Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.583 görüntülenme
Arkadaslar size bana daha onceden tavsiye edilen 4 avukat ismini vericem.

ANTYCHIN Vadim, Britselei 10 bus 15, 2000 ANTWERPEN, tel: + 32 3 232 30 22

Freddy LANDUYT, Bloemendalestraat 147 - 8730 BEERNEM, tel: + 32 50 79 12 12

fax: 0032/50-79 14 92

VERSTREPEN Kati, Rotterdamstraat 23, 2060 ANTWERPEN 6, tel: + 32 3 232 19 60

MR. Gert VERREYT Vaartstraat 72 2440 GEEL, tel: + 32 14 70 37 28 / +32 14 70 37 29
Saol Ihs.

Insallah kimsenin ihtiyaci olmaz.

Vize konularinda avukatlar biraz tuzlu.
Temennimiz kimsenin ihtiyaci olmadan vizesini almasi fakat sorun yasiyanlar olabilir diye ekleyim dursun dedim
yunus-emre yazdı:
s.a arkadaslar.

ozl e kardesim eger dofide oyle cikiyorsa senin kagitlari daha isleme almamislar demekki daha.

ama SIKINTI YAPMAYIN gecen gun bir gorevliyle konustum bu aralar acayip basvuru varmis ondan dolayi biraz uzun surebilir. ama etmeyin ins kisa zamanda hepinizinki olumlu gelecek. ikizleri olan arkadasim sana simdiden gozun aydin diyelim. seninki hepsinden cabuk gelir.

selametle kalin arkadaslar

tavsiyelerin için tşk.

benim evraklarım işleme alındı. bu yazıda nerden çıktı dıyorsanız kımse sayfayı aşağıya indirip bakmıyor demektir.buraya kopyaladığım yazılar.vize durumumun en altında çıkıyor.

Datum visumaanvraag : 29/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 4/02/2009

Beslissing/Status Dossier : In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier : 4/02/2009

Lijst geïnformatiseerde Belgische diplomatieke of consulaire posten:

--------------------------------------------------------------------------------

- Abidjan

- Ankara

- Bangkok

- Boekarest

- Bujumbura

- Cairo

- Casablanca

- Damascus

- Dakar

- Islamabad

- Istanbul

- Jakarta

- Johannesburg

- Kaapstad

- Kiev

- Kinshasa

- Londen

- Moskou

- Mumbai

- New Delhi

- Pretoria

- Sofia

- Tripoli

- Tunis

- Yaounde
Arkadaslar bugun aldıgım bi bilgiyi daha vereyim sizlere.. Dofiyi aradı bugun eşim oradaki görevli aynı bu sekilde söylemiş..

Evraklarımızı IKS sirketine teslim ettiğimiz zaman önce dofi'ye bir eposta atılıyormus bu kisi bizim tarafımıza müracaat etti aile birlesimi yoluyla diye..

Daha sonra IKS sirketi o evrakları dofi'den önce brüksell'de baska bir yere gönderiyor orada arastırmalar yapıldıktan sonra evraklarımız dofi'ye gidiyor,dofi daha sonra baglı bulunan belediyelere tlf acarak bilgi istiyor ve belediyeler basvuran eslerin adres bilgilerini dogruladıktan sonra onay veriyor bu kisi burada oturuyor adres dogru diye..

Ama dofi'den önce nereye gidiyor brükselde onu bilmiyorum oda yabancılar polisi ile ilgili bi departman..
dofinin sayfalarını incelerseniz şöyle bir şey yazıyor zaten daha önce de bu dediğimin linkini vermiştim.

vize verilme suresi aşa yukarı 8 haftadır. fakat bunun harıcınde 2-3 hafta dofıye ulaşma suresı varmış. bu 2-3 hafta bu 8 haftaya dahil değildir deniliyor.

ben dofiden önce bu dosyaların biryere gittiğini biliyordum ama tam çözememiştim olayı, şimdi benim merak ettiğim o zaman dofinin sayfasında çıkan tarıh dofinin eline geçtiği tarih değil mi?

dosya önce dış işlerine gittiğine göre dış işlerine varış tarihi mi?

Datum visumaanvraag : 29/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 4/02/2009

Datum beslissing/Status Dossier : 4/02/2009

demekki burda yazılan tarih (4/02/2009 )dofiye ulaştığı tarih değil dosyanın dış işlerine geldıği tarih diyebilirmiyiz ki. böyle düşünürsek.dofiye geldiği tarih için de dosyamızın durumunun dofinin sayfasında çıktığı tarih diyebilir miyiz??????????

offf amma da çok soru oldu:) biliyorum siizinde kafanızı karıştııryorum.ama belki bu fikir fırtınasından sonra düzgün bişiler çıkar:D

ayrıca vize işleyiş sürecini merak edenler için sunuda yazım genel hatlarıyla anlmasamda daha ii anlayanlar açıklayabilir.bu yazı hani dofide uzunca yazılar yazıyo dediğimiz zamanlarda aşağı ve yukarı yönü gösteren oklar varya onlar oluyor :)

Diplomatieke of consulaire post (Diplomatik veya konsolosluk sonrası)

visumaanvraag (vize )

Server Buitenlandse Zaken (Sunucu Dış İşleri )

Server Dienst Vreemdelingenzaken (Sunucu Yabancılar )

Visumdienst DVZ Beslissing (Konsolosluk Hizmet DVZ Karar )
ozl arkadasım dosyan dofıye gıttıkten sonra ortalama 6 ıle 8 hafta arasında bı karara bagalanıyor.ıstısna durumlarda uzayabılıyor.ınsallah bı sorun cıkmaz ve en kısa zamanda vızelerımıze kavusuruz.
unknow dostum,bunlar olagan durumlar.

arastirma-inceleme-dusunme-karar verme mercileri mutlaka vardir.

T.C nin dahi vize verme sistemi bu yonde.

Insallah Yakin Zamanda guzel haberler alcak.

Sabir..
ben dofiden önce bu dosyaların biryere gittiğini biliyordum ama tam çözememiştim olayı, şimdi benim merak ettiğim o zaman dofinin sayfasında çıkan tarıh dofinin eline geçtiği tarih değil mi?

evet ozl, ..oor Dienst Vreemdelingenzaken : 4/02/2009

bu tarih Brukseldeki departmanin belgeleri teslim aldigi tarih.

dosya önce dış işlerine gittiğine göre dış işlerine varış tarihi mi?

evet ozl ayni tarih

Ozl her yerde 8 hafta yaziyorsun,fakat ben sana biseyi hatirlatayim.dofinin sitesine girdiginde

alt tarafta ''yaklasik 3 ay'' surer yaziyor.Bizde su son 2 aydir ne zaman arasak ''buraya ulastigindan sonra 3 ay hesaplayin,yaklasik o tarihlerde cikar' dediler.

Genellersek ; evraklari tam olarak iks ye verdigin gunden 3 ay hesapla.genelde cevap bu zamanlarda geliyor.

Stres yapma kardesim,stres yapma.yoksa zaman gecmiyo.

Allah Hepimizin Yuzunu Guldurur Umarim.
ferhat abim

senin durum nasi,var mi gelisme
ozl kendimden sana ornek vereyim

Datum visumaanvraag : 12/02/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 13/02/2009

Datum beslissing/Status Dossier : 13/02/2009

Fakat dofiyede dosyamin isleme alindigi tarih 19/02/2009 yani bu tarihten sonra bekleme surem basladi.Sende dofiyi aradigin zaman sorup islemlerinin dofide basladi tarihi ogrenebilirsin.
vallaha durumlar aynı kardesım.beklemedeyız.su ıks dekı papasport ıslemde yazısı sınırımı bozuyo.hala degısmedı.suan onun dısında bı sorun gorunmuyo.yarın bı ıks arıcam bı sorayım bakalım ne dıcekler.
nevilen lınki daha önce verdim fakat bakmamışınız sanırsam . yeniden veriyim belki fikriniz olur.

http://www.dofi.fgov.be/nl/statistieken/visas.pdf

burayada lınkın içindekıleri kopyalıyım.bakmayanlar için.

BEHANDELINGSTERMIJN OP 01/02/09

Het past om vooraf te wijten op enkele belangrijke opmerkingen.

1. De behandelingstermijnen moeten niet strikt worden opgevat. Het zijn termijnen die gelden in het begin van de maand. Bovendien gaat het om gemiddelde behandelingstermijnen en kunnen ze bijgevolg slechts als een aanwijzing worden gezien; ze kunnen variëren naar gelang van de complexiteit van het dossier.

2. Als beginpunt om de behandelingstermijn te bepalen wordt de datum van aankomst van het dossier in het betrokken bureau van de Dienst Vreemdelingenzaken genomen. Hierbij is op te merken dat inzake lang verblijf (gezinshereniging en machtiging tot voorlopig verblijf) en inzake kort verblijf (alleen voor visumprocedure met het oog op huwelijk) de termijn begint te lopen vanaf de ontvangst van de (papieren) stukken die de visumaanvraag ondersteunen en die met de diplomatieke post worden toegestuurd. Daarom moet voor de dossiers lang verblijf +/2 - 3 weken worden toegevoegd aan de onderstaande termijnen voor de ontvangst van de diplomatieke post.

Voor visa kort verblijf (visa van minder dan 3 maanden) : gemiddeld 3 tot 5 dagen

Voor gezinshereniging : gemiddeld : +/- 8 weken

Voor machtigingen tot voorlopig verblijf : gemiddeld 14 dagen tot 4 maanden

Voor machtigingen tot voorlopig verblijf voor studenten : gemiddeld+/- 8 dagen

bu da demek oluyor ki kendımce anladığım. dosyanın dofiye varış süresi +/-2-3 hafta mışş.

vize verilme karar süresi +/- 8 hafta mış

bu baştaki +/-2-3 hafta vize verilme karar süresi olan +/- 8 haftaya dahil demişmiş.

hal böyle olunca 8+3= +/-11 hafta= +/-3 ay

yanı ben farklı bir şey söylemiyorum. umarım anlaşılmıştır.
ihs_77 yazdı:
ozl kendimden sana ornek vereyim

Datum visumaanvraag : 12/02/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 13/02/2009

Datum beslissing/Status Dossier : 13/02/2009

Fakat dofiyede dosyamin isleme alindigi tarih 19/02/2009 yani bu tarihten sonra bekleme surem basladi.Sende dofiyi aradigin zaman sorup islemlerinin dofide basladi tarihi ogrenebilirsin.

evet bu bilgiyi sorabilirim dofiye önerin için tşk. en azından surecı tahmın edebilirim.
Numéro de la demande de visa : 44675

--------------------------------------------------------------------------------

Date de la demande de visa : 26/01/2009

Date de l'enregistrement de la demande de visa par l'Office des étrangers : 28/01/2009

Décision : En traitement

Date de la décision : 28/01/2009

Lorsqu'un dossier est encore en traitement ou s'il n'est pas encore traité parce qu'en attente des documents étayant la demande visa envoyés par valise diplomatique, la date indiquée est la date d'enregistrement de la demande de visa par l'OE.
Mrb Arkadaslar!Durumunda bir degisiklik olan var mi?
ozl yazdı:
nevilen lınki daha önce verdim fakat bakmamışınız sanırsam . yeniden veriyim belki fikriniz olur.

http://www.dofi.fgov.be/nl/statistieken/visas.pdf

burayada lınkın içindekıleri kopyalıyım.bakmayanlar için.

BEHANDELINGSTERMIJN OP 01/02/09

Het past om vooraf te wijten op enkele belangrijke opmerkingen.

1. De behandelingstermijnen moeten niet strikt worden opgevat. Het zijn termijnen die gelden in het begin van de maand. Bovendien gaat het om gemiddelde behandelingstermijnen en kunnen ze bijgevolg slechts als een aanwijzing worden gezien; ze kunnen variëren naar gelang van de complexiteit van het dossier.

2. Als beginpunt om de behandelingstermijn te bepalen wordt de datum van aankomst van het dossier in het betrokken bureau van de Dienst Vreemdelingenzaken genomen. Hierbij is op te merken dat inzake lang verblijf (gezinshereniging en machtiging tot voorlopig verblijf) en inzake kort verblijf (alleen voor visumprocedure met het oog op huwelijk) de termijn begint te lopen vanaf de ontvangst van de (papieren) stukken die de visumaanvraag ondersteunen en die met de diplomatieke post worden toegestuurd. Daarom moet voor de dossiers lang verblijf +/2 - 3 weken worden toegevoegd aan de onderstaande termijnen voor de ontvangst van de diplomatieke post.

Voor visa kort verblijf (visa van minder dan 3 maanden) : gemiddeld 3 tot 5 dagen

Voor gezinshereniging : gemiddeld : +/- 8 weken

Voor machtigingen tot voorlopig verblijf : gemiddeld 14 dagen tot 4 maanden

Voor machtigingen tot voorlopig verblijf voor studenten : gemiddeld+/- 8 dagen

bu da demek oluyor ki kendımce anladığım. dosyanın dofiye varış süresi +/-2-3 hafta mışş.

vize verilme karar süresi +/- 8 hafta mış

bu baştaki +/-2-3 hafta vize verilme karar süresi olan +/- 8 haftaya dahil demişmiş.

hal böyle olunca 8+3= +/-11 hafta= +/-3 ay

yanı ben farklı bir şey söylemiyorum. umarım anlaşılmıştır.

ozl yeni gordum ben bunu.bu cok aciklayici olmus.saol kardes.
merhaba kardesım.vallaha benım durumlar aynı.degısen bısı yok.beklemedeyız.
merhaba arkadaslar.tum ıslam alemının kandıl gecesı mubarek olsun.ALLAH tum aıle ve sevdıklerımıze saglık sıhhat versın.bızlerede vızemızın cıkmasını sevdıklerımıze kavusmamızı nasıp etsın:) :geek:
Saolasin Kiymetli Abim.

Bu aksam ellerimizi birbirimiz icin aciyoz tamam mi.

Karsilikli edilen dualar daha bir degerliymis.

ozl,ihs,muzaffer,different hepberaber arkadaslar

hakkimizda hayirlisi icin.Insallah.
amin hayırlısı ile bu hasretlik biter herkesin kandiliniz mubarek olsun dualarımız kabul olur inşallah
eyw hayırlı kandiller kader arkadaslarım :)
hepinizin kandılı hayırlı ve mubarek olsun ınş. bugun dua edelımde bol bol Allahım bu guzel gun hurmetıne belkı yuzumuzu guldurur inş.
ozl yazdı:
hepinizin kandılı hayırlı ve mubarek olsun ınş. bugun dua edelımde bol bol Allahım bu guzel gun hurmetıne belkı yuzumuzu guldurur inş.

:geek: :geek: :geek:
Kandiliniz mubarek olsun Arkadaslar!
Yoldaslar nerdesiniz.

Bakin boyle zaman gecmez.

Burasi bizim enternasyonel bulusma alanimiz.

Durumda herhangi bir degisiklik olan paylasin bizimle.

Dualarimiz Birbirimize :geek:
olsa paylaşmazmıyız ama işte...

aynı tas aynı hamam : ) olunca yazacak birşey de bulamıyor ınsan. sadece bı umut belkı sizlerden bi haber gelir ya da yardıma ıhtıyacı olan bı arkadaşımıza faydamız dokunur diye bakınıyoruz ziyaret edıyoruz sık sık.
arkadaslar size iyi haber vermek isterdim ama yokki iyi haberler:)bekliyoruz ellerimizi actık zannedersem nevilen flaky ozl ferhat beraber alıcaz sonucları sanırım
arkadaslar nasıl gıdıyo beklemek:) Allahın ıznıyle hepımızınde vızesı cıkıcak ve bız belcıkada hep bırlıkte bı toplanıp eglence duzenlıyelım.eee bu kadar beklemenın stresınıde atmak lazım demı:) arkadaslar gelısme olursa burdan paylasalım.

Allah hepımızın yardımcısı olsun :geek: :geek: :geek:
vize mezuniyet gecesi he:)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol