allah kahr etsın yaaaa bu ne bendekı sans herkez ısını hal edıyor bense hıc bırsey yapamıyorum sankı elım kolum baglı yaaaa
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
rukıye dur bı sakınol ya senın durumun ne neyı halledemıyorsun anlat bakalım yardımımız olursa elımızden gelenı yaparız
.ben rukıye yasım 18 mayısta 19a gırecem ve evlıyım ama resmı olarak degıl ımam nıkahı olarak evlıyım ben hollanda vatandasıyım ama turkum ve turkıyeden sevdıgımle evlendım ve 2 senedırde ben turkıyede yasıyorum sevdıgımın yanında yanı ımam nıkahlı esımın yanında ve aılesıyle oturuyorum yasım kucuk oldugundan onu hollandaya goturemedım ve halada oyle sartlar cok zorlastı ama baktımkı ben turkıyede daha fazla yapamayacam cok yıprandım aılemı okadar ozluyormkı anlatamam orda dogup buyudugum ıcın burda yasamam cok zor geldı ve esımde daha askere gıtmedı tecıllıydı kendısı suan 22 yasında ve mayısta ınsallah askere gıdecek bende dusundumkı bu sure ıcerısınde yanı esım askerdeyken hollandaya donmeyı dusunuyorum o gelene kadar askerden cunku esımı cok sevıyorom ve onuda oraya goturmek ıstıyom yalnız dedıgım gıbı hollandadan olmaz asla belcıkadan ıstek yapmak ıstıyom ama durum sımdı su benım belcıkada kalacak yerım yok, bı maasım yok, bırıkmıs bı param yok, oraya gıttıgımde belcıkada bı ıs bulup calısmak ısstıyom ancak ozaman bı ev kıralayabılırım veya bırınde adres gosterebılırım ama ev kıralayıncada 3 aylık deposıte ıstıyorlarmıslar ben sımdı ne yapayım soylermısınız benım durumum bu bırı bana nerden baslayacagımı ne yapacagımı anlatırmı lutfen sızden yardımlarınızı cvplarınızı beklıyorum en kısa zamanda.vallaha gunlerdır dusun dusun sankı kafam patlayacak bıyere varamadım gıttı yaaa
rukıye sımdı en once sabır edeceksın ve sakın olacaksın hersey zamanla olacak ılk olarak eger belcıkaya tasınıp ordan basvurmak ıstıyosan bu ıs maddı ımkanlara bakıyo ılk olrak aılenle bırlıkte bın lıra cebıne koyacaksın gıdıp belcıkada ev bulacaksın veya belcıkada ev bulabılecek tanıdıgın bırı varsa onla aarastır ama kesın ılk once ev bulmalısın en onemlısı bu bu sorun halloldumu beldıyeye kayıt olacaksın sonra 5 aylık kart oturum alıcaksın sonra ıs bulup kontrat falan aldınmı maas bodronu ve ıs kontratını beledıyeye basvurup 5 yıllık oturum kartını alıcaksın ve artık vızeye basvurabılırısın en ooenmlı olan ev bulmak ev ıcın en az 1000 euo kapora ıstıyolar tanıdıgın bırı olursa degısrı tabı sımdı senın yapacagım tek yol bu cunku dırek hollandadan goturmeye calıssan yasın 21 olmadıgı ıcın basvuramasssın hollandaya benım tavsıyem esın askerlıgı yapıp geldıkten sonra senın yasın 21 olmasına cok az kalır ya yasını bekleyıp hollandadan basvurursun yada maddı durumun ıyıyse belcıka yolunu kullanırsın ama su durumda sabretmelısın bak ben sabır edıyorum benım ıkı yasında kızım var tam bes senedır gıdemıyorum sen halıne sukret ve dua et bukadar endıselenırsen bu ısı basarmazssın rukıye ok kolay gelsın bız hep burdayız
arkadaşım kader yapcak bişey yok ama kaderede inanmak lazım inan herkes senin gibi zor durumda buna inan allah inan herşey halolur..
çıkmaz arkadaşım sen görüşme yaptıysan evrakları yollarlar belçikaya 1 kaç gün içinde dosya numarası aldıysan http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm bu siteden takip edebilirsin durumunu yabancı yazılar yazar dil biliyosan bakarsın bilmiyosan yazanları bize yolla bakalım türkçesine iyi günler.
Visumaanvraagnummer : 48313
--------------------------------------------------------------------------------
Datum visumaanvraag : 28/01/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 20/03/2008
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 20/03/2008
Indien een dossier nog in behandeling is of indien het dossier nog niet behandeld is omdat gewacht wordt op de verzending per diplomatieke valies van de documenten die de visumaanvraag ondersteunen, verschijnt als datum, de datum waarop de visumaanvraag geregistreerd werd door de Dienst Vreemdelingenzaken.
dofiye baktım şunlar yazıyo
tamam allah razı olsun destek cıktıgınız ıcın bana allah sızede banada yardım etsın ınsallah umarım bı yolunu bulurum
eşimi çookk özledim :cry: :cry: polis eve gelmiş ve olumlu cvp demiş acaba o kagtlarla başvurunca ne kadar sürer oraya gitmemm :geek: :geek:
sineko ilk yazan tarih iks başvuru tarihin sonraki evrakların belçikaya ulşama tarihi in le başlayan yer ise araştırma aşması demek bekliycen artık arkadaşım allah yardımcın olsun..
ülkü sen hangi aşamadasın..onları bi anlatsana yardımcı olalım..
çıkmaz arkadaşım sen görüşme yaptıysan evrakları yollarlar belçikaya 1 kaç gün içinde dosya numarası aldıysan http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm bu siteden takip edebilirsin durumunu yabancı yazılar yazar dil biliyosan bakarsın bilmiyosan yazanları bize yolla bakalım türkçesine iyi günler.
Visumaanvraagnummer : 48313
--------------------------------------------------------------------------------
Datum visumaanvraag : 28/01/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 20/03/2008
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 20/03/2008
Indien een dossier nog in behandeling is of indien het dossier nog niet behandeld is omdat gewacht wordt op de verzending per diplomatieke valies van de documenten die de visumaanvraag ondersteunen, verschijnt als datum, de datum waarop de visumaanvraag geregistreerd werd door de Dienst Vreemdelingenzaken.
dofiye baktım şunlar yazıyo
cozi bişey daha sorucam seninde vizen çıkmadan önce bendeki bu yazanların aynısımı yazıyodu peki
evet arkadaşım aynı yazılar yazıyodu bak ben dedim size 12 hafta say dedim bende öle oldu..
peki cozi yani benim ilk başvurum 28.01.2008 ondanmı başlayım 12hafta sayıcam
ölede olabilir ama benimki dosyanın oraya varmasında 12 hafta sonra çıktı..
selam arkadaşlar dofi nin sitesi bende açılmıyor sizlerdede böyle bir sorun varmı teşekürler
evet arkadaşım dünden beri site çalışmıyor..
teşekürler cozi evet site bugun açılmış baktım halen beklemede bu bekleyiş beni öldürecek 2ay oldu bu demektirki sen 4 ay bekledin daha 2 ayım var bu nasıl bir eziyet ya offf hayırlısı iyi geceler
Merhaba arkadaslar,
simdi bizim dosya sonunda brukselde ve dofi sitesinde in behandeling yaziyor. simdi benim sorum aceba eve polis gelip yeniden adreste kalip kalmadigimi kontrol edecek mi? ve zilde esimin de isminin yazili olmasina dikkat etmem lazim mi?
bu arada dosyamizdaki eksikleri felan tamamladiktan sonra dosya bruksele gecmis , artik bundan sonra esimi TR de konsolosluk, mulakata felan cagirmaz dimi?
cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...
Yaradan hepimisin yar ve yardimcisi olsun..
simdi bizim dosya sonunda brukselde ve dofi sitesinde in behandeling yaziyor. simdi benim sorum aceba eve polis gelip yeniden adreste kalip kalmadigimi kontrol edecek mi? ve zilde esimin de isminin yazili olmasina dikkat etmem lazim mi?
bu arada dosyamizdaki eksikleri felan tamamladiktan sonra dosya bruksele gecmis , artik bundan sonra esimi TR de konsolosluk, mulakata felan cagirmaz dimi?
Merhaba arkadaslar,
Siteyi surekli kontrol edin sitede inceleme altinda diye yazarsa o zaman polis bir kere daha gelecek demektir ikincisi zilde isminizin yazmasi mecbur deil sadece senin adin da yazsa olur ama ikinizin isminin yazmasi + olur sizin acinizdan eger polis gelirse allah yardimciniz olsun...
cevabin icin cok tesekkur ederim yasgok, allah razi olsun...
polis geldip gittikten sonra ne kadar suruyor vizenin cikmasi? birde polis eve gelince soru sorup odalari felan dolasiyor mu?
polis geldip gittikten sonra ne kadar suruyor vizenin cikmasi? birde polis eve gelince soru sorup odalari felan dolasiyor mu?
arkadaşım eşinin polis falan beklemesine gerek yok dosya araştırılıyor ise sonucunda vizen senin eline geçer benim eşim 2 aydır burdaydı gitti oraya ertesi gün vize çıktı yani eve araştırma süresinde polis falan gelmiyor ...
bundan sonra yapmanız gereken tek şey allah dua etmek vize çıktığı zaman 3 gün içinde elinizde olur..
Sagol arkadasim, insaallah dedigin gibidir ve eve tekrar controle gelmezler, cunki cok sorun cikar o zaman, yanliz kalamadigim icin esim gelene kadar hollandada ailemle kaliyorum, simdi control icin orada kalmam cok zor...
Ama simdi kafam karisti cozi03, size kontrole gelmemisler, yasgoklara controle gelmisler.. baska baska uygulamalarimi var bunlarin aceba...
Bu arada sen su anda esinin yanindamisin yoksa tr demisin? vizen eline ulastimi?
Ama simdi kafam karisti cozi03, size kontrole gelmemisler, yasgoklara controle gelmisler.. baska baska uygulamalarimi var bunlarin aceba...
Bu arada sen su anda esinin yanindamisin yoksa tr demisin? vizen eline ulastimi?
ben şuanda türkiyedeyim pazar günü gidecem belçikaya valla bilemiyorum gelmediler bize konrtrola vize çıktı vize elime ulaştı uçak biletimi bile aldım...
allah yardımcın olsun orda ınsallah hersey umdugun gıbı cıkar cozı bıletı nereye aldın ve ne kadar bılet cozı
alper antalyadan aldım bileti 60 euraya aslında ankara yada eskişehirden gitmek istiyordum ama ankara 230 eskişehir 190 euro antalya ucuz olunca ordan aldımm..
en ıyısını yapmısın bende belkı oyle yapabılırım eger cıkarsa tabı
ÇIKCAK TABİ KARDEŞİM...
Alper68 , biliyorum cok zor ama sabretmelisin , sonucta bu asamaya gelinceye kadar cok cektik... ben bazen dusunuyorumda, bu kadar uzun yolu kat edebilmecegimiz konusunda bazen buyuk bunalimlara giriyordum, ama sabrettim ( zor oldu, bu yuzden esimlede tartismalar yasadik ama ) allahin izini ile su andaki duruma kadar geldik, bundan sonrasida bir sekilde sonuclacak, sadece kimisi bir kac bekleyor , kimisi daha uzun sure bekliyor... onemli olan sabrin sonunda amacimiza ulasacagimiz ve allahin izini ile bu kotu gunleri esimiz artik ayrilmamak uzere yanimizda oldugunda unutacagiz.. Yaradan bize su anki ayriliklardan buyuk ve kotu ayriliklar nasip etmesin... Sonu kavusmak olan ayriliklar da guzeldir... Yaradan cumlemizin yar ve yardimcisi olsun, islerimizde kolaylik versin, hayirlisi ile en kisa zamanda eslerimize kavusmayi nasip etsin insaallahhh...
Cozi03 simdiden gozun aydin deyim ben, darisi esini bekleyenlerin basina insallah.. bundan sonra basarilar ve mutluluklar dilerim sana ve cumlesine...
Cozi03 simdiden gozun aydin deyim ben, darisi esini bekleyenlerin basina insallah.. bundan sonra basarilar ve mutluluklar dilerim sana ve cumlesine...
nılıbahım ıns ıns dedıgın gıbı bıraz sabır umarım bızde o gunlerı gorecez ıns dedegın gıbı zor asamalar yasadık ama ıns ustesınden gelecez
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol