teşekkür ederim nilibrahim inşallah herkes sevdiğine kavuşur..
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
nilibrahim arkadaşım okadar güzel yazmışsınkı ALLAH razı olsun dileklerin çok güzel RABBİM HERKESE YARDIMCI OLUR İNŞALLAH ÇOK KISA ZAMANDA KAVUSURUZ ÇOK ÖZLEDİMMMMMMMM:(
Selam Arkadasalr bende Belcikada 1.5 yildir ikamet ediyorum Bende aile birlesimi ile geldim benim vize basvurum 1 hafitada kabul oldu cunku kis ayinda geldim buraya ve suana kaadar alper68 yazdiklarini okudum biseyler yazayim dedim kardesim sabirli olcaksin cok bu islerde ordakiler resmen insan muamelesi yapimioalr konsolosluklardakilerden bahsediyorum bisey sorayim dedim bende zamaninda hic imkan tanimiyorlar al su kagidi oku evraklari getir diyolar allh bida konsolosluk kapisina dusurmesin.Suan bende Niveau 5 gidiyorum Biyandanda Doner kebab isinde calsisiyorum okula Niveau 4 ekadar haftada 4gun Gidiyordum ama Simdi haftada 2 sefer Gidiyorum imkanlar oyle
sartlar burdada eskis gib kolay degil bazen aklimdan geri donem fikri gecmiyor degil bence artik buralarin bi farki yok sunu diyecem eger dil biliyorsan iyi bir sekilde is var ama dil bilmiyorsan aklina gelmedik islerde calismak zorunda kaliyorsun Ben O.D.T.U Meslekyuksekokulu Elektrik mezunuyum ama burda daha melegimle alakali iste calismak nasip olmadi,bilmiyorum ama biraz pismanim gibi turkiyede is aricam izinde bulursam donebilrim sende geldinmi veya gelecekmisn yurtdisina bilmiyorum ama burdada hayat zor kolay degil sana basarilar
sartlar burdada eskis gib kolay degil bazen aklimdan geri donem fikri gecmiyor degil bence artik buralarin bi farki yok sunu diyecem eger dil biliyorsan iyi bir sekilde is var ama dil bilmiyorsan aklina gelmedik islerde calismak zorunda kaliyorsun Ben O.D.T.U Meslekyuksekokulu Elektrik mezunuyum ama burda daha melegimle alakali iste calismak nasip olmadi,bilmiyorum ama biraz pismanim gibi turkiyede is aricam izinde bulursam donebilrim sende geldinmi veya gelecekmisn yurtdisina bilmiyorum ama burdada hayat zor kolay degil sana basarilar
Orhan, tesekkur ederim.. hepimizin durumu ayni ve derdimizde ayni, bizi bizden daha iyi baska kim anlar. Allah hepimizden razi olsun insaallah ve islerimizde kolaylik ve sabir versin..
mad_love, senin durumuna uzuldum, ama haklisin burasi tr den hic farkli degil, hatta bi anlamda daha da zor, hep ikinci sinif insan muamelesi goruyorsun. en azindan trde kendi ulkemiz ve kendi insanimiz arasindayiz ve meslegimizde varsa ona gore imkanlarimizi kullanabiliyoruz... uzaktan davulun sesi insana malesef hos geliyor ve tr den de buralar hep mukemmel mis gibi gorunuyor, taaki insan kendini bu ortamda bulana kadar, iste o zaman hersey ortaya cikiyor...
ODTU mezunu olman bisey ifade etmiyor, yabancilar icin ne olursan ol hep ikinci sinif muamele goruyorsun malesef, ama hersey insanin kendi elinde, ingilizcen vardir senin ve bunun avantajini kullanarak meslegine yonelik islere basvuru yap, girisken olmalisin ve kesinlikle beni alirlarmi diye dusunmeden isyerlerine ingilizce CV ve basvuru mektubu yaz gonder... sansini dene, egitimli insanlara ihtiyaclari var ve elektrik konusunda da baya avantajli isler var, avantajindan yararlanmalisin. Okulun sadece dil uzerinemi yoksa meslek egitimide aliyormusun?
Bende 20 yasimda babamin butun aileyi yaninda istemesi uzerine hollandaya geldim ve uni. egitimimi burda aldim ve su andada esimi belcika uzerinden getirmeye ugrasiyorum. o yuzden senin cektiklerinide cok iyi anliyorum, zor ama imkansiz degil... kendine olan guvenini yitirtmelerine ve seni ezmelerine izin verme, cesaretin kirilmasin... belcikadaki egitim konusunda malesef bi bilgim yok ama, turkiyeden getirdigin diplomani cevirttir ve ona gore meslegine devam etmek istedigini bildir seni ogretmenlerin veya diploma cevirisi yaptirdigin yer yonlendirebilir.
mad_love, senin durumuna uzuldum, ama haklisin burasi tr den hic farkli degil, hatta bi anlamda daha da zor, hep ikinci sinif insan muamelesi goruyorsun. en azindan trde kendi ulkemiz ve kendi insanimiz arasindayiz ve meslegimizde varsa ona gore imkanlarimizi kullanabiliyoruz... uzaktan davulun sesi insana malesef hos geliyor ve tr den de buralar hep mukemmel mis gibi gorunuyor, taaki insan kendini bu ortamda bulana kadar, iste o zaman hersey ortaya cikiyor...
ODTU mezunu olman bisey ifade etmiyor, yabancilar icin ne olursan ol hep ikinci sinif muamele goruyorsun malesef, ama hersey insanin kendi elinde, ingilizcen vardir senin ve bunun avantajini kullanarak meslegine yonelik islere basvuru yap, girisken olmalisin ve kesinlikle beni alirlarmi diye dusunmeden isyerlerine ingilizce CV ve basvuru mektubu yaz gonder... sansini dene, egitimli insanlara ihtiyaclari var ve elektrik konusunda da baya avantajli isler var, avantajindan yararlanmalisin. Okulun sadece dil uzerinemi yoksa meslek egitimide aliyormusun?
Bende 20 yasimda babamin butun aileyi yaninda istemesi uzerine hollandaya geldim ve uni. egitimimi burda aldim ve su andada esimi belcika uzerinden getirmeye ugrasiyorum. o yuzden senin cektiklerinide cok iyi anliyorum, zor ama imkansiz degil... kendine olan guvenini yitirtmelerine ve seni ezmelerine izin verme, cesaretin kirilmasin... belcikadaki egitim konusunda malesef bi bilgim yok ama, turkiyeden getirdigin diplomani cevirttir ve ona gore meslegine devam etmek istedigini bildir seni ogretmenlerin veya diploma cevirisi yaptirdigin yer yonlendirebilir.
merhaba arkadaşlar
uzun süredir siteye kayıtlıyım..
fakat uzun zamandır yazıları takip edemiyordum ...
benim eşimde hollandada yaşıyordu tam evlendiğimiz yıl sınav icat ettiler
ve biz de belçikadan istek yapmasına karar verdik ...
şimdi eşim belçikada ve orda çalışıyor oturum henüz alamadı ama iş yerinden kontrat aldı
bu kontratla oturum alınabiliyor mu hemen ?
uzun süredir siteye kayıtlıyım..
fakat uzun zamandır yazıları takip edemiyordum ...
benim eşimde hollandada yaşıyordu tam evlendiğimiz yıl sınav icat ettiler
ve biz de belçikadan istek yapmasına karar verdik ...
şimdi eşim belçikada ve orda çalışıyor oturum henüz alamadı ama iş yerinden kontrat aldı
bu kontratla oturum alınabiliyor mu hemen ?
kontratla 5 yılık karta basvuru yapıyo ve bı ayda cıkıyo yanı kontrat 5 yılık kart ıcın gereklı
arkadaşlar merhaba bugün beni elçilikten aradılar.ek evrak istediiler oda seyehat ve sağlık sigortası tüm senghen ülkelerinde geçerli olucakmış.benim temmuz 9da 3 ayım dolucak neden bunu istediler bi bilgisi olan varmı?acaba
mrb alper68 benide aynı sekılde çagırdılar evrakları verdim ertesi gün aradılar eger eksık ewrak warsada telefonda soyluyor cunku benımkı ole oldu bı tane eksık ewragınız war onuda alın dedıler onunla beraber mulakat gıttım walla sana sukadarını soylım allah yar ve yardımcın olsun benım ogun acayıp moralımı bozdular fransızca ve ingilizcemı denediler ne kadar bılıyorum diye sakin ol sadece heyecan yapma yeter orda bi sarısın war ona denk gelmede o dha bı gıcık sen ne olarak baswuruyon???ögrenci?aile birleşimi?ebeveyn götürümü?turist??allahım sana şimdiden kolaylık wersin
mrb alper 68 ben tarihleri karıstırıp yazı yazdım ama kus bkma sen tr demisin suan gittin mo yoqsa??
özgür ben trdeyım su an vızeye basvurdum 7 ay oldu beklıyorum
selam alper 68 bana yardim edin dedin ya mulakatla ilgili soruyorlar diye arkadasim artik o noktada bizim sana ancak sabirli ve sakin ol demekten baska yardimimz olmaz sakince onlrain sorularina guzel cevaplar ver sende ins kabul olur hayallerin gercek olur bizim gibi...
saygilar Mad_Love
saygilar Mad_Love
slm arkadaslar aranizda antwerpen,de oturan varmi ben de ordayim yeni geldim ve yanlizliktan patliyorum.
arkadaslar bu aile toplum kagidinin flemenkcesi nedir?bilen bi arkadsimim var mi?anlatamadim esime
arkadaşlar dofide yazan yazı değişmiş benim ve hiç bişey anlamıyorum
Datum visumaanvraag : 28/01/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 16/04/2008
Beslissing/Status Dossier : Casa: Uitstel administratief onderzoek ( parket)
Datum beslissing/Status Dossier : 18/06/2008
böyle olmuş ne yazıyo acaba bilen varmı
arkadslar burda seyahat saglik sigortasini gordum bi arkadsimizdan istemisler,gecen hafta iks den randevu almistim,boyle bisey soylemediler,bu nedir?zaten benim basvuru gumburtuye olcak,5 aylik la basvurucam bari eksik bisey olmasin.alper kardesim yardimci oluyodu onunda ozel sikintilari var bu aralar,rahatsiz etmek istemiorm onuda,haftaya iks ye gidicem evraklari vermeye.saglik sigortasi yaptirmak zorunda miyim??? cok tesekkurler
arkadaşım senden istemedilerse sorun yok takma kafana isterlerse yaptırırsın benden kaç ay sonra istediler sigortayı yaptırdım verdim
arkadaşlar dofide yazan yazı değişmiş benim ve hiç bişey anlamıyorum
arkdsm senin icin bi ceviri sitesinden baktim bu casa ile baslayan yaziya ve sadece sitenin cevirisine dayanarak yaziyorum cunku bu yaziyi kendim anlayabilcek kadan nl cem yok,casa:uitstel yazdigimda erteleme olarak veriyo turkce karsiligini,ve digeride administratief onderzoek kisminada yonetimsel sorusturma olarak veriyo turkce karsiligini,,,yinede bilen arkdslarda cvplicaklardir cvp yazan olmadigini gordum ve seninde merakla bekledigini dusunurekden cvp yazma geregi duydum,,,kolay gelsin,,
hatta sitenin adini verim sen kendinde bakabilirsin adini vermemde bi sakinca yoktur sanirim cunku arar arkdsmz vermisti bu siteyi hollanda forumu kisminda
http://www.lec.com/Affiliates/AffiliatesTranslateText.asp?Affiliate=LV0075
arkadaslar basvuru formunu dolduramadim,ingilizcesine guvenen yada doldurmus olan bi ilgilenir mi ltfn? surlarda sorun yasadim.
18.If you reside in a country other than your country of origin,have you permission to return to that country? *no *yes(number and validity)
19.current occupation
21.Main destination
25.Duration os stay
26.Other visas(issued during the past three years)and their period of validity
27.in the case of transit,have you an entry permit
29.purpose of travel ( visit to family mi others mi olcak? )
43. burdaki sorular benim mi esimin bilgileri mi
bide en altta place and date yazio,orda place derken neresi olcak?
*** arkadslar ingilizcesi olan yada elinde basvuru formu olan yardim eder mi lutfen.en altta aciklamalarda (*) li yerleri esi ab vatandas esleri doldurmak zorunda degil diyo degil mi?yani benim esim ab vatandsi ve meslek tipi sorular yanitlama zorunlulugum yok.
http://www.diplomatie.be/en/word/VisawebSchengenEnglish.dot arkadslar bu link,,bos vakti olan ilgilenebilir mi lutfen.
18.If you reside in a country other than your country of origin,have you permission to return to that country? *no *yes(number and validity)
19.current occupation
21.Main destination
25.Duration os stay
26.Other visas(issued during the past three years)and their period of validity
27.in the case of transit,have you an entry permit
29.purpose of travel ( visit to family mi others mi olcak? )
43. burdaki sorular benim mi esimin bilgileri mi
bide en altta place and date yazio,orda place derken neresi olcak?
*** arkadslar ingilizcesi olan yada elinde basvuru formu olan yardim eder mi lutfen.en altta aciklamalarda (*) li yerleri esi ab vatandas esleri doldurmak zorunda degil diyo degil mi?yani benim esim ab vatandsi ve meslek tipi sorular yanitlama zorunlulugum yok.
http://www.diplomatie.be/en/word/VisawebSchengenEnglish.dot arkadslar bu link,,bos vakti olan ilgilenebilir mi lutfen.
sanslı dostum casa uıtstel onderzoek benım kındede aynısı yazmıstı bı kac gun sonra gerı behandelıng oluyo bunun anlamı da dosyan yenınden arastırılıyo yanı uzatıyolar demekmıs benımkını oyle yaptılar merak etme korkulacak bısey yok ama sadece sure uzuyooooooo
alperim kardesim nasil oldu esin.insallah yavas yavs iyilesiyodur.bi sey ciktimi senin raporla falan basvurcam diodun.yada bi gelisme var mi kardesim islerinde?
alperin yazdim sana mesguldun heralde.5 aylik la basvurdum ben 31 inde evraklari teslim etcem.bi ara musait oldugunda yardimci olsana bana.basvuru formunu bi dolduralim senle.bide bi kac yer var kafam karisti.bana msn nini yada cebi yazzana.bos oldugunda 1 saat gorussek ben sorarim herseyi ankaraya gitmeden kardesim.burdan sor cevap bekle ,sor yine cevap bekle.cok zamn aliyo.
musait oldugunda msn den goruselim kardesim.
allaha emanetsin,esine gecmis olsun.insallah en yakin zamanda sagligina kavusur.allah islerini rast getirsin kardesim.
alperin yazdim sana mesguldun heralde.5 aylik la basvurdum ben 31 inde evraklari teslim etcem.bi ara musait oldugunda yardimci olsana bana.basvuru formunu bi dolduralim senle.bide bi kac yer var kafam karisti.bana msn nini yada cebi yazzana.bos oldugunda 1 saat gorussek ben sorarim herseyi ankaraya gitmeden kardesim.burdan sor cevap bekle ,sor yine cevap bekle.cok zamn aliyo.
musait oldugunda msn den goruselim kardesim.
allaha emanetsin,esine gecmis olsun.insallah en yakin zamanda sagligina kavusur.allah islerini rast getirsin kardesim.
sanslı dostum casa uıtstel onderzoek benım kındede aynısı yazmıstı bı kac gun sonra gerı behandelıng oluyo bunun anlamı da dosyan yenınden arastırılıyo yanı uzatıyolar demekmıs benımkını oyle yaptılar merak etme korkulacak bısey yok ama sadece sure uzuyooooooo
arkdsm saolda benim korkmama gerek yok soru benim sorum degildi sineeko arkdsmizindi ben ona yardimci olmak amaciyla yazmistim,yoksa ben islerimi hallettim hollandadan ve 1 bucuk ayi gecti nl ye geleli haftaya kartimi alicam 1 yillik,,ben sadece forumu gezerken baktim arkdsmzn sorusuna cvp veren olmamis bende tahmine ttim merakla sorusuna cvp bekledigini ve bildigim ognredigim kadariyla cvp verdim,,,yinede saol en azindan sineeko arkdsmizda okursa onun icin bi bilgi olur,,,saygilar
alper arkadaşım bu casa bilmemne bilmemne kağıtlar savcılığa gitmiş tekrardan bi araştırma soruşturma yapıyolarmış seninki ne kadar zaman önce böle yazmıştı ve sen bildiğim kadarıyla baya oldu bekliyeli neden böyle uzatıyolarki yani savcılık ne durum olabilirki belliki bende baya bi beklicem gibi
bende bu bölümü yeni fark ettim özür dilerim.bende 1-2 ay önce iks den başvurumu yaptım birkaç eksik evrak aradan iki ay geçti dofide numaram çıktı.bakalım bundan sonra ne olacak.benim ufak bir sorumda olacak sizlere... Ben başvuru yaparken bana sorulan sorulara cevap veremedim anlamadım ne dediğini ve içeri alındım.birsürü soru sordular bende cevapladım.acaba bu durum vize almamı zorlaştırırmı? eksiksiz cevap verdim ama ne olur ne olmaz içimde bir sıkıntı var.şimdiden teşekkür ederim allah herkesin gönlüne göre versin
meraba arkadasım fırat senın cevapların takır takır verdıysen sorun yok ve zaten cogu kısılerı ıcerı alıyolar aynı seyler yanı sımdı sabır ısartık kolay gelsın
sınoeko dostum benım dosyam uc ayı doldu sonra casa uıtstel yazdı bı hafta ıcınde tekrar behandelıng oldu bu oldugundan berı de 5 ay oldu toplam bekledıgım dure ıse tam 8 ay hala beklıyoruz sıno
nevılen arkadasım esım cok sukur ıyı hersey yolunda esımı getırdım su an yanımda rapor falan aldık ama bı ıse yaramadı adamlar olmaz dedıler olmadı rapor ısı senınde ısın gucun rast gelsın ıns zorluk cıkmadan hallolur ıslerın bı sorun cıkmaz ıns hayılrısı olsun tabıkı ben msn fazla gıremıyorum bu ara ama sana cep yazıyım ozelden tammmı nevılen arkadasım hadı kolay gelsın cok tesekur edıyorum allah reazı olsun sana da kolay gelsın
sınoeko dostum benım dosyam uc ayı doldu sonra casa uıtstel yazdı bı hafta ıcınde tekrar behandelıng oldu bu oldugundan berı de 5 ay oldu toplam bekledıgım dure ıse tam 8 ay hala beklıyoruz sıno
sağol alper benimde tam 3ay dolduktan sonra aynısı yazdı eşime polis gelmiş ve 24ünde karakola beklediklerini söylemiş yani sanırsam bana sorulan soruarın aynısını eşimede sorucak sorsunlar bakalım beklemekten başka şansımız yok hayırlısı ama kafayı yemek üzereyim allah bana sabır versin hepimize sabır versin
Arkadaslar bütün yazılanları okudum az çok bilgi sahibi oldum. benim eşimde belçika vatandaşı 2 senedir türkiyede yasıyoruz şimdi 10 günlük bir bebeyimiz oldu maddi sıkıntılar yüzünden şansımızı belçikada denemek istiyoruz bu nedenle bebeyimle eşimi belçikaya yolluyorum ağustosta eşim belçikaya yerleşecek benide istek yapacak. Yalnız size sormak istediklerim var şimdi bebeyimiz trde doğdu yurt dışına nasıl çıkartıcağız bunun için konsoloslukla görüştüm 1. a formülü (doğum belgesi istediler) 2.türk pasaportunu istediler(bebeyin) 3.Nüfus kayıt örneğini istediler 4. Bebeyin vesikalık fotosunu birde bunları tamamlayınca randevu vereceklerini sölediler. bunları anladım hazırlamaya başladım ama konsolosluktakiler pek açıklayıcı değiller başından geçen varsa bişiler yazabilirse sevinirim. Birde şöyle birşey var eşimimle evlendikten sonra tr de konsolosluğa bildirmedik evliliğimizi ve trde yasadığını 2 senedirde belçikaya gitmiyor bunun için sorun çıkarmı. Bir sey daha merak ettim ben istanbulda ikamet ediyorum adli sicil kaydı için ankaraya gitmem şartmı. Bilgilendirirseniz beni çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
alper meraba sana bişey sormak istiyorum senin eşinide belçikada bu yazı çıktıktan sonra polis karakola çağırıp mülakatta bize yapılan 45soruluk anketin aynılarını doğrumu değilmi diye sordularmı benim eşime sordular ve iyi geçmiş sonra polis bu kağıtları belediyeye vericekmiş belediye savcılığa savcılık tekrar kontrol edip brüksele göndercekmiş buda bir ay sürermiş sonra brüksel karar verip konsolosluğa bildircekmiş seninle aynı durumda olduğumuz için merak ettim senineşiede yapmışlarmı böyle bişey
sınoeko dostum valla benımısımı savcılıga falan cagırmadılar ve 45 soruluk bı ankette yapmadılar b konuda bı fıkrım yok
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol