Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.572 görüntülenme
unknown yazdı:
biz öglenden önce aradık nevilen.. Ogleden sonrayı bilmiyorum bencede bunlar hatalarını anladılar simdi yana yıkıla işlem icin dosya arıyorlardır..Cünkü dosyamı o kadar bekletme hakları yok.. Dofiden önce giden evrakların oldugu sirket bize tarih verdi Subat 2 de biz dofiye eposta attık dosya yolluyoruz diye ve dosyanızı yolladık diyor adamlar.. Subat 2 den sonra 1,5 ay oldu işte..Ya işlemde siteye girmediler arastırma yapiyorlar,yada gercekten dosya yok piyasada..IKS deki bayanda bana dedi bir hafta sonra arayın kargonuz verilmis mi ogrenin bizden dediler bakalım ne olucak..

Valla durustce,bunlar yana yakila evrak mevrak aramaz different.hani konustugumuz ulke

ikimizinde yakinda tanidigi ulke..Onlarin herseye hakki var aslina bakarsan..istedikleri kadar bekletiyorlar serefliler!! .11 ayda vize alan insan var bu forumda.Ne yapabilirsin ki..

Dosyani bulurlarsa islemi hizlandirirlar belki ama bulamazlarsa,

neler olur dusunemiyorum bile.Yeniden mi basvuru yaptirtirlar

yeniden mi evrak isterler...Insallah bunlar olmaz tabi dilegim.

Kardes sen pazartesiyi bekle,bakalim ne olcak.eger yine bir sonuc cikmassa

ve durumun varsa,bir avukatla gorusun.

Sonradan basin agrimaz.Hukuki yollarla hakkini ararsin.
ozl yazdı:
O evraklar dofiye gidene kadar ne çileler çekiyo:) ordan oraya ordan oraya garipler. Birde sen Ankara'dan başvuruyorsun. Evraklar önce kargoyla iks ye sonra konsolosluğa mı gider yoksa direk dofiye mi dofiden önce biyere gider mi gitmez mi? ooo ooo ooo.

Gerçi benden ek ekrak istemeseler bari :S Bizde kargoda yok direk gidecen bizzat teslim edecen iks ye. Ne var bunda demeyin iksye gitmek işkence. hem bana çok uzak hem de çok sapa bir yerde, otobus bile geçmiyo... İstanbulda Taksim Beşiktaş merkez vs vss büssürü o kadar yer varken orayı çok mu aramışlar bilmem. Hem niye kargo kabul etmezsin ki oda ayrı bi konu... ( konu dışına fazla çıktım heral :) burda noktalıyorum )

ozl gercekten kargo kabul etmiyolar mi Istanbul-Ankarada.

yeni birsey daha ogrendik bak.sebep ne?

simdi(insallah) vizen ciksa,evinede yollamaz bunlar,telgraf cekip gel al derler ha..

sen dua ette ek evrak istemesinler o zaman.
Nevilen daha önce anlatmıştım 100 kez iks ye sormama rağmen noter apostile gerek yok dmeişlerdi. Konsolosluğa gidince görevli kağıdı elime geri verdi noter ve apostıl yaptır size söylemediler mi diye. Bende hemen o gün yaptırdım ve kargoya veriyim die tel açtım iks ye adres almak için bana Ankaranın adresini verıyordu, dedim ben istanbul dan başvurdum. O zman dedi oraya kendiniz götürmek zorundasınız dedi bana. Bende ertesi gün paşa paşa iks nin yolunu tuttum teslim ettim. Ama Allahtan pasaportum ups ile gelcek İnş.
walla bilmiyorum suan icin p.tesi gününü beklemekten baska yapabileceğim hic birşey yok bekliyorum sabırsızlıkla war ya bu belcika sevdasindan vazgecerim gerekirse böyle giderse Türkiyede yasarım ama bunlarla ugrasırım anasını satarım bunların yapacagı isin insanı cildirtmakta üstlerine yok ya.
ozl yazdı:
Nevilen daha önce anlatmıştım 100 kez iks ye sormama rağmen noter apostile gerek yok dmeişlerdi. Konsolosluğa gidince görevli kağıdı elime geri verdi noter ve apostıl yaptır size söylemediler mi diye. Bende hemen o gün yaptırdım ve kargoya veriyim die tel açtım iks ye adres almak için bana Ankaranın adresini verıyordu, dedim ben istanbul dan başvurdum. O zman dedi oraya kendiniz götürmek zorundasınız dedi bana. Bende ertesi gün paşa paşa iks nin yolunu tuttum teslim ettim. Ama Allahtan pasaportum ups ile gelcek İnş.

ozl tam terside bana oldu,gitmeden once bende 100 kez iks ye noter-apostille gereklimi diye sordum.cunku forumdan cogu arkadas ''yok istemiyolar''demisti.evet ''mutlaka'' yaptir dediler.gittim onlarida yaptirdim.iksde memura evraklari verirken ,suratima bakip pis pis

''yaa noter tastigine gerek yoktu bunlara,apostillede gerek yoktu..neyse ''

demezler mi.hem paran gidiyo,hem emegin...

ben bilmem mi o iks yi.keske kpds ile adam alsalar,hic olmadi kalite artar..
ben IKS ye vukaatli nufus kayıt örneğini yanlıs tercüme ettirmisim sonra bana dediler bunu değil bunu tercüme ettirmelisin ama dediler apostil ve noter tastiği yaptırmak isteyecekler sana dediler hic gerek yok dediler bosuna para verme dediler.. Bende ok dedim yaptırmadım (;
unknown yazdı:
walla bilmiyorum suan icin p.tesi gününü beklemekten baska yapabileceğim hic birşey yok bekliyorum sabırsızlıkla war ya bu belcika sevdasindan vazgecerim gerekirse böyle giderse Türkiyede yasarım ama bunlarla ugrasırım anasını satarım bunların yapacagı isin insanı cildirtmakta üstlerine yok ya.

son zamanlar bende bunu cok dusunur oldum different.askerligi yapip gelesim varda,

gozum yemiyor.tabi son noktaya gelince o cileyide cekcez..bide kriz ortami.

birde Turkiyenin durumu mevcut..heryer Apachi...Yamyam dolu.

Aha sen kendim biliyorsun benim hangi ulkelerde okudugumu,nasil ortamlarda yasadigimi.Gencligimin nerlerde gectigini.Bana bile cekilmez geliyor yurdum insani.Katil mi olursun,esini eve mi hapsedersin..

Sokakta dolasilmaz oldu su memlekette.yoksa kimse kolay kolay cekmez bu cileyi.

kolay kolay salmamak lazim,onlarin tek istedigide birakmak.

bazen sirf bu yuzden,avrupada devleti dolandirip,issizlik maasi,cocuk parasi,o parasi

bu parasi alanlari cok seviyorum..

fikrim yanlissa yanlis,arkasindayim.savunuyorum.

onlar insan gibi davrandida ben mi boburlendim.benim sucum ne...

Allah(cc) kolaylik versin kardes.hepimiz icin.
dogru diyorsun bi sekilde atmak lazım ama kendimizi ugrastırıyorlar işte Ama arkadaslar tek bişey söyleyeyim hepimiz ALLAH'ın izni ile gidicez oraya er yada gec.. Bu ümidinizi yitirmeyin 1 sene beklicez bekleticekler ama gidicez buna inanin..
işte nasıl rast gelirse :) birde İst - Ank farklı oluyor. Benden de sabıka kaydı istemediler Allahtan yoksa teee Ankaraya gitcektim. ( gerçi daha pin kodu almadan iks yi arayıp bunu sorduğumda , teldeki şahış illaki gitmem gerektiğini söyledi o da ayrı mevzu )
ozl yazdı:
işte nasıl rast gelirse :) birde İst - Ank farklı oluyor. Benden de sabıka kaydı istemediler Allahtan yoksa teee Ankaraya gitcektim. ( gerçi daha pin kodu almadan iks yi arayıp bunu sorduğumda , teldeki şahış illaki gitmem gerektiğini söyledi o da ayrı mevzu )

Istemediler mi?vallahi bak negatif algilama,iyi niyetimi sende biliyorsun.

o belgeyi senden isterler!! ben baska bir ulkeye bile gittim geldim,ordaki sabika kaydimi bile istediler diye,bak unknown biliyor ;) ulkeye giremedimde geri geldim ;)

hatta evrak listesinde bie yaziyorlar.

son 5 yil icerisinde baska ulkede kaldiysaniz o ulkedende alicaksiniz,

elcilikten tastik ettireceksiniz,apostill yaptiracak,

tercume ettirip getireceksiniz diye.

Senden o belgeyi nasil istemediler,nasil sormadilar anlayamadim.
Elalem Ay'i birakti Marsa gidiyor,biz hala bi Belcikaya gidemedik.

Toplu Mevlut mu okutsak ,ne yapsak...

Ferhat abi senin is ne oldu?polis gelmis mi abi?

sende degisen birsey var mi?
o belgeyi alırlar senden almak zorundalar kardes..
dikkat ettiniz mi en fazla konu bu belcika sayfasında olamaz böyle bişey ya :D
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ülkemi seviyorum ve bi Hollanda bi Belçika yada başka bir yer ile kıyasladığımda ülkemi daha da bi çok seviyorum.

Nevilen o şikayet ettiğin durumlar heryerde var. Gideceğin yer cennet olmayacak. Ama ben herşeye rağmen iyisiyle kötüsüyle kendi ülkem için cennet diyebilirim.Ne demişler "bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş" Belkide benimkide o hesaptır.

Herkesin yaşam tarzı, statüsü ve algısı farklıdır. Ben kendi durumumu göz önüme aldığımda kendi adıma böyle düşünüyorum.

Ayrıca benden İnş hiç bir belge istemiycekler. Herşeyim yolunda zamanında olcak inş :)
Arkadaşlarım İst - Ank farklı demekten dilimde tüğ bitti :) bunu ben söyemiyorum. İks söyledi bunu bana " her iki ilden basvurularda istenilen evraklar farklıymış, biri elçilik diğeri konsolosluk muş" umarım bu konu anlaşılmıştır :)

sizden de apostil noter ıstememişler. Benden istediler napim.

kıskanmayalım :pp :)
ozl yazdı:
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ülkemi seviyorum ve bi Hollanda bi Belçika yada başka bir yer ile kıyasladığımda ülkemi daha da bi çok seviyorum.

Nevilen o şikayet ettiğin durumlar heryerde var. Gideceğin yer cennet olmayacak. Ama ben herşeye rağmen iyisiyle kötüsüyle kendi ülkem için cennet diyebilirim.Ne demişler "bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş" Belkide benimkide o hesaptır.

Herkesin yaşam tarzı, statüsü ve algısı farklıdır. Ben kendi durumumu göz önüme aldığımda kendi adıma böyle düşünüyorum.

Ayrıca benden İnş hiç bir belge istemiycekler. Herşeyim yolunda zamanında olcak inş :)

Ozl bak,sen kendinde sahsi gorusun-fikirlerin oldugunu belirtmissin ama

bu konunun ''sevmek-sevmemek''ile ilisigi yok.

Bu forumda,vatani milleti ; Ata'yi cografyayi benim kadar aktaran,anlatan yok !!

Ben Yurdum Kadininin 1 ''Kadinlar Gunu''nu kutladim diye,''zindik'' muamelesi

gordugum zamanida biliyorum bu forumda.Bende tipik Ege evladiyim.Vatani severim mutlaka.

Ama su kosesinden tut birde ; Nerde ozgurluk,nerde egitim,nerde hosgoru..

Bu memleketin neresinde.Hadi esin aksam Parka gitsin cocugunla,sen evde otururken

onlar gezsin tozsun,kendi ulkesinde alistigi gibi yasasin ,ki sen direk aliskanliklarini kesemessin bir anda,yasamadikca birseyleri kolay kolay ogretemessin ki !!

O parka kadar,o parkta ve o parktan sonra ne laflar atilir,ne gozler doner biliyor musun.Su memleketin Avrupaliya tipik ......... gozuyle bakmasi kadar igrenc birsey var mi?

Toz pembe degiliz biz kardes,bence boyle olmamaliydi.biraz insani olmaliydik.

Ben hain degilim,vatanimi severim ama farkin farkindayim. iste bu benim hem kendime hem herkese duydugum saygim. Ne kendime zarar veririm, nede baskasina; vicdan rehberligindeki aklimla baslarim zamana. Ben bir bireyim, bireysellikten arinip "insan" olmaktir, dilegim.

Temenmim toplumunda boyle olmasi..Dilerim yorgun yurtdasim bu seviyeye ulasir.
ozl yazdı:
Arkadaşlarım İst - Ank farklı demekten dilimde tüğ bitti :) bunu ben söyemiyorum. İks söyledi bunu bana " her iki ilden basvurularda istenilen evraklar farklıymış, biri elçilik diğeri konsolosluk muş" umarım bu konu anlaşılmıştır :)

sizden de apostil noter ıstememişler. Benden istediler napim.

kıskanmayalım :pp :)

Konuyu dagitmadan,basligimiza donsek iyi olacak.yoksa her an edit lenebiliriz ;)

Benimde su forumda ''sabit evraklarin'' standart oldugunu soylemekten dilimde tuy bitti.

Maas bordrosu,ev yeterlilik belgesi,calisir belgesi,ev kontrati,is kontrati gibi..

ama yeni yeni seylerde ogreniyoruz.Bak bize bir yeni seyi daha ogrettin ozl.Kiskanma olmaz..Insallah istemezler.

Dilegimiz hepimizin sorunsuz,yakin zamanda sevdiklerine kavusmasi.

Ben isterler derken,gorus bildirdim,onceki deneyimlerim,yaptigim sohbetlere nazaran.

Ama sen resmi kaynaktan ogrenmissin.Bu daha degerli bir bilgi.
herkes düzgün yaşadıktan sonra bizim insanımız zaten misafirperverdir ve yabancıları çok severler. Dediğim gibi kötülük heryerde var.

Eğitim dersen Ülke kendi kendine ülke olmuyor. Bu noktada herkesin görevi var.Ülkeyi geliştirmek senin elinde benim elimde. herkes kolayı secip kaçarsa nolur. Gelecek nesillere kim örnek olacak. gelecek nesilleri kim yetiştirecek.bu ülke nereye gidecek. ben bu gözle bakıyorum. Deminde özellikle belirttim herkesın yaşam tarzı statüsü ve algılama şekli farklıdır. ben istanbulda doğdum büyüdüm.

anadoluyada gittim gördüm . bazı ınsanlar bazı şeyleri öyle görmüş öyle öğrenmiş öylecene yaşayıp gidiyorlar. istanbulda öyleleri yokmu? dolu. anadoluda çok iyi eğitim almış eğitim almasa bile çok kültürlü kalite insan yok mu? dolu.

Ama benim için ist dısında yaşamak çok zor geliyor. ist benim için çok şey.Gül diken hesabı.

Ama herşeyin ötesinde ben kendi ülkemde bir bireyim. İnş gittiğim yerde de( Türklerin algısını hesaba katarsak) öyle hissettirilirim
Tmm dönelim konuya parantez açtık sadece :)

benden kıra kontratıda ıstemedıler. ama ben yolladım. elektrik faturasınıda verdım. hollandanın evliliğimizi onayladığına dair verdiği belgeyıde verdim.yanı iks ek evrak sunmak istiyor musunuz dedı bende hepsını verdim :) ne var ne yok .

Maas bordrosu,ev yeterlilik belgesi,calisir belgesi,ev kontrati,is kontrati gibi..

ama yeni yeni seylerde ogreniyoruz.Bak bize bir yeni seyi daha ogrettin ozl.Kiskanma olmaz..Insallah istemezler.

İşin şakasıydı kıskanma lafı yoksa olmayacağını zaten biliyorum. herkesin gözü burda birinin vizesi ha çıktı ha çıkacak diye. birimizin vizesinin gelmesi diğerlerimize ancak teselli olur. daha çok motive oluruz.

deminde dediğim gibi saydığın hiç bir evrağı istemediler benden. ev yeterlilik belgesı ve iş kontratını zaten eşimin 5 yıllık kartını alması için istemişlerdir ondan. ama benden istemeler.
En iyisini yapmisin.keske bastan Seyeha S.S. da yaptirip verseydin

1 yillik yaptirirdin 70 euro..Mutuellayida yaptirip verseydin .

Sonra hic ugrasmazdin ek evrak mek evrak...

Ama bunlarda bos durmuyor ki arkadas.

Tarihi gecmis bunun derler,yine yapacaklarini yaparlar

Ozl sana birsey soylemek istiyorum,tabi senin faydana.

Essegin aklina karpuz kabugu sokmayinda,isimsiz bir arayin

dofi yi iks yi.isim vermeden sorun yaa benden su belge istenmemisti

gerek yok mu diye..haberiniz olur bari.

Cunku gercekten,o konuyu iyi bildigimi dusunuyorum.Arkadaslarimdan Birkac kisiye red gelme sebebi Sicil bozuklugu idi,o belgeye onem veriyorlar dostum.Simdiden ogrenrseniz

sizin menfaatinize olur.Yoksa bak benim gibi ek evraka ne kadar zaman kaybi oluyor.
Bişi olmaz inş :)

ben güzel düşünmek istiyorum. güzel düşünen güzel görür güzel gören hayattan lezzet alırmış. :) yani sende benim vize durumum için böyle düşün olumsuz düşünme olur mu :) en yakın zamanda hakkımda hayırlı olan haberi alırım inş. içimden bi ses az kaldı diyor ve ben buna inanıyorum. çünkü bazı şeyleri istemek ve buna inanarak onu çağırmak gerek.
insallah insallah.

herkesin dilegi bu yonde Sevgili Ozl.

yardimlasark bu gunleri asacagimizdan suphem yok.

yakin zamanda hepberaber gitme dilegi ile..

hadi hayirli geceler. ;)
nevilen yazdı:

Istemediler mi?vallahi bak negatif algilama,iyi niyetimi sende biliyorsun.

o belgeyi senden isterler!! ben baska bir ulkeye bile gittim geldim,ordaki sabika kaydimi bile istediler diye,bak unknown biliyor ;) ulkeye giremedimde geri geldim ;)

hatta evrak listesinde bie yaziyorlar.

son 5 yil icerisinde baska ulkede kaldiysaniz o ulkedende alicaksiniz,

elcilikten tastik ettireceksiniz,apostill yaptiracak,

tercume ettirip getireceksiniz diye.

Senden o belgeyi nasil istemediler,nasil sormadilar anlayamadim.

Aynen benden de istediler.Son 5 yil kaldigimiz ulkelerden sabika kaydi yoktur diye maksat zorluk cikartmak.interpol denilen bir kurum var.Bir halt yemis olsak zaten orda cikar.Ama yok sirf bize masraf yaptiracaklar en onemlisi yorucaklar git gel ile
Evlenmeden once elimi kolumu sallayip gittigim almanya gecen sene hicbir aciklama yapmadan bana red verdi.Evlendikte potansiyel suclu mu olduk ne :D
:)) Bugun IKS yi aradım dedim benim evraklarım nerede bilmiyorum kadın bana ne dese iyi sizin evraklarınız suanda ankarada dedi bilgisayarda öyle görüyorum diyor.. Ya bu IKS birşey bilmiyor yada dofi sallıyor anlamadım bende :S
unknown yazdı:
:)) Bugun IKS yi aradım dedim benim evraklarım nerede bilmiyorum kadın bana ne dese iyi sizin evraklarınız suanda ankarada dedi bilgisayarda öyle görüyorum diyor.. Ya bu IKS birşey bilmiyor yada dofi sallıyor anlamadım bende :S

Bir adim daha ileri gitmisin dostum.hic yoktan iyidir ne diyelim.

Insallah pazartesi hallederler senin isi.

Ihs demek senden de 2 tane Adli S. Kaydi istediler.

Bende sadece bana adilik yaptilar diye uzuluyordum.

Sanki madah birsey,yurt disinda suc islesen zaten deport veriyolar adama.

Pasaportada pasa gibi yapistiriyolar damga yi.Ki birde Turk mercilere bildiriyolar,

oda Interpole geciyor.

Ankaradan aldigin adli kayitta hepsi gozukuyor.

Adamlarin isi gucu sorun bulmak.

Cogu gitti azi kaldi.Ha gayret..
yahu ne ilerlemesi nevilen benim evraklarım neden hala türkiyede olsun ki ? suanda belcikada işlemde olması gerekiyor yada evraklarımın sonuclanıp eve posta ile gelmesi gerekiyor nedir bu sacmalık anlamadım ki ben :S
Nevilen aile birlesimi icin 6 aylik acil seyahat sigortasi gerekmiyormus.Senden niye istediler anlayamadim.Avukata sordum birde az once bu sigorta konusu icin dofiyi aradim.Aldigim cevaplar bu sekilde bir uygulama yok.Aile birlesimi disinda bir basvuru varsa o zaman mutlaka yaptirmak gerekiyormus fakat aile birlesimde istenmiyor.Sana haber vereyim dedim.islemlerin ile ilgili olmayan bir belge icin seni oyaliyor olmasinlar
Sagol Ihs.Ama benden baska ornekte var.birkac kisiden istenmis.

Ben acik konusupta,uzulmek istemiyorum,ama Izmir nicki vtandastanda istenmis

bu belgeyi ,yolladiktan sonrada vizesini alip gitti.

Esimde her 3 gunde bir ariyor.dun sansimiza ''iyi kalpli'' bir bayanla gorusmus.

Durumu anlatmis,evraklar geldimi diye sorayim demis,muhabbet etmisler,

esim bebkler gelcek yakinda,onun icin surekli ariyorum,cevap almak istiyorum,

durumum hakkinda hicbirsey ogrenemez miyim...diye veryansin etmis.

bayanda ; su an durumunuzda hersey normal,son noktaya gelmissiniz.

o evraklar 2 hafta icinde gelir normalde,,geldikten sonra 10 gun icerisinde

netice alirsiniz.benim gorusum ''vizeniz yakin zamanda cikar'' seklinde olmus.

Yani Ihs,avukati mavukati gec,adam akilli oturup dusuncsen,

istedikleri hangi bengeye kendileri ulasamaz ki?Sicil kagidindan,formul B 'ye.

ama ugrastiriyorlar iste.

Benim aklimada su geldi.esimin is kontratinin bitmesini 2.5 ay var.3 yildir ayni sirkette calisiyor.bu kontrati ya surekli olacak,ya kontrat vermicekler.yakindada dogum yapcak.ondan sonrada bir sure calisamicak.o zamani bu evrak geldi gittisiye gecirip,''aaa bak kontratiniz bitti,kontrati yeniyelin tekrar basvurun'' derler diye dusunuyorum.bunlardan hersey beklenir.bende biliyorum.

Insallah su cektigimiz cilenin hediyesini aliriz.

Iyi niyetimizdn baska birseyde gelmiyor elimizden.

Fikirlerin,bilgilerin olursa benimle paylas Ihs,sende avukat var

mutlaka hukuki acidan kesin bilgileri vardir.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol