Merhaba arkadaslar bugun IKS yi aradım dedim evraklarımın nerede oldugumdan bilgim yok 2 ay oldu hic bi bilgi edinemedim dedim.. Dediler 2 ay yeterli bi zaman vizenizin sonuclanması icin siz 1 hafta icerisinde tekrar arayın bizi bilgi verelim size dediler dofiyide arayacagım bugun bakalım onlar ne diyecekler
:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
Flaky arkadaşım sen hangi durumdasın. haberlerını duyamıyoruz.İnş hersey yoluna girmiştir.
IHS sen o sigorta kagidini faxlamismiydin dofiye.
aranizda baska faxlayan var mi?ozl sen bana cuma faxladim demistin demi,
hatta pazarteside arayip teyit ettirin dediler demistim.
arayip teyit ettiren var mi?
biz cuma faxladik,hala islemde degilmis.bugun aradik dofiyi.
tuturmuslar 4 gun sonra isleme aliniyo diye.bu bize mi denk geldi yine
yoksa aranizda yollayipta teyit ettiren var mi.?
benim yolladigim evraklarda gitmemis daha dofiye.
bu ne kadar suruyor acaba.ilk evraklar gibi 1 ay tutmaya bari.
elcilik bir adilik daha yapmaz insallah.
evraklar gittikten 2 hafta sonrada sonuca varcaklarmis.
aranizda baska faxlayan var mi?ozl sen bana cuma faxladim demistin demi,
hatta pazarteside arayip teyit ettirin dediler demistim.
arayip teyit ettiren var mi?
biz cuma faxladik,hala islemde degilmis.bugun aradik dofiyi.
tuturmuslar 4 gun sonra isleme aliniyo diye.bu bize mi denk geldi yine
yoksa aranizda yollayipta teyit ettiren var mi.?
benim yolladigim evraklarda gitmemis daha dofiye.
bu ne kadar suruyor acaba.ilk evraklar gibi 1 ay tutmaya bari.
elcilik bir adilik daha yapmaz insallah.
evraklar gittikten 2 hafta sonrada sonuca varcaklarmis.
nevilen ben cuma gunu yollamistim.Pazartesi isleme alindi.Az once aradigim zaman senden istedikleri 6 aylik saglik sigortasini da sordum.Konustugum bayan olabilir ama sizden istenmiyor dedi.Nisan ayinin ilk haftasi sonucu ogrenirmisim.Benden soylemesi eslerinizin yaninda sizlerinde aramanizda yarar var.
vay anasini bize niye boyle yapiyo bunlar ya.demek cuma faxladin pazartesi isleme alindi..
biz cuma faxladik,ya yarin ya yarindan sonra isleme alcaklar demek ki.4 is gunu oyle yapiyo demi.ya ihs ben eksik evraklari gecen persembe elcilige teslim ettim (sali aps ile yolladim,carsamba iks almis,persembe elcilik kabul etmis) dofi bize gelmedi diyor hala.bu kac gun surer acaba?bu ek evraklarida salliyolar mi ki.?sen dofiyle nasil konusuyon.flemence mi biliyon?ah ben bir bilsem neler soylucem biliyon mu..
yoksa ingilizce mi konusuyon?ingilizce konusuyolar mi ihs.ya bende bi deniyyim bakalim.
unknown,ben senin su evrak isini,Ugur abiyede sordum.nerden hangi kurumdan ogrenilir diye,bir cvap yazsin,avukat isinide sorariz,gerekirse bir dilekce yazdirir ogrenirsin kardes.
gonlunu ferah tut.iks yede guvenme.
biz cuma faxladik,ya yarin ya yarindan sonra isleme alcaklar demek ki.4 is gunu oyle yapiyo demi.ya ihs ben eksik evraklari gecen persembe elcilige teslim ettim (sali aps ile yolladim,carsamba iks almis,persembe elcilik kabul etmis) dofi bize gelmedi diyor hala.bu kac gun surer acaba?bu ek evraklarida salliyolar mi ki.?sen dofiyle nasil konusuyon.flemence mi biliyon?ah ben bir bilsem neler soylucem biliyon mu..
yoksa ingilizce mi konusuyon?ingilizce konusuyolar mi ihs.ya bende bi deniyyim bakalim.
unknown,ben senin su evrak isini,Ugur abiyede sordum.nerden hangi kurumdan ogrenilir diye,bir cvap yazsin,avukat isinide sorariz,gerekirse bir dilekce yazdirir ogrenirsin kardes.
gonlunu ferah tut.iks yede guvenme.
Tlf'a bakan kisiye gore degisiyor.Cikan sahis senden illa belcika resmi dillerinde birinde konusmani isterse iyi gunler der kapatir ardindan tekrar ararsin.Bugun fax ile gonder.Konsoloslugu beklersen 1-2 haftayi bulur.En erken bu persembe diye dusun.Hatta simdi faxladiktan sonra arayip daha once gidenle bugun yollayacagini birlikte sor.
oyle yapiyoruz ihs. sali elcilige yolladik maas kagitlari ile,seyahat s.sigorta sini,persembe ellerine gecmis.
esimden sonradan istenen sigorta kagidinida cuma faxladik.
ikiside ellerine gecmemis.ben tekrar tekrar sorduruyorum.
''yahu tamam isleme 4 is gununde alcaklarda,ellerine gecmismi fax gecmemis mi diye''
onuda soylemeiyolar.4 is gunu alirmis.bu.bu fax aninda karsidan cikartmiyor mu arkadas.
bi onu haber verde bilelim su isi degil mi.
insallah bu hafta 3 evraki birden alir dofide bizde rahatlariz.
''yahu tamam isleme 4 is gununde alcaklarda,ellerine gecmismi fax gecmemis mi diye''
onuda soylemeiyolar.4 is gunu alirmis.bu.bu fax aninda karsidan cikartmiyor mu arkadas.
Alip almadiklarini soylemeleri lazim.Giciklikligi tutmustur cikanin tekrar arayip sormak lazim.zaten ayni kisiye tesaduf olmadikca bir daha denk gelmezsin.
Antwerpen bolgesinde aile birlesimi konusunda uzman olan turk asilli avukatlar
TOP Ergün
Adres: Brederodestraat 146, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/248.41.23
Fax: 03/248.10.63
AKTEPE Rahim
Adres: Brederodestraat 25/GV, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/216.19.07.
Fax: 03/216.16.07.
TASDEMIR Tekin
Adres: Van Putlei 9, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/248.48.40.
Fax: 03/216.36.71.
DEMIR Nuray
Adres: Prins Boudewijnlaan 177-179, 2610 Wilrijk
Telefoon: 03/449.39.05.
Fax: 03/440.16.47.
ACER Ali
Adres: Ringlaan 138, 2170 MERKSEM (ANTWERPEN)
Telefoon: 03/644.52.88
Fax: 03/646.34.44
BAKI Samir
Adres: Emiel Banningstraat 6, 2000 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/259.10.90.
Fax: 03/259.10.99.
TOP Ergün
Adres: Brederodestraat 146, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/248.41.23
Fax: 03/248.10.63
AKTEPE Rahim
Adres: Brederodestraat 25/GV, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/216.19.07.
Fax: 03/216.16.07.
TASDEMIR Tekin
Adres: Van Putlei 9, 2018 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/248.48.40.
Fax: 03/216.36.71.
DEMIR Nuray
Adres: Prins Boudewijnlaan 177-179, 2610 Wilrijk
Telefoon: 03/449.39.05.
Fax: 03/440.16.47.
ACER Ali
Adres: Ringlaan 138, 2170 MERKSEM (ANTWERPEN)
Telefoon: 03/644.52.88
Fax: 03/646.34.44
BAKI Samir
Adres: Emiel Banningstraat 6, 2000 ANTWERPEN 1
Telefoon: 03/259.10.90.
Fax: 03/259.10.99.
Genelde randevu ucreti 50-80 euro arasi aliyorlar.Dosya fiyatlarida 400 - 1000 euro arasi degisiyor.
Biz sizden biraz daha farklıyız zannedersem :)
Hiç dofiyi aramadık sadeceeşim gecen hafta mail yazdı bu hafta cevabı geldi. Evraklarım 4 şubatta gitmiş fakat Dofi 12 subatta işleme almış ve 8-10 hafta sürermiş cevap. ( Eşim çok ararsak bu seferde uyuzluk yapabilirler düşüncesinde)
İks yi zaten hiç aramıyoruz arasakta bişi bilmiyorlar zaten.
Bu sigorta olayını da bizden bir şey istenmeden sanırım göndermiyeceğiz. (Zaten eşimin dediğine göre sigorta sirketleri ben gitmeden sigorta etmiyorlarmış. Sadece ben gittiğimde eşimin üzerine sigortalanacağım anlamına gelen "attest gezinsherenigin" kağıdını veriyorlarmış.
Şimdilik bizden bu kadar.
Hayır nevilen ben bir şey yollamadım.Daha önce dediğim gibi yollamayı şimdilik düşünmüyoruz.
Sadece geçen eşimin sigortada bi işi vardı hazır gitmişken bu sizden istenilen belgeyide almış. İsterlerse yollarız. Yoksa kalır.
Hala beklemedeyiz.
oyle yapiyoruz ihs. sali elcilige yolladik maas kagitlari ile,seyahat s.sigorta sini,persembe ellerine gecmis.
Nevilen bu dofi küçük bir birim değil ki nerden bilsin faxın gelip gelmediğini. Ama fax yollarken anlarsın yollanıp yollanmadığı.
Dofide bu faxların belgelerin geldiği ayrı bir birim vardır. Tüm belgeler oraya gelir sonra gerekli birimlere yollanır. Geliş sırası ya da işlem durumuna göre sıraya alırlar. Orada işlemi yapılan sadece biz değiliz ki 100 lerce kişinin dosyası var tabiki telefona cevap veren kişi bilemez. Bence oradaki dofiyi aradığınız zaman cevap veren kişilerde burada ki iks yi aradığınızda cevap veren kişiler gibi. sadece telefona bakarlar. genel preseduru bilirler sizin verdiğiniz dosya numarasını karsısındakı bilgisayara yazarlar orda görünen bilgileri size söylerler. yani senin sigorta kagıdını işleme almışlarsa sisteme girerler. Böylece aradığın kişide bunu görür ve sana bu şekilde bilgi verir. Yani telaşe etme.
Sevgili Ozl , Bende senin gibi dusundum ama birbaska arkadasimiz boyle ;
Soyleyince bizde bir aksaklik ( yanlis fax numarasi,yanli evrak..) mi var diye dusunduk.
Onun icin soruyorum.
Senin bu ek evrak hakkinda bildigin birsey var mi.?Bu vatandaslar ne zaman aliyor ek evraklari,ne zaman Ankaradan Belcikaya yolluyorlar?Gordun duydun mu bu konuda birseyler?
nevilen ben cuma gunu yollamistim.Pazartesi isleme alindi
Soyleyince bizde bir aksaklik ( yanlis fax numarasi,yanli evrak..) mi var diye dusunduk.
Onun icin soruyorum.
Senin bu ek evrak hakkinda bildigin birsey var mi.?Bu vatandaslar ne zaman aliyor ek evraklari,ne zaman Ankaradan Belcikaya yolluyorlar?Gordun duydun mu bu konuda birseyler?
Esim bu evragi faxladigi gun tekrar arayip alip almadiklarini sordu.Aldiklarini soylediler.Pazartesi gunu isleme alinip alinmadigini ogrenmek icin bizi tekrar arayin demislerdi.Aradigimizda isleme alindi dendi.Bugun ogleden sonra birde ben arayim dedim istedikleri farkli birsey varmi diye bana eksiginiz yok nisan basinda sonuclanir birazcik daha beklemeniz gerekiyor dendi.Sonucta tlf cikan sahislar ayni degil.Aldiklari gun bizimkini bildiklerine gore sizinkileride bilmeleri gerekir.Beklettiklerine gore farkli bir durum olabilir.Sonucta hepimizin durumu vs ayri sadece ayni olan aile birlesimi vizesine basvuruyor olmamiz.Ornegim esimin calistigi yerin sahibi belcika vatandasi turk asilli bayanin islem suresi toplam 3 gun surmus bizim islem suremizi onunla karsilastirmamiz ne kadar mantikli olur? Demem su ki basvuran ve getirten sahislarin durumlari farkli oldugu icin islem sureleride kisiden kiseye degisibiliyor.
arkadasim numara bumu ? 0032 22746691
Benim aradigim numara bu +3227938000 dofinin web sayfasindaki numara
Arkadaşlar bugun benim evraklarım icin tekrardan aradık dofiyi..Dofide bugun tlfdaki kisi cok iyi davranmıs tlfda.Eşim sormus işte demis neden halen daha dosyamız işleme gecmedi sitenizden göremiyoruz tam 2 oldu ve halen bi bilgi alamadık demiş.Oradaki yetkili aynen bunları demiş bakın..
Aile birleşim vizelerinde cok yönlü arastırmalar yapilir.Örnek olarak demiş sizin süresiz kontratınız var demiş ama demis süresiz iş kontratınız olmasa idi biz bunu formalite olarak algılayabilirdik..
Daha sonra demiş herkezden sigorta isteniyor artık fakat o kadar da önemli birşey değil bu sigorta olayı demisler,böyle bir prosedür var fakat herkezden istemiyoruz bu sigortaları demiş.
Sonra eşim sormus demiş neden sitenizden dosya numaramızla işlemimizi takip edemiyoruz.
dofi'deki kisi demiş biz siteyi haftada bir bazen iki haftada bir güncelliyoruz siteye pek aldırıs etmeyin onlar önemli değil ve buradaki dosyalar sıra halinde alınmıyor gelişi güzel sıraları karısıyor zaten vize sonucları 3 ay civari gibi bir zaman icinde netliğe kavusuyor bunun icin merak etmeyin demisler.Bizim vizemiz için 2 aylık bir sürec geride kalmıs ve bize denilen nisan ortaları gibi sonuc alabilirsiniz demişler..
Bilgileri paylasmak istedim,arkadaslar.
Aile birleşim vizelerinde cok yönlü arastırmalar yapilir.Örnek olarak demiş sizin süresiz kontratınız var demiş ama demis süresiz iş kontratınız olmasa idi biz bunu formalite olarak algılayabilirdik..
Daha sonra demiş herkezden sigorta isteniyor artık fakat o kadar da önemli birşey değil bu sigorta olayı demisler,böyle bir prosedür var fakat herkezden istemiyoruz bu sigortaları demiş.
Sonra eşim sormus demiş neden sitenizden dosya numaramızla işlemimizi takip edemiyoruz.
dofi'deki kisi demiş biz siteyi haftada bir bazen iki haftada bir güncelliyoruz siteye pek aldırıs etmeyin onlar önemli değil ve buradaki dosyalar sıra halinde alınmıyor gelişi güzel sıraları karısıyor zaten vize sonucları 3 ay civari gibi bir zaman icinde netliğe kavusuyor bunun icin merak etmeyin demisler.Bizim vizemiz için 2 aylık bir sürec geride kalmıs ve bize denilen nisan ortaları gibi sonuc alabilirsiniz demişler..
Bilgileri paylasmak istedim,arkadaslar.
yani sizin evraklar su an dofide.
bunu teyit edebildin sonunda degil mi .
bunu teyit edebildin sonunda degil mi .
ya arkadaslar dofide benim dosya neden bu sekil gozukuyor ki.
Datum visumaanvraag : 18/12/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 3/03/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 3/03/2009
bu ne demek oluyor.onceden su isleme alis tarihi ocak 7 yaziyodu.
simdi mart 3 diyor.ek evrakta boyle mi oluyor acaba?
Datum visumaanvraag : 18/12/2008
Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 3/03/2009
Beslissing/Status Dossier : In behandeling
Datum beslissing/Status Dossier : 3/03/2009
bu ne demek oluyor.onceden su isleme alis tarihi ocak 7 yaziyodu.
simdi mart 3 diyor.ek evrakta boyle mi oluyor acaba?
nevilen senin ek evraklar gittiği için yeniden işleme alınan tarihtir o zaten ek evrak istendiği zaman fazla sürmüyor diye biliyorum merak etme takma kafana onu en kısa zamanda sonuç alicaksin inşallah...
Benim dosyalar dofide mi onu bilmiyoruz halen tlfda bilgi vermemişler burada yada burada yok diye o yüzden yine sıfır bilgi yarin tekrar arayacak eşim bakalım o zaman bilgi alabilecek miyiz.. Ya birazda şans dosyalar gelişi güzel işleme alınıyor beklemekten başka birşey yok
Benim dosyalar dofide mi onu bilmiyoruz halen tlfda bilgi vermemişler burada yada burada yok diye o yüzden yine sıfır bilgi yarin tekrar arayacak eşim bakalım o zaman bilgi alabilecek miyiz.. Ya birazda şans dosyalar gelişi güzel işleme alınıyor beklemekten başka birşey yok
unknown dosyalar basvuru sahibinin durumuna gore isleme aliniyor.Senin icin belcikadan bu islere bakan turk avukatlarin numaralari foruma ekledim.Tr den arayacagin icin en azindan ilk etapta bir avukata ihtiyacin var mi yok mu sana soylerler.Ona gore esin randevu alir dosyani vermek icin
Merhaba Nevilen,
Sorularini Ugurdan aldim ve elimden geldigince yanitlamak isterim ama malesef senin sorularina kesin yanitlar vermem mumkun degil.
soru : 2 hafta once benden ek evrak istemislerdi,gecen persembe elcilige teslim ettim,bugun dofiyi aradik hala gitmemis.
bu ne kadar suruyor?ek evrakin dofiye gitmesi ne kadar suruyor?(bu benim sorunum.)
Cevap : aslina bakarsan tam cevap verebilmek icin dofide bir dosya numaran varsa o dosya numarasindan dosya durumunu takip edebiliyorsun. dosya takibi icin dofinin sitesi : http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm
dosya numarni ve nereden vize basvuru yaptigini seciyorsun.
ben hiz bir zaman dofiyi aramadim. dosya numaram ile takip ettim. cok zor durumda kaldigimda ise belcikada benim abgimli oldugum yabancilar polisindeki benim islemlerime bakan kisiden rica ettim benim dosyam hakkinda bilgi sordu dofiye... ama malesef her yabancilar polisi benimki gibi insan evladi olmuyor ve kesinlikle yardim etmiyor ve beklemekten baska yapacak birsey olmadigini soyleyip gonderebiliyorlar... denemekle birsey kaybetmezsiniz, dofiden sizin dosyanizin durumunu sormasini rica edebilirsiniz yabancilar polisinden...
bunlarin disinda yabancilar polisinden yardim istemeniz mumkun degilse ve henuz dosyan hic ellerine ulasmamis vede elinde dofi numaran yok sa beklemekten baska yapacak birsey yok malesef. Ek evraklarin dofiye ne kadar surede ulastigini hic belli olmuyor, bazen 2 ay bile surebiliyor, sebebide bu dosyalar diplomatik posta ile gonderiliyor ve diplomatik postalar sanirim zaman aliyor bizim dosyamizin da dofiye ulasmasi baya zaman almisti. ama dofiye ulastiktan sonra dosyan tam ise 90% 8-10 hafta icinde dosyan tamamlaniyor ve vizeye hak kazandiysan dofi vizenin verilmesi icin konsolosluga haber veriliyor ve konsoloslukta ellerinde olan pasaportuna vize vurup adresine kargo ile potaliyor...
Soru : bir arkadasimizin 2 aydir evraklari kayip.nerde oldugu mechul.elcilik yolladik,dofi almadik diyor.dun birlikte arastirdik o arkadasla,ismi ''unknown'' bunu nerden sorabiliriz.evraklarin nerde oldugunu nerden ogrenebiliriz.Istersen ozelden yazabilirsin ona,istersen baslik burda ; viewtopic.php?f=8&t=638&start=570
Cevap : evraklarin kayip edildigini ilk defa duydum. madem elcilik dofiye yolladiklarini soyluyor, gonderilis tarihi ve dosya numarasini isteyin ve tekrar dosya numarasi ile dofiyi arayip O numarali dosya hakkinda bilgi isteyebilirsiniz. veya ilk sorunda bahsettigim gibi belcikadan basvuru yapan kisi yabancilar polisinden rica etsin, vize basvurusu yaptiginiz dosyanin nerede ve ne halde oldugunun belli olmadigini ve dofinin bilgi vermedigini soyleyip onun bu konuda bir arastirma yapmasini rica etsin... yabancilar polisinin kontak kurduklari kisiler vardir ve onlardan kisa surede dosya ellerindemi degilmi yada nerde bilgi sorabilirler..
bildiklerim ve soyleyebileceklerim bu kadar
Allah kolaylik versin.
Slmlr
Sorularini Ugurdan aldim ve elimden geldigince yanitlamak isterim ama malesef senin sorularina kesin yanitlar vermem mumkun degil.
soru : 2 hafta once benden ek evrak istemislerdi,gecen persembe elcilige teslim ettim,bugun dofiyi aradik hala gitmemis.
bu ne kadar suruyor?ek evrakin dofiye gitmesi ne kadar suruyor?(bu benim sorunum.)
Cevap : aslina bakarsan tam cevap verebilmek icin dofide bir dosya numaran varsa o dosya numarasindan dosya durumunu takip edebiliyorsun. dosya takibi icin dofinin sitesi : http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm
dosya numarni ve nereden vize basvuru yaptigini seciyorsun.
ben hiz bir zaman dofiyi aramadim. dosya numaram ile takip ettim. cok zor durumda kaldigimda ise belcikada benim abgimli oldugum yabancilar polisindeki benim islemlerime bakan kisiden rica ettim benim dosyam hakkinda bilgi sordu dofiye... ama malesef her yabancilar polisi benimki gibi insan evladi olmuyor ve kesinlikle yardim etmiyor ve beklemekten baska yapacak birsey olmadigini soyleyip gonderebiliyorlar... denemekle birsey kaybetmezsiniz, dofiden sizin dosyanizin durumunu sormasini rica edebilirsiniz yabancilar polisinden...
bunlarin disinda yabancilar polisinden yardim istemeniz mumkun degilse ve henuz dosyan hic ellerine ulasmamis vede elinde dofi numaran yok sa beklemekten baska yapacak birsey yok malesef. Ek evraklarin dofiye ne kadar surede ulastigini hic belli olmuyor, bazen 2 ay bile surebiliyor, sebebide bu dosyalar diplomatik posta ile gonderiliyor ve diplomatik postalar sanirim zaman aliyor bizim dosyamizin da dofiye ulasmasi baya zaman almisti. ama dofiye ulastiktan sonra dosyan tam ise 90% 8-10 hafta icinde dosyan tamamlaniyor ve vizeye hak kazandiysan dofi vizenin verilmesi icin konsolosluga haber veriliyor ve konsoloslukta ellerinde olan pasaportuna vize vurup adresine kargo ile potaliyor...
Soru : bir arkadasimizin 2 aydir evraklari kayip.nerde oldugu mechul.elcilik yolladik,dofi almadik diyor.dun birlikte arastirdik o arkadasla,ismi ''unknown'' bunu nerden sorabiliriz.evraklarin nerde oldugunu nerden ogrenebiliriz.Istersen ozelden yazabilirsin ona,istersen baslik burda ; viewtopic.php?f=8&t=638&start=570
Cevap : evraklarin kayip edildigini ilk defa duydum. madem elcilik dofiye yolladiklarini soyluyor, gonderilis tarihi ve dosya numarasini isteyin ve tekrar dosya numarasi ile dofiyi arayip O numarali dosya hakkinda bilgi isteyebilirsiniz. veya ilk sorunda bahsettigim gibi belcikadan basvuru yapan kisi yabancilar polisinden rica etsin, vize basvurusu yaptiginiz dosyanin nerede ve ne halde oldugunun belli olmadigini ve dofinin bilgi vermedigini soyleyip onun bu konuda bir arastirma yapmasini rica etsin... yabancilar polisinin kontak kurduklari kisiler vardir ve onlardan kisa surede dosya ellerindemi degilmi yada nerde bilgi sorabilirler..
bildiklerim ve soyleyebileceklerim bu kadar
Allah kolaylik versin.
Slmlr
Merhaba Arkadaslar
Bugun Dofi,sistem yenileme-sistem degisikliginden dolayi kapaliydi.
Yarin oglen 2 den sonra telefon destegine devam edeceklermis.
Mailler-telefon-fax gibi islemleriniz aksayabilir.
10 defa aradik,hepsinde yukardaki ikazi aldik,bilginize....
Bugun Dofi,sistem yenileme-sistem degisikliginden dolayi kapaliydi.
Yarin oglen 2 den sonra telefon destegine devam edeceklermis.
Mailler-telefon-fax gibi islemleriniz aksayabilir.
10 defa aradik,hepsinde yukardaki ikazi aldik,bilginize....
nasılsın nevılen kardesım?ben dofı sayfasına bugun bı kac kere gırdım ve gırılebılıyordu.sımdı gene baktım gırılıyo.ben yanlıs mı anladım yoksa??:)
pardon kardesım ben yanlıs anlamısım:)sımdı tekrar okudum.
bence dofi sistemi toptan değiştirip. Daha açık seffaf anlaşılabilir bir sistem ve iletişim şekli getirsin. :) Bence ne yaptıklarını orada neler olup bittiğini sadece biz bilmiyoruz. Galiba onlarda orada ne yaptığını bilmiyorlar. uğraşıyor öyle :P herkes ayrı telden çalışıp oynuyor :) kimi a evragı istiyo kimi b ; kimi x kişisinden istiyo kimi y garip bir işleyiş :)
Selam arkadaslar bugun yine eşim dofiyi aradı ve 2 aydır dofinin sitesine giremediğini söylemis dofideki yetkiliye.. Yetkilide aynen böyle demiş 2 aydır nasıl dosyanız işleme alınmaz demis ya dosyanız evrakların arasında karıstı yada dosyanız kayboldu demiş yoksa isleme alınırdı bu zamana kadar demiş.Ben demiş suan bu evrakların oldugu birime e-posta atıyorum demis isleminizle ilgili demis en gec p.tesi gününde cıkar evraklarınız buradaysa demisler.Sonra IKS nin yolladıgı dofiden önce giden aracı sirketi aramış eşim onlarda demişler ocak 15 de basvuruldu ankaradan subat 2 de biz eposta atarak evraklarıda yolladık demisler bu kadar gelismeler baska bişey yok hala evraklarda yok piyasada p.tesi gününü bekliyorum bakalım.. p.tesi gününe kadar cıkmazsa demek ki bizim evraklar harbiden yok piyasada.. :(
Different icimden bir his,bu insan evlatlarinin yaptiklari hatayi gorup
islemini en kisa zamanda yapacaklarini soyluyor.
En azindan bir dereceye gelmissin pazartesi belli olcakmis bak.
Hem sen bugun ne zaman aradin,kacta aradin different?
Biz sabah 11 den itibaren aksama kadar aradik.bugun esim izinliydi
vallahi ogleden sonra hep denedik.Hem su faxi aldilar mi,hem benim ek evraklar ellerine gectimi diye.butun gun ayni seyi soylediler ''sistem yapilandirmasi,yarin ogleden sonra
arayin lutfen,ozur dileriz vs... vs..
islemini en kisa zamanda yapacaklarini soyluyor.
En azindan bir dereceye gelmissin pazartesi belli olcakmis bak.
Hem sen bugun ne zaman aradin,kacta aradin different?
Biz sabah 11 den itibaren aksama kadar aradik.bugun esim izinliydi
vallahi ogleden sonra hep denedik.Hem su faxi aldilar mi,hem benim ek evraklar ellerine gectimi diye.butun gun ayni seyi soylediler ''sistem yapilandirmasi,yarin ogleden sonra
arayin lutfen,ozur dileriz vs... vs..
Nevilen panik yapma varmıştır varmadıysa varmak üzeredir :)
Bak sana güzel bir haber vereyim. Eşimin arkadaşı da vize bekliyordu. 6 aylık sigorta istemişler. Sigortayı gönder vizeyi gönderelim demişler. O kişide Aralık ortası gibi basvurmuştu.
Bak sana güzel bir haber vereyim. Eşimin arkadaşı da vize bekliyordu. 6 aylık sigorta istemişler. Sigortayı gönder vizeyi gönderelim demişler. O kişide Aralık ortası gibi basvurmuştu.
biz öglenden önce aradık nevilen.. Ogleden sonrayı bilmiyorum bencede bunlar hatalarını anladılar simdi yana yıkıla işlem icin dosya arıyorlardır..Cünkü dosyamı o kadar bekletme hakları yok.. Dofiden önce giden evrakların oldugu sirket bize tarih verdi Subat 2 de biz dofiye eposta attık dosya yolluyoruz diye ve dosyanızı yolladık diyor adamlar.. Subat 2 den sonra 1,5 ay oldu işte..Ya işlemde siteye girmediler arastırma yapiyorlar,yada gercekten dosya yok piyasada..IKS deki bayanda bana dedi bir hafta sonra arayın kargonuz verilmis mi ogrenin bizden dediler bakalım ne olucak..
O evraklar dofiye gidene kadar ne çileler çekiyo:) ordan oraya ordan oraya garipler. Birde sen Ankara'dan başvuruyorsun. Evraklar önce kargoyla iks ye sonra konsolosluğa mı gider yoksa direk dofiye mi dofiden önce biyere gider mi gitmez mi? ooo ooo ooo.
Gerçi benden ek ekrak istemeseler bari :S Bizde kargoda yok direk gidecen bizzat teslim edecen iks ye. Ne var bunda demeyin iksye gitmek işkence. hem bana çok uzak hem de çok sapa bir yerde, otobus bile geçmiyo... İstanbulda Taksim Beşiktaş merkez vs vss büssürü o kadar yer varken orayı çok mu aramışlar bilmem. Hem niye kargo kabul etmezsin ki oda ayrı bi konu... ( konu dışına fazla çıktım heral :) burda noktalıyorum )
Gerçi benden ek ekrak istemeseler bari :S Bizde kargoda yok direk gidecen bizzat teslim edecen iks ye. Ne var bunda demeyin iksye gitmek işkence. hem bana çok uzak hem de çok sapa bir yerde, otobus bile geçmiyo... İstanbulda Taksim Beşiktaş merkez vs vss büssürü o kadar yer varken orayı çok mu aramışlar bilmem. Hem niye kargo kabul etmezsin ki oda ayrı bi konu... ( konu dışına fazla çıktım heral :) burda noktalıyorum )
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol