Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.573 görüntülenme
ihs_77 yazdı:
Nevilen aile birlesimi icin 6 aylik acil seyahat sigortasi gerekmiyormus.Senden niye istediler anlayamadim.Avukata sordum birde az once bu sigorta konusu icin dofiyi aradim.Aldigim cevaplar bu sekilde bir uygulama yok.Aile birlesimi disinda bir basvuru varsa o zaman mutlaka yaptirmak gerekiyormus fakat aile birlesimde istenmiyor.Sana haber vereyim dedim.islemlerin ile ilgili olmayan bir belge icin seni oyaliyor olmasinlar

Ihs , yani AILE BIRLESIMI disinda baska bir islem olmasi soz konusu olamaz ki.IKS yi ilk aradiginda AILE BIRLESIMI diyorsun.IKS sana evrak listesini o sekilde veriyor.IKS ye ilk evraklari teslim ederken uzerine AILE BIRLESIMI olarak geciyor.Esinin oturumunu,Aile toplum belgelerini onun icin veriyorsun...

Sana boyle bir uygulama KESINLIKLE yok diyn,avukat mi dofi mi?Dofiyse pazartsi arar ogrenirim,sebep sorarim.neden benden istendi o zaman diye.ama avukat dediyse,hicbirsey yapamayiz.Avukat dogrulari biliyordur,ama keyfiyette bunlar hakim..

Bak Ozl dende Adli Sicil Kaydi istenmemis,onada sorsan,''bolge bolge farkliymis'' der.Simdi avukata sordugundada Sicil Kayitsiz nasil basvuru olur,der benim gibi.ama demek ki oluyor.

Belki kanun degismistir,yada isi garantiye aliyorlardir..

Sen yinede Avukatla bu konuyu gorusursen haber ver bize kardesim.
Simdi neden istedikleri anlasildi.Cunku ayrintili durumlari bilmedigimiz icin farkli birsey istendigi zaman basta sasiriyoruz ama ayrintilar ortaya cikinca neden istedikleri netlik kazaniyor.Nisanda sonuclanir issallah esinin sana ihtiyaci oldugu bir donemde yaninda olursun
Sagol kardesim.Ben degil,benim duam kendime degil,hepberaber.insallah benden erken gitmesi gereken varsa,Allah onu once gondersin.

Ama anlamadim,''neden istedikleri anlasilir derken'' ??
Hem avukat hem dofi ayni bilgiyi verdi.islemi devam eden bir arkadasimizdan istenmis deyincede onun durumu farklidir denmisti.Sen yazinca sebep ortaya cikti.

Gelelim adli sicil konusuna mutlaka vermek zorundaymisiz altini cizerek soyluyorum bu mecburi birsey adli sicil kaydi vemeden vize alinamaz.Ben vermiyecem diyen arkadasimiz bize itibar etmesin pazartesi dofiyi arasin sorsun.Bakalim ne diyecekler.Ayrica iks bu sekilde bilgi veriyormus deyince bana soylenen sey iks ya da konsolosluk bizim uygulamamizi yaptigimiz islemleri bilemez.Gorevleri basvurulari bize iletmek ve bizim verin dedigim kislere vize yapistirip sahibine pasaportunu geri gondermek.Umarim bazi seyler netlik kazanmistir.Ben kendim haricinde sizin sorun yasadiginiz konularida arayip soruyorum.yinede sizler tereddutte kalmayin arayin bilgi alin
İhs_77 aynen bu dediğine katılıyorum ve bunu baştan beri söylüyorum. Herkesin durumu ortak gibi görünsede aslında herkesin içinde bulunduğu durumu ve şartları farklı. burdaki eş ve Belçika'daki eşin durumu da önemli. Mesela ben burda tr de çalışıyorum işim var univ mezunuyum. benim eşim suresiz kontratlı, univ mezunu, işi var ayrıca Almanya'da büyük bir firmada çalışmışlığı var dili iyi NL vatandaşı ve bunlardan da öte burda bulunan eş yani ben bayanım. Aslında bunlar basit şeylermiş gibi duruyor ama burda bulunan eşin yani sizin erkek olmanız durumundan bile durumlarımız hiç birbirine benzemez benzeyemez. ve bunlar genel özelikler. Daha özele indiğimizde daha ne farklılıklar vardır. kımsenın durumu kımseye benzeyemez, bizim yaptığımız burda işte bıraz olsun durumu kendımıze benzeyen kişilerın durumlarıyla ,olaylarıyla gidişatı bıraz olsun tahmın edebilmek. vize alan kişilerle mutlu olmaz motive olmak vs vss
nevilen yazdı:
Sagol kardesim.Ben degil,benim duam kendime degil,hepberaber.insallah benden erken gitmesi gereken varsa,Allah onu once gondersin.

Ama anlamadim,''neden istedikleri anlasilir derken'' ??

rica ederim sozu bile olmaz.Avukat ornek veriyordu su su durumlardan dolayi istenmistir belki diye ya da zaman kazanmak icindir falan ondan senin yazini okuyunca simdi netlik kazandi dedim
Ozl bende seni erkek olarak algiladigim icin,makarnaya falan cagirdim ya. :)

Kusura bakma :) Kocanla gelirsin artik ;)
Farkındayım zaten erkek sandığınızı ama bozmak istemedım :p

ama dediğim gibi bu bile önemli özellikle sabıka kaydında mesela belkide bayan olduğumdan çok üstünde durmadılar. bilmiyorum artık erkekleri potansiyek suçlu gibi mı goruyolar artık :D

Belkide baktılar bana temiz yüzlü birine benziyor dediler. Ondan gerek görmemişte olabilir ler :D

Şaka bi yana ben vizemi bekliyorum, gelicek hayırlısıyla ve inş hiç bi sorunla karşılaşmıyacağım. bu sabıka kaydı olayını da tartışmayalım kapatalım konuyu. Kimseye de sormanıza gerek yok. dediğim gibi herkesin durumu farklı başvurduğu yer farklı. dofi zaten o ap ayrı bir alem :D
ozl bu adli sicil konusunda bayan ya da erkek ayrimi yok.Benim esimde Nl vatandasi universite mezunu suresiz kontrati var bana gelince ekonomi mezunuyum.Amerikadan master diplomam var.9 dil biliyorum.29 ulkede bulundum.Vize almasi zor olan kanada-amerika dahil avrupadan cesitli zamanlarda aldigim vizelerimde var.Buna ragmen bekliyorum subat 2. haftadan beri
sonucta senin durumun seni benim durumum beni baglar.Fakat yanlis bilgi vermek dogru degil.Dogru bilgi adli sicil kaydi vermiyen sahis vize alamaz olucak.Ben diger arkadaslar icin yaziyorum.Gereksizmis gibi dusunupte sonradan bunun icin zaman kaybedip beklemesinler diye

Ayrica bu konuda uzman avukat ve tek yetkili dofi bilmiyecekte biz basvuru sahiplerimi bilicez ???
İhs_77 ne bu hiddet ne bu celal...

Ben hiç bir yerde gerekmez ve ya luzumsuz demedim. Sadece şakasına bi kaç şey söyledim ve cumlemin sonunda nese şaka bir yana dedim özellikle belirttim. hani anlamayanlar olur diye. benim kimseye yanlış bilgi verdiğim yok. özellikle burda yanlış anlaşılma olmasın diye çok dikkat ederim.

Ayrıca kesinlikle herkesin durumu kendini bağlar. ben benden istemediler 10 kez sordum dedım . İstemedıkleri şeyi adamlara zorla veremem değil mi? ( istemeyen kurumlar ise iks ve konsolosluk yani kendi aklımdan uydurmuyorum ) hayır siz bilmiyosunuz almak zorundamısınız mı diyeceğim. Hem belçika dış işlerinin web sayfasını kontrol edersen bizden istenen fakat orda olmayan pek çok belgeyi görürsün.bunuda ilk söyluyorum.

Bu konuyu kapayabiliriz artık tartışmaya gerek görmüyorum.
Tartisalacak bir konu yok zaten.Yetkili olmayan yerlerin aracilarin (iks ve konsoloslugun) sana gerekmez dedigini soyluyorsun.Kendi durumunu burdakilerden iyi sandigini dusunerek yaziyorsun gibi geldigi icin bende kendi durumumu yazma geregi hissettim.
Merhaba Arkadaslar

Bizler burada birbirimize destek-motivasyon ve bilgi alis-verisi icin bulunuyoruz.

Herbirimiz kymetli,ornek kisileriz ben boyle dusunuyorum.

Ortami biraz yumusatalim.

Sevgili Ihs

Sen bizim icinde,avukata sorular yoneltirsen,ben sahsen cok sevinirim,

ayrica duacin olurum.Bilenin hali her zaman baskadir.Ben herkesin fikirlerine

saygi duyarim.Bilgisine muhtacim.

Hatta ozeldende seninle gorusmek istiyorum.

Sevgili Ozl

Bayan olman kimseyi ilgilendirmez.Universite okumak,calismak,AB vatandasi olmak

her hangi bir konuda soz konusu bile degil.Senin Diplomani ''kaale'' dahi almiyorlar.

Bildigin dilleri umursamiyorlar.Turkiyenin hicbirseyini umursamiyorlar.

Transkiriptine gorus dahi bildirmiyorlar.Bunlarin bir faydasi olur dusunceni,

ben samimi ortamimizda,yumusak espriler,yada iyi dileklerin olarak aliyorum.

Bunun icin sende arastir,bu senin icin degil.Bu burda bulunma amacimiz.

Dogrusunu bul ki,bizlerle,gelecek arkadaslarla paylas.

Amacimiz boburlenmek degil,istedigimizi yapabilmek.

Yardimlasarak sorunlarimizi cozmek.

Rabbim herkesin gonlune gore verir insallah arkadaslar.
Elbette sorarim sonucta benim dosyama bakmak icin para aliyor.Farkli durumlarda siz yazin ben ya da esim dogrusunu ogrenmek icin avukatla gorustugumuzde bir baska arkadastan bu istenmis bizdende istenir mi vs tarzinda sorular yoneltip yanit alir sonrada burdan aldigimiz yanitlari sizlerle paylasiriz.
Ben asla böbürlenmem beni tanımıyorsun bence bir şey yazmadan önce bir kez daha düşün derim. Tabi ki kendimden örnek vereceğim bundan doğal ne olabilir seni tanımıyorum ki senden örnek vereyim. Ayrıca benim durumum bu benim durumum süper ben vizeyi önden alıp gidicem de demedim. ( Ben inş bana vize verirler diye bile dua etmem. Allahım hakkımda hayırlı olanı tez zmanda nasip etsin derim, benim dileğim sadece belirsizliklerden kurtulmaktır.) ama bu kriterlerin önemli olduğunu söyledim. Eğer sen işsiz, çulsuz, cahil ve de serseri takımıysan adamlar tabiki almaz. ( bunu da parantez içinde söyluyorum bu dedıklerımı de deminki gibi üzerine alınma ne sana nede burda başka kişilere söylüyorum sadece örnek genel tmm )

Eğer ki ipsiz sapsız biriysen adamlar zaten direk red basar ama öyle olmayınca didikliyorlar altından başka şeyler çıkartmak için.

Ayrıca konsolosluğun ve de iks nin bana bu belgeyi istemediğini söyledim. size gidip o belge gereksizmiş teslim ettiklerinizi geri alın demedim.

Hem hatırlarsan size apostil ve noterınde gerekli olduğunu ( iks nın ısrarla istemediği halde konsolosluğun istediğini ) vede yanınızda istenilenden fazla fotokopi gotürmenizin iyi olacağını da önermiştim. Bunuda sizinle paylaştım. Ve bu konuyu burda forumda paylaştıktan sonra özelden detaylarını istedin bende anlattım sana. Sonra gelip sende aynen bu uyarıda bulunmadın mı? Tecrubelerini anlatmadın mı?

yani demek istemem şu bir belgeyi ekstradan istediklerini anlatırken sorun olmuyor ama diğer belgenin benden istenmediğini söyleyince neden sorun oluyor birden.

Özetle arkadaşım biz kez daha söylüyorum. Ben benim durumumu anlattım benden istenilenleri ve istenilmeyenleri. Hiç bir belgeye gerekli yada gereksiz demedim. Kimseyi burda yanlış yönlendirdiğim de yok.

Burada kimse kimseyi bağlamaz sadece herkes tecrübelerini yazar. yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz. kimse kimseden sorumlu değildir. En basit olay nevilenin sigorta olayı ; bizi bilgilendirdiği için tşk ettim. ama kendi adıma dedim ki " biz bizden birşey istenmeden bir şey götürmeyeceğimizi, dofıyı sık sık aramadığımızı sadece e mail yolladığımızı" söyledim. Bizim tercihimizdir bu.

Tüm bunların ötesinde hala yanlış yönlendirdiğimi düşünüyorsanız bir daha bir şey paylaşmam. Gelir okur giderim.
arkdslar konuyu tartismaya donusturmeyelim birbirinizi incitmeyin lutfen,

herkes burda kendi durumunu yazsin bilgileri paylassin ki daha isin basinda olan arkdslarimiza yardimci kaynak olsun konusmalarimiz.

ozl arkdsm,nevilen arkdsmz amacimiz boburlenmek degil derken kendisinden bahsetti diye dusunuyorum yani amacinin kendisinin boburlenmek olmadigini sadece istedigini basarmak oldugunu belirtti sana yada baska kimseye boburlenme demek istemedi,,,(ortami yumusatmak adina yaziorum avukatlik degil amacim) :)

herkes tabiki yazicak arkdsm sizden istenir bi belge baskasindan istenmez cok onemli olsa bile cunku herkesin durumu nekadar birbirine benzesede biyerde baskalasir,oyuzden benden istenmedi bu belge diyen kisilere neden oyle diosun istenio milletin kafasini karistirma tarzi uslup kullanmayalim,yada tam tersi...ozl arkdsm seninde siteye kusmeni istemem her bireyin soyleyecegi bir kelime baska arkdsmzin bi isine yarayabilir... guzel paylasimlar dilegiyle saygilar...
Sevgili Unknown

Sen bir neticeye varabildin mi dostum,bir gelisme sinyali var mi.??

Ben sen ses cikarmiyorsun diye cabalamiyorum,ama bu haftada netice cikmassa

illaki Belcikadan sordurtalim arkadaslara,dirak o kurumla gorusun.

Inan aklima gelen herkese senin isin icin mesaj atiyorum

birseyler ogrenelim diye.Sen bir netice olursa haberdar et bizi.

Ferhat abi sende ugramiyorsun heralde,insallah kotu bir durum yoktur abim.

Gecende sordum cevaplamadin.Polis isini hallettiniz insallah.

Ozl,ben senin kadinligina verip bukadar alingan olmani anliyorum.

Gonuller yapalim,kalp kirmayalim,

didismeyelim,surtusmeyelim.

Hepberaber isimizi gorelim,birbirimize dua edelim.

En guzeli boyle degil mi Guzel Kardesim.
Ben iletimi yazarken Sevgili Sanslida yazmis.Benden once davranmis.

Olgun davranisin icin Tesekkur Ederim Sevgili Sansli.
ozl biraz yavasla fazla tepki veriyorsun.Sorup ogrendigimiz seyleri paylastik.Senden istenir istenmezde hic degiliz.Bir bayan olarak konusma tarzini yadirgadigimi burdan sana soylemek isterim.Benim icin tartisalacak bir konu yok fakat senin her yazilana verdigin tepki biraz tuhaf dikkatini cekerim
Nevilen ;

Suan icin yine herşey aynı IKS yi aradım yine bugun evraklarımın türkiyede oldugunu söylediler.. Ne iştir anlamadım kime inanacagımıda sasırdım merakla p.tesi gününü bekliyorum bakalım ne olucak..
Merhaba Arkadaslar

Burda ozel olarak bir konuyu daha acik yazalim tekrardan,bilinmeyen

bir konu oldugu icin,merak uyandirabiliyor.

Sevgili Arkadaslar,''ek -eksik evrak'' gibi taleplerde,evraklarimiz,elciligin eline

gectigi gunden itibaren, 2 ile 3 hafta arasinda Dofi ye yollaniyor.

(Bu yollama,diplomatik posta ile yapiyor,direk evraklarimiz yollaniyor)

Yollandiktan 4 gun sonra isleme aliniyor(sisteme koyuluyor)

10-14 gun arasindada islem neticeleniyor. --Dofi...

Bunun icin,verdigimiz evraklarda bir suphemiz,eksigimiz varsa,vakip gecirmeden

ilgili kurumlarla gorusup,eksikleri yollayabiliriz.Tedbirli davranip durumu onceden duzenleyebilir,asgari sure olan 3 ayi gecirtmeyebiliriz.Aksi halde azami 1 ayimiz yaniyor.Sahsen ''Sigorta'' isleminide kendimiz aradigimizda ogrendik.1 gun, 1 gundur.Bilginize..

Not/Herkesden farkli evraklar istenebilecegini biliyorum,durum'larin farkli oldugunu biliyorum.

Lutfen ayni cevaplari yazmayalimda ; bizlerde,gelecek arkadaslarimizda faydalansin.

Bildiginiz gibi bu konularda bilgi edinme cok zor.Sizlerin elindede olursa yazin lutfen.

Bizlerde forumu ilk buldugumuzda,yana yakila birilerine soru soruyorduk....

Boyle bir yolla ''Genel Anlamda'' bilgi birikimimiz olur.

Esenlikler..
arkadaslar merhaba işlerim dolayısı ile giremiyorum internete ama yazılaırınızı okuyorum birbirimizi kırmıyalım lütfen zaten stresliyiz bu gunlerde birbirimize yansıtmayalım.istanbulda olanlardan ayrı evrak istiyorlar ankaradan ayrı evrak kiminden saglık raporu kiminden sabıka kaydı ben sabıka kaydını hazır bulundurdum ama benden almadılar eşin belcika vatandası olayı hollandadan gelme olayı herşeye göre degişiyor iks ve konsoloslugun evrakları ben yeminli tercüme bürosunda yaptırdım ne olur ne olmaz die şuan iks yi ariyorum eksik evragınız bulunmamakta diyor olsa biz haber veririz o gun konsolosluktada denen şuydu evraklarınız tam sadece beklemeniz gerekiyor dendi.bu sigorta kagıdı işinide hanıma bildirdim bakalım hazırda olsun die bende aldırıcam.apotsil olayına dikkat edilsin bence yeni arkadaşlara kolaylık olur ben bu siteden cok yardımlar aldım bu siteyi kuran ve sitedeki arkadaslara bir bir teşekkur ediyorum.bu arada dofi yi diş işleri bakanlıgını aradıgımızda fazla birşey degişmiyor hatta diş işleri bakanlıgı bir kaç kez arandıktan sonra azarlar sekilde konusabiliyor ben dedim eşime artık aramıcak:)
slm arkadaşlar umarım moraller yerindedir yazışmaları ara sıra takip edebiliorum ama acil işlerim nedeniyle fazla kalamıorum.bazı arakadaşların birbirlerini istemedende olsa kırdığını gördüm üzüldüğümü söylemek istiorum tamam stresliyiz,gerginiz ama birbirimizi üzmeye hakkımız yok inş.özl ve nevilen arkadaşım ricamı kırmaz barış için ilk adımı atarlar birbirimize ihityacımız var arkadaşlar kenetlenmemiz lazım neyse benim durumumda fazla bir gelişme yok ama avukatımız nisan ayı başında büyük ihtimalle aralık ayı ve ocak başvurularının sonuçlnacağını müjdeli bize tabii bu eksiği olmayanlar ve dosyası brüksele ulaşanlar için çok mutluyuz sizide biraz rahatlatıysam ne mutlu bana inş tez zamanda kavuşacaz sevdiklerimize güçlü olalım arkadaşlar yüzüdk yüzdük kuyruğuna geldik :)
9. Indexering bestaansmiddelen om statuut langdurig ingezetene te bekomen

Om de status van langdurig ingezetene te verkrijgen in België dient men te beschikken over een minimum maandelijks inkomen. Met ingang van 1 januari 2009 wordt het maandelijks minimumbedrag forfaitair vastgesteld op:

voor zichzelf: 715 euro

voor elke persoon die te zijnen laste is: 239 euro

Ferhat en az aylik 954 euro olmasi gerekiyormus.
ıyı aksamlar arkadaslar.benım durumlarda aynı.en son polıs geldı ve esım parayı vermıs.sanırım polıs konusunda bı problem yasamıcaz dıye dusunuyorum.esım dofıyı aramıs ıncelemede ve nısan ayı sonuna kadar sonuclanır demısler.esım eksık bısı varmı dıye sormus onlarda suan eksık yok demısler.yarın yada persembe gunu tekrar arıcak esım.ınsallah hersey yolunda gıder.hepımız ıcın dua edıyorum.hayırlısıyla ınsallah vızelerımız cıkarda sevdıklerımızze kavusuruz. :geek:
slm arkadaslar.cok sukur vıze cıktı ama tabıkı daha elıme gecmedı ne zaman gelıcegınıde bılmıyorum.bugun ıks aradım suan bızde pasaport ıslemde dıyor ve dosyanız bıze geldıgınde ups ıle sıze ulastırıcaz dıyor.NEVİLEN,UNKNOWN,MUZAFFER VE OZL sızlerde ınsallah en kısa zamanda alıcaksınız.dualarım sızlerle. :geek:
Merhaba arkadaslar..

Cuma günü aldıgım bilgiyi vereyim sizlere..

Ocak 15 de IKS ya evraklarımı teslim etmistim.. Ocak 3o da Elcilikten IKS den önceki kuruma gitmis o kurumda subat 2 de dofiye yollamıs evraklarımı.. Ama halen daha sitelerinde işlemde değil elcilikte olan akrabama sordum dofiye ulasalı 55 gün olmus diyor mayıs ortasi yada haziran bası gibi sonuc alabilirsin dedi ben halen bekliyorum :(
slm arkadaşlar bugün çok mutluyum avukat vizemin çıktığını müjdeledi allahıma şükürler olsun :geek: o kadar strese girrdik bunalım olduk değdi ama darısı bekleyen arkadaşlarıma inş.kısa zamanda onlarında vizesi kabul olcak bunu hissediorum önceki mesajlarımdada belirtmiştim bu ay sonu veya ilk hafta die ama kimse oralı bile olmadı önmeli değil ferhat kardeşden de dua beklerdim ama oda önemli değil yinede onun adına sevindim allah yolumuzu açık etsin
Tebrikler :ugeek:

Allah yeni yasaminda utandirmasin :geek:
Tebrik Ederim Kardesim.

Hayirli Ugurlu Olsun,yakin zamanda kavusursun insallah.

Ben artik umidi kestim.Var bende bir eksiklikte,ne..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol