evet elçilik sallıyor buna emindim dün eşimin avukata gitmesiyle kesinleşti normalde 2 hafta içerisinde brüksele yollamaları gerekirken gıcıklık olsun diye bekletiyorlar.inşallah kısa zamandabrüksele giderde dosyamız biran önce sonuçlanır dosyanın brükselde cevaplaması fazla uzun sürmüyormuş avukat 2 en fazla 3 haftada cevap çıkar demiş hayırlısı bakalım
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
Benim dosyam da karar için Brüksel'e gönderilmiş. Hayırlı haberlerle aynı hızla geri gelir inş :)
Zaten iks'nin dediğine göre dosyalar çoğunlukla Brüksel'e gönderiliyormuş.
Zaten iks'nin dediğine göre dosyalar çoğunlukla Brüksel'e gönderiliyormuş.
evet elçilik sallıyor buna emindim dün eşimin avukata gitmesiyle kesinleşti normalde 2 hafta içerisinde brüksele yollamaları gerekirken gıcıklık olsun diye bekletiyorlar.inşallah kısa zamandabrüksele giderde dosyamız biran önce sonuçlanır dosyanın brükselde cevaplaması fazla uzun sürmüyormuş avukat 2 en fazla 3 haftada cevap çıkar demiş hayırlısı bakalım
dogrudur vallahi,gecen sefer benim dosyayiya kisa surede yollamislardi.
simdiki 2 ay olcak nereyse ya,
2 ayda orasi sallar.ohh ohh ohhh.
flaky sen avukati ne icin tuttun,biseye faydasi oluyo mu yoka fikir mi aliyosunuz?
dostum işlemleri hızlanması için avukat tuttuk 5 ayda çıkacaksa 2 ayda çıkıyormuş oaraya giden dostlarımızın tavsiyesiyle böyle bir adım attık.hayırlısı bakalım.böyle beklemeyle olmuyor ya burda işim gücüm vardı hepsini astım aha yarın aha birgün giderim düşüncesiyle
flaky sen bide bana sor onu.
hayatim gariplesti.mahos oldum.
bu ne garip bir sey yarabbim...
omrumun sonuna kadar su gunleri nasil gecirdigimi unutmucam..
acaba burdaki butun insanlar cektimi boyle,
burdaki herkes bu sikintilara gogus gerdi ha..
vay anasini.
biz gercekten ne sabirli toplumuz boyle..
ama su elciliklere,su resmiyete ragmen,inadina
hep pozitiv hep guclu olmaliyiz.
mucadele devam etmeli.
ruyalarimiz hayallerimiz bu kodar kolay degil.
onlar istemiyor diye vaz gececek degiliz.
tahminin seninle islemlerimiz ayni konumda.
ayni seviyedeyiz.
dua et kardesim,bende sana ederim.
butun iyi dileklerimizi kullanalim.
Allah'im Yanimizda Olsun.
hayatim gariplesti.mahos oldum.
bu ne garip bir sey yarabbim...
omrumun sonuna kadar su gunleri nasil gecirdigimi unutmucam..
acaba burdaki butun insanlar cektimi boyle,
burdaki herkes bu sikintilara gogus gerdi ha..
vay anasini.
biz gercekten ne sabirli toplumuz boyle..
ama su elciliklere,su resmiyete ragmen,inadina
hep pozitiv hep guclu olmaliyiz.
mucadele devam etmeli.
ruyalarimiz hayallerimiz bu kodar kolay degil.
onlar istemiyor diye vaz gececek degiliz.
tahminin seninle islemlerimiz ayni konumda.
ayni seviyedeyiz.
dua et kardesim,bende sana ederim.
butun iyi dileklerimizi kullanalim.
Allah'im Yanimizda Olsun.
arkadaslar merhaba ben daha yenı kesfettım forumu.cok guzel bılgıler var.
benım sorum kasım 2009 da 3 aylıgına belcıka ya gıtmek ıstıyorum(turıst vızesı ıle),
1)nezaman basvurmam gerekır?
2)daha onceden pasaportumda herhangı bır schengen vıze sı olmasının bır faydası olurmu?
tesekkurler
benım sorum kasım 2009 da 3 aylıgına belcıka ya gıtmek ıstıyorum(turıst vızesı ıle),
1)nezaman basvurmam gerekır?
2)daha onceden pasaportumda herhangı bır schengen vıze sı olmasının bır faydası olurmu?
tesekkurler
Sevgili Meric
Kasimda gitmek istiyorsan,Ekim de basla.Shengen olmasi tabiki etkiler,
Kendin basvurmak zorunda kalmassin mesela ;)
Ve guzel bir Referans olur.
Kasimda gitmek istiyorsan,Ekim de basla.Shengen olmasi tabiki etkiler,
Kendin basvurmak zorunda kalmassin mesela ;)
Ve guzel bir Referans olur.
cok tessekur ederım cevabın ıcın,bıkac sorum daha olucak cevaplarsan sevınırım
1)ben daha askerlıgımı yapmadım ama hala tecıllı 2010 kasıma kadar o problem olurmu sence? 2)basvurmaya kendın gıtmezsın demıssın,daha onceden schengen varsa mulakata fılan gırmıcekmıyım?
3)uzerıme kayıtlı gayrımenkul fılan yok ama belırlı mıktarda hesabımda para gosterebılırım,uzerıme kayıtlı mal mulk olmayısı dezavantajmı?
tessekurler...
1)ben daha askerlıgımı yapmadım ama hala tecıllı 2010 kasıma kadar o problem olurmu sence? 2)basvurmaya kendın gıtmezsın demıssın,daha onceden schengen varsa mulakata fılan gırmıcekmıyım?
3)uzerıme kayıtlı gayrımenkul fılan yok ama belırlı mıktarda hesabımda para gosterebılırım,uzerıme kayıtlı mal mulk olmayısı dezavantajmı?
tessekurler...
askerliği sorun etme herhangi bir sorun teşkil etmiyor bu konularda (kaçak deilsen)zaten tecilliymişsin diğer soruna gelince mulakat demişssin schengen vizen olsa bile mulakata çağırabilirler sadece ilk başvuruyu kendin yapmayabilirsin.
flaky sen dofinın sayfasından takip edebilmek için iks den dosya takip numaranı aldığını fakat numaranın yanlış olduğunu söylemiştin.
- iks sana dofiden kontrol edebileceğin 5 haneli numara verdiyse dosyanın bruksele gitmiş olması gerek. çünkü bende dosyam bruksele gitmeden ikden numarayı alamadım.iks nın sayfasında dosya işlemde yazıyor olabilir fakat yazıyı değiştirmemiş olablirler. bazen yazı aynı kalıp vızezi gelen arklarımız var. iks'yi arayıp dosyanın Bruksel'e gidip gitmediğini sordun mu? ne dediler.
- verilen numara yanlış değildir sadece dosya işleme konmamıştır. orda bı aksama olmuş olabılır. bende aldığım numara ile dofi'den kontrol ediyorum fakat suan için bilgilerimi göremiyorum.sanırım internete henüz yüklememişler.
ne kadar sürede görebilirim bu konu hakkında da pek bilgim yok.bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinir.muracat tarihinden veya dosyanın Bruksel'e gönderilmesinden kaç gün sonra kontrol edebiliyorlar.
- iks sana dofiden kontrol edebileceğin 5 haneli numara verdiyse dosyanın bruksele gitmiş olması gerek. çünkü bende dosyam bruksele gitmeden ikden numarayı alamadım.iks nın sayfasında dosya işlemde yazıyor olabilir fakat yazıyı değiştirmemiş olablirler. bazen yazı aynı kalıp vızezi gelen arklarımız var. iks'yi arayıp dosyanın Bruksel'e gidip gitmediğini sordun mu? ne dediler.
- verilen numara yanlış değildir sadece dosya işleme konmamıştır. orda bı aksama olmuş olabılır. bende aldığım numara ile dofi'den kontrol ediyorum fakat suan için bilgilerimi göremiyorum.sanırım internete henüz yüklememişler.
ne kadar sürede görebilirim bu konu hakkında da pek bilgim yok.bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinir.muracat tarihinden veya dosyanın Bruksel'e gönderilmesinden kaç gün sonra kontrol edebiliyorlar.
flaky sen dofinın sayfasından takip edebilmek için iks den dosya takip numaranı aldığını fakat numaranın yanlış olduğunu söylemiştin.
ozl dofi numarani belcikaya gitmeden alabiliyorsun.gitmeden vermiyorlar diye bir durum yok.ben mulakatta aldim,2. sinide 2 gun sonra iks den ogrendim.bruksele gitmesi 2 ayi bulabiliyormus iks den ogrendim.benim basvurumda 2 ay olcak yakinda hala dofiden cikmiyor.sanirim bu aralar cok sarkitiyorlar kiymetli insanogullari.iks yi her hafta aramakta fayda var tabi.onlar hemen durumu kontrol eder,olumsuz birsey varsa soylerler.
sabir..
cok tessekur ederım cevabın ıcın,bıkac sorum daha olucak cevaplarsan sevınırım
tessekurler...
arkadas yazmis zaten,kacak olmada istersen 1 gun once dahi cikabilirsin.
onceden shengen varsa,sahsen basvuru yapmak zorunda degilsin,bir baskasi,sirket falan yapabilir,ama mulakata alirlar tabi.
simdi paranin olmsi pek bisey degistirmiyor.gayrimenkul paradan daha kiymetli.donersin,donmessin diye.amacina bagli tabi..
burda isine faaln onem verirler parandan ziyade.
Ben iks yı ilk aradığımda dofi için dosya takip numarasını veremedi bana. akşamında İks nın sayfasında dosyamın bruksele gönderildiğini gördüm ertesi gun tekrar aradım bu sefer dosya numaramı ve takip edebileceğim web adresini verdi.
bana öncesinde öyle bi numara veremedıklerı için ben sadece brüksele giden dosyalara dosya nosu verip dofiden takip edilebiliyor kanısına varmıştım.
Nevilen tabiki sana çok öncesinde verdilerse numara (daha öncesinde red almıştın)senın dosyanı direk bruksele göndercekleri için olabilir mi ?
eğer onla ilgisi yok diyorsannnn. o zamannnnn durumumuz cidden arap saçı :)
bana öncesinde öyle bi numara veremedıklerı için ben sadece brüksele giden dosyalara dosya nosu verip dofiden takip edilebiliyor kanısına varmıştım.
Nevilen tabiki sana çok öncesinde verdilerse numara (daha öncesinde red almıştın)senın dosyanı direk bruksele göndercekleri için olabilir mi ?
eğer onla ilgisi yok diyorsannnn. o zamannnnn durumumuz cidden arap saçı :)
ozl ne alakasi var.ben ilk basvurumda forumda gormustum dofi numarasi diye biseyi.istedim.
2. basvurumdada 2 gun sonra aradim,dosya numarami istedim.aldim.dosya numarasi bu adi ustunde,senin evraklarini elcilikte dosyalarlar,numaralandirirlar.o sekil yollannir bruksele.
ama durumumuza gelirsen,milyon defa arapsaci...
Allah sabir versin.sen tam kac gun oldu evraklari teslim edeli?
nl den mi gectiniz,yoksa esin belcikadan mi ?
ozl ne alakasi var.ben ilk basvurumda forumda gormustum dofi numarasi diye biseyi.istedim.
2. basvurumdada 2 gun sonra aradim,dosya numarami istedim.aldim.dosya numarasi bu adi ustunde,senin evraklarini elcilikte dosyalarlar,numaralandirirlar.o sekil yollannir bruksele.
ama durumumuza gelirsen,milyon defa arapsaci...
Allah sabir versin.sen tam kac gun oldu evraklari teslim edeli?
nl den mi gectiniz,yoksa esin belcikadan mi ?
arkadaşlar şu dofiye açıklık getirmek isitorum ben 2 aydır bekleyen dosya numarasını almış sabırlı olmaya çalışan biriyim.geçen belçikadaki akrabalarımız sayesinde avukat tuttuk avukata durumumuzu anlattık ve işlemlerin hızlanması için ne gerekiosa yapacağını belirtti.inşallah kısa sürede herşey netleşecek diye umuyorum.neyse gelelim şu dofide kontrol ettiğimiz numaraya ben dosya numaramı mulakattan önce iksden telefonla hiç zorluk çekmeden aldım.şunu söylemeden geçemeyeceğim gerçekten iks süper hizmet sunuyor samimi ve yardımcı olmaları insanı tatmin ediyor ve rahatlatıyor.neyse dosya numaramla dofi sayfasından kontrol etmek istedim malesef edemedim ve hala edemiorum çünkü dosya halaa konsoloslukta ölecee bekliyor nedenmi bekliyorr o belçika konsolosluğuu varyaa adamlıktan çıkmış kendini konsolos zanneden insanlar yüzünden keyf-i iş yaptıkları için normalde yasalar gereği dosyanın 2-3 hafta içerisinde kozsolosluk vize vermediği takdirde brüksele yollanması lazım ama dediğim sebeplerden dolayı süre uzuyor.umarım birşeylere açıklık getirmiştirim allahh vizee bekleyen ve sevdiklerine kavuşmayı çok isteyenlere yardım etsin.
az once kontrol ettim.benim dosya bruksele gitmis.
sanirim siteyi seyrek yeniliyorlar.
Datum visumaanvraag : 18/12/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 7/01/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 7/01/2009
demek ki 3 hafta sonra yollamislar.benim bide eksik evrak vardi,onuda aralik 23 de yollamistim.
sizde tekrar bakin.belki sizinkilerde gitmistir bruksele.
hadi hayirlisi bakalim.
sanirim siteyi seyrek yeniliyorlar.
Datum visumaanvraag : 18/12/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 7/01/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 7/01/2009
demek ki 3 hafta sonra yollamislar.benim bide eksik evrak vardi,onuda aralik 23 de yollamistim.
sizde tekrar bakin.belki sizinkilerde gitmistir bruksele.
hadi hayirlisi bakalim.
gitmiş olmasına sevindim arkadaşım sen aile birleşimi için başvurmuştun sanırım eşin nl vatandaşımı yoksa belçikamı yaşadıklarını paylabilirmisin benimkinde hala bi deişiklik yok deli olcam :x
pardon nevilen seninki sonuçlanmış o zaman onun açıklamsını bir öğren bakimm orda çıktı veya çıkmadı yazıomuş umarım ii haber alırsın
bende bakayım i k s yiarıp dosya numarasını alıp takıp edeyim ben daha dofıden bakmadım o pin numarası ile baktım i k s den birde arip öyle dofiden bakayım flakiy nevilen durumlarımız aynı sanırım.
Nevilen arkadaşım neden alaka kuramadın anlayamadım. Ben kendi kafamdan sallayarak ortaya bir ÅŸeyler atmıyorum ki. Muzaffer arkadaşımıza daha öncesinde vize müracaatında bulunduÄŸu için direk dosyasının Brüksel’e gönderileceÄŸini söylemiÅŸler. Bende bu yoldan çıkarak seninde daha önce red aldığını bildiÄŸim için fikir yürüttüm. Çünkü mülakatta özellikle üzerine basa basa bunu sordular “ daha önce hiçbir yere vize müracaatında bulundun mu?â€
Ayrıca ben cevap vermeye fırsat kalmadan haber almışsın bile buna sevindim. En azından bir ilerleme kat edildiğini görmek, hangi aşamada olunduğunu görmek güzel. İks de yazmasa bile artık biliyorsun dosyanın Brüksel’de olduğunu!!!!
Darısı senin başına flaky.
İnşallah hepimiz en yakın zamanda çok daha güzel haberler alırız.
Bende kendi durumumu anlatayım.
—ben iks ye gecen hafta evraklarımı teslim ettim ve bana içinde konsoloslukta yapılacak olan mülakatın tarihi ve saati yazılı olan küçük kağıtçık verdi.
bende bir çoğumuz gibi bu forumun vesilesiyle bilgisi olduğumuz, dofiden takip edebileceğim dosya takip numaramı sordum ve istedim.bana verilen cevap ise bunu konsolosluğun vereceği daha sonra iks yi arayarak öğrenebileceğim.
—randevu ertesi güneydi yazılı olan saatte girdim ve mülakata girdim. Benden fotolarımızı istedi.
—bir sonraki gün istenilenleri iks ye götürdüm ve “her dosya Brüksel’e gönderiliyor mu? Dedim. O da bana çoğunlukla büyük çoğunlukla dosyaların Brüksel’e gönderildiğini söyledi. Hatta dofi numaramı o zaman hadi alamadım 1 iş gününden sonra iks yi arayın dedi.
-müracaattan sonra 3. iş gününde öğlen iks den durumu kontrol ettim pasaport işlemde yazıyordu. İks yi aradım henüz dosya numarası oluşturulmamış daha sonra tekrar ararsınız oluşturulduysa verilir numara dedi.
Akşamında tekrar iks nin sitesine baktığımda dosyamın karar için Brüksel’e gönderildiği yazıyordu. Bende ertesi gün tekrar iks yi aradım ve dosya takip numaramı aldım. Hatta bilmediğimi düşünerek dofi nin adresini de verdiler.
Ayrıca ben cevap vermeye fırsat kalmadan haber almışsın bile buna sevindim. En azından bir ilerleme kat edildiğini görmek, hangi aşamada olunduğunu görmek güzel. İks de yazmasa bile artık biliyorsun dosyanın Brüksel’de olduğunu!!!!
Darısı senin başına flaky.
İnşallah hepimiz en yakın zamanda çok daha güzel haberler alırız.
Bende kendi durumumu anlatayım.
—ben iks ye gecen hafta evraklarımı teslim ettim ve bana içinde konsoloslukta yapılacak olan mülakatın tarihi ve saati yazılı olan küçük kağıtçık verdi.
bende bir çoğumuz gibi bu forumun vesilesiyle bilgisi olduğumuz, dofiden takip edebileceğim dosya takip numaramı sordum ve istedim.bana verilen cevap ise bunu konsolosluğun vereceği daha sonra iks yi arayarak öğrenebileceğim.
—randevu ertesi güneydi yazılı olan saatte girdim ve mülakata girdim. Benden fotolarımızı istedi.
—bir sonraki gün istenilenleri iks ye götürdüm ve “her dosya Brüksel’e gönderiliyor mu? Dedim. O da bana çoğunlukla büyük çoğunlukla dosyaların Brüksel’e gönderildiğini söyledi. Hatta dofi numaramı o zaman hadi alamadım 1 iş gününden sonra iks yi arayın dedi.
-müracaattan sonra 3. iş gününde öğlen iks den durumu kontrol ettim pasaport işlemde yazıyordu. İks yi aradım henüz dosya numarası oluşturulmamış daha sonra tekrar ararsınız oluşturulduysa verilir numara dedi.
Akşamında tekrar iks nin sitesine baktığımda dosyamın karar için Brüksel’e gönderildiği yazıyordu. Bende ertesi gün tekrar iks yi aradım ve dosya takip numaramı aldım. Hatta bilmediğimi düşünerek dofi nin adresini de verdiler.
Saygideger Arkadaslar
Biz NL den BE ye gectik.baya uzun oldu,zor oldu.buda 2. basvurumuz,ilki 5 aylik oturum ile oldugu ve zamani gectigi icin red geldi.yasadigim cok bir deneyim yok.deneyim konusunda Alper
dostuma danisabilirsiniz.Hem naziktir ; her soruna cevap vermeye calisir,hem deneyimlidir.
NL ye gitmek isteyen arkadaslarimizda, Sevgili Sansli ile gorusebilir.Ikiside birikimleriyle cok kiymetli cok degerli dostlardir.
Ozl
Ben sana sunu aciklamaya calistim ; Evraklar elcilikte dosyalanir,ve o dosya numarasini Bruksele gitmeden alabilirsin.Benim onceden basvurum ile dosya numaramin alakasi yok.her basvurunda farkli dosya farkli dofi numarasi olusur.
Flaky daha sonuclanan bisey yok ya,keske olsa...
evraklar Brukselde,tek gelisme bu.bunlar daha 2 ay sallar gibime geliyo.bilmiyorum daha ne sorunu yaparlar..Insallah senin dosyada yakin zamanda gider.belkide gitmistir..
benimkine baksana Ocak 7 de gitmis,daha dun koydular dofi ye..1 ay once gitmis demek ki..
Allah yakin zamanda hepimizin yuzunu guldurur Insallah..
Sevgilerimle..
Biz NL den BE ye gectik.baya uzun oldu,zor oldu.buda 2. basvurumuz,ilki 5 aylik oturum ile oldugu ve zamani gectigi icin red geldi.yasadigim cok bir deneyim yok.deneyim konusunda Alper
dostuma danisabilirsiniz.Hem naziktir ; her soruna cevap vermeye calisir,hem deneyimlidir.
NL ye gitmek isteyen arkadaslarimizda, Sevgili Sansli ile gorusebilir.Ikiside birikimleriyle cok kiymetli cok degerli dostlardir.
Ozl
Ben sana sunu aciklamaya calistim ; Evraklar elcilikte dosyalanir,ve o dosya numarasini Bruksele gitmeden alabilirsin.Benim onceden basvurum ile dosya numaramin alakasi yok.her basvurunda farkli dosya farkli dofi numarasi olusur.
Flaky daha sonuclanan bisey yok ya,keske olsa...
evraklar Brukselde,tek gelisme bu.bunlar daha 2 ay sallar gibime geliyo.bilmiyorum daha ne sorunu yaparlar..Insallah senin dosyada yakin zamanda gider.belkide gitmistir..
benimkine baksana Ocak 7 de gitmis,daha dun koydular dofi ye..1 ay once gitmis demek ki..
Allah yakin zamanda hepimizin yuzunu guldurur Insallah..
Sevgilerimle..
amin :geek:
ben bugun dofiden baktım ama evrak daha gözükmüyor sanırım daha girmemişler siteye :?
dosyam brüksele gitmiş eşim dofiden öğrenmiş sizden ricam bilen arkadaşlar dosyamın orda incelenmesi karara bağlanması uzun sürermi?birde iksde halan pasaport işlemde yazıyor dofide aynı uzunca yazılar yazıyor niye değişen birşey yok :x
flaky dostum ben bugun eşim aradı dofiyi yaıt yok sende bence dış işleri bakanlıgını arattır onu aradı eşim demişler 2 ay kadar sürer demişler.
dostum
ben ilk bassvudugumda evraklar bruksele gidince 2 ay demislerdi.
bu seferde,esime brukselde dosya 3 ay inceleniyor demisler.
nisan ayinda haber aliriniz,karar vericez demisler.
yani evraklar bruksele gitsin, 2. 2.5 ay bekleme zamani var.
ben ilk bassvudugumda evraklar bruksele gidince 2 ay demislerdi.
bu seferde,esime brukselde dosya 3 ay inceleniyor demisler.
nisan ayinda haber aliriniz,karar vericez demisler.
yani evraklar bruksele gitsin, 2. 2.5 ay bekleme zamani var.
12 subat persembe gunu iks ye (Ankara) evraklarimi teslim ettim.Bana mulakat tarihi verilmedigi icin cikmadan once mulakat tarihini sordum.Evraklari teslim alan bayan mulakata gerek olmadigini soyledi.Bugun birde dofi den bakmak icin iks yi aradim.Dosya numarami istedim verdiler.Bu arada tekrar konsoloslukta bir mulakat olup olmuyacagini sordum.Yine ayni cevap Forumda okudugum kadariyla basvuru yapan arkadaslarin hepsine mulakat tarihi verilmis neden gerek duymadiklarini anliyamadim.Yeni basvuru yapacak arkadaslara bir uyari evraklarinizi (tercume-noter-apostille) yaptirarak goturun ayrica fazladan yaninizda fotokopi olsun.Telefonda verdikleri bilgilerle ayni cikmiyor.Ornegin Toplu nufus kayit ornegi icin sadece tercume yeterli dedikleri halde teslim aldiklari sirada noter ve apostille varmi diye bakiyorlar.Benimle ayni gun gelen bir arkadas tlf da verilen bilgi dogrultusunda sadece tercume ile gelmis malesef evragi bu sekilde kabul edilmedi.2 fotokopi istedikleri bir evraktan 3 isteyebiliyorlar yada 1 taneyi yeterli goruyorlar.Kisacasi bana her calisan kafasina gore islem yapiyor gibi geldi (kendi dusuncem)
Bana da herkese sorulan şu meşhur 45 soruluk formu doldurtmamışlardı ama mulakata gerek duymamaları gerçekten ilginçmiş. ( gerçi içerde 1 saat kalınca tüm soruları kendi sordu galiba görevli )
Yeni bir durum daha oluştu şimdi :) Herkese hayırlı uğurlu olsun
Mulakata çağırmaları şimdi iyi mi? kötü mü?
Bana da herkese sorulan şu meşhur 45 soruluk formu doldurtmamışlardı ama mulakata gerek duymamaları gerçekten ilginçmiş. ( gerçi içerde 1 saat kalınca tüm soruları kendi sordu galiba görevli )
Evraklari teslim alan bayan 3 kisa soru sordu.
1. vize basvuru nedeni (aile birlesimi)
2. vize basvuru formuna gidis tarihini yazmamistim.Ne zaman gitmeyi dusunuyorsunuz ve giderken uzerinizde bulundurmayi dusundugunuz nakit miktari nedir sorusu
3. Cikmadan once sormak istedigin birsey varmiydi
Hemen mulakat tarihini sordum.Gerekli olmadigini sadece cifte vatandaslardan mulakat istendigini soyledi.
Bende iyimi kotumu anliyamadim.Ayni durumla karsilasan varmi acaba diye yazip ogrenmek istedim.
bana biraz tuhaf geliyor bu yazılanlar çünkü iksnin elinde deilki mulakat yani onlar sadece evrak için bir aracı kuruluş orası vize hakkında bilgide vermezler onların sorduğu sorular evraklarlı ilgilidir.mulakatı konsolosluk ister onlara bağlıdır.senin herşeyin tamdır ama konsolosluk bişey bulur mulakata girmeniz gerektiğini söyler bunun tarihi zamanı belli olmaz heran herşey olabilir.benim herşeyim tamamdı iksde bi sıkıntı olmadığını söyledi 20 gün sora bir telefon konsolosluk sizi mulakata çağırıyor tamam dedim gittim insan muamelesi yapmıyorlar bir herşeyin tammış olacakmış düşünsesi kafandan gidiyor iki psikolojin bozuluyor üç ben bunları yaşadım umarım kimse yaşamaz 70 gündürde bekliyorum allah herkese sabır versin
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol