Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.556 görüntülenme
selam arkadaslar. ben hollandadan yaziyorum. ben buraya turistik vizeyle geldim. biz esimle beraber belcikada kalmak istiyoruz.oturum icin ne yapmamiz lazim.simdiden tesekkurler.
aliyildirim yazdı:
selam arkadaslar. ben hollandadan yaziyorum. ben buraya turistik vizeyle geldim. biz esimle beraber belcikada kalmak istiyoruz.oturum icin ne yapmamiz lazim.simdiden tesekkurler.

ilk once esinle birlikte belediye yazilmaniz gerekli yaninizda evlilik belgeniz ,pasaportunuz ve esinizin is kontratini falan goturmelisiniz .kolay gelsin
yarın evraklarımı vermeye gidicem,benimde ilk günüm olucak bakalım ne kadar sürecek umarım herşey yolunda gider ama çok heyecanlıyım.benimde vize serüvenim başlıyo artık.
iks ye evraklarımı verdim fakat bi eksiğim var oda mutuelle sağlık sigortası bu belgenin üstünde benimde ismim yazması gerekliymiş,fakat ben henüz belçikaya gitmediğim için benim sigortam olmadığı için yazamazmış peki eşim bunu nasıl alıcak o zaman neden böyle bişiey istiyolar
arkadaşlar ben 10martta evraklarımı iks ye vermiştim bir eksiğim çıkmıştı ve biraz önce elçilikten beni aradılar ve görüşme taleb ettiklerini söylediler eksik evrağımın elime geçip geçmediğini sordular bende önümüzdeki salı elime geçer dedim tamam ama yarın saat 9:45 de sizi elçiliğe bekliyoruz dediler.neden bu kadar erken çağırdılar acaba çok merak ettim
selam arkadaşım mulakat deyip gözünü korkutma senden bildigin soruları soruyorlar eşinin yaşı ismi nerde tanıştıgınız daha önce başka pasaport aldınmı başka ulkede kaldınmı ilk evliliginmi buna benzer birkaç soru soruyorlar heycanlanma korkma gayet iyi kibar karşılıyorlar yalan konuşma sert tepki verme sonra içeri alıyor form doldurtuyorlar yine bildigin şeyler eşinin adresi yaşı telefon numarası boyu kaşı gözü kılosu bedeni kardeşleri varmı annesi babası kaç yıldır orda oldugu ne iş yaptıgı bunun gibi bildigin şeyler allah kolaylık versin bende yakın günde başvuru yaptım suan vize bekliyorum 25 gün oldu iyi çalışmalar iyi akşamlar
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim güçer arkadaşım çok sağol evet hepsi bildiğim şeyler işte insan ister istemez heyecanlanıyo neyse hayırlısı artık bekleyip görücez.
bence hiç heycana gerek yok ilk günlerde çok heycan yapıyo insan sonra bişey kalımıyo herşeyin başı sabır ..
arkadaşlar 2 eksiğim vardıya bugün onları götürdüm iks ye tamam bunlar doğru dediler yarında elçiliğe verirler umarım elçilik bi sorun bulmaz.mutuelle tamam doğruda diğerinden şüpheliyim yani emin değilim eşimin eski eşiyle evlenmeden önceki medeni durumu emin değildim türkiyedenmi istiyolar belçikadanmı eşim belçikadan gönderdi onu verdim bakalım artık elçilikten telefon gelmesin diye dua edicem.
Selam arkadaşım konşolosluk davet etmesin diyorsun aksine davet etsin çünkü mecburen davet ediyor görüşmeye çagırıyorlar nekadar çabuk seni çagırırlarsa okdar çabuk kagıtların belçikaya gider çagırmaları bence mantıklı çünkü sorulan soruları sahte evlilik yapan bir insan bilemez onlarda haklı hak veriyorum evlendigin insanı nekadar tanıyorsun bunu bilmek istiyorlar bunuda bilmiş ol allah kolaylık versin iyi geceler
ben konsolsoluğa gittim mülakat yaptılar sadece aramasınlar derken eksik bişey için aramasınlar demekistedim
nasıl geçti arkadaşım görüşme zorluk çıkarmamışlardır inşallah..
yoo zorluk çıkmadı gayet iyi konuştular sadece eksiğim vardı onuda dün götürdüm umarım bidaha sorun olmaz yani eksik evrak çıkmaz
çıkmaz arkadaşım sen görüşme yaptıysan evrakları yollarlar belçikaya 1 kaç gün içinde dosya numarası aldıysan http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm bu siteden takip edebilirsin durumunu yabancı yazılar yazar dil biliyosan bakarsın bilmiyosan yazanları bize yolla bakalım türkçesine iyi günler.
şekerpınarı bana bilgi lazı alper sende biliyosan ya belçikaya gidince 3 gün içinde adres göstermem mi lazım böyle duydum ama aslı varmı acaba..
cozi03 yazdı:
şekerpınarı bana bilgi lazı alper sende biliyosan ya belçikaya gidince 3 gün içinde adres göstermem mi lazım böyle duydum ama aslı varmı acaba..

8 gun icinde gostermelisin ancak zaten sen gittigin zaman direk belediyeye godeceksiniz.Ve suan esinin yazili oldugu adresi gostereceksiniz.kolay gelsin.Bu zaten pasaportundada yazacaktir vizeni verdiklerinde..iyi calismalar
cozı ya ılk gıttıgınde ılk olarak beledıyeye kayıt olacaksın ve zaten senın esının bulundugu adreste kayıtlı olacaksın zaten vızeyı verırken arastıryolar ya bu ev uygun mu dıye ok yanı sorun yok kafanı karıstırmaa
hımm ama benim evim yok amcamın evini gösterdik adresi ama vize çıkınca eşim yeni ev tutacak yeni evime gidecem yani bide bu durum var..
problem olmaz gıdınce o adresı gosterırsın sonra ev tutunca o adresı bıldırırsın beldıyeyeye cozımmmm
teşekkür ederim alper bide gide bilsek sonra düşünülcek şeyler bunlar bide ama olsun yinede düşünmek lazım..
SELAM cozi 03 arkadaşım bilmiyorum ama içimden bir his seni yakında yolcu edecez bilmiyorum ama içimden öyle geçti paylaşmak istedim birde sen epeyce zamandır bekliyorsun ALLAH yardımcımız olsun iyi geceler
inşallah arkadaşım içinden geçenler olurda gideriz evet 4 ay olcak çarşamba günü bayadır bekliyoruz alperle beraber inşallah çıkar şu vizede gideriz..
hayırlısı insallah yakında çıkarda gideriz bıktım artık beklemekten zor bişe yokmuş
senin ne kadar oldu arkadaşım başvuru yapalı..
selam COZİ benim başvuru yaptıgıma 45 gün ol bakalım daha nekadar beklerim hayırlısı beklemekten kötü bişe yokmuş hergün ömrümden ömür gidiyor ALLAH herkesin yardımcısı olsun İNSALLAH hayırlı geceler
arkadaslar bu paskalya tatılı kac gun suruyo ya belcıkada veya dofı ne zamana kadar tatıle gırdı bılgısı olan varmı fransada 2 hafta oldugunu duydum aslı varmı belcıkada kac gunn bılen varmı
arkadaşlar bende bişiy sorucam elçilikten ekisik yada yanliş evrak için aramaları ne kadar sürer benim içim rahat değil çünkü büyük bi ihtimal 2evrak götürmüştüm biri yanlış diye düşünüyorum ikinci evrağı yani eşimin eski eşiyle evlenmedenki medeni halini istedikleri türkiyedendi sanırım diye düşünüyorum ama ben eşimin belçikadan gönderdiğini verdim iksde bunu kim istemişti sizden dedi bende elçilik mulakata çağırdığında istemiştiler dedim ama iksnin belliki haberi yoktu bundan işlerim bittiğinde doğru evraklarmı peki diye sordum evet dediler ama niyeyse benim içim rahat değil iks doğru evraklar dedi acaba doğrumudur elçiliktende haber gelmedi.çok endişeliyim bu evrak getirmenin süresi varmı yani geç getirsek bile işlemlerimiz iptal oluyomu yardımcı olursanız sevinirim
alper bende 1 hafta diye duydum tatili ama kesin bilmiyorum..
sineko arkadaşım dofiden baktınmı evraklar gitmişmi ona bir bak eger gitmişse sanırım sorun çıkmaz birde konsolosluktakı görüşmede eksik bişeyler olsaydı söylerlerdi bence düşüncem için rahat olsun eksık olsa şimdiye kadar isterlerdi ALLAH yardımcın lsun iyi geceler BİRDE 2 haftaymış bu tatil eşim öyle diyor ok
hadi bakalım bide bu tatil çıktı başımıza olsun bakalım 4 aydır bekliyoruz dahada bekleriz..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol