Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.567 görüntülenme
Arkadaslar istedikleri ek evraklari ;

3 maas bordrosu,6 aylik Saglik Sigortasi

Bugun yolladim.Hadi bakalim,beklemeye devam.

Dualarinizi eksik etmeyin.
nevılen kardesım yolun sonuna gelmıssın:)az kaldı ıkızlere kavusmana.eksıklerınıde gondermıssın senın adına cok sevındım.hepımız ıcın dua edıyorum ve hepımızde edelım.ınsallah en kısa zamanda sevdıklerımıze kavusuruz. :geek:
Sagolasin Ferhat abi,vallahi gonderdik ya bilmiyorum nolcak.

Bugun dofiye basktim,hala islemde yaziyo ama bu seferde tarihi degistirmisler.

Soyle;

Vizeye basvuru ; 12 aralik 2008

Isleme alinma ; 03 mart 2009

..in behandeling vs.. vs..

Eskiden o isleme alinma 5 ocakti,2 ay oyle yazdi,simdi 3 mart yaziyo.

acaba bastan mi aliyolr ne yapiyolar anlamadim abi.

insallah hayirlisi olur.dua et bol bol.

2 tane roberto carlos formasi bak unutma,

yok efendim bitmis,kalmamis,dukkan kapanmis gibi

seyler soyliceksen bastan bilelim... ;)
sen merak etme kardesım ıkızlerın fenerbahce formaları benden:) ınsallah beklıyen herkezın vızelerı tez zamanda cıkar.hepımız dua edelım.Allahın ıznıyle alıcaz vızelerımızı:)
dostum senin eksik evraklarında gitti en kısa zamanda çıkar buna inan çünkü çok örneğini gördüm eksik evrağı tamamlayıp çabucak vizesi alanı inş.onlardqan biride sen olursun :geek: benim durumdanda bir haber yok şükür avukatı aradım sabret diyor bu aralar oldukça yoğunmuş bakalım hayırlısı olsun ama şu gerçek ben eski ben deilim sinir stres beni fena etti :x a.g bunun hesabını kim vercek bilmiorum nese sevdiğime kavuşayımda çekerim çileyi önemi yok herkese dua ediorum allah yardımcımız olsun :geek:
hadi insallah hızlı bir sürede çıkar ikizlere lincoln forması daha güzel yakışır nevilen ne dersin:)bizde aradık dün dış işleri bakanlıgını nisan ortası demişler hayırlısı ile bakalım eşimden ayrıda olsam hasretlikte olsa günler zorda gecse sabretmek zorundayım hallolsunda 2 ay daha beklerim :o
Abi 3 unuzde asiri stres yapiyonuz.olmaz boyle gitmez bak ben soyliyim.

Evler cok uzak yoksa bizim ev mustakil,

alirdim aksamlari sizi menemen yapardim,cay icerdik Manisada.

iste asilmaz daglar var arada ;)

Flaky abim insallah cikarda gideriz be ,vallhi kac aylar oldu

hep beklemekle gecti omrum.

Abi muzaffer abi,ister carlos olsun ister jay jay okacha

yeter ki memleketimin bayragi olsun ustunde ya ;)

ama severim ben feneri be. ;)
Arkadaşlar eşim dofi'ye mail atmıştı cevap gelmiş. Benim dofi'de suan hala beklemede yazıyor.

Datum visumaanvraag : 29/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 4/02/2009

Beslissing/Status Dossier : In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier : 4/02/2009

Dofi'de dosyamın işleme alındığı tarih 12/02/2009 muş. Vizenin çıkma tarihi aşağı yukarı 8-10 hafta yazmışlar. Bugun itibariyle bu tarihten itibaren 4 hafta bitmiş durumda. Benden haberler şimdilik bu kadar. Hayırlı olsun diyelim, hayr olsun :)
arkadaslar bugun yeni bisey daha istedi bu insan evlatlari.

hanimin Belcikadaki sigortasi bendede olcakmis,

yada oyle bisey hanim bugun telefon actiydi dofiye ne oluyo

ne yapiyolar diye.bunu anlatmislar .

ordaki sigortasinda benimde adim olcakmis heralde.

yada bende sigortali olcakmisim hanimin ustunden.

tam anlayamadim.bu ney acaba ya.

sansli burdami ki,o biliyodur.onu sigortali oldugu yer mi yapiyo nasil yapiyo ki.
abı bunlar ıyce delırmısler.nıye bu kadar ugrastırıyolar kı?nevılen kardesım sabret azımlı ol son cırpınısları.sanırım esının ordakı sıgortasında senın ısmınde belırtılıcek.bunuda esın ordan bence bı sorsun ve ogrensın.uzulme bundada bı hayır vardır.
Beyler sigorta konusunu dofiyi ve esimin sigorta sirketini arayarak kendim ogrendim.Getirtmek isteyen kisi getirtecegi kisiyi kendi sigortasina mutlaka yazdirmak zorundaymis.Bu yuzden zaman kaybi olmasin diye biran once sizlerde eslerinizle gorusup sigortasina dahil edilip edilmediginiz ogrenin.Dahil degilsenizde hemen islem yaptirsinlar sizleri sigortalarina dahil etsinler.Aylarca su eksik bu eksik bahanesini vermiyelim artik biz arastirip eksiklerimizi tamamliyalim.Bilmeyen haberi olmayan arkadaslarimizi uyarip yonlendirelim.forumun amaci zaten bilgi paylasimi ve yardimlasma
peki bu kolay bir islem miymis ihs.

keske onuda sorsaydin.

gerci bugun bizde ugrastik bu konuyada,

aksam konusmadan tam teferruatli bilgim yok.

dilerim sorunsuz sekilde buda hallolur.

:geek: :geek: :geek:
Cok kolay bizimki hallolmus bile pazartesi dofiden tekrar arayin demisler teyit icin senin esinde pazartesi alsin dofiye faxlasin sonra alip almadiklarini ogrenmek icin tekrar arar.issallah bu ay bitmeden vizeni alir gidersin.
Sagol Ihs

Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen

Bak biz senle hemseri sayiliriz artik.su isleri halledelim,vizemizi alalim gidelim

insallah,sana bir makarna sozum olsun.

Ilk zamanlar oturum falan beklerken evde yanliz,

ben sana bi cagri atarim gelirsin.

Saglam yemek yaparim.5 yil kendi kendime baktim ben okurken.

Nuhun Ankara goturcem giderken,tuketiriz ;)

Rabbim islerimizde kolaylik versin artik..
ihs_77 yazdı:
Cok kolay bizimki hallolmus bile pazartesi dofiden tekrar arayin demisler teyit icin senin esinde pazartesi alsin dofiye faxlasin sonra alip almadiklarini ogrenmek icin tekrar arar.issallah bu ay bitmeden vizeni alir gidersin.

ihs

Faxladiktan 4 is gunu sonra isleme aliniyor dofide.

Farkli bir evrak faxlarken aklinizda olsun...
ihs_77 sen nevilen'den istenildikten sonra mı araştırdın? yoksa başka yerlerden de bir şeyler mı duydun da araştırdın? Faxlamamız yeterli oluyormuymuş. Şimdiye kadar belçikaya gidenlerden nie böyle birşey istememişler. Demek bunu inceleyen memurdan memura fark mı edıyor kı?

Yani bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete hee :)
Merak etme ozl.

Sabir istek hirs irade hepsi bizde.

Kacamazlar.Gitcez o Belcikaya.

ozl yazdı:
ihs_77 sen nevilen'den istenildikten sonra mı araştırdın? yoksa başka yerlerden de bir şeyler mı duydun da araştırdın? Faxlamamız yeterli oluyormuymuş. Şimdiye kadar belçikaya gidenlerden nie böyle birşey istememişler. Demek bunu inceleyen memurdan memura fark mı edıyor kı?

Yani bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete hee :)

Nevilenden dun istenince aksam hanima soyledim.Sigorta sirketini arayip ogren diye daha once kendi sigortasini yaptirirken olmaz demislerdi.Bende henuz bizden istenme durumu olusmadigi icin o zamanlar cok ustelemedim.Dun nevilende bu sekilde benden isteniyor yazinca hanima sordum hangi sigorta diye ismini tekrar bana soyledi.Gunduz de dofiyi aradim sonra nasil olmaz derler diye cm denilen sigorta sirketini aradim.Bizim hanimda ayni saatlerde arayip halletmis faxlamis tesaduf iste bu sekilde tam ve dogru bilgi sahibi olduk
issallah nevilen makarnayi severim :) Ayni yerde olacagimiz icin gorusuruz.

ozl fax yeterli oluyormus.Esine soylersin pazartesi sigorta sirketinden istenen belgeyi alir.Faxlar dofiye en gec hafta sonu isleme alinir.
ihs dofi haftasonu calisiyor mu?

cagri merkezi islemde oluyor mu,ustte en gec haftasonu isleme alirlar

yazmisinda.sanirim sen flemence biliyorsun.

iletisime gecebiliyorsun.

bizim gibi o dilden mahrum degilsin.

bizim islemde hallolmus,hanim bugun sabah hemen faxlamis,

faxlar faxlamaz aramis boyle boyle diye,onlarda her ne olursa olsun

fax yontemini isleme 4 is gunu nde aliyorlarmis.

Bu konuda o kadar zor degilmis arkadaslar.

Burdada bir sorunu olan olursa bildigimiz birsey artik

ama ihs nin dedigi gibi,simdiden arayin esleri

o konuyuda konusun,halledin ki,sonradan ek evrak diye isteyip

zamaninizi kaybetmeyin.
ozl icin demistim.Pazartesi esin sigorta isini halledip fax cekerse hafta sonuna kadar seninkinide isleme alirlar diye.Muzaffer ve ferhat online olmadi.Onlarda online olunca haberdar olurlar
Tşk arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. Eşime ilettim bunu oda önce sen gelmeden yapmıyorlar dedi. İhs_77 senin bu durumu ( yani dofiyi ve sıgorta şirketi ile ilgili )anlatınca pazartesi gideceğini ve soruşturup benide sigortasına dahil edeceğini söyledi.

Zaten arkadaşlar oraya varınca eninde sonunda mecbur. Bu ha 2 ay önce olmuş ha 2 ay sonra farketmez. Dediğiniz gibi şimdiden yaptırmakta fayda var.

Ne demişler Kaygısız başım, ağrısız başım :)

( bende kendimi bir an atasözleri sözlüğü gibi hissettim :D )
ozl sende mi antwerpen yolcususun?

herkes antwerpene mi gidiyo?

ortak is mi yapsak ne yapsak.

ferhat abim sen nere gidiyon?

sende antwerpen dersen artik 4 kisi 1 dukkan acariz ha.

ben rusca biliom pasa gibi,ingilizcemde number 1 dir.

aranizdan biri flemence biliyosa,bu is tamam. :)

hadi bakalim bu kadar girgir yeter.

dua ya basliyalim :geek:
Arkadaşlar aldığınız belge şu mudur?

(attest gezinsherenigin: yani onun aciklamasi da şu , eşi geldiği zaman bu kişi adina sigortaya kayit edilecektir yazısı)
Privet Nevilen :)

Evet bende Anvers yolcusu olacağım inş. Kısmet olursa...
yok vallahi ozl ben ismini duydumda oyle bisey degildi

mutuella gibi biseydi kardes.

belki ayni seydir.ben flemence az biliyorum.

sen sor yinede,iyi hatirliyorum.unuttum adini.
tabi sanada privet,hatta kak dela,sto delayes'de diyebilirim.

cevaplarina gore sohbet ilerler ;)

ama o dediginde takildim ben .esimim bu gun faxladigi belge o degil.

ismi dilimin ucundada unuttum.tek hatirladigim iki kelimeden biri mutuel.
nevilen yazdı:
tabi sanada privet,hatta kak dela,sto delayes'de diyebilirim.

cevaplarina gore sohbet ilerler ;)

ama o dediginde takildim ben .esimim bu gun faxladigi belge o degil.

ismi dilimin ucundada unuttum.tek hatirladigim iki kelimeden biri mutuel.

Tmm tmm abartma :P ben bi privet i bilirim başka da bilmem :)

Nevilen ben burada yani türkçe forumlarda araştırma yaparken eşimde flamanca forumlara bakınıyo. görev paylaşımı yani :)

Eşimin bana dediği sen gitmeden sigorta yapmıyorlarmış fakat geldiğinde sigorta yapacaklarına dair yani demin de bahsettiğim belge

(attest gezinsherenigin: yani onun aciklamasi da şu , eşi geldiği zaman bu kişi adina sigortaya kayit edilecektir yazısı)

şunu veriyorlarmış. Tabiki eşimde herşeyi bilcek hali yok. Yeni durumlar oluştukça hep beraber öğreniyoruz. Senin eşin aldığına göre belgeyi eşin daha iyi bilir. Yani bir adım öndesin.

Ayrıca eşimin sorduğu kişinin dediğine göre o kişiye demişler ki , bu sigortadan kagıdı getir pasaportunu yollayalım demişler.

Ayrıca mumkunatı varsa eğer eşin bu belgenin fotosunu çekse de sende buraya bir yerleştirsen :) hem diğer arkadaşlar içinde klavuz olabilir.
Bukonuyu haftasonu arastiririz.Dogrusunu ogreniriz.Ama bizim elimizdeki belgede

bana soyledigi kendi sigorta yerinden bir belge daha aldigi

uzerinde ALICAN VELICAN gibi benimde kocasi olarak ismimin yazdigi.

Haftasonu yuklerim buraya.

Ayrıca eşimin sorduğu kişinin dediğine göre o kişiye demişler ki , bu sigortadan kagıdı getir pasaportunu yollayalım demişler.

burda ne demek istedin anlamadim ben.
Yani eşim forumda birine sormuş bunu. O kişininde tanıdığıymış. O şahıştan da senden istenilen bu belgeyi ( sigorta kağıdını) istemişler ve sigorta kağıdını gonder bizde pasaportu yollayalım demişler.

vizesi çıkmış yani vize vermişler ona demek ki, böyle bir şey demişler; gönder sigorta kağıdı, biz de gönderelim pasaportu :)

Sende bu kağıdı yolladığına göre İNŞ senden de yakın zamanda güzel haberler alırız. Bunu umut vermek olarak algılama sadece bir temenni bir dua benimkisi. Çünkü umut veripte sonra olmadımı benim yüzümden hüsrana düşmeni istemem.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol