Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcıka aile birleşimi

Yorum için giriş yap 241 mesaj · 62.332 görüntülenme
onlarda acıma duygusu olsa hamile kadını 7 aydan beri kocasından ayrı bırakmazlar bunların yaptığına bir nevi soykırım denio:)
ya bize polis gelmedi neye gore kontrole gidiyo yada gitmiyo anlamiyorum valla
zeyna yazdı:
ya bize polis gelmedi neye gore kontrole gidiyo yada gitmiyo anlamiyorum valla

sannedersem belcika vatandasi olanlara gitmiyorlar.öyle duydum yanlis degilse babam da tr ye geldi polis gelirse hapi yuttuk:))
polis belçika vatandaşı olanlara geliyor çünkü, belçika vatandaşları ev yeterlilik belgesi vermiyor gerek duymuyor dofi bunu istemeye...eğer şüphelenirse polis gönderiyor eve. ama türk vatandaşlarından istediği için zaten eve polis gelip kontrol etmiş oluyor. benim şahsi fikrimdir :)

bu arada nevilen süper anlatmışsın şiir gibi :)
Benim Esim Belcikali ama gecen hafta geldi eve polis bakti sorduk gormek istermisiniz diye,fakat TC kimligimi ve pasaportumu sordu tesekkur edipgitti bakmadi bile eve,Bence turk yada yabanci herkese gelyor bu polis.
polis gelebilirde gelmeyebilirde :D bence kesin bir kuarlı yok...
HAYIR BENM EŞİMDE BELÇİKA VATANDAŞI BİZE POLİS GELDİ BU YÜZDEN RED ALDIM BEN ONUNLA İLGİLİ DEİL BENCE ZORLUOLAR NE YAPTIĞI BELLİ DEİL BUNLARIN
arkadaslar ben yenı uye oldum.bana yardımcı olursanız cok sevınırım.benım esım belcıkada turkıye vatandası.3aylık yenı bebegımız oldu.2nısanda pasaport ısleme gırdı.dofıye baktım suan yabancılar polısındeymıs.yanı belcıkada.esımın benden once ıkı evlılıgı daha olmus.bu ıslemlerı cok uzatırmı?acaba vızemız nekadar surede cıkar?
sude erik yazdı:
arkadaslar ben yenı uye oldum.bana yardımcı olursanız cok sevınırım.benım esım belcıkada turkıye vatandası.3aylık yenı bebegımız oldu.2nısanda pasaport ısleme gırdı.dofıye baktım suan yabancılar polısındeymıs.yanı belcıkada.esımın benden once ıkı evlılıgı daha olmus.bu ıslemlerı cok uzatırmı?acaba vızemız nekadar surede cıkar?

öncelikle hosgeldin aramiza arkadasim sorun cikmaz bebeginizi allah bagislasin bebek olmasa süphe uyandirirdi.bi sorun olacagini tahmin etmiyorum.insallah bir an önce vizeni alir gidersin.kolay gelsin.
sude erik yazdı:

hosgeldin arkadasim.elimizden geldigince yardimci oluruz.bu arada bebeginiz hayirli ugurlu olsun Allah anneli babali buyutsun.bebek olmasi inadiricilik acisindan onemli.ama merak etme o kadar zorluk cikarmazlar.benim esiminde 2.evliligi.gerci sadece kagit uzerinde kalmis bi evlilik dugun falan olmamis.fiili bi birliktelik yok.3 ayda verdiler vizemi.tabi araya 1 ay kadarda tatiller girdi.yani oyle toplam 3ay surdu.merak etme maas yeterliyse eksik evrakta yoksa uzun surmez alirsin vizeni
ben artık kafayı yicem ya off hiçbirşey olmuyor ya bir insanda bukadarmı şans olur ya iltica etmeyi düşünüyorum artık başka çarem kalmadı :((
nasıl iltica edeceksin ki onda da yakalanma riskin var eğer yakalanırsan 4 yıl giremiyorsun ülkeye.
fransada akrabalarım war orda düşünüyorum zaten gidemıyorum .(
maxima yazdı:
ben artık kafayı yicem ya off hiçbirşey olmuyor ya bir insanda bukadarmı şans olur ya iltica etmeyi düşünüyorum artık başka çarem kalmadı :((

canim buda cozum deil ama bilmiyorum yinede.herseyin hayirlisi.insallah Rabbim sanada bi umut kapisi acar
maxima fransaya sanırım gayriresmi yollardan vize alıp gitmeyi düşünüyorsun o şekilde bir vizeyi hollandaya alsan daha kısa bir çözüm değilmiki
nefaydasivar yazdı:
maxima fransaya sanırım gayriresmi yollardan vize alıp gitmeyi düşünüyorsun o şekilde bir vizeyi hollandaya alsan daha kısa bir çözüm değilmiki

nasıl alabilirsin ki pasaportunda ret varken vereceklerini sanmıyorum varmı böyle bir yol
ben vize alamamki yani gayri resmi yollarla fransa ya girerim sığınma talebinde bulunuurum diye düşünüyorum kesin değil ama carem kalmadı artık gercekten stresten hergün hasta oluyorum ,kadın hakları fransa da cok yüksek orda bayanları geri göndermiyorlar kesinlikler oturum alıp hollandaya öyle gecerim diye düşündüm ama bilemiyorum öyle yapan arkadaşlarım var biliyorum onlar söyledi ama ben yapabilirmiyim ne derece doğru olur bilemiyorum gercekten ben aslında cok karsıyım böyle şeylere ama çarem kalmadıgı icin bunu düşünüyorum :((
hollanda da var sıgınma talebı ama dosyam oldugu icin red aldıgım icin ,oturum alamadı bu yolla deniyor derler ve hemen geri gönderirler hollandanın çok katı kuralları var fransa onun yanında yıne bir parça iyi ayrıca benım pasaportumda red falan yok
SELAM ARKADAŞLAR BEN 19 KASIM 2009 DA AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN VİZE BASVURUSU YAPTIM BENIM 2 TANE EVRAKGIM EKSİK ÇİKTİ 4 SUBAT 2010 EKSIK EVRAKLARIMI TAMAMLAMAM İÇİN KONSLG BANA TELEFON ACTILAR 12 NİSAN 2010 DA EKSİK EVRAKLARIMI TESLIM ETTIM VİZEM NE ZAMAN CIKAR ŞU AN PASAPORT İŞTEDE GÖRÜNUYOR BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ...?
Davut ,

Bu nasil is boyle Allah askina :) Kasim'da basvuru , Subatta Eksik evrak ,Nisan'da tamamlamissin.

Gidisatin randimanina gore ..Yaza dogru cikar vizen .

Insallah .
maxima ben nevilene biraz ters tepki gösterdiğim için sabah üyeliğim iptal olacak biliyorum herneysede bak arkadaşım daha öncede seninle konuşmuştuk sen hollandadan red aldığını söylemiştin şunu demek istiyorum fransa konsolosluğuna gidipte babamın selamı var deyipte vize alamazsın tüm yazılarınıda okudum senin evlilik yapacağın kişiyle aranızdaki sorunları halletmeye bak öncelikle ...
nefaydasıvar benim yüzümden degildir umarım tepkin , ben gidipde babamın selamı var dicem demedim ve benimle nişanlımın arasındaki sorun çözülmedigi icin ve hiçbirzaman çözülemeyecegi için ben sıgınma talebınde bulunacagımı söyledim , benım başka çarem kalmadı bende bunun meraklısı degilim ama neyapabilirim başka ,sorunu çözz demeyle çözülseydi elli defa çözerdik yok olmuyor her çareye başvurduk olmuyor gitmedigimiz avukat kalmadı çözümü yok işde çaresizlikten aklıma bin türlü gayri resmi yollardan girmek gelıyor sen olsan neyapardın benim durumum çok vahim sizler gibi degilim :((
allah vize bekleyenlerin yar ve yardımıcısı olsun

ben de frma yeni üye oldum vizeye başvuralı 5 bucuk ayı geçti mulakat falan hepsini gittim ama hala bir sonuç yok bu nasıl birseydir ben anlamıyom insanlara sıkıntı vermekten zevk alır gibi ler
arkadaslar selam,

eşim flaman temmuzda 3 yıllık evli olacagız..18 aylık bir kızımız var...eşimle turkiyede evlendik..daha sonra aile bileşim vizesi ile irlanda ve ingiltereye gittik..kızım(belçika vatndası ) londra da dogdu..1 yıldır turkiyede yasıyorum..eşim krizde işini kaybetti gecen sene nisan ayında turkiyey donduk daha sonra o ingiltere ve daha sonra belçikaya gitti..eşim suan işşiz ve saglık problemlerinden dolayı 2 aydır hastanede yatıyor..devletten yardım alıyor..eşimin yanına gitmek istiyorum..sorularım,

1- kac yıllık evlilikten sonra belcika pasaportuna muraccat edebiliyoruz.

2- belcika konsoloslugunun syf evliliğin 3. yılında belçika pasaportuna muraacat edebilirsiniz yazıyor ..ne kadar dogru ? dogru ise ne kadar zaman alıyor pasaportta almak? hangi evraklar gerekli?

3- konsolosluktan turist vizesi alabilir miyim? orda oturuma basvurabilir miyim ?

4- yani kısacası eşimin yanına en kolay sekilde nasıl gidebilirim..

şimdiden tskler..eşimi cok ozledim..biran önce sizden haber bekliyorum..
arkadaşım allah kolaylık versin öncelikle, inşallah eşinin sağlık durumuda biran önce düzelir. öncelikle turist vizesi alman çok zor olmayacaktır çünkü baya bi vize vardır pasaportunda ama türkiyede çalışıyor olman sabit gelirin olması filan şart tabi. belçika pasaportu yani belçika vatandaşı olabilmen için belçikada yaşıyor olman lazım ve bu süre 3 yıldı fakat şimdi 5 yıl oldu dediler eşimde başvurdu çünkü vatandaşlığa... aile birleşimine başvurabilirsin tekrar eşinin sağlık durumunuda öne sürersiniz sürekli rahatsızlığı varsa insani sebeplerden dolayı çabuk çıkacaktır vizeniz
atabilgin yazdı:
arkadaşım allah kolaylık versin öncelikle, inşallah eşinin sağlık durumuda biran önce düzelir. öncelikle turist vizesi alman çok zor olmayacaktır çünkü baya bi vize vardır pasaportunda ama türkiyede çalışıyor olman sabit gelirin olması filan şart tabi. belçika pasaportu yani belçika vatandaşı olabilmen için belçikada yaşıyor olman lazım ve bu süre 3 yıldı fakat şimdi 5 yıl oldu dediler eşimde başvurdu çünkü vatandaşlığa... aile birleşimine başvurabilirsin tekrar eşinin sağlık durumunuda öne sürersiniz sürekli rahatsızlığı varsa insani sebeplerden dolayı çabuk çıkacaktır vizeniz

tsk ederim..ben calısmıyorum..eşim de epilepsi, oldugu orataya cıktı..suan hala tedavi goruyor ..daha once esimle aynı ulkelerde yasadıgımız ve belçika konsoloslıuga kaydımız oldugu için shengen vizesini direk alabiliyordum..ama eşimin uzun surede hastanede kalması ve işşşiz olması butun planlarımızı mahvetti..yaklasık 8 aydır ayrıyırz ve biran once artık yanına gitmek istiyorum..ama ne tür basvuru yapmalıyım o konuda gercekten cok kafam karıstı :((( aile birlesimine de eşimin işşiz olamsının sorun yaratabilecegini dusunuyorum..

ben nette 3 yıl belcika dısında evli olsan ve bunu kanıtlayabilirsen pasapporta basvurabilecegini okumustum ama ne kadar dogru bilmiyorum..5 yıl daha onaylanmadı diye biliyorum..
eşi belçika vatandaşı olanlardan gelir belgesi istemiyorlar aile birleşiminde ve vizeleri çok çabuk çıkıyor 1-2 hafta gibi sürelerde, eşinin çalışmaması sorun olmaz bence hem sağlık durumu da sizin için artı olacaktır.bence aile birleşimine başvurun çıkacaktır vizeniz . daha önce aile birleşim vizesini hangi ülkeden aldınız belçikadanmı yoksa ingiltere irlanda mı?
atabilgin yazdı:
eşi belçika vatandaşı olanlardan gelir belgesi istemiyorlar aile birleşiminde ve vizeleri çok çabuk çıkıyor 1-2 hafta gibi sürelerde, eşinin çalışmaması sorun olmaz bence hem sağlık durumu da sizin için artı olacaktır.bence aile birleşimine başvurun çıkacaktır vizeniz . daha önce aile birleşim vizesini hangi ülkeden aldınız belçikadanmı yoksa ingiltere irlanda mı?

moralim duzeldi..tsk ederim..2007 de irlanda aile bilesimi vizesi 2008 de ingiltere aile bilesimi vizesi aldım..onun dısında ingiltere turist ve ögrneci vizesi var pasaportumda..

simdi biz konsoloslugu durumumuzu anşlatıp hangi vizeye basvuralim diye soralım mı? yoksa direk aile birlesimine mi basvuralım shengen vize yerine..üstüne basarak soruyorum cünkü yaklsaık 8 aydır görüsmüyoruz eşimle..daha fazla beklemek istemiyorum..eşimle uzun süre görüşmemiz vizede sorun olur mu?
konsolosluğun size yol göstereceğini zannetmem.benim düşüncem siz aile birleşimine başvurun, schengen vizesine başvurursanız vizeniz çıkıp gitseniz bile 3 ay sonra tekrar dönmek zorunda kalırsınız ve yine aile birleşimine başvurmanız gerekir. eşiniz istenen belgeleri temin edip size gödersin, sizde burada hazırlayacağınız evrakları hazırlarsınız ve teslim edersiniz ve allahın izniyle kısa sürede vizeniz çıkar. uzun süredir görüşmemeniz sorun olmayacaktır eşimin sağlık sorunları sebebiyle başvuru ile uğraşamadık filan dersiniz. istenen evraklar için linke

http://www.diplomatie.be/istanbul/default.asp?id=31&ACT=5&content=21&mnu=31

bakarsanız gelirle alakalı bir belge istenmiyor
insallah cıkar valla nerdeyse 7 ay olacak durum hala işlemde gornuyor yapacak hiç bişey yok bekliyorum sadece insallah allah herkesin gönlüne göre verir acama ne zaman cıkar cok merek ediyorum ...:(

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol