benı bu evrak konusnda bılgılendırırsenız sevırım arkadaslar sımdıden tsler
belcıka aile birleşimi
benı bu evrak konusnda bılgılendırırsenız sevırım arkadaslar sımdıden tsler
ayazzz kardeşim bu ev yeterlilik belgesini benden istediler, biraz uğraştık ama aldık sonunda. daha öncede dediğim gibi artık bu belgenin istenmediğini duydum sen genede İKS yi arayıp bir sor bu belgeyi özellikle. ben açıklayayım eşin oturduğu belediyeye gidip ev yeterlilik belgesi için başvuracak, belediye eve bir polis gelmesini sağlayacak, polis evi kontrol edip bir rapor yazacak ve belediyeye verecek raporunu, belediye rapora göre uygunsa ev yeterlilik belgesini verecek uygun değilse yapmanız gerekeni size söyleyecekler. bize evin elektrik tesisatının eski ve standartlara uygun olmadığını söylediler bizde tesisatı yeniletip belgeyi alabildik. İKS nin sana gönderdiği evrak listesinde eşe ait gelir belgesi varsa bu belgeyide almanız gerekir...
slm arkadaslar ya esım belçikdan 6 aylık oturum kagıtını almıs ama daha kart vermemısler sadece 6aylık oturum almıs belge vermısler ıstek yapabılıyomu acaba benı acıl yonden bılgılendırırsenız sevırınım
arkadaslar bılgısı olan yokmu yardımlarını bekıyorum acıl lutfen.bıde esım nlde calısıyo ama blkıda tasında ıstekte sorun cıkarmı cvplarını bekılıyorumm
slm arkadaslar ya esım belçikdan 6 aylık oturum kagıtını almıs ama daha kart vermemısler sadece 6aylık oturum almıs belge vermısler ıstek yapabılıyomu acaba benı acıl yonden bılgılendırırsenız sevırınım
Esin Antwerpene mi tasindi ? ( Cunku sadece onlar boyle yapiyor)
(Kendi basimdan gectigi sekilde acikliyorum ) 5 yillik oturumu almaniz biraz uzun surer.
Eger Anvers ise tam 5 ay , baska illerde 1-2 ay gibi suruyor .
6 aylik oturum ile basvuru .....
Kesinlikle tavsiye etmem .
Nevilen isimli tum yazilari oku , sonra kararini ver .
nevılen bızım oturcamız yer essen ordada sorun cıkarmı kuccuk bı yer nufusu 1500 felan o sekıl yanıı 6 aylık oturumla yapıla bılıyomu ıstek arkadasım bıde ben burdan vıze basvuru yapcamya 6aylık otutm belgesıyle yapabılıyommu cvplarsa sevınırım
atabılgın sen cvplarmısın kardesımm sorun cıkarmı nevılene yazdım ama acıl bı cvp verırsen sevırınım bılgın varsa
yok kardesımm ıstemedıler belçika konsoluslugunu bana gonderdıgı evrak lıstesınde vardı onldan sordum
bı esımın aylık gelırını felna ıstıyolarmı vıze vermek ıcın
Kardeşim öncelikle herşeyin hayırlısı olsun.
Sana en taze bilgilerle yardımcı olabilirim. eğer durumun benimki ile örtüşüyor ise.
4 yıllık evliyim.Benim eşim Belçika vatandaşı.Belçikaya temelli taşınma kararı aldık ve şu an Belçikada 1 aydan fazla süredir ikamet etmekteyim. Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunup buraya yerleştik.vizemi 3 hafta içerisinde aldım. tarih ise 26 nisan 2010 idi. Benden kesinlikle ev yeterlilik belgesi istemediler. Hazırlamam için verilen listede böyle bir madde yoktu bile. Ayrıca vize başvuru süre zarfında,şu an oturduğumuz adrese hiçbir polis gelmedi.ve de eşinin geliri vize açısından önem arz etmiyor.
6 aylık oturum karşılığı turuncu belgeye (aile birleşimi ise model A belgesi )sahip oluyorsun.5. ayın sonunda tekrar adresinize polis gelerek kontrol edecektir.gerçekten belirtilen adrestemisiniz ve berabermisiniz diye.ardından duruma göre 1 senelik yeni bir belge yada 5 senelik oturma ve çalışma iznine sahip olarak F çipli kart alıyorsunuz. Eşim Belçika vatandaşı olduğu için belediyeye başvurumdan yine 2-3 hafta sonra elime f kartım ulaşmıştı. f kartın olmadığı durumlarda maalesef çalışma izninde olmuyor.
eşim istek yapabiliyormu diye bir soru sormuşsun. istek yapmakla ne demek istediğini biraz daha açıklarsan belki yardımcı olabilirim.
saygılar..
yok kardesımm ıstemedıler belçika konsoluslugunu bana gonderdıgı evrak lıstesınde vardı onldan sordum
bı esımın aylık gelırını felna ıstıyolarmı vıze vermek ıcın
Kardeşim öncelikle herşeyin hayırlısı olsun.
Sana en taze bilgilerle yardımcı olabilirim. eğer durumun benimki ile örtüşüyor ise.
4 yıllık evliyim.Benim eşim Belçika vatandaşı.Belçikaya temelli taşınma kararı aldık ve şu an Belçikada 1 aydan fazla süredir ikamet etmekteyim. Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunup buraya yerleştik.vizemi 3 hafta içerisinde aldım. tarih ise 26 nisan 2010 idi. Benden kesinlikle ev yeterlilik belgesi istemediler. Hazırlamam için verilen listede böyle bir madde yoktu bile. Ayrıca vize başvuru süre zarfında,şu an oturduğumuz adrese hiçbir polis gelmedi.ve de eşinin geliri vize açısından önem arz etmiyor.
6 aylık oturum karşılığı turuncu belgeye (aile birleşimi ise model A belgesi )sahip oluyorsun.5. ayın sonunda tekrar adresinize polis gelerek kontrol edecektir.gerçekten belirtilen adrestemisiniz ve berabermisiniz diye.ardından duruma göre 1 senelik yeni bir belge yada 5 senelik oturma ve çalışma iznine sahip olarak F çipli kart alıyorsunuz. Eşim Belçika vatandaşı olduğu için belediyeye başvurumdan yine 2-3 hafta sonra elime f kartım ulaşmıştı. f kartın olmadığı durumlarda maalesef çalışma izninde olmuyor.
eşim istek yapabiliyormu diye bir soru sormuşsun. istek yapmakla ne demek istediğini biraz daha açıklarsan belki yardımcı olabilirim.
saygılar..
m.altunok arkadaşım aramıza öncelikle hoşgeldin. eşin belçika vatandaşı olduğu için kolayca vizeni almışsın hayırlı uğurlu olsun... belçikada yaşayan eş belçika vatandaşı değilse mutlaka sabit geliri olmalı, kendi geliri yoksa garantörü olacak anne yada babasının sabit geliri olmalı ve bunu belgelemeli, eş belçika vatandaşı değilse ev yeterlilik belgesi istiyorlardı (daha öncede belirrtiğim gibi bu konuda yeni bir kanun çıkmış artık istemiyorlar diye biliyorum). eşi belçika vatandaşı olmayanların bunların içine hollanda vatandaşlarıda giriyor evlerine polis gelip kontrol ediyor. bu noktaları hatırlatayım istedim.
ayazz kardeşim eşin hollandadan belçikaya geçmiş bu sebeple nevilenin tavsiyelerine uymanızı şiddetle tavsiye ediyorum...6 aylık oturum ile aile birleşimine başvuru konusunda nevilen tavsiye etmem diyor dikkate alın bence... inşallah işlemleriniz kolayca hallolur ve vizenizi alırısınız arkadaşlar...
arkadasımm buyuk yerlede sorunlar cıkıyomus ama bızım durcagımız yer essen ufakbı yer.bıde arkadasım 6 aylık oturum belgesıyle esım bana ıstek yapabılıyomu onu ogrenmek ıstıyorumm vede vızeye basvurcam zaman oturum belgesınde sorun cıkarmı daha otutrum kartını almadı oturduguna daır belge 6 aylık
tam olarak acıklarsanız sevınırım
tam olarak acıklarsanız sevınırım
arkadaslar ben anlatamadım galıba.esım nlden belcıkaya tasında orda 6aylık oturumu aldı.oturcamız yerde ESSEN 6aylık oturumla bana esım ıstek yapabılıyomu?vede 6aylık otrumla neden ıstek yapmasın.evraklarımız hemen hemen tamam.ıstek gelcek vızeye basvurcam ben trdeyım yanlıs anlasılma oldu galıba.maas durumu felanda ıyı o sorunda yok vede oturacagımız yer cokk kucuk 1500 nufuslu bı ılce. nevılen yazarsan sevınırım arkadasım
5 yillik oturumu almadan istek yapamaz yapsada genelde hep red geliyor red gelir
Neyi anlatamadin ? Buradaki uyelerden Belcika ile iliskili olanlarin yuzde 70 ' i NL'den BE gecisli .
6 aylik oturumla basvuru yapilir .! (Zira artik IKS 'de randevu alirken bile 5 yillik oturum var mi diye soruyorlar)
Fakat %90 red alirsin . ! Eger gozumu kararttim basvuru yapcam dersen , evraklar arasindan ilk basvuruma neden red verdiklerini ilgili kanunlar ile anlatan Belcika Disisleri mektubunu gosteririm sana .
5 yillik oturumu almadan basvurma . Hem kucuk bir yer diyorsun .Pek ugrastirmazlar.Birkac ay daha bekle isini garantiye al .O vakte kadarda arastirmalarini yaparsin .
6 aylik oturumla basvuru yapilir .! (Zira artik IKS 'de randevu alirken bile 5 yillik oturum var mi diye soruyorlar)
Fakat %90 red alirsin . ! Eger gozumu kararttim basvuru yapcam dersen , evraklar arasindan ilk basvuruma neden red verdiklerini ilgili kanunlar ile anlatan Belcika Disisleri mektubunu gosteririm sana .
5 yillik oturumu almadan basvurma . Hem kucuk bir yer diyorsun .Pek ugrastirmazlar.Birkac ay daha bekle isini garantiye al .O vakte kadarda arastirmalarini yaparsin .
esı belcıka vatandası olmayan arkadaslar,vızesını alanlar buraya yazabılırmı?nekadar surede aldınız.cogunluk nası aldıysa bende oyle alcam galıba
esim belcika vatandasi degildi 5,5 ayda cikti
esı belcıka vatandası olmayan arkadaslar,vızesını alanlar buraya yazabılırmı?nekadar surede aldınız.cogunluk nası aldıysa bende oyle alcam galıba
ben 9 ayda aldım ama ilk başvurumda ret almıştım 2. başvurumda aldım
benimki toplam 71 gunde cikti yani 2 ay 10 gun de, bende nlden belcikaya gecis yapmistim, 5 senelik oturum karti ile basvuru yaptim..
benim eşimde türk vatandaşı belçika oturumlu, benim vizemde dosya işleme alındıktan 4 ay sonra çıktı.
buyukelcılık yaz tatılıne gırdımı arkadaslar?yazın ıslemler yavaslarmısya o yuzden soruyorum.
büyük elçiliğin yaz tatiline girmesi derken elçiliği konsolosluğu kapatıp tatil yapmak gibi bir durum yok zaten... elçilik çalışanları dönüşümlü olarak tatile çıkacakları için işlerde bir yavaşlama sözkonusu olabilir ama ne zaman tatile çıkarlar bilme şansımız yok malesef sude.
tamam sagol.maıl attım.demıslerkı ortalama 17 hafta surebılır.sızı bız ararız. demısler.bakalım sımdı 13 hafta oldu.ınsallah esım askerden gelmeye vıze gelırde esımle gıdebılırım ınsallah.1 temmuzda gıttı 22 temmuzda gelecek
tamam sagol.maıl attım.demıslerkı ortalama 17 hafta surebılır.sızı bız ararız. demısler.bakalım sımdı 13 hafta oldu.ınsallah esım askerden gelmeye vıze gelırde esımle gıdebılırım ınsallah.1 temmuzda gıttı 22 temmuzda gelecek
Allah kavustursun canim.insallah vize cikar o vakte kadar birlikte donersiniz.
Arkadaşlar böylesi faydalı bir siteyi kuran arkadaşların cümlesinden allah razı olsun ben henüz bugün üye oldum siteye umarım banada yardımcı olabilirsiniz gerçi benim durumum biraz farklı ben bosna aslıllıyım ama babamın doğduğu topraklar sırbistanda kalıyor dolayısı ile bende sırbistan pasaportu alıp vizesiz belçikaya gidicem orda işimde evimde hazır allahın izni ile yanlız benim kafama takılan eşimi ve çocuklarımı nekadar zaman zarfında yanıma aldırabilirim ve aynı zamanda eşimde benden dolayı serbest seyahat hakkına sahip yanlızca çocukların da çifte vatandaş olmaları için 1 yıl gerekiyor ama biz bu süreyi beklemeden nasıl işlem yapabiliriz bir bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim hepinize bol şanslar allah yardımcınız olsun
Cocuklar Belcika dogumlu olmadigindan 5 yil alir cifte vatandaslik kardes.
nevilen kardeş orda çalışmaya başladığım andan itibaren çocuklarımı yanıma almam nekadar sürer vatandaşlık için değil işimde evimde hazır allah izin verirse yanlızca öğrenmek istediğim buydu teşekkürler
Orasi senin sansina kalmis .Ben 2 yil ugrastim 3 gun once gelebildim.
Onlarinda biraz vakit alir .Fakat cocuklarin cifte vatandasligi biras ugrastirir.
Cocuklar orda buyur dili bir guzel ogrenir o zaman basvurursun.
Onlarinda biraz vakit alir .Fakat cocuklarin cifte vatandasligi biras ugrastirir.
Cocuklar orda buyur dili bir guzel ogrenir o zaman basvurursun.
ilgi ve alakana çok teşekkür ederim nevilen çocuklar zaten 6 ay sonra sırbistandan çifte vatandaşlık alıyorlar orda bir sıkıntı yok inşallah şansımız yaver giderde en kısa zamanda onları orada çalışan olarak türk pasaportlarıyla yanıma aldırabilirim saygılarla
arkadaslar dofiden baska nereye mail atabılırım.mesela konsolosluga buyukelcılıge hangısıne atabılırım.maıl adrslerını bılen varsa soyleyebılırmı?cunku dofıye atıyorum haftalarca cvp gelmıyo gelıncede dosyam hakkında bı bılgı vermıyo.genel bı bılgı verıyo.
sude hic kimseden bilgi alamazsin bekleyeceksin bosuna ugrasma ben 9 ay ugrastim
arkadaslar konsoloslugun baskonsoloslugun buyukelcıgıın nerenın maıl adresı varsa bılen arkadaslar verebılırmı?barıs tesekkur ederım ama cvp bılgı versınler vermesınler maıl atmak ıstıyorum.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol