su an daha geziyorum oturumu aldikdan sonra ise baslarim sonra da okulaa hic bir seyicin acelem yok su andaa
rahatlıga bak :) hayırlısı olsun sen daha iyisini bilirsin tabi
arkadaşlar mesajlarda bir eksiklikmi var ?
atabilgin yazdı:
arkadaşlar mesajlarda bir eksiklikmi var ?
ne gibi bi eksiklik atabilgin?
asicee yazdı:
aynen oyle zeyna daha once konusuldu saten bu konularr okursa arkadaslar daha detayli anlarlarr
asicenin bu mesajından önce konuşulan konuyu anlayamadımda...
atabilgin arkadasim yani bizlerin vize alirken basimiza gelen olaylar vize alacaklarin basina gelecekler yani asamalar yaziyor melela iks ye giderken yaptiklarimiz filan onlari demek istedik
ceyk001 kardeşim allah yardımcınız olsun allah kolaylık versin.
asicee yazdı:
atabilgin arkadasim yani bizlerin vize alirken basimiza gelen olaylar vize alacaklarin basina gelecekler yani asamalar yaziyor melela iks ye giderken yaptiklarimiz filan onlari demek istedik
:) ben biraz dalmışım heralde kusura bakmayın :lol: :lol: :lol:
ceyk001 yazdı:
arkadaşlar eşimde bende çok yıprandık daha once ret aldık 15 hafta once yine basvurduk hala cevap yok nisandan bu yana ugrasıyoruz... cok zor durumdayım dayanılmaz hale geldi :S
allah hepimizin yardımcısı olsun arkadasım.üzülmeyin onların maksadı da zaten bizleri bu şekilde yıpratıp vazgeçirmeye çalışmak.ne diyeyim bilmiyorumki bazen bende inanılmaz şekilde bunalıyorum ama yinede bi şekilde teselli ediyorum kendimi
keske benim vizem cikmasaydi varsa imkaniniz arkadaslar esleriniz tr ye gelsinn benim hanim simdi gidelim tr ye desem gelse valla donecem de donme taraftari degil
asicee yazdı:
keske benim vizem cikmasaydi varsa imkaniniz arkadaslar esleriniz tr ye gelsinn benim hanim simdi gidelim tr ye desem gelse valla donecem de donme taraftari degil
aaaa neden?bi durum mu var arkadasım neden böyle yazdın?
asicee yazdı:
asicee yapma karamsarlıga düşürme bizi.
asice kardeşim sabret biraz. Allah yardımcın olsun yabancı bir ülke yeni bir çevre kolay değil tabi...
bu arada arkadaşlar bu sabah istanbul konsolosluğunda mulakatım vardı. o sarışın bayan neler sordu neler sanki sorguyla ifademi aldı. birde belçikadaki evin yeterli olduğuna dair bir belge istedi onu verince dosyamı işleme alacaklarmış. sizlerdende istendimi bu belge?
atabilgin yazdı:
bu arada arkadaşlar bu sabah istanbul konsolosluğunda mulakatım vardı. o sarışın bayan neler sordu neler sanki sorguyla ifademi aldı. birde belçikadaki evin yeterli olduğuna dair bir belge istedi onu verince dosyamı işleme alacaklarmış. sizlerdende istendimi bu belge?
eksik evrak verdigin için mülakata aldılar seni.ama sorulan soruları burda paylaşsan daha sonra müraacat edecek ve mülakata alınacaklar açısından yararlı olur arkadasım.belçikadaki evin yeterli olduguna dair bi belge istenmedi benden.ama ben ek evrak olarak eşimin birlikte yasadıgı kişi sayısını gösteren bi evrak vermiştim.eşim suanda annesi ve kardesleriyle birlikte yasadıgı için istek yapılan ev kayınvalidemin oldu.o kagıtta da evde yasayan kişilerin dogumtarihleri çalışıp çalışmadıkları falan yazıyodu.belediyeden vermişler eşime.gönderdi.burdan istemedikleri halde ben yinede verdim iks ye.bi sorun çıkmadı.sanırım senden istenende böyle bi kagıt.emin deilim yinede eşin ordaki belediyeye gidip sorsun daha fazla beklemeyin
Merhaba Sevgili Arkadaslar
Size bir konuyu danismak istiyorum.
Arkadaslar ben sizlerin durumunu tam bilmiyorum.Nasil hangi kosullarda basvurdunuz bilmiyorum.Belki bazilariniz coktan vizelerini aldi.
Sevgili arkadaslar yakin zamanda bende tekrar vizeme basvurmak istiyorum.(Daha onceden 2 defa red aldim.Fakat bu konuyu tam bilmiyorum)
Arkadaslar esim yakin zamanda tekrar bir ise basliyacak.Belcika Aile birlesimi basvurusu kosullarinda
Hollandadaki gibi is kontrati sart mi?ve maas limiti ne kadar olmali?
Mesela sizin eslerinizde is kontrati var mi ve maaslari ne kadar?
Lutfen benimle paylasin.Bu konuyu ogrenmek istiyorum.Bu konu nedense herhangi bir resmi yazi ile bildirilmemis.Dofi bu konuda bilgi vermiyor.Dofi numaranizla durumunuzu gorebiliriz diyor.Iks hic bilmiyor.Elciligi aradimda Iks ile gorusun diyor.Benim yine farkli bir forumda ogrendigim herhangi bir iste(part time dahil)calisiyor olmasi yeterli ve maas limiti(aile olarak geciyor esim ve 2 bebek) 960 euro oldugu.Tahminim bu maas limiti asgeri ucret ile asilabiliyor.Fakat kontrat konusunu bilmiyorum.
Vizesini almis olanlar eslerinin kontrati varmiydi..Isleri sureklimiydi yada kontratsizmiydi vs..
Ve vize basvurusunda bulunan arkadaslarin bu konudaki durumlari nasil lutfen paylasalim ki
fikir yurutebilelim.
Herkese Sabir Diliyorum.
Zeyna bahsettiğin evrak aile toplum kağıdı bende verdim o kağıttan ama dedilerki lojman yeterlilik belgeniz eksik belediyeye başvursunlar evinize uzman gelecek rapor tutacak belediyeye bildirecek sizde belgeyi belediyeden alacaksınız dediler, birde bu belgenin hazırlanması 2 hafta ile 5-6 ay kadar sürebilir dediler.
sorulan sorulara gelince:
hertürlü detayı soruyorlar
-nerede tanıştınız
-ne zaman tanıştınız
-akrabamısınız
-nasıl tanıştınız
-ilişkiniz nasıl gelişti
-nasıl ve ne sıklıkla görüştünüz
-internetten görüştünüzmü
-eşiniz kaç yıldır belçikada
-ilk evliliğinizmi (eşinizin ilk evliliğimi?)
-eşinizin belçikaya nasıl gittiğini biliyormusunuz
-istanbulda buluştuk dedim istanbulda nerede buluştunuz gibi bir soru sordu :)
-nişanınız nerde oldu
-düğününüz hangi tarihte nerde oldu
şimdilik aklıma gelenler bunlar birazda hikayenin gelişine göre soruyorlar hertürlü soru gelebilir. verdiğiniz her cevabı bilgisayara yazıyor. sorgu şeklinde olması sıkıcı hikayeniz birazda kurmacaysa işiniz zor...
zeyna yazdı:
eksik evrak verdigin için mülakata aldılar seni.ama sorulan soruları burda paylaşsan daha sonra müraacat edecek ve mülakata alınacaklar açısından yararlı olur arkadasım.belçikadaki evin yeterli olduguna dair bi belge istenmedi benden.ama ben ek evrak olarak eşimin birlikte yasadıgı kişi sayısını gösteren bi evrak vermiştim.eşim suanda annesi ve kardesleriyle birlikte yasadıgı için istek yapılan ev kayınvalidemin oldu.o kagıtta da evde yasayan kişilerin dogumtarihleri çalışıp çalışmadıkları falan yazıyodu.belediyeden vermişler eşime.gönderdi.burdan istemedikleri halde ben yinede verdim iks ye.bi sorun çıkmadı.sanırım senden istenende böyle bi kagıt.emin deilim yinede eşin ordaki belediyeye gidip sorsun daha fazla beklemeyin
zeyna birde iks nin eksik dediği evrağı istemedi bile belgelerimin arasından 2 tanesinide fazla diye geri verdi götürdüğüm tüm fotoğraflarıda aldı, inşallah fotoğraflarımızı geri verirler... :D
nevilen yazdı:
Merhaba Sevgili Arkadaslar
Size bir konuyu danismak istiyorum.
Arkadaslar ben sizlerin durumunu tam bilmiyorum.Nasil hangi kosullarda basvurdunuz bilmiyorum.Belki bazilariniz coktan vizelerini aldi.
Sevgili arkadaslar yakin zamanda bende tekrar vizeme basvurmak istiyorum.(Daha onceden 2 defa red aldim.Fakat bu konuyu tam bilmiyorum)
Arkadaslar esim yakin zamanda tekrar bir ise basliyacak.Belcika Aile birlesimi basvurusu kosullarinda
Hollandadaki gibi is kontrati sart mi?ve maas limiti ne kadar olmali?
Mesela sizin eslerinizde is kontrati var mi ve maaslari ne kadar?
Lutfen benimle paylasin.Bu konuyu ogrenmek istiyorum.Bu konu nedense herhangi bir resmi yazi ile bildirilmemis.Dofi bu konuda bilgi vermiyor.Dofi numaranizla durumunuzu gorebiliriz diyor.Iks hic bilmiyor.Elciligi aradimda Iks ile gorusun diyor.Benim yine farkli bir forumda ogrendigim herhangi bir iste(part time dahil)calisiyor olmasi yeterli ve maas limiti(aile olarak geciyor esim ve 2 bebek) 960 euro oldugu.Tahminim bu maas limiti asgeri ucret ile asilabiliyor.Fakat kontrat konusunu bilmiyorum.
Vizesini almis olanlar eslerinin kontrati varmiydi..Isleri sureklimiydi yada kontratsizmiydi vs..
Ve vize basvurusunda bulunan arkadaslarin bu konudaki durumlari nasil lutfen paylasalim ki
fikir yurutebilelim.
Herkese Sabir Diliyorum.
merhaba nevilen.ben 12 ekimde yaptım basvuruyu.benim ilk eşimin 2.evliligi.yanlız bu evlilik sadece kagıt üzrinde gercekleşmiş dügün falan olmamış yani fiili bir birliktelik yok.dogal olarak bakmakla yükümlü oldugu çocukta.boşanma kararında görmüştüm ordan biliyorum.eşimin maası 1700 euro şuan.bizden böyle bişey istenmedi.diger arkadaslarla görüşmüştük benimle aynı zamanda basvuru yapan.onlardanda istenmedi maas kontratı.ben yanlızca 3 aylık maas durumunu gösteren bi kagıt verdim.ek evrak olarak istenmedigi halde.eşim ordaki belediyeden almış bende verdim.yanlız biz basvuru yaptıgımız zaman eşimin maası 1500euro idi.3 aylık kagıtta 1500 yazıyodu yani.eşim orda 2004 ten beri çalısıyo....ankaradanmı basvuruda bulunacaksın nevilen.eger bahsettikleri gibi iks nin bilgisi olacaksa ben bunu senin için sorabilirim.ankara iks de benim arkadasım çalısıyo.senin için sorabilirim.belki yardımı olur.gerci bana hiçbir yardımı olamadı ama belki senin için işe yarar.maas konusunda bizde bi problem çıkmadı inşallah çıkmazda.inşallah sizin işinizde rast gider artık ve biranönce eşine ve yavrularına kavusursun...
atabilgin yazdı:
zeyna birde iks nin eksik dediği evrağı istemedi bile belgelerimin arasından 2 tanesinide fazla diye geri verdi götürdüğüm tüm fotoğraflarıda aldı, inşallah fotoğraflarımızı geri verirler... :D
ben mülakata çagırırlarsa diye bütün fotograflarımızın renkli fotokopisini çektirmiştim :) keşke sende öyle yapsaydın.ama verirler merak etme.ne yapcaklar senin resmini.ya o bahsettigin kagıdı ilk defa duyuyorum.o kadar zaman bi o kagıdı almak için beklersen işin iş.inşallah çabucak verirler ya.gercekten üzüldüm bak şimdi
Zeyna iyi dileklerin için sağol...bizimkilerin yaşadığı Zele küçük bir yer, çok uzun süreceğini zannetmiyorum birde belediyede muhabbetimiz olan flaman bir görevli var yardımcı oluyor, inşallah çok uzamaz genede...
Merhaba Sevgili Zeyna
O konuyu arkadasina sorabilirsen sevinirim.Ogrenmemizde fayda var.
Ben bu konulari biraz unuttum ve ben basvururken hanimin kontrati vardi ve maasi normaldi.Onun icin
fazla arastirmadim.Ama simdi lazim oldu.
Cunku ben 2 defa red aldim 2 side bos seylerdendi.gecen yillarda maas kontrati dahi istemediler
Senin esin cok guzel bir maas aliyormus.Benim esim eger bu 2 haftada is bulabilirse 4 Ocakta bebekleri krese verebilecek maasina gore kres ucreti hesaplanacak.Yoksa tekrar siraya girmek gerekiyor.Kreste yer bulmak cok zor.Ozel kreslerde cok pahali.Bzen 1 bebeklik yer oluyor ama uymuyor.1 bebek biyerde digeri baska yerde ters oluyor.Bu cok kotu.Yani bebekler icin is bulmak durumunda.Calistigi taktirdede bende basvuru yapmak istiyorum.Zira onlar benden ek evrak olarak 3 aylik maas kagitlarini isteyene dek 3 ay doluyor.Gecen tecrubelerimden biliyorum.
Dilerim bu konuyu ogrenebiliriz.Fark ettigim forumda bircok kisi Belcikaya basvuruyor fakat kimse bu konuyu NL gibi net bilmiyor.Bazi arkadaslar link vermisler fakat linklerde hic bir bilgi yazmiyor.
Hepinize Sevgiler.Kolay Gelsin
Merhaba Sevgili ceyk001
-tekrar istemiş bir karışıklık oldu diye- derken basvururkende mi istediler ki tekrar istiyorlar?
Sevgili ceyk001.basvuru formunu doldururken zaten cocuklarin isminide yaziyorsun.Iks den randevu alirkende bu bilgileri soruyorlar ona gore de belge istiyorlar(pasaport fotokopileri oturum belgeleri gibi)
bunun ispatlanacak bir yeri yok.Keske biseylere faydasi olsa ..
Sana bir sey sormak istiyorum.esinin is kontrati var mi ve basvururken 3 aylik maas kagitlarini istediler mi?kacinci ayinda istediler?
Bu ev yeterlilik belgesinide yeni duydum.bu nerden cikmis ki.onceden boyle birseyde yoktu.aileleriyle yasayanlardan mi isteniyor acaba.
Senin meraklanacak bir durumun yok.Insallah yakin zamanda alirsin vizeni.
Benim red alma sebeblerim. 1. sinde 5 aylik kart ile basvuru yaptim.sorun oldu.
2. sinde eve 3 defa polis gelmis evde kimseyi bulamamis red aldim.(ev sahibi binaya tamamen satiliktir diye ilan asmis hala duruyor ki esimin 3 yillik ev kontrati var.poliste sahte ev olarak algilamis vs vs..)
nevilen yazdı:
Merhaba Sevgili Zeyna
O konuyu arkadasina sorabilirsen sevinirim.Ogrenmemizde fayda var.
Ben bu konulari biraz unuttum ve ben basvururken hanimin kontrati vardi ve maasi normaldi.Onun icin
fazla arastirmadim.Ama simdi lazim oldu.
Cunku ben 2 defa red aldim 2 side bos seylerdendi.gecen yillarda maas kontrati dahi istemediler
Senin esin cok guzel bir maas aliyormus.Benim esim eger bu 2 haftada is bulabilirse 4 Ocakta bebekleri krese verebilecek maasina gore kres ucreti hesaplanacak.Yoksa tekrar siraya girmek gerekiyor.Kreste yer bulmak cok zor.Ozel kreslerde cok pahali.Bzen 1 bebeklik yer oluyor ama uymuyor.1 bebek biyerde digeri baska yerde ters oluyor.Bu cok kotu.Yani bebekler icin is bulmak durumunda.Calistigi taktirdede bende basvuru yapmak istiyorum.Zira onlar benden ek evrak olarak 3 aylik maas kagitlarini isteyene dek 3 ay doluyor.Gecen tecrubelerimden biliyorum.
Dilerim bu konuyu ogrenebiliriz.Fark ettigim forumda bircok kisi Belcikaya basvuruyor fakat kimse bu konuyu NL gibi net bilmiyor.Bazi arkadaslar link vermisler fakat linklerde hic bir bilgi yazmiyor.
Hepinize Sevgiler.Kolay Gelsin
ya niye böyle yapıolar anlamıyorumki.ne var sanki herkes sevdigiyle birlikte mutlu mesut yaşasa.arkadasa ulaşır ulaşmaz sorcam durumunu merak etme.inşallah bişeyler biliyodurda yardımcı olur.ama daha öncede tekrarladıgım gibi bence istenmiyo bunlar nevilen.bu yeni dönemde hiç duymadım ben kontrat falan.3 aylık maas gösteren kagıtlarıda istenmedigi halde sunduk.ama tabi siz de haklısın detaylara dikkat etmekle.ama merak etme eninde sonunda verecekler sanada vizeyi.görümcem eşini götürmek için 3 yıl ugrasmış.3-4 kez red yemişler.nerdeyse sahte evlilik muamelesi bile görmüşler.ama suan eşi yanında.allah büyüktür eninde sonunda sende eşine ve çocuklarına kavuşacaksın inşallah
Ceyk001 kontrati ve maas kagitlarini basvururken mi verdin yoksa sonradan ek evrak olarak mi?
Ve bu calisma kagidi nedir ceyk001?anlatir misin bunu?maas bordrosu calisma kagidi olarak gecmiyor mu zaten?
Sevgili Zeyna
Is konusunun gerekli oldugunu dusunuyorum.Ama acil yani yok.Onlar isteyene kadar 3 ay zaten oluyor.
Ben esim calisir calismaz basvuruda bulunucam.yani is konusunda ya istemezlerse diye riske atamayiz.onlar isteyene kadar ya elimizde olmus olur ya biraz bekleriz.gecen sefer 10 gun kadar beklmistik son maas bordrosunu sorun olmadi.2 tane bebegimiz var illaki goz onunde tutmalari lazim.
Sartlari yerine getirmek icin ugrasiyorum boyle.Eksik bisey olmasinda beklerken oylemiydi boylemiydi dusunmiyelim.Cunku o vakitler daha sikintili oluyor.
Bu tur seyler bircok kisinin basina geliyor.Hangi insanin hangi durumda oldugunu bilmiyorlar.Bize dusen sabirli olmak.
benim eşimde çalışmıyor kayınpederimin gelir belgesini sunduk bizde başvururken. Bu ev yeterlilik belgesi için kayınbiraderim dün belediyeye gitti onlarda belçika vatandaşı biri için böyle bir belge isteyemezler demişler ve bu kişi belçika vatandaşı olduğu için lojman yeterlilik belgesi verilemez diye bir kağıt doldurup vermişler, gelince onu vereceğim bakalım, inşallah konsolsolukla belediye arasında kalmam...
malesef dediğim gibi oldu konsoloslukla belediye arasında kaldım :(
iks den aradılar konsolosluğun istediği eksik evrakla ilgili bilgilendirme yapacağız dediler. bende kayınpederim belçika vatandaşı olduğu için ev yeterlilik belgesine gerek olmadığını belediyeden söylediler dedim. iks elemanı konsoloslukla konuşmuş onlarda biz evin sahibi için istemiyoruz aile birleşimi başvurusu yapan eşiniz(tc vatandaşı) için istiyoruz demişler. bende eşim sonuçta o evde yaşıyor size verdiğimiz aile toplum kağıdında bu belirtilmiş dedim, illa evrakjı istiyorlar...ne yapcaz bilmiyorum ya
sevgili ceyk001 çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorumda belçikada belediyeye bunu anlatmak, ikna etmek mesele...
Sevgili Ceyk001
Esinin is durumunu gosteren belgeyi senden istemelerinin ozel bir sebebi var sanirim.Iks nin sayfasinda goremedim hic,zaten orda Aile birlesimi vizesi dokuman listesinide goremiyorum,sorun bendede nerde
anlamadim.Herkesten isteyeceklerinide sanmiyorum.Hic olmassa basvuruda isteyeceklerini sanmiyorum.Senin esin Belcika vatandasi mi Turk pasaportuna mi sahip bilmiyorum ama burdada bir fark olabilir,cunku Ab pasaportlulara biraz daha farkli oluyor islemler.Konsolosluktata kontrat sorarlar mi sormazlar mi bilmiyorum,ama Belcika vize sartlarinda boyle bir sart yok Hollanda gibi.Istedikleri sey 3 aylik maas bordrosu.
Peki sen bu calistigini gosteren belgeyi belediyeden mi aldin,nerden aldin?Zaman alan birsey mi?
Sevgili Kardesim
Allah dilerim islerini cok kolaylastirir,ben 2 yildir bu forumdayim.Hic bir kardesin benim yasadiklarimi yasamasini istemem.Inan her adimda sorun yasadim.Bebeklerin pasaportunu alirken dahi problem yaptilar.Ama sanirim ben uzak kaldigim donemde biseyler degismis,ve Tc pasaportlular ile
AB pasaportlular arasinda bazi farklar vardi,,duruma gorede evrak farki olusabiliyor.
Herkese ayni sekilde yaklasmiyorlar.Bunlari takip etmek lazim.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol