keske benim vizem cikmasaydi varsa imkaniniz arkadaslar esleriniz tr ye gelsinn benim hanim simdi gidelim tr ye desem gelse valla donecem de donme taraftari degil
aaaa neden?bi durum mu var arkadasım neden böyle yazdın?
valla zeya hic bi sorunum yok herseyin en guzeline sahibim ama olmuyor gurbet cekilmiyor sevemedim sevemem de nevilen arkadasim senin durumuna da cok uzuldum ins en kisa zamanda islerin hallolur vize beklemek gercekten zor is ve her vize alana degisik evraklar isteniyor herkese esit haklar taninsa boyle olmaz neyse herseyin hayirlisi
asice arkadaşım bildiğim kadarıyla sen daha yeni gittin belçikaya, herhangi bir sorunun olmadığını sadece gurbetlik çekmenin zorluğunu yaşadığını yazmışsın. herhalde ailenden ayrı pek yaşamadın, biraz sabretsen çok çabuk alışırsın inşallah. biliyorum insanın memlekti gibi olmuyor bizim ülkemiz siyasi ve ekonomik sorunlarını saymazsak gerçekten cennet gibidir ama bence bu kadar karamsar olma ve senin durumunda olmak için çabalayan binlerce insanı düşün ve elinden geldiği kadar şükret inşallah kısa zamanda tüm sıkıntıların ve özlemin yerini mutluluğa bırakır.
gerci sende haklisin atabimgin arkadasim o yonden dusunursen cok haklisin sukretmekten arkamizda biraktiklarimiza da dua etmekten baska yapabilecek bir sey yokk
Hersey olacagi yere varir dostlar.Uzulup yas tutmak anca hayatimizdan biseyler calar goturur.
Hem ugras olmasa kiymet bilinmez ki..Yapcaz,hersey teker teker sabirla olur.
Insallah bu gunler hep gulumseten anilar olup bitecek.
Daha Belcikada bulusucaz.Ferhat bize asure yapcak :)
bulusmaya beni cagiran yok muuu uuuuhuuuuuuuu :roll: :roll: :geek: :oops:
buluşma zamanına kadar belçikaya kim gelebilirse heralde onlar davetli olacak :D
benden istedikleri ev yeterlilik belgesini belediye vermedi böyle bir belge isteyemezler diyorlar kayınpederim belçika vatandaşı olduğu için veremezlermiş, belediye bu kişi belçika vatandaşıdır diye bir kağıt gönderdi onu bugün eşim istanbul konsolosluğuna götürüp verecek bakalım, kabul edeceklerini pek sanmıyorum ama hayırlısı. kabul etmezlerse yazılı belge isteyeceğiz konsolosluktan flamanca şu belgeyi istiyoruz diye. niye uğraştırırlar biliyorumki ver evrakları dofiye, gerek varsa zaten dofi eve polis gönderip baktırır değil mi arkadaşlar ya?
asicee yazdı:
bulusmaya beni cagiran yok muuu uuuuhuuuuuuuu :roll: :roll: :geek: :oops:
sanırım burda tek bayan benim.katılım gösteren kimse olmadıgına göre.eşim getirirse söz gelirim bende :) asicee ne demek buluşmaya beni çagıran yokmu.ilk sen gittin herkesi sen toplıycaksın :)
atabilgin yazdı:
benden istedikleri ev yeterlilik belgesini belediye vermedi böyle bir belge isteyemezler diyorlar kayınpederim belçika vatandaşı olduğu için veremezlermiş, belediye bu kişi belçika vatandaşıdır diye bir kağıt gönderdi onu bugün eşim istanbul konsolosluğuna götürüp verecek bakalım, kabul edeceklerini pek sanmıyorum ama hayırlısı. kabul etmezlerse yazılı belge isteyeceğiz konsolosluktan flamanca şu belgeyi istiyoruz diye. niye uğraştırırlar biliyorumki ver evrakları dofiye, gerek varsa zaten dofi eve polis gönderip baktırır değil mi arkadaşlar ya?
yapabilir tabi atabilgin.ama ugrastırıyolar işte.insallah en kısa zamanda halledersin işini de artık sende bekleme faslına gecersin.gerci basvuru öncesi bi dert sonrası daha ayrı bir dert
nevilen yazdı:
Hersey olacagi yere varir dostlar.Uzulup yas tutmak anca hayatimizdan biseyler calar goturur.
Hem ugras olmasa kiymet bilinmez ki..Yapcaz,hersey teker teker sabirla olur.
Insallah bu gunler hep gulumseten anilar olup bitecek.
Daha Belcikada bulusucaz.Ferhat bize asure yapcak :)
çok haklısın nevilen.bu konuda içimizde en tecrübeli sensin.amin inşallah dedigin gibi bu günleri hep gülümseten anılar olarak hatırlarız.o dedigim arkadası yakalayamadım bitürlü nette.haftaiçi yogun çalısıyolar gündüz açmıyo hiç.görür görmez sorcam hemen
konsolosluk bugün kapalıymış malesef. bana iks den 25aralık 31 aralık ve 1 ocakta çalışmıyoruz demişlerdi
yilbasi tatiline girmis olabilirlerr
biraz erken girmişler :twisted: konsolosluk sayfasında 25 aralık tatil yazıyor... neyse kısmet diyelim
atabilgin yazdı:
biraz erken girmişler :twisted: konsolosluk sayfasında 25 aralık tatil yazıyor... neyse kısmet diyelim
persembe günü girdiler sanırım.galiba 4 ocaga kadar tatilmiş
şimdi önümüzdeki hafta çalışmayacakmı konsolosluk yoksa belçikadan mı bahsediyorsunuz arkadaşlar
:o
pazartesi sabah arayıp sorarız ona göre gideriz artık...
nevilen yazdı:
Sevgili Zeyna
Is konusunun gerekli oldugunu dusunuyorum.Ama acil yani yok.Onlar isteyene kadar 3 ay zaten oluyor.
Ben esim calisir calismaz basvuruda bulunucam.yani is konusunda ya istemezlerse diye riske atamayiz.onlar isteyene kadar ya elimizde olmus olur ya biraz bekleriz.gecen sefer 10 gun kadar beklmistik son maas bordrosunu sorun olmadi.2 tane bebegimiz var illaki goz onunde tutmalari lazim.
Sartlari yerine getirmek icin ugrasiyorum boyle.Eksik bisey olmasinda beklerken oylemiydi boylemiydi dusunmiyelim.Cunku o vakitler daha sikintili oluyor.
Bu tur seyler bircok kisinin basina geliyor.Hangi insanin hangi durumda oldugunu bilmiyorlar.Bize dusen sabirli olmak.
nevilen iks de çalışan arkadasımı nihayet bu akşam online yakalayabildim.3 aylık maas kagıdının sürekli çalışan kişiler için yeterli oldugunu söyledi.senin durumunu anlattıım.neden red yediginizi.bebeklerini.eşinin dogum nedeniyle çalışamadıgını ve o süre zarfında sigortadan para aldıgını vs.eşi tekrar işe başlıycak 3 ay sonra o kagıdı verseler maas kontratı istenirmi diye özellikle sordum.tabiki isteyeceklerdir dedi.yeniden çalışmaya başlıyacagı için sürekli çalışıp çalışmayacagını dikkate alacaklarını ve maas kontratını göz önünde bulunduracaklarını söyledi.artık ev yeterlilik belgesinin de istendigini özellikle vurguladı.yasanılacak evin oda sayısının bireylere yeterli olup olmadıgına kadar araştırmaya başlanmış.yeni basvuru sahiplerinde bu şartlarada bakılcakmış.zaten atabilginden istendi.benden bu kadar şimdilik.yeni bişeyler ögrenirsem sizlerle tekrar paylaşırım.ama belçika ne şekilde olursa olsun onaylamamak için ellerinden geleni yapıyomuş.allah yardımcımız olsun
Sevgili Zeyna
Tesekkur ederim.Ben ne zaman basvurabilirim bilmiyorum ama aklimda olan ilk aylik maas kagidini aldigi gunlerde sanirim.O vakte kadar ev yeterlilik belgesi falanda isterlerse 1 ay icinde cikar heralde o kadar uzunda surmez.O ev yeterlilik belgesinde neye bakiyorlar bilmiyorum ama esim 1 evde yalniz kaliyor bebeklerle.O sorun olmaz bence,bence o bbelgeyi ailesiyle yasiyanlardan isterler.
Kontrat konusundada emin degilim,elcilik dahi net bilmiyor.Cogu sey net degil ki..Duruma gore.
Insallah hayirlisi.Bakalim bu sefer ne olacak.
inşallah bu sefer olur, bi aksilik çıkarmazlar nevilen tabi hep hayırlısını istemek lazım. inşallah oraya gidip yaşamak hakkımızda hayırlı olur...
nevilen yazdı:
Sevgili Zeyna
Tesekkur ederim.Ben ne zaman basvurabilirim bilmiyorum ama aklimda olan ilk aylik maas kagidini aldigi gunlerde sanirim.O vakte kadar ev yeterlilik belgesi falanda isterlerse 1 ay icinde cikar heralde o kadar uzunda surmez.O ev yeterlilik belgesinde neye bakiyorlar bilmiyorum ama esim 1 evde yalniz kaliyor bebeklerle.O sorun olmaz bence,bence o bbelgeyi ailesiyle yasiyanlardan isterler.
Kontrat konusundada emin degilim,elcilik dahi net bilmiyor.Cogu sey net degil ki..Duruma gore.
Insallah hayirlisi.Bakalim bu sefer ne olacak.
rica ederim nevilen ne demek.keşke daha fazla yardımcı olabilsem elimden gelse de.ne ögreniyosam sizlerle paylaşıyorum.ne kadar yararlı olur bilemem ama keşke elimden daha fazlası gelse :(
eşin ayrı yaşıyosa ev yeterlilik belgesinin sorun olacagını sanmıyorum nevilen.benim eşimde şuanda ailesiyle birlikte yaşıyo ve biz basvuruyu öyle yaptık.eşim bi evrak göndermişti bana evde yasayan kişi sayısını gösteren onuda ek evrak olarak vermiştik.sorun olmadı.gerci bende hala neye göre belge isteyip istemediklerini anlayabilmiş deilim ama hayırlısı hakkımızda yinede.
ceyk001 yazdı:
arkadaşlar bende istenen evrakların fransızcaları var dilerseniz yazabilirim buraya eşinize tarif etmeniz daha basit olur yada direk gidip bu belgeyi alcam deselerde olur ?
paylaşmanda yarar var.bizim işimize yaramaz belki ama mutlaka yarayacak kişiler çıkar.düşünmen bile güzel
arakadaşlar konsolosluktan illaki ev yeterlilik belgesini getireceksiniz dediler bugünde. konsolosluğu ikna edemedik belediyeyi inşallah ikna edebiliriz.
ceyk001 yazdı:
arakadaşlar konsolosluktan illaki ev yeterlilik belgesini getireceksiniz dediler bugünde. konsolosluğu ikna edemedik belediyeyi inşallah ikna edebiliriz.
hadi ya üzüldüm kardeşim insallah alırsın biranonce. belediye bence kayınpederinle karıştırıyor eşin üzerine alacaksın birşey daha sorucam kayın pederin üzerinden eşin de belçika vatandaşı olamıyor mu ? daha basit olması lazım...
bu arada dofi sabahdan beri hata veriyor :(
hocam eşim şimdi tr de 15 gün sonra gidicek ve belçika vatandaşlığına başvuracak ama şimdi faydası yok bize...
sanırım dofi güncelleniyo ondan hata veriyo.bugün yine aynı hatayı verdi.düzelir en kısa sürede.
ceyk001 yazdı:
evet zeyna sabah 2 kere acıldı tekrar bozuldu dunde böyleydi :) ben saatte bir kontrol ediyorum
çok kontrol edince de insan ümitsizlige kapılıyo.ben 2-3 günde bir bakmaya çalısıyorum :)
ceyk001 yazdı:
evet zeyna sabah 2 kere acıldı tekrar bozuldu dunde böyleydi :) ben saatte bir kontrol ediyorum
çok kontrol edince de insan ümitsizlige kapılıyo.ben 2-3 günde bir bakmaya çalısıyorum :)
evet zeynacım ama cevap geldiğinde cep telefonuna mesaj gelecek kargo tarafından pasaportunuz teslim edilmiştir diye :) oda cok heyecanlı oluyor tabi ben cok heyecanlanıp havaya ucmustum sonra bi baktım REJET (Red yani) -:)
bilgisayar programcısıyım zaten sirkette gun boyu pc basındayım aklıma geldikce bakıyorm :) hatta bunun icin özel program yazıcam :D cıktıgında uyarı vericek anında heheheh
programı yazarsan bizede gönder ceyk001 :)
ceyk001 yazdı:
şaka yapmıstımda :D simdi tekrar düşündüm cok mantıklı birkaç gün içinde hazırlarım atacım :D harika olur :) baya bir zahmetten kurtarır googleye dofi yaz ordan ona tıkla ordan buna :D bu programa kaydediceksiniz dosya numaranızı durumunuz değiştiğinde sesli uyarı eğer accord yazarsa cığlık atar :D hehehehe
arkadaşım bende şaka yapıyordum ama sen yazarsın :shock:
evet ceyk001 süper olur.azcıkta gırgır olsun stresten bunaldık iyice :))
dofi sayfası bugünde hata veriyo.sanırım tatil bitinceye kadar düzelmiycek :(
birdaha kontrol etmekte fayda var öyleyse.bende ara ara bakayım
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol