Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Yorum için giriş yap 746 mesaj · 79.746 görüntülenme
haklisiniz arkadaslar aslinda ama nasil is bende anlamadim babam arastirmis tr den belcika vatandasligina basvurabilir cocuklarin demisler buyuk elcilik cagirdi gittim ve evrak listesi verdi babam 20 seneyi askin zamandir belcika vatandasi ve babam belcika vatandasi iken ben 6 yasimdaymisim o yüzden böyle bi hakkim varmis yani böyle bi kanun var. bu kanun olmasa bana evrak listesi vermezlerdi. büyük elcilige gittigimde ordaki yetkililer cok iyi davrandi ve hayret ettim.kirmizi hali sermedikleri kaldi ayagimin altina:)) hayirlisi bakalim evraklari teslim edecem biraz dil ögrenmem lazim yüzeysel.. herkese kolay gelsin..
arkadaşım hayırlısı inşallah bir an öce gidersin vatandaşlık olursa daha iyi olur tabi...

Evet zeyna nevilene katılıyorum, vizen çıkana kadar çok bekledin hep sabırsızlandın, şimdide türkiyedesin hala ne zaman geliyor enişte nezaman gideceksiniz?
atabilgin yazdı:
arkadaşım hayırlısı inşallah bir an öce gidersin vatandaşlık olursa daha iyi olur tabi...

Evet zeyna nevilene katılıyorum, vizen çıkana kadar çok bekledin hep sabırsızlandın, şimdide türkiyedesin hala ne zaman geliyor enişte nezaman gideceksiniz?

Ben vizem çıksın diye sabırsızlandım gitmek için deilki ha ha :) şaka yapıorum tabiki.haklısınız ama benim gercekten stresim vizeydi.ya çıkmazsa stresi öldürüyodu beni.bi problemimiz yoktu ama olsun sonucta kaderimiz kendini bilmez bikaç adama baglıydı.ve etrafımda vizemin çıkmaması için bekleyen o kadar çok insan varki burdan fazla detaya giremiyorum ama sizler anlarsınız.vize çıkınca o kadar rahatladımki anlatamam size. artık ne zaman olsa giderim daha vaktim var. Ama eşim 1 hafta 10 gün kadar burda.bilet ayarlıyo.beni almaya gelcek.bavulumu hazırlamaya basladım bile.son günlerim Allah kısmet ederse çok kısa bi süre sonra ordayım.insallah sizlerinde çıkar da sizlerde biranönce bu sacmasapan bekleyişten kurtulursunuz.
Seni gibi Zeyna :) Zevki Sefa yapiyorsun degil mi :)
nevilen yazdı:
Seni gibi Zeyna :) Zevki Sefa yapiyorsun degil mi :)

son günlerimin tadını çıkarıyorum :)
Yani sen ''biz vizemizi aldik istedigimiz zaman gideriz Allah Allah '' diyorsun :)

Sizin gibi beklemiyoruz diyorsun :)

Tabi ben saka yapiyorum , bu cileden kurtulan yurtdasimi gorunce ne kadar seviniyorum bilemessin.
nevilen yazdı:
Yani sen ''biz vizemizi aldik istedigimiz zaman gideriz Allah Allah '' diyorsun :)

Sizin gibi beklemiyoruz diyorsun :)

Tabi ben saka yapiyorum , bu cileden kurtulan yurtdasimi gorunce ne kadar seviniyorum bilemessin.

yok ya öyle dermiyim hiç o stresin ne demek oldugunu çok iyi biliyorum ben.dedimya vize çıkması çok önemliydi benim için.vizemin süresi uzadıkça içten içe sevinen o kadar çok yakınım vardıki o nedenle vize çıkınca çok rahatladım.bayan için daha zor beklemek.demek istedigimi anlıyosundur.
gidince de türkiyeyi özleriz şimdi burdaki günlerin tadını çıkarmak lazım bence, allahın bahşettiği hergün heran güzel bence nerede olursa olsun...
hersey allahin izniyle olur arkadaslar egerki nasipte belcikaya gitmek varsa gidilir muhakkak allah herkesin yar ve yardimcisi olsun. zeyna kardesimin son gunlerini keyifle gecir.vizenin cikmamasini isteyen kişilere de giderken el sallarsin:))
megaadamgibi03 yazdı:
hersey allahin izniyle olur arkadaslar egerki nasipte belcikaya gitmek varsa gidilir muhakkak allah herkesin yar ve yardimcisi olsun. zeyna kardesimin son gunlerini keyifle gecir.vizenin cikmamasini isteyen kişilere de giderken el sallarsin:))

Ne demek simdi bu.?Kim boyle birseyi dusunebilir ki.

Yahu sende kas yapayim derken :)
:)) yok zeyna kardesim öyle yazmisya ondan dedim yoksa haddimizemi
eşim haftaya taşınıyor vizemiz icin bir sorun olurmu bu ? ne yapmamız gerekiyor eve polis falan gelirse eski eve gidecek
Baris bu biraz garip durum. 4,5 ay once basvuruda bulundun,dosyan islemde..

Esinin oturum karti,pasaportu vs.. heryerde ev adresi yaziyor..

Belcikadan gelen adreslerde o adress yaziyor.

Hani belki (kontrole gelirlerse) polis eve geldi gelcek diyebilirsin..

Nereye basvurup adress degisikligi yaparsin,nereye basvururp bilgi verirsin,

Polise gidip anlatsan polis ne yapabilir,,ben eve gittim yoktu derse kotu (benim basimdan gecti)

Yeni tasinacagi bolgeye bakan polise,,siz onlarin yerine kontrol edin desen sacma,,bana ne senin adresinden , sen nerden ciktin diyebilir..

Dofiyi arayip bilgi versen sorsan,, yeniden evrak isteyebilir suren uzadikca uzar..

Bir avukata falan sorabilirsen sordur sen,isini saglama al.

Ama en saglam olani , tasinmayi hic olmassa birkac ay daha uzattir.

Tehlikeye atma kendini,o kadar bekledin.Son dakka golu yeme.
Son zamanlarda Belcikaya basvuran pek yok sanirim.Basvuranlarda direk Belcika vatandaslari ile

evlilikten basvuruyor.Hollanda uzerinden Belcikaya gecis-basvuru gormuyorum pek.

Onceden azami 10 kisi olurdu hergun konusan.Simdi 2-3 anca..

Milleti yeterince bezdirdiler heralde .
gecenlerde gazetede okumustum belcika yolunu engellemeye calisiyolarmis hollandadan oraya gecisleri engellemek icin,,,bunun icinde turk bi bayanda var hukumetten,,,gecen sene basvurularin % 11 i sirf hollandadan getiremedikleri icin belcikaya basvuruyolar seklinde bi bahaneyle red edilmis...
yok galiba kimseden haber
belcika dan tik yok anlasilan cok gec karar veriyor anlasilan 3 ay dolmadan vizesi cikan cok az kisi var
dofide sayfa görüntülenemiyor zaten arkadaşlar 3-4 gündür...
bugun gorunulendi... seninki gene cikmamis ama:(
hayırlısı olsun çıkar yakında inşallah vizemiz...
ne olacak bu halimiz 6 ay oldu :(
insallah en yakin zamanda cikar vizen kardes hayli süre olmus.
barış inşallah çıkar bu ara vizelerimiz...
inşallah atabilgin

dofide benden önceki ve sonraki numaralara da bakıyorum cogunun durumu benimki gibi surseoir beklemede yani. benim gibi 14 kisi war
Baris sen maas belgelerini nasil hallettin,bana gerceklerini istiyorlar demistin,sorun cikti mi?

Bu surede polis falan gelmis mi eve?
yok nevilen gelmedi polis. evraklar sorun cıkmadı ama ulaştırana kadar nasıl ugrastık bi bilsen. postayla gonderdik olmadı el ile goturduk olmadı fax gonderdik olmadı 2 ay sonra ulastı dediler :) su an sorun yok bekleyin diyorlar
Sorun yoksa sorun yok Baris :)

Problem yoksa beklemekte sorun yok.Oyle boyle geciyor.Ama bu bit yavrularina(''yavsak''-Uludag Turkce sozluk) guven olmaz.

Evin elektirik tesisatina sorun cikartiyorlar ya,korktum bunlardan.

Insallah haftaya mutlu haberini verirsin.
insallah abicim
dofinin sayfası yenileniyor bakalım nasıl olucak belki daha açıklayıcı bilgiler yazarlar
arkadaslar henuz bi gelisme yok sanirim .ben belcikadayim suan geleli 2 gun oldu.ucaga binmeden yazmak istedm site error veriyodu yazamadim dun belediyeye kayit yaptirdik 5 yillik oturum vereceklerini soylediler.bulundugumuz yer kucuk biyer.elini sallasan turke carpiyo.benden simdilik bu kadar.evde bilgisayar yok suan o nedenle bu ara fazla giremeyebilirim.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol