Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcıka aile birleşimi

Yorum için giriş yap 241 mesaj · 62.336 görüntülenme
davut63 dofiyi arattırdınmı hiç bişey demiyorlarmı? inşallah çıkar bütün bekleyenlerin vizesi hayırlısıyla...
atabilgin yazdı:
eşi belçika vatandaşı olanlardan gelir belgesi istemiyorlar aile birleşiminde ve vizeleri çok çabuk çıkıyor 1-2 hafta gibi sürelerde, eşinin çalışmaması sorun olmaz bence hem sağlık durumu da sizin için artı olacaktır.bence aile birleşimine başvurun çıkacaktır vizeniz . daha önce aile birleşim vizesini hangi ülkeden aldınız belçikadanmı yoksa ingiltere irlanda mı?

tekrar tsk ederim..eşim benim kafamı karısıtırdı..shengen vize ile belcikaya gittiğimde oturuma basvurabilirsin dedi..ama işste konsoloslugun sayfasında bir bolum var eger wellfare den para alınıyorsa sorun olabilir diye..ama yapacak bir sey yok..orda oturuma basvurmam için tek yol aile bilesimi ise basvurucaz..gercekten sterese girdim ..
EV YETERLİLİK BELGESİ NEDİR ???????
ev yeterlilik belgesi aile birleşiminde kalınacak evin belçikaya gelecek kişi için uygun olup olmadığının belirtildiği bir rapor. evin fiziki durumu(elektrik, su tesisatı vs), oda sayısı, yeterli oda varmı, evde yaşayan kişi sayısına bakarak polisin tuttuğu bir rapor.bu belge için belediyeye başvuruluyor ve belediye eve pois gönderiyor polisin raporu doğrultusunda belediye bu belgeyi düzenleyip veriyor. eşi belçika vatandaşı olanlardan istemiyorlar bu belgeyi... biz malesef bu belge için 1 aydan fazla uğraştık...
atabilgin yazdı:
ev yeterlilik belgesi aile birleşiminde kalınacak evin belçikaya gelecek kişi için uygun olup olmadığının belirtildiği bir rapor. evin fiziki durumu(elektrik, su tesisatı vs), oda sayısı, yeterli oda varmı, evde yaşayan kişi sayısına bakarak polisin tuttuğu bir rapor.bu belge için belediyeye başvuruluyor ve belediye eve pois gönderiyor polisin raporu doğrultusunda belediye bu belgeyi düzenleyip veriyor. eşi belçika vatandaşı olanlardan istemiyorlar bu belgeyi... biz malesef bu belge için 1 aydan fazla uğraştık...

arkadasım Allah razı olsun..umaım en yakın zamanda eşine ve bebeğine kavusursun..benimde kafam karısıtı..ev yeterlilik belgesi okuyunca..panik oldum birden :))
bu aile birleşiminde eşi belçikalı olmak sendikalı olmak gibi birşey :lol: bizde harranlı oluyoruz galiba :lol: bir çok şeyden yırtıyosun bu sayede;

vize ücreti daha az ödüyosun

sağlık raporu istemiyorlar

gelir belgesi istemiyorlar

ev yeterlilik belgesi istemiyorlar

konsoloslukta mulakata çağrılmıyorsun (çoğunlukla)

evine polis gelip kontrol etmiyor (çoğunlukla)

aylarca beklemiyosun birkaç haftada hallediyorlar işlemleri

vs vs....
atabilgin yazdı:
bu aile birleşiminde eşi belçikalı olmak sendikalı olmak gibi birşey :lol: bizde harranlı oluyoruz galiba :lol: bir çok şeyden yırtıyosun bu sayede;

vize ücreti daha az ödüyosun

sağlık raporu istemiyorlar

gelir belgesi istemiyorlar

ev yeterlilik belgesi istemiyorlar

konsoloslukta mulakata çağrılmıyorsun (çoğunlukla)

evine polis gelip kontrol etmiyor (çoğunlukla)

aylarca beklemiyosun birkaç haftada hallediyorlar işlemleri

vs vs....

:))))). hiç güleceğim yoktu.. :geek: umarım öyle olur..bu siteye girdiğimden beri okugum bazı seyler panik etti..Herkes sevdiğine kavussun ne diyelim..eninde sonunda vermek zorundalar..aile birliği diye bir sey var..ama insana zor geliyor beklemek..ve bu benim 3. aile bilesimi işlemim olacak..gercekten belge hazırlamaktan cok sıkıldım..

ps : aile bilesiminde vize ücreti odenmiyor..ben daha önce odemedim..
eşin belçika vatandaşı değilse yani türk vatandaşıysa 380 lira vize ücreti ödüyorsun malesef :) inşallah sende kolayca alırsın vizeyi. allah hepimize sevdiklerimize kavuşmayı nasip etsin...
atabilgin yazdı:
eşin belçika vatandaşı değilse yani türk vatandaşıysa 380 lira vize ücreti ödüyorsun malesef :) inşallah sende kolayca alırsın vizeyi. allah hepimize sevdiklerimize kavuşmayı nasip etsin...

:S of ya cokmus..

amin insallah kavusuurz..

sansımıza da avrupa da kriz var :(
Atabilgin , sana birsey sormak istiyorum merak ettim .

Senin esin Hollanda'dan gecmisti degil mi ? Bebege Belcika pasaportunu nasil verdiler ,

Ve Hollanda Pasaportunu neden tercih etmediniz .?

Ben tosunlara Hollanda Pasaportu konusunda israrci oldum , Belcika Pasaportunu dusunmedim

acaba yanlis tercih mi yaptik merak ettim . :)

Hatirlatma / Anne Breda'dan baba Manisa 'li , kendileri Antwerpen dogumlu tosunlarimin biri kizina mutlaka talip. Isi tatliya baglamak gerekli .Bilmiyorum daha ne soylemeliyim ,

Selam ,

Tayfun .
nevilencim benim eşim hollandadan geçmedi belçika oturumu var. bizim kız da lokeren'li oldu :) daha erken ben daha kızımı kucağıma almamışım siz talip oluyorsunuz :cry: :lol: :lol:
atabilgin yazdı:
nevilencim benim eşim hollandadan geçmedi belçika oturumu var. bizim kız da lokeren'li oldu :) daha erken ben daha kızımı kucağıma almamışım siz talip oluyorsunuz :cry: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: hic gulecegim yoktu valla
Olsun kardesim . Kumandanin bir tarafindan biri diger tarafindan biri kemiriyor .

Hem Fransiz kresine gidiyorlar ( orasini bulabildik ) . Voltaire falan okuyacaklar birkac yila .

Ikiside sari sari , ikiside mavi gozlu ikiside tosun , ikiside ac gozlu .

Boyle damat bulamassin . Sen az dusun ..

Kizada biraz citlatin ..
:lol: alemsin nevilen ya! bu arada yarın gece eşim ve kızım türkiyeye geliyorlar kimlik işlemleri filan halloldu.
Ne guzel . Evde birileri surekli duracak heralde degil mi . Aman ha evi bos birakmayin Atabilgin .

Polis , dumbukluk yapiyor son 1 yildir . Evde yoktu gibi bir rapor yazarsa kahreder insani .

Zaten bunlar sorun yaratacak bir yer bulabilmek icin Polisi isin icine sokuyorlar ya ..

Gozun aydin da diyeyim . Kavusmak guzel duygu :) Ilk cocugunuz degil mi .. Birkac gun cok seversin .!

Gece yarilari aglamaya basladimi , birde esin kalk altini degistir dedimi ..

Iste o zaman ne hissettin bana yaz iyi mi :)

Gozlerinden op kizimizin . Yakin yer olsa 1 kilo sut alip gelirdik ama kismet :)
evde birileri sürekli duramayacak haftayada kayınpederler gelecek türkiyeye. ama polis gelmez heralde artık çünkü daha önce geldiler.

evet ilk çoçuğumuz nevilen... bakcaz bakalım başımıza neler gelecek :) deneyimlerimi yazarım :D
atabilgin yazdı:
:lol: alemsin nevilen ya! bu arada yarın gece eşim ve kızım türkiyeye geliyorlar kimlik işlemleri filan halloldu.

hadi gozunaydin atabilgin.cok sevindim senin adina.bi bakiyomussun esin ve kizinin ardindan vizede geliyomus :geek:
inşallah zeyna! bekliyoruz... hayırlısıyla çıkar vizemde ve tabi tüm bekleyen arkadaşlarında...
insallah atabilgin
Kizini bize vermiyorsun ama Insallah vizenizde cikar birlikte donersiniz ''Istemezuk 'cu Kardesim '' :)
nevilen

abi sen ne yaptın son durumun nedir ?
baris yazdı:
nevilen

abi sen ne yaptın son durumun nedir ?

Bariscim belki forumdan iletilerimizi okumussundur . Ben 5 yil Rusya 'da Ingilizce Ogretmeniligini Rusca okudum . Bu benim 2. pasaportum , ilk pasaportumda Vize basacak yer kalmamisti .

Yani Yurtdisi olaylar ile okadar icli disli oldum , bu benim ilk tecrubem degildi .

Fakat ne hikmetse Avrupali bir bayan ile evlenince birden bire Uyusturucu Kacakcisi muamelesi gormeye basladim . Biz esimle evlenmeden once 8 yil gorustuk . Esim defalarca Rusya' ya ve Turkiyeye yanima geldi , hem Ailecek hem yalniz . Fakat sundugumuz tum deliller bizim gercekten evli oldugumuza ikna edemedi .

Su an 2 tane cocugum var . Akibet be olacak bilmiyorum . Esim Turkiyede yasamak istiyor ,ben cocuklarin gelecegi icin Belcika 'yi istiyorum .Ayrica Askerlik sorunumda beni durduruyor .

Ozelden sordugun soruyu yeni gordum , benim ozel mesaj kutumda sorun var. Ugur Abi 1 yil once ugrasmisti fakat olmadi ,aksi halde her iletiye karsilik veririm .

Cevap ;

Ben hic bir sey degilim . ;)

Selam , Tayfun .
Nefaydasivar ;

22 Nisan 'dan beri site ile iletisim kurmuyor , soru sormuyorsun . Benim ile sorun yasadigindan beri uzak kaliyorsun . Ben bundan rahatsiz oluyorum .

Bana sarfettigin hakaretlerin hic biri senin mutlulugun kadar onemli degil . Sana karsi hic bir kirginligim , hincim yok . Lutfen bunu bil . Sorunlarina ,sorularina cevap aramada eksik kalma .

Burada hepimiz birbirimize destek icin variz .

Sana , sana hitaben ilk iletimde soyledigim gibi ; Sen dostum ,kardesimsin .

Darginlik yok .

Tayfun
slm arkadaslar sıtede yenıyımben esım nl vatandası ama bız belcıkadan ıslemlerı yapcaz.ben trdeyım sıze sormak ıstedıgım nl gıbı belkıkda uyum sınavı felan varmı benı bılgılendırırsenız sevınırım ıyı calısmalar
ayazzz yazdı:
slm arkadaslar sıtede yenıyımben esım nl vatandası ama bız belcıkadan ıslemlerı yapcaz.ben trdeyım sıze sormak ıstedıgım nl gıbı belkıkda uyum sınavı felan varmı benı bılgılendırırsenız sevınırım ıyı calısmalar

arkadaşım aramıza hoş geldin, belçikada uyum sınavı yok. o konuda rahatsın... hollandadan başvuruyu denedinizmi?
ayazzz yazdı:

hosgeldin arkadasim aramiza.Allah yardimcin olsun...
arkadaslar yenı baka bıldımm. ev yeterlılık belgesı nasıl.yanı ordakı evın benı goturmesı ıcın uygun oldugna daır bı kagıtmı nasıl bı yardımcı olursanı sevırınımm allahım ıns bızede tezeden kavusmayınasıp eder
ayazzz kardeşim belçika artık ev yeterlilik belgesi istemiyor diye biliyorum yeni bir kanun çıkmış... senden bu belgeyi mi istediler?
ayazzz yazdı:
arkadaslar yenı baka bıldımm. ev yeterlılık belgesı nasıl.yanı ordakı evın benı goturmesı ıcın uygun oldugna daır bı kagıtmı nasıl bı yardımcı olursanı sevırınımm allahım ıns bızede tezeden kavusmayınasıp eder

evet öyle bir belge eve polis gelip kontrol etmesi lazım
yok kardesımm ıstemedıler belçika konsoluslugunu bana gonderdıgı evrak lıstesınde vardı onldan sordum

bı esımın aylık gelırını felna ıstıyolarmı vıze vermek ıcın

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol