Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcıka aile birleşimi

Yorum için giriş yap 241 mesaj · 62.331 görüntülenme
maxima yazdı:
sağol zeyna cok iyisin arkadasım ama ben kac gündür aglamaktan perişan oldum 3 senedir gitmeye calısıyorum ve allahım sankı ıstemıyor hep önumuze bır engel cıkartıyor,ben eşimi cok seviyorum cok aşırı seviyorum ama kavuşamadım gitti ve benden ayrılmayı düşünüyor suanda okadar caresizimki nedeesem boş ..:(

canim inan cok uzuluyorum senin durumuna.Rabbim yardimcin olsun..neden esin ayrilmayi dusunuyoki senden.bu zorlu yolda yanliz birakiyo seni sanki borc senin.anlayamiyorum ve gercekten cok sinirleniyorum.yokmu bunun bi yolu ya.taksite falan baglanmiyomuymus bu borc hayret bisey.aglama gozyaslarina yazik.biliyorum bu sozler seni teselli etmeye yetmiyo ama.keske elimizden daha fazlasi gelse...
zeyna devlet borcu oldugu icin taksit yapmıyorlar yapsalar sıkıntım olmucak ama kabul etmıyorlar hepsini ödiceksin diyorlar belcikadan denıyelım dedık ordanda borcu olup olmadıgına dair nl den kagıt istiyorlar yanı hep engel oluyor bu sigorta borcu ödencek gibide degil 200.000 euro ya nasıl ödicez :( eşimde olmucak artık ugrasmayalım ayrılalım diyor yanı eridim bittim kafamda saç kalmaadı inan sıkıntıdan neyapcam bilemiyorum mahvolmus bir durumdayım.bulgaristanda evlensek diyorum oranın oturumunu alsak öyle belcikaya basvuru yapsak hanı bg avrupa ülkesi ya en azından oda olurmu bilmiyorumki bg konsoloslugunu aradım sorim dedim ama türkce bilmiyorlar acaba sence olabilirmi bir bilgin varmı zeyna :((
Maxima basindan beri sana birsey soylemek istiyordum ama yanlis anlarsin diye sustum.

200.000 euro odenebilecek mevla degil,bu ayan beyan ortada.Insanin 200.000 eurosu olsa vizeyle mizeylede ugrasmaz,memlekette kendine yeni bir yasam kurar.Taksit dahi yapsalar bu borc oldukca Belcika oturumdada sorun yaratabilir,vizendede.Son yillarda asiri goc oldugu icin artik dahada sorun yaratir oldular.Bunlar moralini bozar ama dogrular,en dogrusu ise bunlarin bilincinde olup buna gore bir yol cizmek.Surekli huzursuzluk yasamaktansa cozum yollarini dusunmek senin ve esinin gelecegi icin daha onemli.

Yani Hollanda diyorsun,Belcika diyorsun,Bulgaristan diyorsun..Seni anliyorum daha iyi bir gelecek,daha refah bir yasam icin ugrasiyorsunuz ama olmazsa olmaz degil mi.Karsindaki senin esin olacak kisi.Es ne demek? Sanirim evli degilsiniz ve bilmiyorsunuz,fakat televizyonda yada bir misafirlikte mutlaka gormussundur.Memur ciftlere soyle soruyor ; 'Iyi gunde kotu gunde es olarak kabul ediyor musunuz?'.

Avrupa olmuyorsa o gelir Turkiyeye burda yasarsiniz ne olcak yani?Maksat aile olmak,mutlu yasamak degil mi.Insan sevdigi ile birlikteyse neresi olursa olsun.

Eger sen erkek o kadin olsaydi ve orali olsaydi bu zor olurdu,hele kucuk biryerde yasiyorsan.

Alisamazdi,hal hareketleri bizim toplumda hala yargilanirdi,dil bakiminda cok zorluk cekerdi vs.. vs..

Ama oda Turk ve erkek.

Bak senin yasin yazmiyor orda,ama yazdiklarindan genc bir arkadas oldugunu anliyorum.Sadece Avrupa icin maceraya girisme.Seni seven insan her zaman yer yerde seninle olmali.Bu forumda aramizda o kadar dertli insanlar var ki..En yakin ornek benim.2 yildir evliyim ama 'evsizim' ,ugrasiyorum cunku esim orali,yanima gezmeye geldiginde dahi cok zorluk yasiyor,carsiya ciktigimizda insanlarin gozu yabanci oldugu icin onda oluyor,dil bilmedigi icin tek basina hicbirsey yapamiyor..yani huzursuz oluyor.Bak yeni dogmus bebekler var ortada,orada rahatlari yerinde,devlet her konuda destek oluyor,guzel bir yasamlari var.Sosyal guvenceleri var..Turkiyede ayni ayricaliklari yasayamazlardi ve gelecekte benim gibi,annesinin ulkesine gitmek istediginde cok sikintilar yasardi..Esim Turkiyede yasamak icin daha hevesli.Baslarina calsinlar Avrupayi diyor,boyle ugrasan benim iradem.

Bak Sansli'ya evliliginin 5. yilinda gidebildi.Gidemedi diye esi bosanalim mi demis?Ayrilalim mi demis .. Hayir.. Eger sorun cozumu olan bir konuysa destek ile,samimiyet sabir ile birlikte halledilir,ama cozumu yoksa birlikte baska yollara bakilmali.

Bak bunlar insani cok dusunduren ince konular.

Sen daha bu duruma gelmedin,gelmeden de iyi dusunup tasinmani tavsiye ederim.

Seni baglayan,birseylere mecbur kilan durumlar yok ortada.Esin seviyorsa senin icin herseyi yapar,yok Avrupa olmuyor diye 'bu is bitsin' diyorsa kendi kendini yersin,olanda sana olur,bosu bosuna uzulursun.

Baskalarinin ozel hayati hakkinda konusmayi hic sevmiyorum,ama uzuldugunu gorunce soylemek istedim.

Allah yardimcin olsun.

Selam,sevgi ile..
nevilen sagol düşüncelerin icin cok haklısın sonuna kadar haklısın ama türkiyeye gelse işim yok gücüm yok diyor ekmek teknem hollandada diyor yani bilemiyorum artık ugrasmıyacagım dıyor cunku olmuyor hangi ülkeye giderse gitsin bu borcu cıkıyor artık yapıcak bişeyde kaldımı onuda bilmiyorum nişanlım ayrılmak istiyor ben istemıyorum ama zorlada tutamamki ben gercekten cok seviyorum nişanlımı ama insan bukadar mı kadersiz şanssız olur buna yanıyorum insan birini severken ayrılması cok kötü cok zor hergünüm üzüntüyle geciyor ama carede olmuyor
nevilen arkdsma kesinlikle katiliyorum gercekten esinin boyle konusmasi uzucu bi durum,,,biz oyle bi durumdaydikki esim bana demistiki gelinliginle bile binebilirsin ucaga ona gore ayarlicaz vize islemlerini demisti ama noldu biz vizeye basvurmmadan 3-4 ay once yani 18 yasima girmeme 3-4 ay kala 21 yas kanunu cikti ve gelinlikle ucaga binip yeni hayatimiza yelken acmayi dusunurken koskoca hicbisey yapamadan bekleyecegimiz 3 sene cikti onumuze ama sabrettik bekledik uzulduk agladik ama sabrettik tam 21 yasima girmeme bikac ay kala bu seferde (ogune kadar tek kelime hollancada calismamisken) dil sinavi cikti haadi dedik bunada eyvallah oturdum evde ders calistim kendi kendime gectim sinavi basvurduk ve 1 ayda cikti vizem allah bu kadar beklememin mukafatini verdi diye dusunuyorum suan 1,5 sene oncesine baktigimda cok iyi seyler yaptigimi gorebiliyorum ama hicbizaman birbirimize birlesemicez kavusamicaz en iyisi ayrilalim demedik dusunmedik,,,bence sonuna kadar(seviyosaniz) birbirinize destek olmalisiniz,,,,yani nisanlinin sana destek olmasi hemen kestirip atmamasi gerek,,,200 bin euro borc yaparken birgun gelipde evlenecegini esini getirmek zorunda olacagini yada bu borcun evlenirken maddi acidan kendisini cok zorlicagini neden dusunmemis borcunu bukadar buyutmus allah yardimciniz olsun arkdsm inan senin adina cok uzuluyorum,,,umarim rabbim size bi kapi acar,,,
sanslı biz 5 senedir tanısıyoruz ve 3 senedirr ugrasıyoruz ama bir türlü gidemıyorum ve engel üstüne engel cıkıyor senın sorunun en azından çözümü belli neyapıcagın belli ama benım sorunumun hicbir çözümü yok ve nişanlımın borcuda 8 sene önceki bir borc, sigorta nişanlıma hasta diye zamanında 1oo.000 euro verıyor nişanlımda 5 sene önce türkiyede oturuyordu ,sonra eşim tr ye yerlestigi icin parayı geri istıyorlar ve eşimde vermiyor ve bu borc şubat ayında cıkıyor ortaya parayı istiyorlar bende nl icin sınava girdim ve tam martta istek yapıcakken önümüze işde bu engel cıktı ben moralmen ve ruhsal yönden çöküntü içindeyım düşünüyoruz ama işin icinden cıkamıyoruz inan kendı canımdan bezdim
maxima yazdı:
zeyna devlet borcu oldugu icin taksit yapmıyorlar yapsalar sıkıntım olmucak ama kabul etmıyorlar hepsini ödiceksin diyorlar belcikadan denıyelım dedık ordanda borcu olup olmadıgına dair nl den kagıt istiyorlar yanı hep engel oluyor bu sigorta borcu ödencek gibide degil 200.000 euro ya nasıl ödicez :( eşimde olmucak artık ugrasmayalım ayrılalım diyor yanı eridim bittim kafamda saç kalmaadı inan sıkıntıdan neyapcam bilemiyorum mahvolmus bir durumdayım.bulgaristanda evlensek diyorum oranın oturumunu alsak öyle belcikaya basvuru yapsak hanı bg avrupa ülkesi ya en azından oda olurmu bilmiyorumki bg konsoloslugunu aradım sorim dedim ama türkce bilmiyorlar acaba sence olabilirmi bir bilgin varmı zeyna :((

canim benim inan hicbir bilgim yok bu konuda.benim vize islemlerimde Allahima binlerce kere sukurler olsunki hicbir problem olmadi.o nedenle ne nedir ne yapilmalidir hic bilmiyorum.ama esinin bu tutarsiz davranisi gercekten cok sinir bozucu.o nedenle nevilen ve sansliya katiliyorum.sen kendini paraliyorsun kafamda sac kalmadi diyorsun adamsa ayrilalim diyor.oh ne ala memleket.iste sevgiler bu kadar basit.sevgi zora gelince sevdigini yari yolda birakmak deildir.sonuna kadar gidebilmektir.seviyosa seni gercekten sen gidemiyosan pasa pasa gelcek turkiye de yasiycak.gelmem ayrilalim diyosa seni sevmiyo demektir kusura bakma.boyle bi insan icinde hic uzulmeye degmez.gencligine yazik.sana yol yakinken don derim canim.belki biraz agir oldu yazdiklarim ama inanki cok sinirlendim.
maxima yazdı:
sanslı biz 5 senedir tanısıyoruz ve 3 senedirr ugrasıyoruz ama bir türlü gidemıyorum ve engel üstüne engel cıkıyor senın sorunun en azından çözümü belli neyapıcagın belli ama benım sorunumun hicbir çözümü yok ve nişanlımın borcuda 8 sene önceki bir borc, sigorta nişanlıma hasta diye zamanında 1oo.000 euro verıyor nişanlımda 5 sene önce türkiyede oturuyordu ,sonra eşim tr ye yerlestigi icin parayı geri istıyorlar ve eşimde vermiyor ve bu borc şubat ayında cıkıyor ortaya parayı istiyorlar bende nl icin sınava girdim ve tam martta istek yapıcakken önümüze işde bu engel cıktı ben moralmen ve ruhsal yönden çöküntü içindeyım düşünüyoruz ama işin icinden cıkamıyoruz inan kendı canımdan bezdim

bende onu demek istiyorum arkdsm biz nerdeyse 8 senedir tanisiyoruz 6 bucuk yilik evliyiz 5 sene bekledim 1,5 senedir burdayim bizimde zor zamanlarimiz oldu esim ozamanlar surekli yanima gelebilmek icin dogru durust calismadi nasil olsa istek yapamiyoruz die,,,ve onumuze cikan her maddi is icin biyerlerden borc yapti nikahdi dugundu avukatti geldim gittim bilet paralari her geldiginde ank ya inip taksi tutup gelip gidiodu bunlar surekli masrafdi sonra vize isleri parasi sinav parasi avukat parasi masraflar cok oldu tamam 200bin eurodan bahsediyorum sen ne diosun diyebilirsin ama sonucta buda masrafdi ve biz kavusmak icin sesimizi cikartmadan cozum uretmeye calisiyoduk borc harc halledioduk yeterki biaraya gelelim sonra oderiz yavas yavas dioduk hic bi zaman birbirimize demedik seviyoruz ama cok ugrastirici bi ismis en iyisi ayrilalimda boyle ugrasmakdan kurtulalim demedik,,,nisanlin neden boyle soyluyo anlayamiyorum diger arkdslarimizinda anlayamadigi gibi,,,bence senin gibi fedakar birinin nisanlisi oldugu icin kendisini cok sansli hissetmeli...
hepinize katılıyorum haklısınız ,anlayamayadıgnız şeyi söylim arkadaslarım nişanlım sen gelemıyosun bende gelemıyorum diyor onun tr de askerligi var :(( bundan dolayı kavusamıcaz ayrılalım diyor çözümüde yok arastırdım sorussturdum gitmedıgım avukat kalmadı ama olmuyor işde dıyor ,arkadaslar keşke bende sizin gibi mutlu olabilseydım.
sanslı ben sana bir şey sormak istiyorum hollandadan bir başkası istek yapsa bana sen hic duydunmu böyle bir şey benım gittigim kursda bir ögrenci vardı bayan hollandaya istek yaptı red aldı gidemicegını anladı hollandadaki kocasından boşandı bir bayan arkadası istek yaptı yanı eşcinsel olarak vizesi cıktı 3 sene kız arkadasıyla ikmet etmek zorundaymıs yabancı polis aniden eve gelip bakıyormus ve kocasınıda cok sevıyordu 3 yıl soonra tekrar eşinin yanında oturacagını söyledi ben istek yapalı üstünden 1 sene gecti sence bendde böyle bir şey yapsam nasıl olur nişanlımla aynı binada altlı üstlü otururuz bu şekilde sence vize alabilirmiyim
escinsel evlilikler hollandada serbest evlenilebiliniyo bildigim kadariyla,,,ama yetkililere kars cok dikkatli olmali onlari suphelendirmemelisiniz,,,nisanlimla altli ustlu otururuz diosun ama sizin kaydiniz yokmu belcikada yani beraber bi birlesim yapmak iicn basvurdunuz e simdi sen baska bi bayanla istek yapip gelsen nisanlinin apartmanina yerlessen dikkat cekmezmi diye dusundum simdi ,,,ama bak dusundukce careler cikiyo ortaya bu da bi care olabilir sende diosun bi bayan yapmis diye demekki olmucak bisey deil,,,dedigin gibi hollandaya yanina geldigin partnerin esin yaninda 3 sene ayni adresde kalman gerekli,,,tabi seni yanina alan kisinin hollanda pasportu varsa 3 sene yok sadece oturum karti varsa ozaamn 5 sene ayni adresde kalmak zorundasiniz,,,ama soyle bi durumda var bu 3 sene 5 sene sarti bazi durumlarda aranmiyor. ( aile ici siddet gibi,,,ayni isyerinde 1sene kontratli calismis olmak gibi) tam detayli olarak bilmiyorum ama benim bi iletim vardi bosandikdan sonra hollandada kalabilirmiyim di adi,,,eger oturumunu kendi ustune cevirebilirsen 1 sene kontratli bi iste calisip yada aile ici siddet goruyorum ama oturumun olmesini istemyiroum seklinde bi durumda oturum kendi ustune cevrilirse ozaman yanina gittigin partnerden ayrilirsan oturumunu devam ettirme sansin oluyo diye biliyorum,,,o iletimi orayi bi oku istersen hangi durumlarda 3-5 sene sarti aranmiyo orda yaziodu,,,senin bosanma surecini bekleme gibi bi zorunlulugunda yok anladigim kadariyla nisanlisin daha,bu durumda daha cabuk harekete gecebilirsin diye dusunuyorum,,,umarim hersey gonlunce olur arkdsm,,,
sanslı benim nişanlım nl de daha belcikaya gitmedi gidemedi daha dogrusu, bugun haberlerde gördünmü hollanda maaşı düşürdü asgari ücret olucakmıs hollandanın asgarı ücreti nekadar oluyorki sen biliyormusun inşallah bu care olur bana cunku bizim sıkıntımız borcdan dolayı nişanlımdan kesinti olmasın diye maaşını 1000 euro yaptı.sigorta bu maaşın üstündeyse kesebılıyor bu durumda kesemıyor umarım maaş bu şekılde olur da sınavımda yanmaz nl den istek yaparız bana dua edin neolur arkadaslarım
anladim cnm bu cok guzel bi haber sevindim senin adina,,,bugun haberleri izleyemedigim icin goremedim ama daha onceden duymustum bu haberi...kesin uygulanmaya nezaman baslanacagi onemli olan,,,tam olarak bilmiyorum ama 900 kusur diye duymustum ama seni yaniltip sevindirmek istemem kesin bilemiyorum cunku,,,ins ins ins guzel gunler senin icinde yakindadir arkdsm,,,,
zeyna mrb bende ilk vizemi 5 buçuk ay bekledim eşimin ikinci evliliği çok karışık olaylar oldu eşim ilk eşinden boşanalı 3 ayı geçmediği için ayrılmak zorunda kaldık ve tekarar evlendik belçika böle istedi ama red cvbı bu yüzden gelmedi tabiki eşim gösterdiği adreste bulunmadığı için red cvbı geldi adres sorununu halledip martın 9unda tekrar başvurdum mülakatada girdim ilkindede girmiştim ama ilki gibi çok tutmadı kadın ve hamileyim raporumuda verdim hayırlısı bu arada bu dofiye nasıl bakılıo bana anlatabilirmisin ben anlamadım bişi flamanca herşey yardımcı olursan sevinirim vizeniin çıkmasına çok sevindim
merhaba arkadaşım dofi için aşağıdaki adrese giriyorsun ve 1. boşluğa vize başvurunu nerden yağtıysan (istanbul-ankara) seçiyorsun, 2. boşluğa sana verilen dosya numaranı yazıp "bekijk dossier" yazan yere tıklıyorsun, açılan sayfada başvurunun ne durumda olduğu yazıyor, falamanca ama forumda ne yazdığını söylersen herkes yardımcı olacaktır...

https://infovisa.ibz.be/InfovisaNl.aspx
iide bana dosya nosu verilmediki???
Elifce kardesim IKS yi tekrar ara dosya numarani sor onlar sana soylecekler.5 haneli bir numara verecekler Atabilgin arkadasin verdigi linke tikla dediklerini yap.Sonuc hayirli olur insallah...
inşallah tşk
arkadaşlar beklemede dio bu evraklarımın belçikada olduğunumu gösterio??
nedir bekleme de olan dosya numaranızı aldınız mı buraya yazarsanız kontrol ederiz
dosya numaramı aldım dofiye baktım beklemede dio
elifce67 yazdı:
zeyna mrb bende ilk vizemi 5 buçuk ay bekledim eşimin ikinci evliliği çok karışık olaylar oldu eşim ilk eşinden boşanalı 3 ayı geçmediği için ayrılmak zorunda kaldık ve tekarar evlendik belçika böle istedi ama red cvbı bu yüzden gelmedi tabiki eşim gösterdiği adreste bulunmadığı için red cvbı geldi adres sorununu halledip martın 9unda tekrar başvurdum mülakatada girdim ilkindede girmiştim ama ilki gibi çok tutmadı kadın ve hamileyim raporumuda verdim hayırlısı bu arada bu dofiye nasıl bakılıo bana anlatabilirmisin ben anlamadım bişi flamanca herşey yardımcı olursan sevinirim vizeniin çıkmasına çok sevindim

merhaba elifce67.biraz gec cvp verdim kusura bakma ama arkadaslar zaten yardimci olmuslar sagolsunlar.ilk vizem 5 bucuk ayda cikti demisssin.yani sen belcikaya gelip geri mi gittin.peki esin bosanali 3 ayi gecmedigi icin ayrilmak zorunda kaldiysaniz nasil vize verdiler.gercekten cok karisik hicbisey anlamadim.insallah bu kez okadar beklemesinde esine biranonce kavusursun canim.bu arada bebeginde hayirli olsun Rabbim anneli babali buyutsun insallah.vizem icinde tesekkur ederim insallah herkesinki biranonce cikarda herkes sevdigine kavusur
vizem derken red cvbım demek istedim yanlış telafuz ettim sanırım red cvbım 5buçuk ayda geldi şimdide dofiye bakıorum beklemde dio inş bu sefer çok beklemem çünkü bebeğimin orda doğması lazım:( mülakat yapan kadın hamilemisin die sordu bende evet dedim raporun varmı dedi bende evet hepsi evrakların içinde dedim ozaman bi sorun çıkacağını sanmıorum dedi inş bi aksilik çıkmaz çok korkuorum bu seferde red çıkacak die
elifce67 yazdı:
vizem derken red cvbım demek istedim yanlış telafuz ettim sanırım red cvbım 5buçuk ayda geldi şimdide dofiye bakıorum beklemde dio inş bu sefer çok beklemem çünkü bebeğimin orda doğması lazım:( mülakat yapan kadın hamilemisin die sordu bende evet dedim raporun varmı dedi bende evet hepsi evrakların içinde dedim ozaman bi sorun çıkacağını sanmıorum dedi inş bi aksilik çıkmaz çok korkuorum bu seferde red çıkacak die

insallah red gelmez canim icini ferah tut. hamile olman bence arti bi puan.ben esinin bosanma mevzusunu anlamadim.sen 5 ay sonra red aldiysan esin nasil bosanali 3 ay oluyo.kusura bakma anlamadim
benm eşim boşanmış boşanmasından 2 ay geçmiş benle tanıştı biz evlendik hemen vize işlemlerine başladık ordan istek kağıdı almak için belediyeye evlilik cüzdanımızla başvurunca belediye senin boşanalı 3 ayı geçmemiş nasıl evlenebiliosun demişler git boşan gel demişler (kanun var biliosunuzki boşandığınız eşinizden 3 geçmeden başkası ile evlenemezsiniz)bizde boşandık tekrar evlendikdurum bu arkadaşım:) çok zor süreçlerden geçtim
elifce67 yazdı:
benm eşim boşanmış boşanmasından 2 ay geçmiş benle tanıştı biz evlendik hemen vize işlemlerine başladık ordan istek kağıdı almak için belediyeye evlilik cüzdanımızla başvurunca belediye senin boşanalı 3 ayı geçmemiş nasıl evlenebiliosun demişler git boşan gel demişler (kanun var biliosunuzki boşandığınız eşinizden 3 geçmeden başkası ile evlenemezsiniz)bizde boşandık tekrar evlendikdurum bu arkadaşım:) çok zor süreçlerden geçtim

simdi anladim canim anlayabiliyorum seni.neyseki hersey normale donmus.insallah vizedz cikar en kisa zamanda bebegini esinin yaninda getirirsin dunyaya
inşallahhhhhh
elif neden ret aldın
eşim gösterdiği adreste bulunmadığı için polis bu adresde böle bi şahıs bulanamadı die not düşmüş dikkatli olun bu durumlarda gösterdiğiniz adreste bulunun çok basit bi neden caydırıcı hareketler eminim
elifce67 yazdı:
eşim gösterdiği adreste bulunmadığı için polis bu adresde böle bi şahıs bulanamadı die not düşmüş dikkatli olun bu durumlarda gösterdiğiniz adreste bulunun çok basit bi neden caydırıcı hareketler eminim

Bende bundan red aldim.Bu yani TAK-TUK .

Askeri okul sinavi gibi artik bu vize.Once sinav vermek lazim,sonra ayrobik hareketler

ve uzun mesafeeri kisa zamanda gidebilme kabiliyeti ariyorlar.

Sonra sinir hacmin ne kadar kullanisli buna bakiyorlar.

Polis engelinden gecersen,belki hani bir ihtimal yoldan gecerken kolundan tutup zorla eve

sokarsan yada Allah'tan olur ya korkarsa ..

Sonra maas kontratina bakarlar,harcin borcun var mi diye,

Sonra olurda bundada sorun olmassa,,hani bir ihtimal..

Sonra Turkiyeye donerler, acaba bu vatandas ne ayak,ne is yapiyor ,neci diye..

Iltica olmayacak, sucun falanda olmayacak, hastada olamassin ,olursan olmaz.

Musluman ve Turk oldugunuda gizlemen lazim,bu onemli.

Cocuklarin senin cocugun olsada sahte evlilik yapabilme kabiliyetinide ocerler.

Cunku senin cocuklarin senin cocuklarin olmayabilir.Odunc cocuk yapma olasiligi cok.

Hepsini yaparsan ,belki hani 'gel lan gel acidim al vizeni' diyebilirler,

Derler ama vermek zorunda degiller,Devlet Su Isleri gibi bugun git yarin gel,

Gelirken alamayacagin bir belge getirde diyebilirler.

Yasasin Insan Olmayanlarin Haklari .

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol