selam alper gozun aydin gelmissin sevindik adina..
bende yaklasik 6 ay oldu geleli suan ikinci oturumu bekliyorum bir hafta sonra 5 yillik verirlerse insallah hollandaya basvurucaz.. bu konuda bazi arkadaslar yardimci oldular ama ben tam olarak
bilgi alamadim,, sekerpinari ozel ileti yazdim fakat cvp vermedi? bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirirse cok memnun olurum,,
bana once 5 aylik oturum verdiler orange renginde,, ardinda 5 yillik alirim diye dusunuyoruz ama bazi soylentiler var belki 1 yillik alirsin diye bu konuda bilgisi olan soylesin lutfen cunku zamanimiz cok az kaldi bir hafta sonra gidiyoru belediyeye belki itirazda edebiliriz bir yillik verirlerse,,
cvp bekliyorum arkadaslar bilgisi olanlardan simdiden tskkurler/...
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
tesekkurler darin ya bende pollis benkliyorum ondan sonra 5 yilliki oturum alicam kanun degism artik 1 yillik degil direk 5 yillik veriyolarmis sende direk 5 alirsin bence simdi sen neden nl ye gecmeyi dusunuyoun benimde aklimda var bu fikir ama bilmiyorum cunku burda kimsem yok hepsi nl de cok yalnizim burda ve nasil oluyo nl ye gecmek kolaymii zormu ne yapmak lazim bana biraz anlatsana
slm alper ne zaman gelmis bu kanun ya ben 1 ay once aldim oturumu hatta 2 ay olucak direk 1 yillik verdiler..hollandada bi avukat buldu annem bu islerle ugrasan isinde cok iyiymis istersen ismini ogrenirim annemden veririm sana ok..bide duydugum bi habere gore turk bi milletvekili bu belcikadan gecmeyi engellemeye calisiyormus..isalla biz gecene kadar bise olmaz
ben de gecmeyi dusunuyorum artik burda cok sikinti bekliyo beni ve esimle belediyeye gittigimde direk 5 yillik vericez dediler bilmiyorum prenses nasil olucak bi fikrim yok ya bide su isi bana biri anlatsin bende hollandaya gecmeye karar verdim
alper sana direk 5 yillik vermeleri imkansiz cunku herkese once ya 5 aylik yada bir senelik veriyorlar,, bende bes yillik alirim diye umut ediyorum insallah ama bellide olmaz bi bakarsin 1 yillik vermisler.. bizim burada kalmamizin hicbir anlami yok esim nl vatandasi oranin dilini biliyor ve burada hickimsemiz yok,, bulundugumuz yerde fransizca konusuluyor onun icin cok zorluk cekiyoruz
5 yillik alir almaz hemen hollandaya yaziliriz.. fazla bi zorlugu yok bu isin 5 yillik oturumunu aldiktan sonra hollandadan once bir ev buluyorsunuz dazha sonrada belediyeye gidip yaziliyorsunuz,,
esin nl vatandasi onun zatern hicbir zorlugu olmaz sadece yazilir,, sanada ilk etapta 6 aylik oturum verirler daha sonra yani 2-3 ay sonrada basvurunun kabul edilip edilmedigi belli olur,,
bunlari burada yaklasik 2 ay once ''bejeke'' diye bir arkadas bana anlatti oda nl ye gidip yazildi,,
simdilik bukadar yeterli sanirim,, ben sekerpinarindan haber alamiyorum sitede degil heralde?
neyse tekrar gorusmek uzere hoscakalin
5 yillik alir almaz hemen hollandaya yaziliriz.. fazla bi zorlugu yok bu isin 5 yillik oturumunu aldiktan sonra hollandadan once bir ev buluyorsunuz dazha sonrada belediyeye gidip yaziliyorsunuz,,
esin nl vatandasi onun zatern hicbir zorlugu olmaz sadece yazilir,, sanada ilk etapta 6 aylik oturum verirler daha sonra yani 2-3 ay sonrada basvurunun kabul edilip edilmedigi belli olur,,
bunlari burada yaklasik 2 ay once ''bejeke'' diye bir arkadas bana anlatti oda nl ye gidip yazildi,,
simdilik bukadar yeterli sanirim,, ben sekerpinarindan haber alamiyorum sitede degil heralde?
neyse tekrar gorusmek uzere hoscakalin
valla darin bi fikrim yok bana belediyedeki kadin dedi 5 yillik verecez diye bilmiyorum artik eger bende 5 yillik alirsam hemen nlye gecmek icin ugrasacam olurda 5 yillik verirlerse hemen bi hafta icinde gecebilirmiyim arkadaslar
arkadaslar bu sabah polis geldi ve belediyeye gittim direk 5 yillik oturum alicagimi soylediler iki yada uc hafta icinde gelirmis ve 10 euro odedim dil okulu icin bi kagit verdiler onuda haftaya halledecem ins simdilik bu kadar gorusuruz
hayırlı olsun kardeşim bu 5 yıllık kart'a başvurmak için ne şartlar gerekli iş mi?çok iyi ev mi? veya ne bileyım bır şartı surtu varmı? nasıl başvurlur? bi bilgi versene alper kardeş bu yeni yasa ne iş ben anlamadım şimdiden tşk ederim
valla hic bisey istemediler esim calisiyo ya ondan baska bisey gerekmiyo onemli olan bu
valla hic bisey istemediler esim calisiyo ya ondan baska bisey gerekmiyo onemli olan bu
nasıl yanı hıç bısey'e gerek yok evrak fılan istemıyorlar mı bıraz ac istersen tam olarak ne yaptın başvurda bulunmak ıcın işin nasıl olması lazım lımıtı var mı yanı €870 aşağı para alırsan almazsın gıbı fılan
biz ne zaman bu muhabbetleri edicez :cry: alper bizim halimizi neden sormaz oldu ki :| ...
saka tabi guzel kardesim alper,insallah ordaki islerinide en kisa zamanda cozersin.
allah her zaman yaninda olsun.
butun dualarimiz gurbetteki kardeslerimizle..
saka tabi guzel kardesim alper,insallah ordaki islerinide en kisa zamanda cozersin.
allah her zaman yaninda olsun.
butun dualarimiz gurbetteki kardeslerimizle..
Alper maceranı forumlarda okudum.Sonunda isteğini elde etmişsin.Tebrikler.
Sayın ufoss ve bilen arkadaşlarımız yanıt verirse sevinirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.
Belçika vatandaşı bir bayanla msnde tanıştık ve evlenmeye karar verdik .Bir ay içinde Türkiyede evleneceğiz.Aslında sen buraya gelsen daha iyi olur dedim ama tercihi Belçika'dan yana oldu.Sen gelirsin dedi.40 Yaşında insan aşık olur mu,ama olduk işte.Maceralarınızı okuyunca bunun pekte kolay olmadığını gördüm.Ben durumumu arz edeyim.40yaşındayım.Yaş sorunu yok yani.Mesleğim doktorluk.Ailem çocukken Almanya'da idi,bense Türkiye'de.Ama o yıllarda 13 kez Almanya'ya gittim geldim.Çok iyi derecede ingilizce,orta derecede almanca ve orta derecede fransızca biliyorum.Sertifikalı acim hekimiyim.Nişanlım;müstakbel eşim 30 yıldır orada.Ev kendinin ve 3 katlı.Gelirini bilmiyorum ama serbest çalışıyor iyi yani sanırım.Yeni 1 nissan Qashqai aldı.Bunlar vize almamda kolaylık sağlar mı?Bu arada iks'nin sitesiyle Belçika İstanbul konsolosluğunun arasında bilgi çelişkisi var.Hatta dofide farklı.Acaba hangisi temel alınarak işlem yapmak gerekir.Bana göre konsolosluk ama tecrübelerinizden istifade edebilirsem memnum olurum.Hepinize selamlar.
Sayın ufoss ve bilen arkadaşlarımız yanıt verirse sevinirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.
Belçika vatandaşı bir bayanla msnde tanıştık ve evlenmeye karar verdik .Bir ay içinde Türkiyede evleneceğiz.Aslında sen buraya gelsen daha iyi olur dedim ama tercihi Belçika'dan yana oldu.Sen gelirsin dedi.40 Yaşında insan aşık olur mu,ama olduk işte.Maceralarınızı okuyunca bunun pekte kolay olmadığını gördüm.Ben durumumu arz edeyim.40yaşındayım.Yaş sorunu yok yani.Mesleğim doktorluk.Ailem çocukken Almanya'da idi,bense Türkiye'de.Ama o yıllarda 13 kez Almanya'ya gittim geldim.Çok iyi derecede ingilizce,orta derecede almanca ve orta derecede fransızca biliyorum.Sertifikalı acim hekimiyim.Nişanlım;müstakbel eşim 30 yıldır orada.Ev kendinin ve 3 katlı.Gelirini bilmiyorum ama serbest çalışıyor iyi yani sanırım.Yeni 1 nissan Qashqai aldı.Bunlar vize almamda kolaylık sağlar mı?Bu arada iks'nin sitesiyle Belçika İstanbul konsolosluğunun arasında bilgi çelişkisi var.Hatta dofide farklı.Acaba hangisi temel alınarak işlem yapmak gerekir.Bana göre konsolosluk ama tecrübelerinizden istifade edebilirsem memnum olurum.Hepinize selamlar.
Tarih: 07 Ekm 2008 tarihi iltibariyle
belçika aile birleşimi için iksden istenen belgeler
Aile Birleşimi vizesi : Eş Belçika, EEE üye ülke (hyperlink 3) veya İsviçre vatandaşı ise
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil 2. [ ] Geçerli pasaport 3. [ ] 3 adet vesikalık resim 4. [ ] 2 adet vize Başvuru formu 5. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı... 6. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası 7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi. 8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi 9. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi 10. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı 11. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi 12. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B 13. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi
1. Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.
2. İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veya http://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz). + 3 adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan ikisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
3. Belçika’daki eşin oturum izni, kimlik kartı, yabancılar için oturum kartı veya geçici oturum kartı (model B)’nin fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.
4. Belçika’daki Belediyeden eşe ait yeni tarihli aile toplum kağıdı ve 1 fotokopisi. Bu evrakın üstünde eşinizin ismi belirtilmiş olmalıdır, ve ilgilinin bugüne kadar yaptığı tüm evlilikler belirtilmelidir (Extrait récent du Registre de la Population de l’époux(se) en Belgique comprenant l’historique de son état civil – Recent uittreksel uit het bevolkingregister van de echtgeno(o)t(e) in België met vermelding van de historiek van de burgerlijke stand).
5. Başvuru sahibi için nüfustan yeni tarihli, hanede yer alan tüm evlilik, vefaat ve boşanmaları gösteren belge, Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye tercümesi (kişilerin kendi hanelerinden).
6. Uluslararası “B formülü evlenme kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
7. Eğer eşler daha önce evlenmiş ise :
8. a.Türkiye’deki boşanmalar : Boşanmanın mahkeme kararı. Kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi.
9. b.Belçika’daki boşanmalar : Belçika’dan boşanma kararı, aslına uygun tasdikli örneği ve 1 fotokopisi.
10. c.Ölen eş için “ C formülü ölüm kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
belçika aile birleşimi için iksden istenen belgeler
Aile Birleşimi vizesi : Eş Belçika, EEE üye ülke (hyperlink 3) veya İsviçre vatandaşı ise
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil 2. [ ] Geçerli pasaport 3. [ ] 3 adet vesikalık resim 4. [ ] 2 adet vize Başvuru formu 5. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı... 6. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası 7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi. 8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi 9. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi 10. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı 11. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi 12. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B 13. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi
1. Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.
2. İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veya http://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz). + 3 adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan ikisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
3. Belçika’daki eşin oturum izni, kimlik kartı, yabancılar için oturum kartı veya geçici oturum kartı (model B)’nin fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.
4. Belçika’daki Belediyeden eşe ait yeni tarihli aile toplum kağıdı ve 1 fotokopisi. Bu evrakın üstünde eşinizin ismi belirtilmiş olmalıdır, ve ilgilinin bugüne kadar yaptığı tüm evlilikler belirtilmelidir (Extrait récent du Registre de la Population de l’époux(se) en Belgique comprenant l’historique de son état civil – Recent uittreksel uit het bevolkingregister van de echtgeno(o)t(e) in België met vermelding van de historiek van de burgerlijke stand).
5. Başvuru sahibi için nüfustan yeni tarihli, hanede yer alan tüm evlilik, vefaat ve boşanmaları gösteren belge, Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye tercümesi (kişilerin kendi hanelerinden).
6. Uluslararası “B formülü evlenme kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
7. Eğer eşler daha önce evlenmiş ise :
8. a.Türkiye’deki boşanmalar : Boşanmanın mahkeme kararı. Kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi.
9. b.Belçika’daki boşanmalar : Belçika’dan boşanma kararı, aslına uygun tasdikli örneği ve 1 fotokopisi.
10. c.Ölen eş için “ C formülü ölüm kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
iks'nin sitesi ve telefonla söylediklerini birleştirdim.
Ek olarak:
Ankara’daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden yabancı dilde iyi hal kağıdı ve 1 fotokopisi. Dışişlerine veya Adliye’ye onaylatılması (apostille). Bu evrak 6 aydan eski tarihli olmamalıdır.
Ankara'daki Adalet Bakanlığınca yabancı dilde verilen ve aynı makamca Apostille ile onaylanmış, son beş yılı kapsayan iyi hal kağıdı, başvuru tarihinden itibaren 6 aydan eski olmamalıdır. Eğer başvuru sahibi son beş yılda Türkiye dışında başka bir ülkede ikamet ettiyse, son beş yılda ikamet ettiği her ülkeden iyi hal kağıdı ibraz etmek zorundadır. Bu evrak alındığı ülkedeki Büyükelçiliğimiz tarafından onaylanmalıdır.
Ek olarak:
Ankara’daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden yabancı dilde iyi hal kağıdı ve 1 fotokopisi. Dışişlerine veya Adliye’ye onaylatılması (apostille). Bu evrak 6 aydan eski tarihli olmamalıdır.
Ankara'daki Adalet Bakanlığınca yabancı dilde verilen ve aynı makamca Apostille ile onaylanmış, son beş yılı kapsayan iyi hal kağıdı, başvuru tarihinden itibaren 6 aydan eski olmamalıdır. Eğer başvuru sahibi son beş yılda Türkiye dışında başka bir ülkede ikamet ettiyse, son beş yılda ikamet ettiği her ülkeden iyi hal kağıdı ibraz etmek zorundadır. Bu evrak alındığı ülkedeki Büyükelçiliğimiz tarafından onaylanmalıdır.
sanırım onca maceradan sonra herkes belçikaya gitmekten vazgeçiyor
kimse yok
kimse yok
açıkçası nişanlıma aşık olmasam
bende gitmezdim
buradaki rahat hayatımı bırakıp
ama insan bulduğu huzurun peşinden gitmek istiyor
bende gitmezdim
buradaki rahat hayatımı bırakıp
ama insan bulduğu huzurun peşinden gitmek istiyor
işin açıkçası ekonomik anlamda buradan daha iyi olmayacağım hatta daha kötü olcağım.bunu nişanlımda söylüyor.ama sevdik birkere.bence konsoloslukta şaşıracak.
..
..
ben evleneceğim için işyerimle sözleşmeyi yenilemedim
meslek kısmına doktor
çalıştığım işyerine eski hastanemi mi yazacağım yoksa boşmu bırakacağım
ya da o bölüme açıklamamı yazayım bilgi verirseniz sevinirim
meslek kısmına doktor
çalıştığım işyerine eski hastanemi mi yazacağım yoksa boşmu bırakacağım
ya da o bölüme açıklamamı yazayım bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba Yenibirhayat,
inanmıyacaksın ama durumumuz aynı!! Sadece ben Türkiye de evleneceğim aramızaki fark bu!
Paylaşımları arttırmak için sana mail adresimi vermek isterim!
Saygılarımla,
Kudret SABANCI
kudretsabanci@hotmail.com
Not: msn de kullanıyorsan ve eklersen sevinirim.
inanmıyacaksın ama durumumuz aynı!! Sadece ben Türkiye de evleneceğim aramızaki fark bu!
Paylaşımları arttırmak için sana mail adresimi vermek isterim!
Saygılarımla,
Kudret SABANCI
kudretsabanci@hotmail.com
Not: msn de kullanıyorsan ve eklersen sevinirim.
kudret teşekkür ederim seni ekledim. selamlar
bu da belçikaya gideli bir ay olmuş ve vizesini 4 günde ankaradan alan arkadaşın gönderdiği evrak listesi yani güncel liste.siteler yenilenmemiş olabiliyor(aile birleşim vizesi)
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil
2. [ ] 2 adet vize Başvuru formu
3. [ ] Geçerli pasaport
4. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...
5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası
6. [ ] 3 adet vesikalık resim
7. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi
8. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve fotokopisi
9. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.
10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi
11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı
12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi
13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B
14. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi
15. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara
16. [ ] Not : İşlem süresi ortalama birkaç haftadır. İstisna durumlarda uzayabilir.
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil
2. [ ] 2 adet vize Başvuru formu
3. [ ] Geçerli pasaport
4. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...
5. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası
6. [ ] 3 adet vesikalık resim
7. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi
8. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve fotokopisi
9. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.
10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi
11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı
12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi
13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B
14. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi
15. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara
16. [ ] Not : İşlem süresi ortalama birkaç haftadır. İstisna durumlarda uzayabilir.
yenibirhayat sana kolay gelsin once zor bi surecegriyosun ama seninki kolay olur meraketme en son verdiginn evrak listesinden baska bisey yok aynen yapcagin bu ve 3 ay beklersin bu kadar ama buraya gelince sana soyleyim cok pisman olacaksin yemin ediyorum bide tr de durumun cok iyi buraya geldiginde hic boyle olmayacak bence iyi dusun bana bi firsat verseler geri donerim tr ye bekledigim gibidegil burasi ama yinede senin esinin durumu iyiyse iyi olursun allah yardimcin olsun
nevilen ne yaptin ne durumdasin gorunmuyosun ins isler yolundadir dualarimiz seninle arkadasim sabret dostum basaracaksin az kalldi sabrin sonu selamettir
alper önce teşekkür ederim
nişanlıma söyledim yazdıklarını .
adresini istedi
merdaneyle geliyorum dedi genke :
şaka bir yana
ben çalışmasam bile benim gelirim yeter.yeter ki sen sıkılma dedi bana.
ve de hala dil bilmeyen çok türk varmış
doktorlara dertlerini anlatamıyorlarmış.
bana dediği sadece özel çalış türk hastalardan başın kaldıramazsın.
bende hayırlısı dedim.
dediğim gibi aşk evliliği bu.o yüzden bazı şeyleri gözardı edebilirim.
Allah sana da kolaylık versin
bu kadar çabadan sonra beklediğini bulamamak zor tabii.
ama ben zaten ne ile karşılaşacağımı adım gibi biliyorum.zorluklarıda mutlulukları da.
sadece vize işi problem olur mu
o belirsizlik sıkıyor insanı.gerisi tamamen benim çabama kalmış
evet bir miktar zorlanacağım çünkü orta derecede fransızca biliyorum.
ingilizce olsaydı anadilim gibi.
ben doktorluk yapacağım için sanırım 2-3 yılda birde onların eğitiminden geçmem gerekecek.
diploma homologasyonu için
o yüzden de çok iyi fransızca bilmem gerek bu yorar tabii beni
40yaşında tekrar üniversite okumak.
ben gerçek acil doktoruyum.avrupada neredeyse hiç yok.acil diplomamı nasıl homologe edecekler bilmiyorum.çünkü üniversitelerinde bile henüz acil kürsüleri yok.
sanırım liege üniversitesinde artık acil kürsüsü açarım kimbilir.
Allah işlerinde kolaylık versin.
inşaallah hollanda da daha mutlu olursun.
nişanlıma söyledim yazdıklarını .
adresini istedi
merdaneyle geliyorum dedi genke :
şaka bir yana
ben çalışmasam bile benim gelirim yeter.yeter ki sen sıkılma dedi bana.
ve de hala dil bilmeyen çok türk varmış
doktorlara dertlerini anlatamıyorlarmış.
bana dediği sadece özel çalış türk hastalardan başın kaldıramazsın.
bende hayırlısı dedim.
dediğim gibi aşk evliliği bu.o yüzden bazı şeyleri gözardı edebilirim.
Allah sana da kolaylık versin
bu kadar çabadan sonra beklediğini bulamamak zor tabii.
ama ben zaten ne ile karşılaşacağımı adım gibi biliyorum.zorluklarıda mutlulukları da.
sadece vize işi problem olur mu
o belirsizlik sıkıyor insanı.gerisi tamamen benim çabama kalmış
evet bir miktar zorlanacağım çünkü orta derecede fransızca biliyorum.
ingilizce olsaydı anadilim gibi.
ben doktorluk yapacağım için sanırım 2-3 yılda birde onların eğitiminden geçmem gerekecek.
diploma homologasyonu için
o yüzden de çok iyi fransızca bilmem gerek bu yorar tabii beni
40yaşında tekrar üniversite okumak.
ben gerçek acil doktoruyum.avrupada neredeyse hiç yok.acil diplomamı nasıl homologe edecekler bilmiyorum.çünkü üniversitelerinde bile henüz acil kürsüleri yok.
sanırım liege üniversitesinde artık acil kürsüsü açarım kimbilir.
Allah işlerinde kolaylık versin.
inşaallah hollanda da daha mutlu olursun.
tesekkurler yenibirhayat tabi sanagorecok farkli olabilir maddi problem olmadigi surece zaten hayat heryerde guzel demi hayirlisi artik
yalnız nişanlım adresini cidden istiyor.
ben de söyledim.genkde dedim.
merdaneye hazır ol.
evet dediğin gibi.herşey ekonomiye bağlı.inşaallah sende bir önce nlde başlarsın işe
sonu hayırlı olan şeyler için sıkıntı çekilir.
trye gelme fırsatın yok onu anlamadım.yasal açıdan problem mi oluyor.
mesela ben oraya yerleşince en erken ne zaman belçikadan ayrılabiliyorum
ben 5 ay diye biliyorum ama doğru mu?
ben de söyledim.genkde dedim.
merdaneye hazır ol.
evet dediğin gibi.herşey ekonomiye bağlı.inşaallah sende bir önce nlde başlarsın işe
sonu hayırlı olan şeyler için sıkıntı çekilir.
trye gelme fırsatın yok onu anlamadım.yasal açıdan problem mi oluyor.
mesela ben oraya yerleşince en erken ne zaman belçikadan ayrılabiliyorum
ben 5 ay diye biliyorum ama doğru mu?
nişanlım çifte vatandaş
Türkiye'de evleneceğiz
Türk vatandaşı olarak mı yada
Belçika vatandaşı olarak mı evlilik yapmak daha mantıklı?
Bu önemli mi?
Türkiye'de evleneceğiz
Türk vatandaşı olarak mı yada
Belçika vatandaşı olarak mı evlilik yapmak daha mantıklı?
Bu önemli mi?
arkadaşlar Alper68 arkadaşımıza teşekkür ediyorum
eğer evlenilecek kişi çifte vatandaş ise
belçika vatandaşı olarak evlenip başvurmak lazımmış.selamlar
eğer evlenilecek kişi çifte vatandaş ise
belçika vatandaşı olarak evlenip başvurmak lazımmış.selamlar
cozi kardeşim seninde hikyeni burada okuduk sanırım oralarda işlerin yoğun.yakında hiç görmedim seni.alper kardeşim uğruyor yine.inşaallah birterslik yoktur.
Fransa'ya Fransız kalana aile birleşimi yok!
Almanya ve Hollanda’nın ardından Fransa’da da aile birleşimine yönelik kısıtlamalar artırılıyor. Fransa’da yaşayan göçmenlerin, aile birleşimi yoluyla eş ve çocuklarını yanlarına alabilme koşulları zorlaştırılıyor. Fransız hükümeti tarafından bu konuda hazırlanan yasa tasarısı, ay sonunda resmi gazetede yayımlanacak. Tasarı, 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin tepki çeken seçim vaatlerinden biri olan yasa tasarısı ile aile birleşimi ile Fransa’ya gelecek olan kişiden yeterli derecede Fransızca konuşabilme ve Fransız Cumhuriyetinin değerlerini öğrenmesi isteniyor. Milli Kimlik ve Uyum Bakanı Brice Hortefeux’ye göre dil, entegrasyon için en büyük vasıta teşkil ediyor. Tasarıya göre, göçmen adaylarının Fransızca ve Fransız değerleri hakkındaki bilgileri bundan böyle geldikleri ülkelerdeki yetkili Fransız makamları tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu testlerde “Fransa’da kadınlar eşlerinden izinsiz çalışabilir mi?†türünden sorular sorulacak. 65 yaş üstü ve 16 yaşından küçük olanlar teste tabi tutulmayacak. Bunun yanı sıra ülkede bulunan Fransız okullarında ögrenim görenler veya Fransa’da en az bir yıl üniversiteye gitmiş olanlar testlerden muaf tutulacak. Bu kategori dışında kalanlar dil seviyelerine göre iki aylık bir kursa tabii tutulacak. Kursa devam etmeyenler, vizeyi alamama tehlikesi ile karşı karşıya gelecek. Söz konusu kursların Fransız Göçmen Bürosu’nun ülkedeki şubeleri tarafından verilmesi öngörülüyor. Bunun için göç veren ülkelerdeki Fransız konsoloslukları ile ortak çalışma yürütülecek. 2005 yılında aile birleşimi yoluyla 94 bin 500 yabancıya ikamet izni veren Fransa, iltica başvurusunda bulunmak isteyen yabancılara yeterince hukuki hak tanımadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) hüküm giymişti. Abdurrahman Atlı, Strasbourg
Almanya ve Hollanda’nın ardından Fransa’da da aile birleşimine yönelik kısıtlamalar artırılıyor. Fransa’da yaşayan göçmenlerin, aile birleşimi yoluyla eş ve çocuklarını yanlarına alabilme koşulları zorlaştırılıyor. Fransız hükümeti tarafından bu konuda hazırlanan yasa tasarısı, ay sonunda resmi gazetede yayımlanacak. Tasarı, 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin tepki çeken seçim vaatlerinden biri olan yasa tasarısı ile aile birleşimi ile Fransa’ya gelecek olan kişiden yeterli derecede Fransızca konuşabilme ve Fransız Cumhuriyetinin değerlerini öğrenmesi isteniyor. Milli Kimlik ve Uyum Bakanı Brice Hortefeux’ye göre dil, entegrasyon için en büyük vasıta teşkil ediyor. Tasarıya göre, göçmen adaylarının Fransızca ve Fransız değerleri hakkındaki bilgileri bundan böyle geldikleri ülkelerdeki yetkili Fransız makamları tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu testlerde “Fransa’da kadınlar eşlerinden izinsiz çalışabilir mi?†türünden sorular sorulacak. 65 yaş üstü ve 16 yaşından küçük olanlar teste tabi tutulmayacak. Bunun yanı sıra ülkede bulunan Fransız okullarında ögrenim görenler veya Fransa’da en az bir yıl üniversiteye gitmiş olanlar testlerden muaf tutulacak. Bu kategori dışında kalanlar dil seviyelerine göre iki aylık bir kursa tabii tutulacak. Kursa devam etmeyenler, vizeyi alamama tehlikesi ile karşı karşıya gelecek. Söz konusu kursların Fransız Göçmen Bürosu’nun ülkedeki şubeleri tarafından verilmesi öngörülüyor. Bunun için göç veren ülkelerdeki Fransız konsoloslukları ile ortak çalışma yürütülecek. 2005 yılında aile birleşimi yoluyla 94 bin 500 yabancıya ikamet izni veren Fransa, iltica başvurusunda bulunmak isteyen yabancılara yeterince hukuki hak tanımadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) hüküm giymişti. Abdurrahman Atlı, Strasbourg
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol