Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.566 görüntülenme
flaky yazdı:
bana biraz tuhaf geliyor bu yazılanlar çünkü iksnin elinde deilki mulakat yani onlar sadece evrak için bir aracı kuruluş orası vize hakkında bilgide vermezler onların sorduğu sorular evraklarlı ilgilidir.mulakatı konsolosluk ister onlara bağlıdır.senin herşeyin tamdır ama konsolosluk bişey bulur mulakata girmeniz gerektiğini söyler bunun tarihi zamanı belli olmaz heran herşey olabilir.benim herşeyim tamamdı iksde bi sıkıntı olmadığını söyledi 20 gün sora bir telefon konsolosluk sizi mulakata çağırıyor tamam dedim gittim insan muamelesi yapmıyorlar bir herşeyin tammış olacakmış düşünsesi kafandan gidiyor iki psikolojin bozuluyor üç ben bunları yaşadım umarım kimse yaşamaz 70 gündürde bekliyorum allah herkese sabır versin

Birde konsoloslugu arayip sorayim.Bakalim ordan ne diyecekler.iks dekilerin sozune bakarsak cok bekleriz gibi geliyor.evraklarda bile her aramada tutarsiz olan farkli bilgi veren bir yer.İlk etapta onlarla muhattap oldugumuz icin mecburen sorularimizi iks calisanlarina yoneltiyoruz.Fakat ayni cevabi bugun dosya numarami almak icin aradigim zamanda aldim.Belki sana yaptiklari gibi beni de ilerki bir gunde arayip cagirirlar.
ihs,aradin mi elciligi?

onlardan bildi almak mulakatanda da zor vallahi.
ihs_77 Anlara iks yine notersız apostilsiz kabul etmemişler. sana daha önce de dediğim gibi benimkini İst iks kabul etti sonra konsoloslukta memur geri verdi elime noter apostil eksik söylemediler mi dedi. Bende özellikle iks ye evrak listesi sayarken belirttiğimi ayrıca 2. kez telefon açıp tekrar sorduğumu fakat eşim ab vatandaşı olduğu için bunlara gerek olmadığını söylediklerini söyledim.Tabi iks ye fazladan birer fotokopi isteyip istemediklerini de sormuştum.Ne mi cevap verdiler? Hayır istenilenden fazla fotokopiye gerek yok o eskidendi. ( ama ben giderken yanımda ne olur ne olmaz diye belgelerin fazladan birer fotokopilerini çektirip onlarıda götürdüm. İyiki de götürmüşüm.)

Neymiş fotokopiler fazladan fazladan çekilip yanımızda olacak ve Türkiye'de ne kadar mühürletecek damgalatacak yer varsa ( tercümanlık, noter, kaymakamlık vs vs ) elimizdeki belgeler teker teker sırayla dolaştıralacak. sonra iks nin yolu tutulacak.

Dun iks yi aradım aşağı yukarı ne kadar sürede belli olur diye sordum?

- Nereden başvurduğumu sordu İst deyince. İst konsolosluğu bu konu hakkında artık bilgi vermemizi istemiyor dedi.

ayrıca bi kaç soru daha sordum işlemleri konsolosluk yürütüyor dedi.

yani flaky arkadaşımızın dediği gibi bu konular hakkında pek bilgi sahibi değiller. aradığımız yer sadece bir call center. biz arıyoruz pasaport nomuzu söyluyoruz onların bildikleri sadece bilgisayarda bizim sayfamızda gördükleriyle sınırlı.
ozl

senin esin hollandalimiydi,turk muydu.

bak ilk basvurumda ben nufus kayit orneginde aynisini yasamistim.

esim nl li.

tercume ettirdim,noterden tastiklettim.

ama yanlis kayit ornegi ile ugrasmisim.

ordaki memur acikladi,tum aile fertlerini gosteren diye,

noter gerekli degil,formul b dede apostil gerekmez

hatta cok dilli belgelerde apostil gerekli degil diye

5 dkka anlatmisti.

bende 2. basvurumda aynen o sekil yaptim islerimi.

o belgelerde simdilik sorun olmadi.

Allah verede olmaz insallah.

Iks kendi basina bir garip ama

elcilik-konsolosunda onlardan kalir yani yok.

al birini vur otekine iste.

ben bu vatandaslarin bu kadar kotu muamelesi,

bu kadar engebe-zorluk yaratma kabiliyetine hayranim.

onun icin bize ve ileride bu yazilarimizi okuyacak arkadaslarimiza

sabirli,hakkini arayan,sorusturan bireyler olma vazifesi dusuyor..

Hep beraber birbirimize dua edelim.

Hepberaber bu cileyi asalim insallah.
Eşim NL ve TR vatandaşı

Toplu nufus kaydı örneğini: ben nufustan 2 tane aldım.1. ben ve anne baba kardeşlerden oluşan. 2. ben ve eşimin olduğu. Her ikisini de önce tercümeye sonra notere sonra kaymakamlığa apostile götürdüm. Ve fotokopilerini çektirdim.

Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği yani Formül B: bunun hiçbir şekilde zaten tercüme noter apostile ihtiyacı yok. Çünkü zaten Latince yazılmış ve çok dillidir.
bunlarda işinize yarayabileceğini düşündüğüm 2 link.

şunu ögrendim ki ilk 2 3 hafta boşuna hevesle beklememek gerekmiş( en azından kendı adıma diyim her gün dofinin sayfasını 100 kere kontrol etmeye gerek yokmuş).dosyanın varması ışleme alınması fln derken baya zaman alıyomuş.

ortalama bekleme suresı aşağı yukarı 8 haftaymış fakat yukarda bahsettiğim süre bu 8 haftaya dahil değilmiş.

http://www.dofi.fgov.be/nl/statistieken/visas.pdf

http://www.dofi.fgov.be/nl/publicaties/mededelingen/visa_mvv.htm

anlamayan arkadaşlar içinde %50 sini saçmalasada yinede genel hatlarıyla ne yazdığını anlayabilmeniz için google translate.

http://translate.google.com/?hl=tr&sl=nl&tl=tr
muzaffer kardes senden bi ses cikmadi mi hala?

dofiye gitmis mi belgeler?
s.a arkadaslar

vize bekleyen butun arkadaslari cok iyi anliyorum benim vizemde 180 gunde cikti. simdi belcikadayim. bu benim ilk gelisim degil onceden ogrenci olarak geldigimden dolayi belcika ve hollanda ile ilgili vize basvuurularinda biraz tecrubem var diyebilirim. vize basvuran arkadasalra mulakatla ilgili birkac tiyo vermek istiyorum. mulaktta cok sakin olmaniz gerekiyor,net ve dogru cevap vermeniz gerekiyor.onlar sizi biraz sIKISTIRABILIR , ki bunu sizi tedirgin ederek yanlis yada yalana sevk etmek icin yapiyorlar. kesinlikle sakin net ve dogru cevaplar verin. vize yle ilgili iksenin pek bir etkileyici tarafi yok ikse sadece araci bir sirket. konsoloslugunda bir faktoru yok sayilir. butun baglayicilik vreemdelingenzaken ( belcikadaki yabanci islere bakan kurum ). siz kagitlarinizi tam ve duzgun hazirlayin ve teslim edin insalllah tez zamanda butun vize bekleyen arkadaslarin vizesi gelir. herkeze selam
Tavsiyelerin için tşk arkadaşım ama şükr o devreyi atlattık.bunun haricinde önümüzdeki günler için başka önerin varsa onu alabiliriz.
s.a arkadaslar

Belcikada bulunan arkadaslar icin sunlari soyleyebilirim: uyum kurslarina ve dil kurslarina kesin kesin gitsinler, eger imkaniniz varsa egitim gorebilir hem kendinize hem ailenize daha kaliteli bir hayat sunabilirsiniz. selam ve dua ile...
nevilen dostum hala bir ses yok dıs işleri bakanlnı arıyoruz ses yok dofide daha gözükmüyor dosyamı 26.01.2009 da istanbulda konsolosluga muracat etmiştim ses seda yok :( sanırım 2.5 ay sürer çıkması
Muzaffer disislerin ni mi ariyosun?

Dis islerini arayip ne soruyosun?

Orasi vize icin bilgi veriyor mu?

Ne tur bilgiler veriyorlar.

Bu konuyu biraz daha acsana,Disisleri mekanizmasi nasil isliyor?

Bende bi ariip sorayim.
Mulakat olayina son noktayi bugun konsolosluk koydu.Benden mulakata girmem istenmiyor.Yeni basvuru yapicak olan arkadaslara yardimci olmak acisindan soyluyorum ;''her basvuru sahibi illa konsoloslukta mulakata girecek diye bir sart yokmus''.Alper arkadasimiz sagolsun kendisine sordugumda bana ayni cevabi vermisti.
s.a arkadaslar

bircok kisinin yazisini okudum ve gordugum kadariyla basvuranlar cok gergin strestli ve olumsuz bir cevap bekler gibiler. arkadaslar ben 5 yil hollandada ogrenci olarak kaldim. ardindan evlendim belcikadan ailebirlesimi vize basvurusunda bulundum. vizem 1 ay once geldi fakat 6 ay surdu vize basvurumdan itibaren.

bunlari size anlatmamdaki maksat ben vize konularinda biraz tecrubeli sayilriim red aldigim vize basvurusuda oldu.

simdi arkadaslar eger kagitlarinizi tam,eksiksiz verip mulakatta da net ve dogru konustuysaniz hic telas, sorun yapmayin. vizeniz kesin kesin gelecek insallah. belki bir hafta belki 1 ay fazla surecek ama gelecek ins. red gelen arkadaslarin yazisini okuyup korkmayin. onlarin ya evliliklerine inanmamislardir ( ki buda mulakatta belli oluyor o yuzden orada net ve dogru konusun telas yapmayin) yada nl den yada baska bir avrupa ulkesinden yeni belcikaya tasinmislardi ki bu durumdada arastirma acarlar gene vizeniz gelir kesin.

benim hollandadaki ogrenci arkadaslarimin bir kismida belcikadan evlilik basvurusunda bulundu. kimininki 7 gunde geldi kiminki 3 haftadada kiminki 1.5 ay surdu( en fazla benimki surdu :) esim hollandadan belcikaya yeni tasindigi icin )

eger ki red alirsaniz hic telasa kapilmayin ve red olma nedeni neyse onuda halledip tekrar basvurun zaten 2. basvurular daha cabuk geliyor

iks,elcilik ve dofiyle ilgilide: iksenin sizin vize isleminizin sonucunu belirlemeyle ilgili bir faktoru yoktur o sadece evraklari alir eksik varsa tamamlamanizi ister ve elcilige teslim eder.

elciklik (eger gerekirse mulakati yapar ) evraklara bakar eksik yoksa belciya vizeninzin karar verilecegi kuruma vreemdelingenzakena ( yabanci islere ) yollar. bazen zorlastirmak icin evragi gecte yollayabilir. yani elciliginda kesin belirleyici bir tarafi yok mulakat disinda.

gelelim dofi dedigimiz yabanci isler burosuna. dofinin sitesine pek aldanmayin site bazen 1 haftada bazen 1 ayda gunceleniyor bunu bizzat belcika bakanligini arayip ben sordum. yani dofinin sitesinde hersey hergun guncellenmiyor.

size vizenizin durumunu ogrenebilmeniz icin vizenize bakan kurumun tel nosunu verecem. eger flemence biliyorsaniz kendinizde arayabilirsiniz yada esiniz arar. bu tel dofinin telofon seklidir. haftada 1 kez kesin arayin. eger onlar vizeniz bu 2 hafta icinde kesin gelmez deselerde siz haftada 1 kere kesin arayin, cunku sizin aramaniz onlarin aklinda bu kisi isinin arastiriyor pesine dusuyor gercekten istiyor gercekten heyecanla bekliyor ifadelerini cagristiryor bunu da bizzat o kurumda calisan bir bayan soyledi bana. tel no: 0032 27 93 8000

insallah hepinizin vizesi yakinda gelecek buna tum kalbimle inaniyorum. Allah cumlenizin ve cumlemizin yardimcisi olsun. ( no stres )
Saygideger YUNUS EMRE

Aciklamali paylasimin icin tesekkur ederim.

Verdigin numara hakkinda daha detayli aciklarsan sevinirim.

O numarayida dofi gibi,bilgi amacli ariyoruz degil mi.

Pasaport numarasi ve dofi numarasiyla islem yapabiliyoruz.

Ve orasida dofi gibi ortalama bilgi :

-eksik evrak,ek evrak,ek zaman,ortalama vize tarihi tipinde

cevaplar veriyor sanirim.

Sevgilerimle:

Nevilen.
Nevilen kardesim verilen numara dofinin ana sayfasindaki iletisim numarasi

http://www.dofi.fgov.be/nl/1024/frame.htm

World Trade Center, Tower II

Antwerpsesteenweg 59 B

1000 Brussel

Algemeen telefoonnummer 02/793.95.00

HELPDESK

Tel. : 02/793.80.00

Fax : 02/274.66.91

E-mail : helpdesk.dvzoe@dofi.fgov.be.
Ana sayfalarinda vermis olduklari e-mail adresinden mail yoluylada bilgi alabilirsin.

Not:Tlf da baya bekletiyorlar.Opera ile aran iyi ise sorun yok bol bol dinletiyorlar :))
allah belasını versinn belçika konsolosluğunuda bakanlığınında hepsinin allah belasını versinn :x dosyam iki ay konsolosluktaa unutulmuşş bunu yeni tuttuğumuz avukattan öğrenioz geçen haftada dosya belçikaya yollanmışş arkadaşlarrr insanlıkk nasibini almamışş bu konsolosluktaki insanlaraa vizem çıkarssaaa gönderdikleriyle kargoylaa bi kitap hediye etcem adıda insanlık kitabıı ölesinee doluyumkii şuanda mulakata girsemm topunu s....
sagol ihs 77 .bende farkli bir kurum mu acaba diye dusundum.

dofide garip biyer elcilik gibi.

haftada bir ariyoz,aramaniza gerek yok vs.. vs..

onlar anlatiyo,biz dinlioz iste.

burda eskilerden hic dofiden bir bilgi alabilen birisi var mi ya?

bunlar eksik evrak,ek evrak,ek zaman butur bilgileri veriyorlar mi?
flaky yazdı:
dosyam brüksele gitmiş eşim dofiden öğrenmiş sizden ricam bilen arkadaşlar dosyamın orda incelenmesi karara bağlanması uzun sürermi?birde iksde halan pasaport işlemde yazıyor dofide aynı uzunca yazılar yazıyor niye değişen birşey yok :x

flaky gecen hafta yazmistim heralde bunu.

avukat yeni mi haberdar olmus durumdan,

yada size yeni mi soyluyor?

uzuldum ya,yazik vallahi bunca zaman heriflerin keyfini bekle,

garip tavirlarini cek.

bunun adli bir cikisi yok mu?

ama simdi gidip dava falan acsan,giciklik yaparlar demi.

daha da ugrastirirlar.

sabirli ol kardes.zaman cok agir geciyo ya,

gectigine deysin diye dua et artik.

benim gibi.
eywallah kardeş gerçekten sinir ediolar ya insanı gitmeden kendi ülkelerinden soğutuyorlar.yanii eninde sonunda gitcezz bu gerçek avukatı aradım 6 hafta ile 8 hafta arasında çıkar dedi sevineyimmi üzüleyimmi :? yinede tarih belli olduğu için biraz rahatladım.artık iksye dofiye bakmıorum bakdıkça deli oluorum hep aynı yazılar allah yardımcımız olsunn
Allah butun vize bekleyenlerin yardimcisi olsun zaten. ins hepinizin vizesi yakinda gelir. evet 6-8 hafta arasi suruyor genelde.

nevilen hocam o verdigim no ile vizenin durumunu ogreniyorsun. fakat iste telde konustugun kisiye gore bilgi vermeleri degisiyor. bazilari dosyanin hangi asamada olup olmadigini soyluyor bazilari tak suratina kapatiyor.

birde bir onerim olacak vize bekleyen arkadaslara: ikide bir IkSye ve dofinin sitelerine girip vizenize bakmayin bunalima girirsiniz. zaten eger vizeninizin sonucu olumlu olursa pasaportunuz elinize geciyor. yani bugun belcika bakanligi tamam vizen olumlu derse pasaportunuz ertesi gun elinize gececek. o yuzden fazla kendinizi de zorlamayin. Allah hepinizin hakkinda hayirlisini verir insallah.
Kiymetli Yunus Emre Kardesim

Biz bekleyenlere tavsiyelerin-onerilerin olursa,lutfen

her zaman yaz.

Hem o bolgede okumussun.

Hem ; evli ve orda kaliyorsun.

Bilgilerini paylasman cok faydali.

Sevgili Kardesim, dofi yi sikca arayip,sorusturmanin

pozitiv bir katkisi oldugunu yazmistin.

Bunun dogrulugu var mi gercekten?

Vizenin neticesine olumlu etkiliyor mu?
s.a arkadaslar ve nevilen kardesim

ins zaman buldukca buraya bakmaya calisiyorum. bende bu yollardan gectigim icin bu yollarda ne kadar yoruldugumu hatirliyorum bu arkadaslarin yazilarini okuyunca. biraz olsun bu arkadaslarin yuklerini azaltabilir onlarin motivasyonunu biraz olsun artirirsam ne mutlu bana.

Evet dofini yi aramanin vizenin sonucuna etkisi var. ben dofide bizzat bu islere bakan bir bayandan ogrendim bunu. zaten mantik olarakda dogru geliyor bana cunku dofiye acilan butun telefonlar kaydediliyor. yani vize basvurusunda bulunmus birinin kac tel actigini goren dofi calisanlari ozellikle karar veren merci basvuru sahibinin isinin takipcisi oldugunu gormektetir. tabiki bu arama sayesinde olumlu gelecek diye bir kayide de yoktur. ama en azindan bir arti saglar basvuru sahibine.

saygilarimla...
Merhaba arkadaslar.. Sitenizi daha yeni buldum ve üye oldum bende hemen..

Bende sizler gibi vizesini bekleyen madur insanlardanım..

Bende Ocak 15 de IKS Sirketine evraklarımı istedikleri sekilde teslim ettim ve mulakat istenmedi..Sanırım aralık ayından sonraki müracaatlarda mulakat sistemini kaldirmislar.

Evraklarımı IKS sirketine teslim ettiğim zaman bana ne zaman gitmek istediğimi sordu oradaki görevli bayan.. Cok sasırdım acıkcasi , dedim kendi kendime bu kadar mi cabuk cıkacak acaba? Verdiğim cevap haftaya gitmek istiyorum demiştim ve o heyecanla memleketime geri döndüm..1 haftayı bekliyordum acaba 1 hafta icerisinde cıkacak mı vizem diye nerdeee... :) 1 haftanın sonunda aradım IKS yi hem dosya numaramı alacaktım hemde bu tarihi benden neden istediniz diye.. verdikleri cvp '' Sizin gitmek istediğiniz tarihi ön planda tutuyoruz fakat garanti değil..'' acıkcası formaliteden bir soru..Neyse işte.

dofi'yi eşim haftada bir gün arıyor,fakat dofi'den eşime verdikleri cevap bu eşinizin adına Subat 2 tarihinde IKS sirketinden bir email geldi aile birlesimi yapip müracaat etti seklinde bir eposta gönderildi bize deniyor.. Acıkcası bu mail olayına ben pek inanmıyorum cünkü Ankara'daki belcika konsoloslugunda calısan bi tanıdıgım var ve arastırdı evraklarımın ankarada değil belcikada oldugunu söyledi..ya yardımcı olmak istemiyorlar yada evraklarım orada sık bogaz etmesinler diye söylemiyorlar mail geldi diyip gecistiriyorlar..Ben evrakları vereli 6 hafta oldu diye hesaplarken 20 günüm zaten gitti cünkü dofideki calısan kisi bize gelen mailin tarihi subat 2 olarak oldugundan bu tarihten sonra 1o hafta sonunda sonuclanır en gec dedi ve sil bastan yeniden hafta hesaplamaya basladım :)

Eşimin Cifte vatandas daha önce hollandada oturuyordu sonradan belcikaya kayıt ettirdi kendini ve süresiz kontratı var bi yerde. IKS sirketine gittiğimde eşimin kontrat fotokobisini bile almadilar benden sadece kendi istedikleri evrakları aldılar ve herşeyden 2 şer fotokobi istemislerdi ben fazla fazla cektirmeme ragmen kendi istedikleri fotokobilerin bile birer tane olanlarını aldılar:) dofinin sitesinde dosya numaramı yazdıgım zaman kendi adımda cıkmıyor.IKS'nin sitesine bakıyorum pasaport islemde yazısını görmekten nefret ediyorum artık.. Dofi'nin sitesinde neden benim adım cıkmıyor karamsarlıga kapildim.. Burada daha tecrübeli arkadaslarımız var ne yapmam gerek ve benim nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında yardımcı olurlarsa cok sevinirim..

Rabbim'e emanetsiniz.. Selam ve dua ile..
Different

Beklemekten baska bir cagre yok inan.

Ama avukat tutabilirsin,belki biraz daha hizlandirir.

Dofiyi Iks yi Elciligi arayip bilgi alabilirsin.

Ama hepsi ayni seyi soylicek ; Bekleyin..

Sen biraz sabret yakin zamanda cikar dofide.

Aksi bir durum olursa,haber verirler heralde.

Zaten gec isleme koyuyorlar.

Ben o mail isine bir anlam veremedim ya.

Ne acaba,ne mailiymis ki..

Allah hepimize sabir versin dostum.
Arkadaslar dosyam karar icin bruksele iletilmis.12 subatta ankaradan basvuru yaptim.24 subatta bruksele iletilmis.Dofiden nisan ayi icinde sonuclanir demisler.Daha erken olmuyormus.Dosyasi ile ilgili gecikme yasiyan arkadaslar mutlaka benim gibi yapip bir avukat tutun ve islemlerinizi takip ettirin.
doğru söylüyorsun dostum işlemleri hızlanmazı için avukat şart çünkü benim dosya 2ay konsoloslukta bekledi avukat tuttuk 1 hafta içinde dosya brüksele ulaştı.avukatımın söylemi dosyayı keyfi bekletiyorlarmış yani eş belçika vatandaşı değilse gıcıklık olsun diye işlemler uzun sürüyormuş neyse yine buna şükür avukatın dediğine göre 5 hafta içinde vize çıkar yönünde hayırlısı bakalım iksye bakmıyorum dofiye hiç bakmıyorumm artıkk adamlar aydan aya güncelliyorlarmış dandikk işler iştee (18.12.2008)iksye dosya teslim(8.1.2009)mulakat tarihim :x
Eşim Türkiye'ye geldiği için ne dofi ne iks nede baska seyle ilgileniyodum. Eşimle birlikle 2 gun önce dofiye baktık nihayet sayfayı güncelleyebilmişler.

durumda bi farklılık yok gerçi ama en azından sürekli aynı sayfayla karşılaşmaktan iyidir. Allahım hakkımızda hayırlı olanı tez zamanda nasip etsin inş.

Datum visumaanvraag : 29/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 4/02/2009

Beslissing/Status Dossier : In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier : 4/02/2009
walla bende bi anlam veremedim o mail olayına..Amac nedir bilmiyorum ama ocak 15 de IKS ve teslim ettim evraklarımı ne bi haber var ne bişeyden bilgi alabildim.. dofiye tlf acıyor eşim eşime dedikleri subat 2 de bize mail geldi ve suan icin daha cok cok erken diyorlar..Her hafta arıyoruz 2 kere ama cok hep aynı seyler.. Böyle bişey görmedim ben yahu.. dofinin sitesinde aynı yazıyı görmekten nefret ediyorum IKS nin siteside aynı sekilde..

Allah yardımcımız olsun ya...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol