriyor ve bu süre zarfında nişanlımın belcikaya gecmesı ıcın belcika belediyesi bazı evraklar istior bu evraklarda adı flemenkce akllıma gelmıyor bir borcu harcı varmı diye istenen bir kagıt ama nişanlımında sigorta borcu var avukatda diorki belcikaya geldiginde senın bu borcun sorun olur ve mahkemeye gider sendende bu borcu maaşın hepsini keserek belcika alır 4 sene önce hollandada vergi v.s borcu olanlar yanı vurgun yapanlar hep belcikaya kacmıs belcikada hollandayla böyle bir antlasma yapmıs yanı sade belcika degıl hatta tüm ab icin gecerli dior neyapcam bilemıyorum sende böyle söyluyorsun avukat yanlısmıı bılıyor dicem ama zannetmıyorum

Simdi konu tam oldu Maxima. Ayrintilar olmayinca soylediklerimiz bos konusuyora gidiyor.

Maxima insallah esin Ab vatandasidir,oyle ise Turkiyedeki gibi anlasma komisyonuna girebilir esin.Cok kucuk arcalara bolup odeyebilir. Ayda 100 euro gibi..

Esin Ab uyesi ise Solvit isimli bir kurum varmis,Ab uyelerinin sorunlarini cozen.

Esin burasi ile iletisime gecebilir,belki cikar bir yol bulunur.

Ben elimden geleni yaparim tabi,ama konuya tamamen yabanci kisileriz,ve bu tur onemli konular 2. derece insanlarin ivediligi ile olmaz.

Bunu esin yapmali,esin ile sakince konusmalisin, ben cozum olacagina inaniyorum.
nevilen solvite numarası varmı nerden bulabılırım numarasını benım anlattıgım gibi eşim anlatıcakmı herseyı bırde eşim hollanda vatandası
buldum numarasını internetten galıba her ülkede var bu solvit bir sürü ülke cıktı
nevilen belcika maası tam keser diyor sence bu dedıgın solvit yardımcı olabılırmı esim ayrılmak istiyor benden artık olmuyor boşa ugrasmayalım dıyor cok kötüyüm aglamaktan perişanoldum bu nasıl bır kader :((
kardeşim maaşının tamamının kesileceğini zannetmiyorum çünkü öyle olsa kimse çalışmaz. belli bir oranda kesinti yapabilirler... birkaç avukata ve solvite danışmadan ümidinizi yitirmeyin, inşallah çıkar bir yol bulunur...
maxima yazdı:
nevilen belcika maası tam keser diyor sence bu dedıgın solvit yardımcı olabılırmı esim ayrılmak istiyor benden artık olmuyor boşa ugrasmayalım dıyor cok kötüyüm aglamaktan perişanoldum bu nasıl bır kader :((

Esin hakkinda yorum yapamam ama skinlesince halledersiniz.

Daha bu neki,basvuracaksiniz kabul olmucak,yine basvuracaksiniz yine kabul olmucak..

Hem maasinin tamamini kesemezler.! Bunu aklindan cikarma.!

Benim esimin calistigi sirkette boyle sikintili bir Turk vardi,birdolu borcu vardi,esinden ayrildi,nafaka borcu cikti,en sonunda mahkemeye cikti maasindan kestiler..

Ama 900 civarinda yine kaliyordu..

Yani o kadar kolay degil bu maasi kesmek.Turkiyede bile kesemiyorlar.

Sen esinle guzel guzel konus.Hic kendini uzme.Hersey zamanla duzelir.
maxima yazdı:
nevilen sagol bilgiler icin ama kımse yazmıyor nebılım bende heryere yazim dedim :) beki görürler diye zeyna sennin eşin safkan belcikalımı türk belcikalımı anladıgım kadarıyla mülakata cagrılmamışsın merak ettim sebebini .

esim turk benim,belcika vatandasligi var ama dogma buyume belcika,esimin 2,evliligi,bu nedenle herkes bana mutlaka mulakata cagrilirsin demisti,evraklari teslim ettigim gun eksik evrak olmadigi icin mulakata cagirmadilar,eksik evrak olunca mutlaka mulakata aliniyosun,2, evlilik oldugu icin herkes oyle soyleyince sonradan cagirirlar diye bekledim ama cagirmadilar,bilmiyoriumki neye gore hareket ediyolar
zeyna çok şanslısın sevdiginin yanındasın,benım umutlarım kalmadı artık solvit i arasakda yardımcı olucaklarını sanmıyorum nedicezkı bu kadar borcum var yardım edin mi dicez artık üzüntüden psikolojiim bozuldu :(
arkadaslar solviti arayıp nedemeliyiz ?
maxima yazdı:
arkadaslar solviti arayıp nedemeliyiz ?

eşinin araması gerekiyor yada ofisine gidip görüşmesi gerekiyor hatırladığım kadarıyla mail atıyorsun ama bir ara mağduriyetini anlat.
yarın konusucak inşallah hayırlı bir şey olur umarım yardımcı olurlar.
nevilen siz belcikadasınız lütfen bir türk avukatı arayıp sadece hollandadaki sigorta borcu belcikada oturum almaya engelmi ve eşini getirmek icin bunları öğrenebilirmisin bana lütfen neolur .
solviti aradık hazirana randevu verdiler evrakları hazırlayn gelın demişler sizce bır yararı olurmu yanı gidip evrakları teslım edince sonra yapamadık derlermi acabaa nerdesinizzzzzzzzzzz benı yanlız bırakmayınnn :((((((((((((((
hazirana çok var ya neden bu kadar uzun süre verdilerki acaba? allah yardımcın olsun arkadaşım, inşallah sonuç çıkar...
maxima yazdı:
zeyna çok şanslısın sevdiginin yanındasın,benım umutlarım kalmadı artık solvit i arasakda yardımcı olucaklarını sanmıyorum nedicezkı bu kadar borcum var yardım edin mi dicez artık üzüntüden psikolojiim bozuldu :(

cok iyi anlayabiliyorum seni arkadasim o zor donemden bende gectim,her ne kadar cok uzun surmesede,ne diyeyim Allah yardimcin olsun,insallah durumuna bir cozum bulunurda en kisa zamanda sende sevdiginin yaninda olursun,
sagolun hepiniz cok iyisiniz umarım sonuc iyi olur :((
maxima yazdı:
solviti aradık hazirana randevu verdiler evrakları hazırlayn gelın demişler sizce bır yararı olurmu yanı gidip evrakları teslım edince sonra yapamadık derlermi acabaa nerdesinizzzzzzzzzzz benı yanlız bırakmayınnn :((((((((((((((

Merhaba Maxima

Ben Belcikada degilim,esim ve cocuklarim orda,eger oyle olsaydi sana yardimci olmayi isterdim.

Fakat bu tur ciddi adimlari esin bizden daha saglikli atabilir.

Hem kendisi orada hem daha ozverili olur.

Hazirana randevu biraz gec olmus,tekrar gorusurseniz belki faydali olur.

Hem bu tur konularda Avukata mutlaka danisin.Bosa kurek cekmemis olursunuz.

Biraz pahali ama o kadar cok degil.Esin 50 euro ya danismanlik alabilir.

Insallah sorunu cozersin Kardesim.

Bu isler zor,sikintili Allah bu kotu gunleri unutturur dilerim.
evet 50 euroya danışmanlık alabilirsiniz
beenım icin artık hersey zor solvit haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız yardımcı oluruz demişler ama eşimin kendini koruyabılcek birşeyı yok biz belcikadan artık yapamayız cünkü olmucak ama baska bir ülke norvec gibi düşünüyoruz ama acaba ordada belediye borc kagıtı istermi korkuyorum belcika hollandaya yakın aralarında antlaşma yapmıslar belki bir umut başka ülke olur diye cabalıyoruz oda olmazsa benim sonum .:(
maxima yazdı:
beenım icin artık hersey zor solvit haksızlıga ugradıgınızı düşünüyorsanız yardımcı oluruz demişler ama eşimin kendini koruyabılcek birşeyı yok biz belcikadan artık yapamayız cünkü olmucak ama baska bir ülke norvec gibi düşünüyoruz ama acaba ordada belediye borc kagıtı istermi korkuyorum belcika hollandaya yakın aralarında antlaşma yapmıslar belki bir umut başka ülke olur diye cabalıyoruz oda olmazsa benim sonum .:(

karamsarliga kapilma hemen,gun dogmadan neler dogar arkadasim.cok zor durumun anlayabiliyorum ama kendini yipratarak bi cozum elde edemezsin.rabbim yardimcin olur insallah...
Sevgili Zeyna

Ben bir haftadir Belcikadayim.Evlilikyapip geldim,esim Belcikali pasaportuma ulkeye girisinizi ,mutakip 8 gun icinde belediyeye kayit olun yaziyordu oldum,eve polis gelecegi soylendi onada tamam.Fakat forumda okudugum ve anlamadigim bu uyum sinavi nedir?Dil kursuna gitme zorunlulugu nedir?Bu uyumsinavi denen sey sadece hollanda icinmi gecerlidir,Esim ASBL diye bi yer buldu Kurs taraflarinda ama hoca afrikali ve anlasilmiyor ne dedigi bile.Kisaca Buradayim ve ne yapmaliyim lutfen bi fikir ver,

Tesekkur eder basarilar dilerim...
sağol zeyna cok iyisin arkadasım ama ben kac gündür aglamaktan perişan oldum 3 senedir gitmeye calısıyorum ve allahım sankı ıstemıyor hep önumuze bır engel cıkartıyor,ben eşimi cok seviyorum cok aşırı seviyorum ama kavuşamadım gitti ve benden ayrılmayı düşünüyor suanda okadar caresizimki nedeesem boş ..:(
maxima iletilerini okuyorum ve inan cok uzuluyorum ins ins ins en kisa zamanda vizen ccikti haberini alirsin arkdsm,,,
sanslı inşallah allahıma dua ediyorum inşallah cok saol arkadaşım artık carem kalmadı inan bittim
duaciniz arkdsm,,,kul sksmayinca hizir yetismezmis sende tahmin ediyorum suan cok skntidasin rabbim biran once ins ins ins yuzunu guldurur arkdsm,,,,
amin inşallah cok saol arkadasım iyi dileklerin icin :(
arkadaslar baska ülkeden denıyelım dıyoruz zor cok zorr neden olmuyor allahım kafamı duvarlara vurucam artık bu ne şansızlık :((
edoxia yazdı:
Sevgili Zeyna

Ben bir haftadir Belcikadayim.Evlilikyapip geldim,esim Belcikali pasaportuma ulkeye girisinizi ,mutakip 8 gun icinde belediyeye kayit olun yaziyordu oldum,eve polis gelecegi soylendi onada tamam.Fakat forumda okudugum ve anlamadigim bu uyum sinavi nedir?Dil kursuna gitme zorunlulugu nedir?Bu uyumsinavi denen sey sadece hollanda icinmi gecerlidir,Esim ASBL diye bi yer buldu Kurs taraflarinda ama hoca afrikali ve anlasilmiyor ne dedigi bile.Kisaca Buradayim ve ne yapmaliyim lutfen bi fikir ver,

Tesekkur eder basarilar dilerim...

bendede aynisi yaziyordu arkadasim.geldigim gunun ertesi gunu basvuruda bulunduk belediyeye.1 hafta sonra polis gelecegi soylendi.yanliz polis soylenen saatten 1 saat once geldi.buna dikkat edin.saat veriyolar ama daha once geliyolar.polis onayladi suan kayinvalidemin evinde oturuyo gozuktugumuz icin onun ve benim imzami aldi 1 hafta sonra belediyede randevumuz oldugunu soyledi ve gitti.odamiza bile bakmadi.burdaki bazi kisilerin yatak odalarina dolaplarina kadar bakiyolarmis.o evde gercekten yasayip yasamadigimi anlamak icin.burda bi komsuya oyle yapmislar damatlarini getirdiklei zaman.yada ev ile ilgili sorular soruyolarmis.polisin insafina bagli yani.belediyeye gittim randevu gunu polis kontrolune baktilar 1 aylik gecici bi kagit verdiler bana.1 ay sonra oturumumun gelecegini soyleyip oturum gelinceye kadar bu kagidin benim kimligim oldugunu belirttiler.uyum kursuna gelince benim otuurumum henuz gelmedi yaklasik 10 gun sonra elimde olur diye umut ediyorum.ama o verdikleri gecici kimlikle okul icin basvuruya gittim.evlilik yoluylami geldigimi esimin turk vatandasimi ab vatandasimi oldugunu sordular.ab vatandasi esim.oyle soyleyince zorunlu olarak okula gitmem gerektigini ve ayrica ayriyetten uyum kursu varmis.oturumu alinca tekrar kayit icin gittigim yere gitmemi soylediler.uyum kursu icin.bu uyum kursunda belcikayi tanitiyolarmis.yasal haklarimizi ogretiyolarmis.bu kursa da katilmak zorundaymisim.26 nisanda okula basliycam.diger bolumdede yazmistim gerci sana.polis gelip oturum yerine gecen kimligi alir almaz okula muraacat et.nisan donemine yetisirsin belki.ama esinin buldugu kurs ile ilgili bi fikrim yok.ben okula gidecegimizi biliyorum.ve bahsettigim uyum kursuna.onun disinda bi bilgim yok.yinede biseyler duyarsam mutlaka bilgilendiririm seni merak etme

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol