Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.571 görüntülenme
yok be ozl senin yuzunden niye husrana duseyim.

bu ilk husranimda degil zaten,

ilgileniyoruz,ugrasiyoruz.hakkini aliriz insallah

umidimiz bu.

Yarin aksam taratir yuklerim o belgeyide,haftaici carsamba gibi isleme alirlar sanirim.

dogrumu yanlis mi o zaman bakariz.

--------------------

Bu ileti Nevilen tarafından Bugün, 12:30 PM yeniden düzenlenmiştir.
İnş nevilen ne demişler :)

'"Bulutlar ağlasın, sen gül güneş doğsun... Yeniden...'"

Buda alakasız biraz ama içimden geldi yazdım yani kopy - paste :)

Zaman

Kaybolur hayatın tarifsiz ahengi

Zaman bir tablodur düşer duvarlardan,

Düşüncemi aşan gizli bir mimari

Yükselir sonsuzluk manzaralarından

Bir yağmur sonrası gurbetinde akşam

Ruhumun dinmeyen nedametleridir

Ağarmış saçımda eskiyen şu zaman

Sonsuza dökülen gizemli bir nehir

Yaslasam başımı hatıralarıma

Bir şah damar gibi vuruyor hayaller

Vuslat bilemem ki hangi rüyalarda

Ayrılıktan şimdi üşür durur eller

Bir terennüm olur ah dudaklarımda

Gönlümde vuslatı sürükleyen hicran

Rüzgardır içimi körükleyen sevda

Bir yağmur sonrası gurbetinde akşam…

Ahmet Temel
antwerpen de benide alın yanınıza:)bende çok iyi türkce konusurum arkadaşlar:)verdiginiz bilgiler için çok teşekkurler herkese
arkadslar dun polıs eve kontrole gelmıs.polısıde evın sahıbı tanıyormus.zaten ev sahıbı esımın abısının tanıdıgı.dun esımden 500 euro para ıstemıs.ısınızı halledıcem polıse rusvet verıcem felan dıye.polıste arkadasım bu evde yasıyolar dıye olumlu raporu tutturucam demıs.bence bu parayı polısın haberı bılel yoktur o ev sahıbı alıcak sanırım.polıste arkadsı ya raporu gene bu evde yasıyolar dıye tuturucak bızım ısıde halletmıs olucak .ama o parayı bence polıse vermıcek kendı cebıne atıcak .ılk vıze ıslemlerıne baslamadan oncede ev yeterlılık belgesı ıcın bu ev sahıbı bızden 250 euro almıstı ve ev yeterlılık belgesını tanıdıgı polıs gelınce onaylatmıstı.sanırım bu ev sahıbı bu ıslerı para karsılıgı yapıyo.kafamız karısık vekorkuyoruz.bıde polısın gelmesı kotumu sızce?acaba evlılıgımıze ınanmadılar mı?ve bundan sonrakı surec nasıl gelısıcek acaba?sızlerle paylasmak ıstedım.
polise ne rusveti veriyo arkadas.sizin bu ev sahibi seref..z mi ne.

ne 500 eurosu istiyo bu.ben boyle adami sabaha kadar doverim.nasil ev sahib bu abi.

polis gelir partner adrestemi ikamet ediyo der bakar.budur.yada karakola falan cagrilir mulakata sanirim.evde bulamassa not falan birakir.polise rusvet verilcek durum yokki.

evet bu vatandas bu adreste yasiyo dicek hertarafi.

belcikada yasayan birine bu isi daha bi detayli sormak lazim.Alpere ozelden mesaj yaz,o ilgilenir.bizden fazla biliyodur o.orda nede olsa.
Ferhat oyle sey mi olur.Nevilenin dedigi gibi o adami essek sudan gelene kadar zopalamak lazim.Sakin ha birsey vermesin.Sonucta zaten o para ev sahibin cebine gidicek.Ayrica kolayi var.Esin bulundugu mahallenin karakoluna ugrasin.Kontrol icin gezen polisi bulsun.Polisin tlf numarasini alir.Calistigi gunleri soyler.Onlarda zaten esinin evde oldugu gun ugrarlar.
yuh yani daha neler.. Sonunda onu da mı yaptılar Polis eve kontrole geliyor zaten bu normal bişey ama sakın para felan vermeyin bunlara ya..

Birde bu sigorta olayı nedir ben anlamadım,sigorta sirketleri biz türkiye vatandasi oldugumuz icin sigortaya bizim ismimizi ekleyemezler ne kadar sacma birşey ya..

Ben ocak 15 de vermistim ıks ye kagıtları halen daha dofinin sitesinde adım bile cıkmadı wallahi.. Deli olmamak elde değil yahu.. Dofiyi arıyoruz dofi bize diyor bizden önce IKS belcikadaki baska bir aracı sirkete yolluyor bizede o aracı sirket dosyalarınızı yolluyor sanırım orada bekletiyorlar kagıtları diyor .. 2 ay oluyor yarın evrakları vereli halen ne ses war ne seda.. Ben ne yapicam bilmiyorum :S
Arkadaslar bu polis konusu nedir ya.normal sartlarda eve polis falan gelmez.

Eger NL den gectiyseniz 5 yillik oturumdan once geliyor,tamam.

Ama daha sonra benim gorustugum insanlarin hicbirine oyle polis falan geldigi yok.

Bu polis konusunu irdelemek lazim.

Niye gelir,amaci ne,ne zaman gelir,ne yapmak lazim..

Different,bu sigorta konusuda esin sadece ariyor sigortali oldugu sirketi,onlara

ust taraflarda ihs nin yazdigi seyi soyluyor,zaten senin esinde Turk,aynen o sekil soyle

5 dakikada halloluyomus.Onuda istiyorlar,onun acilimida ;

Es Belcikaya geldiginde oda bu sigortayi kullanicak gibi birsey.

Ayrica benden 6 aylik Seyehat Sigortasida da istediler bak.

Sanirim isi garantiye aliyorlar.

Senin Dofi isinde baya uzun surmus dostum,onu bir arstirman lazim.

2 Ay olmus yani,simdiye cikmasi lazimdi.iks,elcilik,dofi bunlari aradiniz sordunuz

sanirim.Ama hergun zorlamakta fayda var.Daha fazla sallamasinlar bari.
arkadaslar ben zaten gıttıgım zaman o herıfı benzetıcem.esımede soledım.ama suan yapıcak bısı yok.bu serfsız aslınd bunların taınıdıgı yanı esımın abısnın.o polısıde bu ev sahıbı tanıyormus.evde esya yok esım ordada kalmıyo.hatta demıskı ben ugrasamam 500 euro vermıyorsan kırayıda durdur felan demıs.esımde elı kolu baglı bugun verıcek parayı.bu adam polısı tanıdıgın ıcın polıs eve gırıp bakmamıs bıle.sadece ev sahıbının dedıgı 500 euro ver polıse ev uygun ve orda yasıyolar raporunu tutucak demıs.yapıcak bısı yok.ınslah ıse yarar.
Biz sizden biraz daha farklıyız zannedersem :)

Hiç dofiyi aramadık sadeceeşim gecen hafta mail yazdı bu hafta cevabı geldi. Evraklarım 4 şubatta gitmiş fakat Dofi 12 subatta işleme almış ve 8-10 hafta sürermiş cevap. ( Eşim çok ararsak bu seferde uyuzluk yapabilirler düşüncesinde)

İks yi zaten hiç aramıyoruz arasakta bişi bilmiyorlar zaten.

Bu sigorta olayını da bizden bir şey istenmeden sanırım göndermiyeceğiz. (Zaten eşimin dediğine göre sigorta sirketleri ben gitmeden sigorta etmiyorlarmış. Sadece ben gittiğimde eşimin üzerine sigortalanacağım anlamına gelen "attest gezinsherenigin" kağıdını veriyorlarmış.

Şimdilik bizden bu kadar.
Valla o sigorta konusu cok basit bir islem sanirim.

Cunku gayet mantiksiz birsey.Ben olmdan benim sigortam mi olur.

Memlekete ayak basmadim omrumde boyle sey olabilir mi.

O bence bir tedbir yada sigorta kagidinin uzerinde esin ismi yazmasi.budur.

Yoksa cok ugrastirmasi lazimdi bizi.

Ferhat abim sen sikismisin koseye,evde esya olmamasi,olayi geriyo.

Adamin eline dusmusunuz ama oda kiyak yapacagina yemeye calisiyo.

Onu dovelim biz.sen adini falan ogren.yaz kenari.

Ama yarin bigun sikistiniz mi tekrar baslar,patlat bi 500 luk diye.

Yuz verme herife.kayinbiladerinde konussun bi kere sunla.

Valla ozl bende bildigim dofiyi aradiginda,pasaport numarasi

soylediginde direk ses kaydina geciyor.o konusmalarida inceliyorlar mis.

Esler isin pesinden geliyormu,yoksa ilgilnmiyor mu diye.

Biz3 gunde bir ariyoruz.

O iks de ne yapsin garipler,oturmuslar oraya

geleni gideni siraya sokuyolar iste.
arkadaslar polıs eve geldıgınde rapor tutucak ya bu evde yasıyor dıye felan bu durumda esımın bı ımza atması gerekıyor mu?sormus esım ben para verıcem bı ımza atıcam mı dıye evsahıbıde hayır demıs
Ferhat abi farkedeiyosan,maas kagitlari,sigorta gibi seyler istemeye basladilar.

Yeni sistem gelistirdiler sanirim.

Sizde sigorta yoktu degil mi.O olaya el at,onuda hic zaman kaybetmeden halledin.

Su maas sorununada el at,simdiden basla cozum uretmeye.

Aniden arayip ''sunu sunu yolla'' diyolar.

Hepinizden bir adim ilerde olan benim burda,

onun icin gitsekte gidemesekte her ayrintiyi paylasmanin digerlerine faydali oldugunu

dusunuyorum.Ama sonradanda lan nevilen yaptir dedin yaptirdik,bak istemediler deme.

Simdi abi,nasil imza atmiyomus abi.kimin evine gidiyo,kimin evine gircek ki imza atmiyo.

Esin olmadan o eve nasil gircekte rapor tutcak?

Rusvet mi cozcek mis isi?
evet ev sahıbı rusvetle haleldıcek snaırım bu ısı.sıgorta olayınıda esıme solıcem sorsun bakalım nasıl oluyorsa.onuda halledelım barı.
nevılen yanı bızdende heran maas bordrosu ıstıyebılrler mı dıyorsun?
Vallahi ben birsey demiyorum abim.

Bak ben 2 kere basvurdum.

Ilkinde ne biri maas dedi,ne is kontrati.

Simdi istiyorlar.

Alperle konustum,ondan istememisler,normalde istenmiyo dedi.

Hatta 5 yillik oturum varsa,esin calismasa dahi oluyor demisti.

Ama bunlarda sistemi degistirdiler heralde.

Sen butun forumu oku,bak benden baskasindan Seyehat Saglik S. istenmismi.

Ben biraz daha onde oldugum icin,aranizda ik uygulamalar bana denk geliyo.

Bende size aktariyorum boyle boyle diye.

Hazirlikli olmak en guzeli.
Ozl sen sigorta belgesini tarat bi koy buraya demistin,simdi onu taratayim ben

nasil biseymis diye,yukliyeyim buraya,ondada hemfikir olalim.
Kendime bir tarih belirledim. Zannedersem 9 - 17 nisan gibi vizem çıkar.Esas o tarihten sonra bekliyeceğim. O vakte kadar umutlanmıyacağım. Eğer daha önce çıkarsa, o da bana süpriz olur :)
Nevilen bu belgenin ismi eşimin bahsettiği belge ile aynı ama içeriğini bilemiyorum.

İhs_77 de bu belgeyi aldım demişti. O bi baksın da kendisininki ile kıyaslasın.
Belge icerigi ayni sadece sigorta sirketi farkli bizim hanim cm adli sirkete yaptirmis.Sonucta almaniz gereken belge bu arkadaslar
nevilen yazdı:
arkadaslar bugun yeni bisey daha istedi bu insan evlatlari.

hanimin Belcikadaki sigortasi bendede olcakmis,

yada oyle bisey hanim bugun telefon actiydi dofiye ne oluyo

ne yapiyolar diye.bunu anlatmislar .

ordaki sigortasinda benimde adim olcakmis heralde.

yada bende sigortali olcakmisim hanimin ustunden.

tam anlayamadim.bu ney acaba ya.

sansli burdami ki,o biliyodur.onu sigortali oldugu yer mi yapiyo nasil yapiyo ki.

walla arkdsm sendeki de sans,ilk defa senden duydum bikere sen belcikaya gitmeden kendini nasil sigorta ettirebilirsin oyle sacmalikmi olur,,,bence onu iyice esin sorsun dofiden desin esim belcikya gelmeden burda sigrta olabiliyomu,ben hollndaya haziranda geldim temmuzda kartimi aldikdan sonra sigorta yapabildim kendimi,sen daha belcikaya gitmeden nasil yapcakmissin sasirdim dogrusu...kusura bakma arkdsm walla bilgim yookki yardimda edemedim,,,
sansli yazdı:

sansli burdami ki,o biliyodur.onu sigortali oldugu yer mi yapiyo nasil yapiyo ki.

walla arkdsm sendeki de sans,ilk defa senden duydum bikere sen belcikaya gitmeden kendini nasil sigorta ettirebilirsin oyle sacmalikmi olur,,,bence onu iyice esin sorsun dofiden desin esim belcikya gelmeden burda sigrta olabiliyomu,ben hollndaya haziranda geldim temmuzda kartimi aldikdan sonra sigorta yapabildim kendimi,sen daha belcikaya gitmeden nasil yapcakmissin sasirdim dogrusu...kusura bakma arkdsm walla bilgim yookki yardimda edemedim,,,

Sevgili Sansli

Cevabin icin cok teserkkur ederim.Yonetim ekibine katilmissin heralde.

Oncedende Yetkili miydin bilmiyorum,farketmedim hic..

Yeni gorevinde basarilar dilerim..

Hayirli Olsun ... ;)
nevilen yazdı:

Sevgili Sansli

Cevabin icin cok teserkkur ederim.Yonetim ekibine katilmissin heralde.

Oncedende Yetkili miydin bilmiyorum,farketmedim hic..

Yeni gorevinde basarilar dilerim..

Hayirli Olsun ... ;)
rica ederim arkdsm,,,

evet saolsun geluk ablacim ve ufoss abimiz layik gormusler tam bilmiyorum ne yapmam gerek ama ogrenirim zamanla isin ucunda yardim oldugu surece elimden geldigince verilen gorevleri yerine getirmeyi seviyorum,ins ins ins burdada dahaaa cok arkdsmza yardimim dokunur,bi kisi bile allah razi olsun somut bisey yapamasanda moralimizi duzelttin bu bile bize iyi geldi dese bile bu benim icin oyle bi buyuk mutlulukki anlatamam yani,,,allah razi olsun senden lafi bence cok guzel bi dilek rabbim benden razi olsa daha ne isterimki,,,ama yanlis anlasilmasin sakin ben size yazim sizde allah razi olsun deyin bana demiyorum,diyen olsada olmasada iyilik yapmayi seviyorum oyuzden yardimci olmaya calisiyorum,,,geluk ablamiza ve ufoss abimizede cok tesekkur ediyorum layik gormusler yetkili kisima tasimislar ismimi...yok onceden yetkili degildim,tesekkur ederim arkdsm,,,
Arkadaslar bu gitmeden sigortali olma anlamina gelmiyor.istenen belge belcikaya geldiginiz zaman esinizin sigortasina dahil edileceginizi gosteriyor. bunuda esiniz kendi sigorta sirketinden talep ediyor.Nevilen arkadasimiz gormeniz icin taratip foruma eklemis.Sonucta hangi sigorta sirketi olursa olsun icerigi ayni bunu alincada yapmaniz gereken is once dofiye faxlamak ardindan da isleme alindigini teyit icin dofiyi aramak hepsi bu kadar
Sevgili Sansli

Yapman gereken sadece forum tuzugunu uygulamak.Extra bu var.

Oda ; Dil Forumu imajini korumak.Benim gibi birkac arkadasin ,ileri giden

konu disi muhabbetlerini ikaz etmek..

Zaten burda seni taniyan butun arkadaslar,senin yardimseverliginin bilincinde.

Kaba,kirici,hakaret iceren mesajlarda gerekeni yapar ;

Yardim sozkonusu oldugunda,bilgilerini veya bilgi sahibi olanlari bizlere

yonlendirebilirsin.Bu bizleri ve yeni uyelerimizi sevindirir.

Yonetim Ekibinde olmana cok sevindim.

Bu konum seni daha aktif,daha katilimci yapar.

Allah Yar ve Yardimcin Olsun Kardesim.

Nevilen
Ihs sen yolladin mi dostum o belgeyi.?

Unutma bak,fax 4 is gunu aliyomus.

Hemen isleme konmuyo.

Sevgili arkadaslar , msn'den ozelden konusmalarimizda hep ayni sorun oluyor.

Ben tekrar soyliyeyim,genel bilgi olsun yinede.Belgeyi istemedikleri surece yaptirmanin anlami yok.Ama dedigim gibi, herhangi bir ucretide yok.Yaptirabilirsiniz,simdiden elimde olsun,zaman kaybi olmasin diye dusunebilirinz.bizimkisi 1 gunde cikmis.

Sadece Ihs dostumun anlattig gibi,acentaniza soyluyorsunuz.Onlar evraki hazirliyor.

Size postaliyor,yada siz gidip alabiliyorsunuz.Bu kadar.

Durumda degisikligi olan,bir sorunu olan yazarsa hepberaber birikimlerimiz ile

dogru yolu bulmaya calisiriz.

Rabbim Yardimcimiz Olsun.
Biz Cuma gunu gonderdik.Pazartesi isleme alinir siz yinede teyit icin tekrar arayin demisler.
ihs_77 yazdı:
Biz Cuma gunu gonderdik.Pazartesi isleme alinir siz yinede teyit icin tekrar arayin demisler.

sende faxlamistin heralde,degil mi.o zaman bizimkide bugun isleme alinir buyuk ihtimal.

ya ihs ben sunu anlamadim.sen niye gonderdin ki,istediler mi.

yoksa siz mi aradiniz,yolluyalim mi diye?
nevilen yazdı:

sende faxlamistin heralde,degil mi.o zaman bizimkide bugun isleme alinir buyuk ihtimal.

ya ihs ben sunu anlamadim.sen niye gonderdin ki,istediler mi.

yoksa siz mi aradiniz,yolluyalim mi diye?

İstemediler ama sonucta istenecek vize verilmeden once

zaman kaybi olmasin diye faxlatip kurtuldum

normal sartlarda 4 gun suruyor olabilir.Fakat arayip ustune dusunce daha kisa surede isleme aliniyor.Birde esimin haricinde benim dofiyi arayip kendi dosyami takip ediyor olmam arti bir durum.(sizlerede tavsiye ederim)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol