Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.570 görüntülenme
Kisacasi ben vize sorunumu nisanin 15 kadar halledip kurtulmak istiyorum.Hersey olmasi gerektigi gibi dort dortluk yapiliyor.Dosyami takip eden avukatta nisanin ilk haftasi sonuclanir dedi.Dofiden de bana nisan ortasi sonuclanir demislerdi.Bakalim onumuzde cok fazla bir zaman kalmadi biraz daha bekleyip sonucu hep beraber gorucez.
Anladim.O zaman diger arkadaslarada yakin zamanda hallederler umarim.

Ama cok sacma birsey,eger yapilmasi gereken birsey ise,neden iks evrak listesi

yollarken soylemiyorki.onuda yapar verir adam.kafasi sakin olur.

Cok Ugras verdik.Insallah Guzel Haberleri Aliriz.

--------------------

Bu ileti Nevilen tarafından (16-03-2009 Saat 14:54 ) degistirilmistir.
Anladim.O zaman diger arkadaslarada yakin zamanda hallederler umarim.

Ama cok sacma birsey,eger yapilmasi gereken birsey ise,neden iks evrak listesi

yollarken soylemiyorki.onuda yapar verir adam.kafasi sakin olur.

Cok Ugras verdik.Insallah Guzel Haberleri Aliriz.

Hepimizin bildigi gibi isler boyle yurumuyor.Ara ara arayipta yeni belge vs istiyebiliyorlar.Bastan soyleseler hepsini hazirlayipta versek sonra degerlendirseler olmaz mi OLUR ama malasef islerine geldigi gibi davraniyorlar.Umarim kimse madur olmaz.Tememnimiz eksik evragi olmayan herkeze vizesinin bekletilmeden verilmesi

Sonucta tatil icin vize istemiyoruz.Eslerimiz cocuklarimiz var bizi sabirsizlikla bekliyen
walla sizler sigorta kagıtlarını yollamaya baslamıssın iyi güzel sizin adınıza cok sevindim ama bende hala tık yok :) Dofiyi arıyoruz 2 günde bir dosyalarımız daha dofiye gelmediğini söylüyorlar o yüzden siteden giriş yapamıyoruz.. Deli olmamak elde değil ya bugun esimde bu sigorta olayını sordu dofiye dofi evet isteniyor fakat acelesi yok evraklarınız bize ulastıgında onuda ulastırabilirsiniz dedi.Sonuc itibari ile ocak 15 de teslim ettim IKS ye ben ses war ne seda sadece eposta geldi esinizin adına evraklar gelmedi deniyor dofiden.. 2 ay oldu yahu bu kadar sacma bişey görmedim yemin ediyorum..
Different sen bu isi basite alma kardesim.

Bir avukat tanidiginiz varsa , bir telefon acsin yada bir dilekce yazsin.

Bu isin sonundan bir bit yenigi cikacak gibi gozukuyor.

Insallah oyle olmaz tabide,unutmus olmasinlar.

Ozl yada Ihs nin evraklarida unutulmustu diye hatirliyorum.

Baya bir zamanda gecmisti uzerinden.
nevilen yazdı:
Different sen bu isi basite alma kardesim.

Bir avukat tanidiginiz varsa , bir telefon acsin yada bir dilekce yazsin.

Bu isin sonundan bir bit yenigi cikacak gibi gozukuyor.

Insallah oyle olmaz tabide,unutmus olmasinlar.

Ozl yada Ihs nin evraklarida unutulmustu diye hatirliyorum.

Baya bir zamanda gecmisti uzerinden.

Benimki degildi.iks teslim ettikten 1 hafta sonra isleme alinmisti.Gerci dofiden bakinca 1 gun sonra gorunuyor.Ama dofiden once dosya baska bir yerde islem goruyormus.Aradigim zaman 19 subatta itibaren 8 hafta icinde sonuclanir demislerdi.Daha sonraki aramalarda nisan ilk haftasi denmeye basladi.

Senin dosyada dofi oncesi islem gordugu yerde takilmis bekliyor olabilir.ACİLEN BİR AVUKATA DANİSMANDA YARAR VAR.
Benim değil nevilen, ıhs_77 ninde olmaması gerek. Flaky arkadaşımızın unutulmuştu.

Allah'ıma şükür benim herşey yolunda.
Ha senin ha benim..ben lafin gelisi oyle dedim,

Flaky nin evralariymis.

Yinede unutulmus ama,vurgulamak istedigim yer burasi.

Uzerine bir sekilde gidilmeli.

Elimizden birsey gelirse yapmaya calisalim.

--------------------

Bu ileti Nevilen tarafından (Herhangi Bir Zamanda) degistirilebilir.
nevilen yazdı:

Flaky nin evralariymis.

--------------------

Ok Nevilen arkadaşım lafın gelişi dediysen kişinin önemi yoksa "bir arkadaşım / arkadaşın biri " lafını kullansaydın. Bizde düzeltme ihtiyacı hissetmezdik. Sonuçta burda herkes birbirinin durumunu takip ediyor ve kendisininkiyle benzer taraflarını belirleyip kıyas yapıyor. Bende bu bakımdan bilgi vermek istedim.( kendi adıma ) Yoksa senin hatanı suratına vurmak vs vs gibi başka bi amaçla değil.
ozl yazdı:

Flaky nin evralariymis.

--------------------

Ok Nevilen arkadaşım lafın gelişi dediysen kişinin önemi yoksa "bir arkadaşım / arkadaşın biri " lafını kullansaydın. Bizde düzeltme ihtiyacı hissetmezdik. Sonuçta burda herkes birbirinin durumunu takip ediyor ve kendisininkiyle benzer taraflarını belirleyip kıyas yapıyor. Bende bu bakımdan bilgi vermek istedim.( kendi adıma ) Yoksa senin hatanı suratına vurmak vs vs gibi başka bi amaçla değil.

Neyse... birinin evraki unutulmus ama,hakli taraflarimda var :P

Onemli olan sorunun cozulmesi,keske birseyler yapabilsek bu konuda.
Flaky dofide uzun sure cikmayinca avukat tutmustu.Avukatin etkisiyle de hemen isleme almislardi.Dosyasida yanlis hatirlamiyorsam konsoloslukta 2 ay kadar unutuldugu icin isleme alinmamisti.O yuzden senin acilen bir avukata danismanda yarar var.Yoksa bos yere bekliyerek zaman kaybetmis olursun.
Bu konularda avukat tutmak mi gerek yoksa unknown arkadas tanidik bir avukata

telefon actirsa,mail atsa yada dilekce yazsa faydasi olur mu?

Bileniniz var mi?
Şu mart ayını bı atlatalım nisan daha bı heyecanlı olacak. Şu aralar vizenin çıkma beklentisi içinde değiliz ama nisan bi gelsin. Her an güzümüz daha da çok dofide olacak. pıtır pıtır dökülür haberler herhalde . Gelsin vizeler :)
walla arkadaslar IKS den tanıdık aracılıgıyla sordurdum dosyamın ankarada olmadıgını söyledi yollandıgını söyledi. IKS bir aracı sirkete yolluyor evrakları once oranın numarasınıda aldı eşim orayıda aradı,o aracı sirket biz dosyaları yolladık dediler dofiye.. Dofiyi aradıgımızda bize dedikleri tek şey bu Ocak 15 de IKS ye teslim edilen dosya subat 2 de o aracı sirkete gitmis once ve o aracı sirket dofiye mail atmıs böyle böyle bi dosya var diye ama her dofiyi aradıgımızda böyle bi dosyanın elimize ulasmadıgı yönünde.. Bilmiyorum ne yapacagım o kadar caresiz kaldım ki anlatamam ALLAH razı olsun sizlerde benim sorunlarıma ortak oluyosunuz sagolun.. Ama bilmiyorum ne yapacagım Türkiye'de avukat tanıdıgım cok var onların bi faydasi olur mu bilmiyorum.. illa yurtdısında mı avukat tutmamız gerekiyor? Yada diyorum acaba dofide cok dosya sırasi varda o yüzden mi sıra bekliyorda işleme alınmadı diye düsünüyorum..Sigorta kagıtları isteniyor arkadaslar bu kagıdı herkez hazırda bulundursun onu cünkü isteyecekler bu yeni cıkan bi yasaymıs onlarda.
birde bu nisan ayı olayınada ben pek inanmıyorum arkadaslar hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bizede hep nisan ayı diyip duruyorlar daha benim dosyalarım ortada yok nisan ortalarında belli olur gibi şeyler söylemisler..
Kardes Belcikayi bilmem ama bak bu noktaya gelmissiniz.

Benim aklimda olan,bir arkadasimdan ogrendigim,belediyenin avukatini

boyle durumlarda kullanabiliyormussun.89 euroymus.

Bana forumdan bir dostum anlatmisti zamaninda.Yinede olmadi bir 100 euro tutmaz tahminim

herhangi bir avukat arar onu ordanda.Neden boyle oluyor der,hepsi bu.

Sende Turkiyeden Elcilige aratirsin,oda avukat icabinda.Etkisi olmasada golgesini hissetsinler.Takip ettigini gorsunler,hic olmadi cok zaman gecmeden duzeltirler.

Dilerim icimizden biri bu konuyu daha iyi biliyordur.

Daha fazla faydali olur sana.
Benim bildiğim iks yollamıyor belçikaya. iks sadece konsolosluğa yolluyor. ( Çünkü konsoloslukta mülakatta dosyam önlerindeydi. onlar yolluyor Brüksel e.

Madem burda çok avukat tanıdığın var öncelikle onlara sor danış derim. Daha sonra onların yönderdirmesiyle ( sen yada tanıdık avukat aracılığı ile ) ya gerekli mercilerden bilgi talebinde bulunursunuz yada oradan avukat tutarsın. Sonuçta sen buradan müracatta bulunduğuna göre. İllaki avukatın ordan olmasına gerek yok. presedürü bildikten sonra Türk avukatları da neden olmasın.
Evet dostum.Sen vakit kaybetmeden TR den bir avukata danis.

Ne yapabilirsin onu ogren.Burdan yapabilecegin birsey var mi yok mu.

Hic olmadi onu ogrenirsin..Gerekliyse Belcikadan mudahale edersin.

Daha fazla vakit kaybetme tavsiyem.

Dilerim yakin zamanda konuyu halledersin.
unknown yazdı:
birde bu nisan ayı olayınada ben pek inanmıyorum arkadaslar hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bizede hep nisan ayı diyip duruyorlar daha benim dosyalarım ortada yok nisan ortalarında belli olur gibi şeyler söylemisler..

Yok yok heves kırma olmaz sen bildiklerini anlatıyorsun doğru olanda bu. Fakat bana kimse nisan ayı gibi demedi. ben kendi hesaplamalarım ve beklentim o yönde. Yoksa sadece eşim dofi ye mail attı ve öğrendiğimiz şey 12 şubatta işleme alındığı ve bu süreden sonra 8-10 hafta sonra belli olduğu. İşte benimkisi sadece bi temenni kendime yakın tarihler koyuyorum ki beklemesi kolay olsun. Ne demişler sayılı gün çabuk geçer. yoksa böyle boş boş beklemek daha zor.

Birde tam emin olmamakla birlikte Muzaffer arkadaşımız dofi haricinde bir yeri daha arıyordu. Bu yer dofi den önceki yer ( dış işleri olsa gerek). Eğer okursa forumu telefonunu versin de birde orayı ara istersen.
yarın sabah bi sorayım onu ben tanıdıgım avukatlara neden böyle oldu bilmiyorum belkide dosyam dofide cok sıra oldugundan isleme almadılar dile kolay 2 ay gecmis dosya yollanalı birazda o korkutuyor beni unutulmus olabilir belki bilmiyorum ya kafayi yicem acaip sinirliyim :@
muzaffer arkadasımızdan da rica edersek verirse dısısleri bakanlıgı ( eğer ki ilgileniyolarsa ) ararım yani sorun değil ..
Muzafferi bekleme bosuna.Esine soyle dofiyi arasin onlardan ister numarasini.

Yada Belcika Dis Isleri/vIZE Departmanligi diye Belcikanin 118 inden onrenir.

Hic olmadi o isimle Flemence Google danda aratip bulabilir.

Oda olmadi Turk Konsoloslugunu arar,numarasini talep edersin.

Cevap verirler,degisik konularda ben cok tecrube ettim.
unknown yazdı:
yarın sabah bi sorayım onu ben tanıdıgım avukatlara neden böyle oldu bilmiyorum belkide dosyam dofide cok sıra oldugundan isleme almadılar dile kolay 2 ay gecmis dosya yollanalı birazda o korkutuyor beni unutulmus olabilir belki bilmiyorum ya kafayi yicem acaip sinirliyim :@

İşleme alınma süresi bu kadar uzun sürmez 2-3 haftadır o süre. Muzaffer arkadaşımızın ne zaman geleceğini bilemediğimden dolayı bilmem ne kadar fayda eder ama "Belçika Dış İşleri Hizmetleri'nin " wen sayfasını vereyim sana ordan incele. ilgili arayabileceğin bi telefon bulursun.

Ayrıca bilgilerin daha sağlam olabilmesi açısından dofiyi aradığınızda sormadınız mı size evrak nereden hangi birimden geliyor diye?
:) linki yapıştırmayı unutmuşum buyrun

Belçika Dış İşleri Hizmetleri

http://www.diplomatie.be/
Ferhat Abi senin su 500 euro ne oldu?

Para gitti bari is halloldu mu?

Bir haber cikti mi ondan ?
ozl yazdı:
:) linki yapıştırmayı unutmuşum buyrun

Belçika Dış İşleri Hizmetleri

http://www.diplomatie.be/

buda mail adresi web sayfasından bulabildiğim (Belçika Dış İşleri Hizmetleri "vize" )

infovisa@diplobel.fed.be
nevılen kardesım suan bı gelısme yok.yarın esım ev sahıbıyle goruscek ve bı kac gun sonrada bıde dofı arıcaz bakalım bı sıkıntı var mı?ama ınsallah olmaz.ınsallah polıs olumlu rapor vermıstır.haberdar edıcem zaten sızı ogrenınce kardesım.
Dilerim yakin zamanda senin islerinde yoluna girer.

Ben inaniyorum ; aramizdan birisi sevincli bir haber alirsa,

Digerleride ardisira gelicek..

Hep beraber Belcikadan yazisacagiz..

Insallah ilk ; en acil gitmesi gereken arkadasimizin vizesi cikar ..
tamam ben bakıcam mutlaka gerekirse bi avukat tutucaz artık yapicak bişey yok.. ocak 15 den bu zamana kadar hic bi haber alamamak normal bişey değil yani yolunda gitmeyen mutlaka bişey ler war..
ınsallah kardesım.haklısın ılk once kımın gıtmesı acıl ıse o gıtsın.hayırlısıyla hepımız gıderız ınsallah.en kısa zamanda aılemıze kavusuruz ınsallah. :geek:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol