Zeyna abla :) Kısaca ülkeye girişte pasaport kontrolde yasadıklarını yazabilirmisin? Fikir sahibi olmak açısından..
Teşekkürler
hicbisey yasamadim gercekten.pasaportu verdim kontrol ettiler gectim.belcikada da formul a ya baktilar hicbir sorun olmadan girisimi yaptim.
bugun belediyeye gittik esimle,oturum icin sanirim 1 ay sonra 5 yillik oturumum gelcek.okul icin brosur verdiler.oturum gelir gelmez kayit yaptircam. insallah beklemem.onun disinda bi deisiklik yok bende
atabilgin yazdı:
bende bekliyorum 4 şubattan beri işlemde yazıyor dofide...
sağol zeyna... inşallah bakalım bende bu haftalarda bekliyorum çıkar diye...
ayrıca dofide benimde sonuç sayfam gitmiş, beklemede yazıyordu ama artık klasik işlemleri anlatan sayfa çıkıyor...
megaadamgibi03 yazdı:
arkadaslar dofide dosyami göremiyorum sorun mu var acep_?
evet sorun var hiç bir dosya gözükmüyor.
2001’den itibaren her yıl olduğu gibi bu yıl da 11 Eylül’de WTC’de ölen 3000 kişi anıldı.
11 Eylül’de ne oldu ve şimdiki durum nedir ?
11 Eylül’de iki uçak WTC kulelerine ve bir uçak da Pentagon’a intihar eylemi düzenledi.
Bunu yapanlar Müslüman ve İslam için yaptılar, denildi. Ne için yapılırsa yapılsın bu bir terör eylemidir. Terörün her türlüsünü kınıyorum kim tarafından yapılırsa yapılsın masum insanları öldürmek cinayettir.
Bunu dedikten sonra, bu eylemden sonra Dünya’da neler oldu bir bakalım.
Terörü durdurmak, insan hakları satmak için Amerika AB’yi arkasına alarak Irak’a girdi. Sonuç ? Deyimler farklı ama Irak’ta 600 bin ila 1 milyon insan öldü (bu da bana göre devlet eliyle yapılan bir terördür). Burada o kadar masum insanın suçu neydi? Hatta WTC kulesinde ölenlerden çok Amerikan askeri Irak’da öldü.
Aynı zamanda aynı amaçla Afganistan’a girildi. Burada da yüzbinlerce insan öldü, bu mu terörü durdurmak ? Bu mu insan hakları ve demokrasi ? Bu mu kan durdurmak ?
Iran düşman ülke olarak ilan edildi.
Batı artık İslamı, Müslumanları (soğuk savaşta olduğu gibi) hedef gösterdi. Artık Amerika için hedef Rusya değil, hedef Müslümanlar.
Maalesef siyasette ve medyada Müslüman ve terör bir arada kullanıldı. Müslümandan terörist olmaz, olamaz, ama insanlar İslamı kullanabilir, bunu ayırmak lazım. İnsanlar bu sebepten dolayı Müslümanlardan korkar oldu.
Dünya’nın çoğu ülkesinde ırkçılık ve İslam düşmanlığı yükseldi.
Seyehatlerde uçağa binerken kontroller değişti, insanlar bundan rahatsız olup nedeni sorulunca 11 Eylül’deki gibi terör eylemi olmaması için gerekli, dendi. Yine ne görüyoruz? Eylem, uçak, terör, Müslüman.
Avrupa’da dahil 11 Eylul 2001’den sonra birçok şey değişti. AB ülkelerinde Müslümanlara karşı antipati oluştu Müslümanlardan yukarıda saydığım sebeplerden dolayı korkar oldular.
Devletlerde de eski hoşgörü kalmadı. Örneğin Hollanda, Almanya aile birleşiminde ve iltica, oturum durumlarında köklüce değişim yaptı, işleri çok zorlaştırdı.
Belçika’da da bazı değişiklikler oldu, aile birleşim yasasında. Belçika için vize alımı zorlaştı, bu şunu gösteriyor: Müslümlanları istemiyorlar.
Belçika’da önceden hiç gündeme gelmeyen başörtüsü sorunu çıktı. Önce belediye’de danışmada oturanlarla yasak başladı, bu yasağı bazı değerli kurumlar da destekledi.
Bildiğiniz gibi son günlerde de (yüksek okul ve üniversite hariç) okullarda başörtüsü yasağı çıktı.
Demokratik bir ülkede, insan haklarının olduğu bir ülkede, Devlet’in İslam’ı tanıdığı bir ülkede nasıl böyle yasak çıkabilir, bir türlü anlayamıyorum.
İşte gördüğünüz gibi 11 Eylül 2001 eylemi dünyada çok şeyler değiştirdi ve değiştirmeye devam da ediyor.
Umarım insan haklarına aykırı olan kural ve kanunlar durur, insanlar barışık bir dünyada yaşar
Bu nerden cikti kardes?
arkadaslar gecen gun haberlerde ızledım pasaportların atık cıplı olması gerekıyormus 2010un nısan aynın basında baslıyormus cıp ısı ve bızım ulkemız yetıstırememıs acaba vızemız cıktıgında nasıl gecıs yapacagız bılgısı olan varmı
+okula kayit icin oturum beklememe gerek yokmus,oturum gelinceye kadar gecici bi kimlik verdiler,bi dosya kagidi uzerine resmimin yapistirilmis oldugu ve belediye muhuru olan bi kagit, onunla kayit yaptirabiliyomusum,pazartesi gunu icin randevu aldik,insallah hemen baslarim okula,
dofide dosyalarin gozukmemesine gelince hatirlarsaniz benimde aynisi olmustu ve ardindan vizem gelmisti,alper arkadasimiz o zaman bana ya evrak istenecegini yada vizenin verilecegini soylemisti,bence sizler icinde boyle bi durum soz konusu,hepiniz icin dua ediyorum,insallah sevdiklerinize kavuscaksiniz en kisa zamanda,
--sewdaa-- yazdı:
arkadaslar gecen gun haberlerde ızledım pasaportların atık cıplı olması gerekıyormus 2010un nısan aynın basında baslıyormus cıp ısı ve bızım ulkemız yetıstırememıs acaba vızemız cıktıgında nasıl gecıs yapacagız bılgısı olan varmı
ona bi cozum bulunur arkadasim,vizenle seni gecirmemezlik edemezler,insallah bi problem olmaz yinede
zeyna yazdı:
+okula kayit icin oturum beklememe gerek yokmus,oturum gelinceye kadar gecici bi kimlik verdiler,bi dosya kagidi uzerine resmimin yapistirilmis oldugu ve belediye muhuru olan bi kagit, onunla kayit yaptirabiliyomusum,pazartesi gunu icin randevu aldik,insallah hemen baslarim okula,
dofide dosyalarin gozukmemesine gelince hatirlarsaniz benimde aynisi olmustu ve ardindan vizem gelmisti,alper arkadasimiz o zaman bana ya evrak istenecegini yada vizenin verilecegini soylemisti,bence sizler icinde boyle bi durum soz konusu,hepiniz icin dua ediyorum,insallah sevdiklerinize kavuscaksiniz en kisa zamanda,
nevilen arkadasimiz diyecektim yanlis yazmisim :D
nevilen yazdı:
Bu nerden cikti kardes?
sen ne anladin kardes_?
dofinin sayfası güncellenmiş ama hala işlemde yazıyor benim dosyamda... umutla bekliyordum iyi haber çıkacak diye ama kısmet... beklemeye devam ne yapalım..
megaadamgibi03 yazdı:
Bu nerden cikti kardes?
sen ne anladin kardes_?
Cok guzel bir betimleme yapmissin Kiymetli Kardesim.Bunlar cok faydali dusunceler.
Sana katilmamak elde degil de, yanlis basliga koydun,bir yanlislik oldu sanirim diye oyle soyledim.
Belcika Aile Birlesimi ,Konusunda konusulurken boyle bir yaziyi gorunce insan sasiriyor degil mi ;)
Vallahi Dostlar ben Antalyadan dondum doneli siz burdasiniz ,4 ayi gecti.Heralde hepinize birden bir patlama olacak yakinda. Hepiniz birden vizeleri alip forumdan gideceksiniz heralde.:) Insallah..
Aman bu aralar pur dikkat.!Polisine,dofisine,ek evrakina vesairesine dikkar.!
Bekleyip bekleyip sorun yasamak cok zor.!Aman Polis kontrolune dikkat.!!!
Dun bir arkadasla ozelden konustuk,onada red gelmis Polis evde bulamamis bahanesiyle..!
Oda sinir kupu..!! Aman Polislere dikkat.!
kimsede bir gelişme yok herhalde
bizim durumda aynı bi değişiklik yok henüz, beklemeye devam...
dofinin sayfası 2 gundur yenileniyor herhalde hiç bir dosya gözükmüyor
Vay be Baris ne bekleme,ne vizeymis bu verecekleri.Sankihologrami prlantadanBazi arkadaslar 1 haftada alirken neden bekletiyorlar sizi hala anlamadim.Bir gelisme yok degilmu durumda?
ALLAH sabir versin kardesim
yok abicim hiç bir gelişme yok. daha once italyaya gittim 4 gunde cıktı vizem bu nedir çözemedim
26 nisanda okula basliyorum.dun gidip kaydimi yaptirdim.sali gunude okula kayit icin bi sinava girdim.IQ testi bir nevi.ona gore okul belirleniyomus.48 puan uzerinden 42 aldim.120 saatlik kursa kayit hakki kazandim.normalde 220 saatmis.dusuk puan alsaydim 220 saatlik bir kursa ve eve bayagi uzak bi okula gitmek zorunda kalcaktim.o nedenle cok mutluyum.edoxia bence sende polis kontrole gelir gelmez okula basvuruda bulun.yoksa bir sonraki doneme kalirsin.benden simdilik bu kadar
Durumunda degisiklik olan var mi?Bekleyen arkadaslarin 6. ayi doldu heralde.
benim 7.ay oldu hala bir gelişme yok
benim evraklar tamamlandıktan sonra 2 ay oldu.2 ay da evraklar için uğraştık. inşallah çıkar hayırlısıyla vizelerimiz...
yine belcika saflarinda sessizlik var.eminim en kisa zamanda yine patlama olcak hepinizinki ard arda cikacak insallah...
inş zeyna sana yazdığım iletiyi okudunmu arkadaşım
elifce67 yazdı:
inş zeyna sana yazdığım iletiyi okudunmu arkadaşım
okudum canim evet
slm arkadaslar 100 günü askin bi suredir beklemekteyim halen tık yok.ben diyorum belcika pekte ciddiye almiyor bizleri.ins hayirli cevaplar aliriz.iyi haberlerinizi bekliyorum..
megaadamgibi03 yazdı:
slm arkadaslar 100 günü askin bi suredir beklemekteyim halen tık yok.ben diyorum belcika pekte ciddiye almiyor bizleri.ins hayirli cevaplar aliriz.iyi haberlerinizi bekliyorum..
oyle dusunme arkadasim.neden ciddiye almasinlar.almak zorundalar.ama biraz ugrastiriyolar iste.onlarin istedigide sizlerin karamsarliga kapilip yilmaniz.insallah cikacak merak etme
anliyorum arkadasim da biz yasal olmayan bi is yapmiyoruz haktan yararlaniyoruz.iyiki benim esim falan yok belcikada ben gitsemde olur gitmesemde aslinda bakiyorum fromda evliliklere bile ret veriyorlar onlara daha cok uzulüyorum.allah sabirlar versin.bizim milletimizin basinda olanlara bulurum ben kabahati senelerden beri dünyada aktif rol alamamislar ne yazikki.....
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol